Voorbeeld van iPhone 15 Pro Max versus Google Pixel 8 Pro

Home » Blog » Voorbeeld van iPhone 15 Pro Max versus Google Pixel 8 Pro

Inleiding

Er zijn nog maar een paar maanden over voor Apple’s verwachte aankondiging van de iPhone 15-serie. De belangrijkste en meest opwindende nieuwe iPhone daarvan is de iPhone 15 Pro Max, de grootste en meest geavanceerde telefoon die dit najaar naar een Apple Store bij jou in de buurt komt. Van wat we hebben verzameld, scoort het een vernieuwd ontwerp, een USB Type-C-poort, een periscoopcamera en nog veel meer.

Hoe zal Android reageren? Vergis je niet, het concurrerende kamp zal een antwoord hebben. In feite zal de eigen Pixel 8 Pro van Google zeer waarschijnlijk het Android-vlaggenschip zijn dat het dichtst bij de marktrelease van de iPhone 15 Pro Max zal worden aangekondigd. De next-gen Pixel-telefoon is ook overvloedig gelekt, waardoor we conclusies kunnen trekken met zijn iPhone-rivaal.
Verwachte verschillen tussen iPhone 15 Pro Max en Pixel 8 Pro:

  • Apple A17 Bionic 3nm versus Google Tensor G3-chipset
  • iOS 17 versus Android 14
  • Nieuw titanium ontwerp versus aluminium constructie
  • 6.7 ProMotion OLED versus 6,7-inch 120Hz OLED-scherm
  • 8 GB versus 12/16 GB RAM
  • 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB versus 128 GB, 256 GB, 512 GB versies
  • ~ 4.300 mAh versus ~ 5.000 mAh batterij
  • 30W versus 23W bekabeld opladen
  • 15W versus 23W draadloos opladen

Inhoudsopgave:

Ontwerp en maat

In 2023 zal Apple de iPhone 15 Pro Max sieren met een heleboel ontwerpwijzigingen. Allereerst suggereren geruchten dat we afscheid moeten nemen van het roestvrijstalen frame: het gerucht gaat dat Apple overstapt op titanium. Dit zou de volgende iPhone lichter en duurzamer maken, en niet te vergeten ondoordringbaar voor vingerafdrukken.

De kenmerkende hardware-mute-schakelaar wordt waarschijnlijk ook vervangen door een aanpasbare actieknop. De rest van de knoppen (volume en power) blijft echter voorlopig hardware, ondanks geruchten dat Apple een overstap naar solid-state knoppen overweegt.

En de iPhone 15 Pro Max zou de telefoon kunnen worden met de dunste randen die er zijn, met 1,55 mm dunne randen. Dit zou de huidige recordhouder, de Xiaomi 13, met zijn randen van 1,81 mm overtreffen. Dit zou de iPhone helpen een meer premium uiterlijk te krijgen, wat goed zou passen bij de rest van de veranderingen in het ontwerp van de telefoon.

Ondertussen zal de Pixel 8 Pro zeker het aluminium-glas sandwich-ontwerp behouden dat we op de meeste recente Pixel-telefoons hebben gezien. Op dit moment weten we niet zeker of Google veel wijzigingen zal aanbrengen aan de achteruitrijcamerastrip. Met de Pixel 7-serie ging het naadloos over in het zijframe van de telefoon. De kans is groot dat Google de boel weer opfleurt.

Het gerucht gaat dat Google met de Pixel 8-serie mogelijk volledig overstapt op platte beeldschermen. Voorheen hadden Pixel-telefoons kleine maar opvallende schermcurven, die sommige gebruikers waarschijnlijk op de verkeerde manier hebben geërgerd, terwijl anderen verliefd werden op de Pixel-vlaggenschepen.

We weten niet zeker in welke kleuren de Pixel 8 Pro beschikbaar zal zijn, maar Google kennende, zullen deze een aantal mooie en grappige namen hebben. Ondertussen zal de iPhone 15 Pro Max waarschijnlijk verkrijgbaar zijn in Space Grey, Silver, Gold en mogelijk een nieuwe dieprode kleur, die beter Burgundy of anders genoemd kan worden.

Verschillen weergeven

Zoals eerder vermeld, scoort de iPhone 15 Pro Max waarschijnlijk de dunste randen die er zijn, met een afmeting van slechts anderhalve millimeter. Afgezien van die grote verandering verwachten we echter geen andere wijzigingen in het scherm. Het heeft nog steeds een 6,7-inch Liquid Retina XDR-display met ProMotion en geavanceerde HDR-ondersteuning. De ProMotion-verversingssnelheid die varieert tussen 1 en 120 Hz zorgt voor een zeer soepele en lonende scrollervaring, die moeilijk op te geven is als je er eenmaal aan gewend bent geraakt.

De laatste geruchten beweren dat we een 6,7-inch OLED-scherm zullen zien op de Pixel 8 Pro, met een resolutie van 1344 x 2992 pixels en een gemiddelde scherpte van 490ppi. Het scherm zal naar verluidt in staat zijn om 1600 nits te halen in HDR-scènes. Ten slotte zal het scherm waarschijnlijk volledig plat zijn en van het LTPS-type zijn, waardoor het vernieuwingsfrequenties tot 120 Hz kan bereiken.

Apple zal de Dynamic Island-uitsparing blijven gebruiken, die alle Face ID-componenten en de selfie-camera verbergt en overal in de interface wordt gebruikt om wat nuttige informatie weer te geven. Face ID blijft de standaard biometrische methode voor authenticatie op de iPhone 15 Pro Max.

Hoewel we geen bevestiging hebben, zijn we ervan overtuigd dat de Pixel 8 Pro zal worden geleverd met een vingerafdrukscanner die in het scherm is ingebouwd. Er zal ook een op foto’s gebaseerde Face Unlock beschikbaar zijn.

Prestaties en software

Betreed het 3nm-tijdperk

De iPhone 15 Pro Max komt zeker met de 3nm Apple A17 Bionic-chipset. Zo’n sprong in productie-efficiëntie tot 3nm ten opzichte van het huidige 4nm-proces zou grote prestatieverbeteringen opleveren, evenals verbeteringen in efficiëntie, wat een betere levensduur van de batterij mogelijk zou maken.

Tegelijkertijd zal Google de Pixel 3 waarschijnlijk uitrusten met de derde generatie van zijn aangepaste Tensor-chipset, die waarschijnlijk niet veel zal verschillen van de bestaande Tensor-chips. De aangepaste processor van Google ging nooit over buitensporige onbewerkte prestaties; in plaats daarvan heeft het bedrijf deze specifiek op maat gemaakt om zeer geschikt te zijn voor kunstmatige intelligentie op het apparaat en machine learning.

De iPhone 15 Pro Max scoort zeker een hobbel naar 8 GB RAM, terwijl sommige geruchten beweren dat we misschien wel 16 GB RAM op de Pixel 8 Pro zullen zien, wat een buitengewoon behoorlijke zegen zou zijn voor de algehele prestaties en multi- belastbaarheid van de telefoon. Als we echter verstandiger moeten zijn, verwachten we tussen de 8 en 12 GB geheugen op de Pixel 8 Pro.

Qua opslag verwachten we dat de iPhone 15 Pro Max beschikbaar zal zijn in versies van 128, 256, 512 GB en 1 TB. De Pixel 8 Pro zou kunnen komen in versies van 128, 256 en 512 GB, met de mogelijkheid voor een versie van 1 TB die altijd op onze radar staat.

Wat softwareondersteuning betreft, verwachten we dat de iPhone 15 Pro Max maximaal vijf jaar wordt ondersteund, of op zijn vroegst eind 2028. Ondertussen zou de Pixel 8 Pro minimaal vijf jaar beveiligingsupdates moeten krijgen, maar drie jaar grote Android-versies, of tot Android 17.

Camera

Beste van twee werelden

De grote nieuwigheid met de iPhone 15 Pro Max zou de toevoeging kunnen zijn van een 5X-6X periscoopcamera die de iPhone-serie eindelijk de zoommogelijkheden zal geven die het verdient. Na relatief korte telelenzen te hebben gebruikt voor wat een eeuwigheid lijkt. Geruchten wijzen erop dat Apple de 3X-telefoto zou kunnen laten vallen en mogelijk een periscoop zou gebruiken met wisselende brandpuntsafstand die zou kunnen zorgen voor een naadloze zoom tot 6X.

De hoofdcamera van de iPhone 15 Pro Max zal waarschijnlijk ongewijzigd blijven ten opzichte van de 48MP-camera die debuteerde op de iPhone 14 Pro Max. Deze hoofdcamera heeft een paar trucjes in petto, omdat hij niet alleen normale 1X-opnamen mogelijk maakt, maar ook een sensoruitsnede gebruikt om een ​​2X-zoomlens met onberispelijke optische eigenschappen te bereiken.

Als het gaat om de Pixel 8 Pro, zijn onze huidige verwachtingen dat Google zijn volgende vlaggenschip opnieuw zal versieren met een drievoudige camera-array. Het kan bestaan ​​uit een 50MP of een 64MP Sony IMX787 camerasensor, een groothoekcamera en mogelijk een 5X telelenscamerasensor.

Pixel-telefoons staan ​​er natuurlijk om bekend dat ze boven hun gewicht uitstijgen, niet vanwege de uitstekende hardware, maar vooral dankzij de software-algoritmen die het beste uit de onbewerkte camera-invoergegevens halen.

Wat video betreft, gaat het gerucht dat Google een aantal belangrijke video-gerelateerde verbeteringen introduceert met de Pixel 8 Pro, namelijk Video Unblur, die waarschijnlijk automatisch je wazige beelden in de post zou verscherpen en stabiliseren. We betwijfelen echter of dit genoeg zal zijn om de kroon van de iPhone te stelen, aangezien Apple’s vlaggenschip-iPhones altijd uitstekende video’s hebben gemaakt, die met elke generatie de industriestandaard bepalen.

Audiokwaliteit en haptiek

Zowel de iPhone 15 Pro Max als de Pixel 8 Pro zullen hoogstwaarschijnlijk stereoluidsprekersystemen met twee luidsprekers gebruiken, elk met één naar beneden gericht en één ingebed in de oortelefoon. Afgaande op de vorige deelnemers in elke respectievelijke line-up, hebben we zeer hoge verwachtingen van de audiomogelijkheden van zowel de iPhone 15 Pro Max als de Pixel 8 Pro.

Hetzelfde geldt voor de haptische feedback, die traditioneel vrij nauwkeurig en sterk is op beide telefoons, dus excuseer ons als we zeer hoge verwachtingen hebben van de iPhone 15 Pro Max en de Pixel 8 Pro.

Batterijduur en opladen

Is het tijdperk van superduurzame telefoons aangebroken?

We hebben eigenlijk geen specifieke geruchten over de batterijcapaciteit van de iPhone 15 Pro Max of de Pixel 8 Pro.

In het geval van de iPhone verwachten we geen grote veranderingen in de capaciteit, dus we moeten ons waarschijnlijk schrap zetten voor een batterij in het bereik van 4.200-4.300 mAh. In combinatie met de veel efficiëntere 3nm Apple A17 Bionic-chip zou deze echter een veel betere batterijduur moeten opleveren. We verwachten dus dat de iPhone 15 Pro Max qua uithoudingsvermogen de iPhone 14 Pro Max voorbij zal gaan.

Ondertussen is het batterijformaat van de Pixel 8 Pro nog niet uitgelekt, maar het zou heel goed mogelijk zijn in de marge van 5.000 mAh, vergelijkbaar met de Pixel 7 Pro.

Wat het opladen betreft, is het onwaarschijnlijk dat de iPhone 15 Pro Max hogere laadsnelheden dan 30 W ondersteunt, en 15 W MagSafe draadloos opladen zal ook aan boord zijn. De Pixel 8 Pro zou mogelijk ook worden geleverd met draadloos opladen aan boord, mogelijk 23 W. We verwachten ook tot 23 W bekabeld opladen aan dek, net als op de Pixel 7 Pro.

Vergelijking van specificaties

* verwachte specificaties

Samenvatting en eindoordeel

De iPhone 15 Pro Max en de Pixel 8 Pro liggen op schema om de tweede helft van 2023 zo, zo interessant te maken.

Google krijgt de kans om het sterke momentum van eerdere Pixel-telefoons voort te zetten, en de Pixel 8 Pro zou wel eens de juiste telefoon kunnen zijn om dat te doen. Naast de opvouwbare Pixel Fold kijkt Google naar een zeer sterk portfolio.

Ondertussen kijkt Apple ook naar een zeer sterke potentiële selectie voor eind 2023, waarbij de iPhone 15 Pro Max het duidelijk meest opwindende nieuwe apparaat is dat eraan komt. Met een nieuw ontwerp en krachtige nieuwe hardware, zal het waarschijnlijk een apparaat zijn dat velen misschien overwegen als het gaat om het upgraden van hun oudere iPhones.

Het is nog te vroeg om over prijzen te praten, maar er gaan geruchten dat Apple de prijzen over de hele linie zou kunnen verhogen, waardoor de premium iPhone Pro Max met maximaal $ 100 zou stijgen. Naarmate wij meer weten, zult u dat ook weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *