Voorbeeld van iPhone 15 Pro Max: bereik het verschil

Home » Blog » Voorbeeld van iPhone 15 Pro Max: bereik het verschil

iPhone 15 Pro Max-introductie

We zijn inmiddels behoorlijk gewend aan het updateschema van de iPhone – elk jaar in september houdt Apple een spannend evenement, waar we voor het eerst de volgende generatie iPhones te zien krijgen, plus wat andere technologie uit Cupertino.

En dit jaar zal zeker hetzelfde zijn, met de geruchtenmolen die ervan overtuigd is dat het weer een kwartet iPhones zal zijn waar we naar kijken – iPhone 15iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max.
De laatste is natuurlijk de grootste, gemeenste, duurste van het stel, en vaak ook de meest gewilde. Dus, waar moeten we naar uitkijken? Is het tijd om te gaan sparen voor een nieuwe iPhone 15 Pro Max? Laten we eens kijken naar alles wat we tot nu toe weten of verwachten:

Wat is er nieuw aan iPhone 15 Pro Max

 • Nieuwe A17-processor
 • USB Type-C oplaad- en datapoort
 • Nieuwe zoomcamera, tot 5x of 6x optische zoom
 • Opgewaardeerd naar 8 GB RAM
 • Dezelfde schermgrootte
 • Nieuw titanium bouwmateriaal
 • Nieuwe actieknop in plaats van mute-schakelaar
 • Nieuwe dieprode kleur

Inhoudsopgave:

iPhone 15 Pro Max-specificaties

Nog een jaar een andere processor… oh, is dat USB C?

*zeer speculatief

Het is geen verrassing dat we dit jaar een nieuwe processor krijgen, zeker. De informatiestroom in de geruchtenwereld zegt echter dat Apple voorlopig de volledige lijn van TSMC voor 3 nm-processors heeft geboekt. Dit betekent dat de Apple A17 mogelijk ’s werelds eerste SoC voor smartphones is die is gebouwd op een 3 nm-proces. Dat betekent in feite een betere energie-efficiëntie, we komen er later op terug.

En dankzij de EU die kleine elektronicabouwers nu een standaard oplegt, zal Apple uit 2014 moeten worden gesleept en een snelle USB C-poort op zijn nieuwe iPhones moeten plaatsen, in plaats van de goede oude (nadruk op oude) Lightning.

iPhone 15 Pro Max-ontwerp en kleuren

Aanval op Titaan

De iPhone 15 Pro Max zal hoogstwaarschijnlijk – geen tromgeroffel nodig – veel op de iPhone 14 Pro Max voor het. Een enorme camerabobbel met drie lenzen aan de achterkant, een plat metalen frame en een scherm met een Dynamic Island-uitsparing aan de voorkant. De veranderingen hier zullen subtiel zijn – vermoedelijk verdunt Apple de rand rond het scherm, waardoor we een iets grotere scherm-tot-lichaamverhouding krijgen. Ook zal het frame vermoedelijk niet van roestvrij staal zijn, maar van titanium. Dit zou de Pro Max lichter moeten maken (hij moet wel wat gewicht verliezen), terwijl het premium gevoel behouden blijft.

De combinatie van aan / uit- en volumeknoppen moet onaangeroerd blijven, hoewel hun vorm al dan niet zal worden herzien. Wat interessant is, is dat het hoofdbestanddeel van de iPhone – de mute-schakelaar – mogelijk wordt vervangen door een nieuwe actieknop. Net als op de Apple Watch Ultra zou het een programmeerbare knop zijn voor app-snelkoppelingen. Vermoedelijk zou je het ook nog steeds kunnen gebruiken als een simpele mute-schakelaar. Maar we vragen ons af: wordt het contextbewust?

Wat betreft die poort aan de onderkant: de EU-regelgevers hebben nu gezegd dat kleine elektronische apparaten aan een norm moeten voldoen, dat is de USB C-standaard. De iPhone 15 Pro Max neemt dus afscheid van Lighting. Vermoedelijk zal het ons ook USB 3.2-snelheden geven, wat ongeveer 10 keer sneller zal zijn dan de huidige Lightning. Ja…
Sommigen zeggen echter dat Apple de hoge overdrachtssnelheden en hoge laadsnelheden achter een MFi-certificering kan vergrendelen – gewone USB C-kabels kunnen u lage snelheden en opladen geven. Maar we zullen zien of dat kan of zal gebeuren.

iPhone 15 Pro Max-scherm

De iPhone 15 Pro Max blijft net als voorheen op een 6,7-inch OLED-paneel. En ja, het zou nog steeds de Dynamic Island-uitsparing moeten hebben die we voor het eerst zagen op de 14 Pro-serie. Wat hier nieuw zou zijn, is de rand rond het scherm – vermoedelijk is Apple deze aan het afslanken, waardoor we een iets kleinere telefoonbehuizing krijgen en een betere “ervaring op alle schermen” aan de voorkant.

We zullen genieten van die ProMotion-verversingssnelheid van 120 Hz, de Always On-functie (die vroeger een beetje te “aan” was, maar met de iOS-instellingen kunnen we het nu afzwakken) en superhoge piekhelderheid voor het bekijken van HDR-video in elke situatie. Vermoedelijk zal de iPhone 15 Pro Max een piek van 2500 nits kunnen halen, wat een beetje overdreven is. Maar hey, laten we dat “hoofdruimte” noemen!

Het Dynamic Island zou, zogenaamd, meer gebruiksmogelijkheden moeten hebben met iOS 17 – het gerucht gaat dat Apple hard werkt om verschillende manieren te vinden om het te integreren in de multitasking-ervaring. En het bestaat natuurlijk omdat het de thuisbasis is van Face ID biometrische vergrendeling, die de afgelopen jaren fantastisch goed heeft gewerkt.

iPhone 15 Pro Max-camera

Periscoop omhoog!

De iPhone 15 Pro Max krijgt de bekende drievoudige camera met een LiDAR-systeem en het lijkt erop dat de hoofdsensor dit jaar niet wordt geüpgraded:

 • 48 MP hoofd-/breedbeeldcamera
 • 12 MP ultrabreed
 • 12 MP 5x tot 6x zoom telelens

Die 48 MP-sensor werd natuurlijk geïntroduceerd met de iPhone 14 Pro-serie en was een sprong voorwaarts ten opzichte van de 12 MP van daarvoor. Het gerucht gaat dat Apple dit jaar zijn zinnen heeft gezet op de zoomcamera.

De iPhone 15 Pro Max zou een exclusieve periscoopzoomlens hebben die tot 5x of 6x vergrotingsniveaus. Ja, het werkelijke zoomniveau is nog steeds onduidelijk, waardoor we ons afvragen of Apple ons een variabele zoomlens hier. Eén gerucht deed dat en we weten dat de technologie bestaat, aangezien Sony een variabele zoomlens introduceerde bij de Xperia 1 IV en weer met de Xperia 1V.

Natuurlijk hopen we ook wat verfijning van de cameraverwerking te zien, met minder verscherping. Maar goed, we wachten af. Nog geen woord over verbeteringen aan de ultrabrede of selfiecamera’s.

Op het gebied van video beweren geruchten dat dit de eerste iPhone is met 8K-video-opname, een functie die degenen in kamp Android al een paar jaar hebben.

iPhone 15 Pro Max-prestaties en benchmarks

3 nm goedheid

Nog een jaar, nog een nieuwe chip voor de iPhones – volgens afspraak zou hij deze keer de Apple A17 Bionic moeten heten. En de lekkers zijn er vast van overtuigd dat het zal worden gebouwd op een 3 nm-proces – de nieuwe productielijn van TSMC.

Om een ​​lang verhaal kort te maken, de nm staat hier voor de grootte van de transistor. Kleinere transistors betekent dat je meer ruimte op de chip hebt. Bovendien zijn de paden ertussen veel korter. Je krijgt dus meer transistors die meer werk kunnen doen, maar informatie aan elkaar overdragen met minder energie nodig. Daarom zeggen we dat het energiezuiniger zal zijn: meer berekeningen voor minder batterijverbruik. In theorie.

Vermoedelijk krijgen we nu 8 GB RAM – een kleine hobbel ten opzichte van de 6 GB in de iPhone 14 Pro. iOS is behoorlijk efficiënt in het bevriezen van achtergrondzaken, daarom duwde Apple zelden de RAM-envelop. In 2023 is 8 GB niet zo’n krankzinnig getal, maar het “haalt” wel in op wat Android-vlaggenschepen bij aanvang zullen hebben.

Wat opslag betreft, verwachten we een basisvariant van 128 GB en vervolgens upgrade-opties van 256 GB, 512 GB en 1 TB (met + $ 100 per niveau natuurlijk).

Je hebt ook een nieuwe modem aan boord, Qualcomm’s X70, die zou moeten helpen om een ​​beter en consistenter signaal te krijgen. Apple ontwikkelt zijn eigen modems om op een dag Qualcomm te vervangen, maar die dag is nog niet aangebroken.

iPhone 15 Pro Max-software: iOS 17

Apple heeft ons net laten zien wat iOS 17 eruit gaat zien en natuurlijk zal de eerste officiële build worden gelanceerd met de iPhone 15-serie.
Dit jaar krijgen we een nieuwe Contactposter, waarmee we kiezen hoe we verschijnen op de telefoon van de persoon die we bellen. Apple is ook teruggegaan en heeft de autocorrectie en voorspellend typen met het toetsenbord verbeterd – het zou nu je uitdrukkingsstijl moeten onthouden en zich beter aan je moeten aanpassen. Er is ook een nieuwe Journal-app, die ons zal helpen erachter te komen wat we er daadwerkelijk in moeten schrijven met suggesties en vragen. En coole dingen zoals het transcriberen van voicemails of audioberichten in iMessage, zodat je gewoon een blik kunt werpen op wat er wordt gezegd.
Natuurlijk zullen deze functies ook beschikbaar zijn op elke telefoon die iOS 17 ondersteunt (dat zal zijn iPhone XS tijdperk en nieuwer).

Van Apple’s iPhones is bekend dat ze jarenlang iOS-updates krijgen – gewoonlijk is 5 jaar ondersteuning wat je mag verwachten. Dus de iPhone 15 Pro wordt in 2023 gelanceerd met iOS 17 en zou het volgende moeten krijgen:

 • iOS 18 anno 2024
 • iOS 19 anno 2025
 • iOS 20 anno 2026
 • iOS 21 anno 2027
 • iOS 22 in 2028, einde levensduur

iPhone 15 Pro Max-batterij

Pro Max-batterij voor een Pro Max-levensduur

Gezien de ontwerpinformatie over de iPhone 15 Pro Max, zou deze een batterij moeten hebben die ongeveer even groot is als die in de iPhone 14 Pro Max. Dat is ongeveer 4.323 mAh, wat niet enorm klinkt in vergelijking met andere grote premium telefoons die er zijn. Met de optimalisaties van iOS was de iPhone 14 Pro Max echter al een marathonloper als het gaat om batterijduur. Van de iPhone 15 Pro Max verwachten we niets minder.

Natuurlijk kunnen we wat fluctuaties krijgen als gevolg van de nieuwe processor – die energie-efficiëntie kan ons een betere levensduur van de batterij geven, maar aan de andere kant, als de chip merkbaar krachtiger is dan voorheen, kunnen het stroomverbruik en de efficiëntie zelfs afnemen. geven ons ongeveer dezelfde resultaten.

iPhone 15 Pro Maximale oplaadsnelheden

De iPhone 15 Pro Max krijgt misschien USB Type-C, maar Apple heeft geen haast om een ​​of ander waanzinnig snel opladen toe te voegen. Vermoedelijk krijgen we hetzelfde stroomverbruik van 27 W op de draad en 15 W opladen met een MagSafe-puck. Elke andere draadloze Qi-oplader is 7,5 W langzaam opladen.

iPhone 15 Pro Max audiokwaliteit en haptiek

De iPhones hebben altijd een helder, gedetailleerd geluid, met een opvallende onderkant en een V-vormige EQ. Ze klinken goed, maar zijn verslagen door andere premium-apparaten, zoals de uitstekende ROG-telefoons van Asus, of zelfs de Xperia 1 V, die misschien een beetje boxy klinkt, maar niet vervormt in de high-end zoals de iPhones soms doen.

Dat gezegd hebbende, we zien Apple niet van richting veranderen met de iPhone 15 Pro Max-luidsprekers, maar we zullen blij zijn met elke vorm van kleine aanpassingen.

Wat haptiek betreft: repareer niet wat niet kapot is. In het geval hier is het de Taptic-engine, die al jaren uitstekend is en de standaard is geweest in “hoe telefoonfeedback zou moeten voelen”.

Samenvatting iPhone 15 Pro Max

Aan het einde van de dag is het weer een upgradecyclus in de tiktak-stijl (niet te verwarren met TikTok). Het is niet enorm als je van een iPhone 14 Pro Max komt, het zal merkbaar zijn als je op een iPhone 13 Pro Max zit (batterij, prestaties), en het zal een grote sprong voorwaarts zijn voor mensen die van de iPhone 12 Pro Max komen ( vernieuwingsfrequentie, camera, batterijduur en prestaties).

iPhones zijn voorspelbaar solide en we verwachten niet veel verrassingen van de iPhone 15 Pro Max. Dat gezegd hebbende – wie weet heeft Apple misschien een troef achter de hand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *