Samsung Galaxy Z Fold 5 vs Galaxy Z Fold 4 verwachtingen: Spider-Man meme staat te gebeuren?

Home » Blog » Samsung Galaxy Z Fold 5 vs Galaxy Z Fold 4 verwachtingen: Spider-Man meme staat te gebeuren?

Inleiding

Samsung heeft al een behoorlijk solide opvouwbare telefoon in het gezicht van de Galaxy Z Fold 4. Maar goed, er is bijna een jaar verstreken, dus een upgrade moet gebeuren. En het is vrijwel bevestigd dat we zullen zien wat die upgrade gaat worden eind juli.
De Galaxy Z Fold 5 zal naar verwachting… grotendeels hetzelfde zijn. Teleurstellend, aangezien de meeste vroege lekken gingen over een ingrijpend herontwerp, een geïntegreerd S Pen-slot, een breder extern scherm a-la Oppo Zoek N2 En Pixelvouwen andere weetjes.
Dus we kunnen het hier neerleggen – als je al een Galaxy Z Fold 4 hebt, sla dan misschien de Fold 5 over. Maar als je iemand bent die nu lid wil worden van de opvouwbare ruimte, is het misschien de moeite waard om de vraag te onderzoeken: doet kiest men voor de oude Z Fold 4 of wacht men op de nieuwe Z Fold 5?
Galaxy Z Fold 5 versus Z Fold 4 verwachtingen:

  • Hetzelfde smalle en hoge externe scherm
  • Nieuw scharnier op de Fold 5 voor beter sluiten
  • Drievoudige achteruitrijcamera’s op beide telefoons
  • Kleine cameraverbeteringen mogelijk op Fold 5
  • Z Fold 5 komt met snellere UFS 4.0 en LPDDR5X
  • Je zou de oudere Z Fold 4 tegen goede kortingen moeten kunnen vinden

Inhoudsopgave:

Ontwerp en maat

Hallo ik, ontmoet de toekomstige ik

Vanaf het allereerste begin heeft de Galaxy Z Fold-serie dit rare externe scherm gehad, waar het veel te lang en veel te smal is. Vroege geruchten zeiden dat de Z Fold 5 dat misschien zou upgraden, maar helaas. Alle geloofwaardige gegevens die we nu hebben, zeggen dat het de beeldverhouding van 23: 9 zal herhalen. Het is prima voor het controleren van meldingen, afspraken, notities en het doen van snelle antwoorden. Maar als je de telefoon met twee handen wilt vasthouden en er met je duim op wilt drukken, zul je je genoodzaakt voelen om hem uit te vouwen.

Aan de binnenkant zullen we nog een herhaling hebben – het 7,6-inch scherm met een beeldverhouding van 6: 5 zou er op beide telefoons ongeveer hetzelfde uit moeten zien.

OK, hoe zal de Galaxy Z Fold 5 anders zijn, of helemaal niet? Ten eerste zou het een ander scharnierontwerp moeten hebben. Nu dunner en misschien lichter, zou het twee dingen moeten bereiken: egaliseer die vouw die door het midden van het interne scherm gaat, en zorg er ook voor dat de Z Fold 5 volledig sluit. Zonder opening tussen de basis van zijn “vleugels”.

Natuurlijk krijgen we ook een nieuwe kleur – de Z Fold 5 zou in zwart, beige en lichtblauw komen. De Z Fold 4 was verkrijgbaar in zwart, beige en groen (“grijsgroen”).

Wat betreft accessoires in de doos: we leven de minimalistische levensstijl hier in Premium Phone Land. Dat betekent dat je een telefoon en een datakabel in de doos krijgt.

Prestaties en software

De nieuwe Snapdragon is getuned

OK, dus we hebben een Snapdragon 8+ Gen 1 tegen een Snapdragon 8 Gen 2. En dat is niet het einde – de Gen 2 is waar Samsung deze speciale “Made for Galaxy” -eenheden begon te krijgen.

Kortom, de Snapdragon 8 Gen 2 is enigszins overklokt – 3,36 GHz versus 3,2 GHz op het reguliere model. De oude Snapdragon 8+ Gen 1 die in de Galaxy Z Fold 4 schopt, tikt nog steeds op 3,19 GHz, dus… we zouden niet zeggen dat je een groot verschil in prestaties zult zien.

Natuurlijk zijn er de zij-upgrades – de Z Fold 5 zal naar verwachting UFS 4.0 hebben, wat twee keer zo snel is als de oude UFS 3.1, en LPDDR5X, wat iets sneller is dan de versie zonder X-merk. Zul je deze verbeteringen nu in het echt zien als je deze telefoons zou oppakken? We zouden nee zeggen, maar de Z Fold 5 krijgt veel ruimte voor de toekomst.

Camera

Fotografeer me als een van je vouwmeisjes

Op fotofront zal er naar verwachting niet veel veranderen. De Galaxy Z Fold 4 had een adequate camera – niets zo intens als de 100x zoom van de Galaxy S22 Ultra, zijn grote sensoren en openingen. Maar de Z Fold 4-camera behoorde absoluut tot het vlaggenschipbereik – alleen niet zo goed als telefoons die daarvoor zijn bedoeld.

Nu zou de Z Fold 5 een 50 MP hoofdcamera hebben – dezelfde resolutie als voorheen, maar een grotere sensor – 12 MP 3x zoomcamera, wat een upgrade is van de oude 10 MP, en een 12 MP ultrabrede camera , wat dezelfde specificatie is op de Z Fold 4.

Over de selfiecamera’s wordt niets gezegd, dus gaan we uit van 10 MP aan de buitenkant en een underscreen 4 MP selfiecamera aan de binnenkant.

Over het algemeen verwachten we geen enorme verbeteringen met de Z Fold 5-camera – misschien kleine updates, iets betere prestaties bij weinig licht, vooral als de hoofdsensor echt groter is. Maar niets om je te verbazen of ervoor te zorgen dat je de Z Fold 4 weggooit en voor de 5 gaat. Dat denken we tenminste.

Audiokwaliteit en haptiek

De Galaxy Z Fold-telefoons hebben geweldige stereoluidsprekers met een breed geluid, gedetailleerde middentonen, mooie hoge tonen en een goede basis. We houden echt van die in de Z Fold 4, dus zelfs als de Z Fold 5 daar een herhaling van is, komt alles goed. Maar goed, als Samsung meer volume of meer bas uit die kleine stuurprogramma’s kan persen, zijn we er helemaal voor.

Batterijduur en opladen

Het zal aan de componenten liggen

De Galaxy Z Fold 4 heeft een 4.400 mAh-cel en er wordt gezegd dat de Z Fold 5 dezelfde juicebox zal inpakken. Het is begrijpelijk dat er maar zoveel ruimte is in een van de helften van de telefoon – we zijn nogal onder de indruk dat we zelfs de 4.400 batterijen kunnen krijgen.

Dus qua batterijduur? De Z Fold 5 krijgt hier mogelijk nog een kleine upgrade. Zowel de Snapdragon 8+ Gen 1 als de Snapdragon 8 Gen 2 zijn gebouwd op een 4 nm-proces, OK. Maar de UFS 4.0-opslag die naar verwachting in de Z Fold 5 zit, is eigenlijk 40% energiezuiniger dan de UFS 3.1… en dat is bovendien twee keer zo snel.

Zal dat je een enorme boost geven in het gebruik in het echte leven? Waarschijnlijk niet opvallend. We zullen moeten zien wanneer we de Z Fold 5 door onze tests heen krijgen.

Wat het opladen betreft, verwachten we geen sprongen naar het razendsnelle opladen dat sommige andere bedrijven doen. Dus 25 W aan de draad, tot 15 W draadloos met een compatibele puck.

Vergelijking van specificaties

Nu we het hebben gehad over hoe hetzelfde we verwachten dat de Z Folds zullen zijn, is hier een tabel met de harde specificaties (voor zover we weten wat we kunnen verwachten):

*speculatie

Dus ja, als we het zo zeggen, kunnen we zien dat de Z Fold 5, hoewel een geweldige telefoon, de Z Fold 4 waarschijnlijk niet volledig zal vervangen – een al geweldige telefoon.

Samenvatting

Nou, daar heb je het. Mocht je vissen op een Prime Day-deal voor de Z Fold 4 in plaats van te wachten op de Z Fold 5? Waarschijnlijk… We wachten nog steeds en hopen aangenaam verrast te worden door de volgende generatie foldables. Maar niets kan het feit wegnemen dat de Galaxy Z Fold 4 nog steeds beschikt over krachtige hardware, prachtige schermen, de S Pen ondersteunt en nog ver, ver verwijderd is van het einde van zijn levensduur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *