Samsung Galaxy Z Flip 5 vs Motorola Razr Plus (2023): verwachte verschillen

Home » Blog » Samsung Galaxy Z Flip 5 vs Motorola Razr Plus (2023): verwachte verschillen

Inleiding

Flipphones zijn terug! En in 2023 steken twee namen boven alles uit: de aankomende Samsung Galaxy Z Flip 5 en de al uitgebrachte Motorola Razr Plus (2023).

Motorola was de eerste die een volledig scherm naar een moderne clamshell-opvouwbare voorkant bracht en je kunt vrijwel alles doen op het Cover Screen van de Motorola Razr Plus, van browsen tot zelfs het bekijken van video’s.

Samsung moet daarentegen voor het eerst een inhaalslag maken, maar de Galaxy Z Flip 5 zal dat naar verwachting heel goed doen. Het wordt ook geleverd met een groot Cover Screen (net iets kleiner dan dat van de Motorola), en het wordt naar verwachting de eerste klaptelefoon met de nieuwste Snapdragon 8 Gen 2-chip en de kans is groot dat het de gebruikelijke upgrades krijgt, zoals een verbeterd camerasysteem en batterijduur.

Dus… voor welke moet je gaan? Laten we de verschillen onderzoeken om erachter te komen.

Samsung Galaxy Z Flip 5 versus Motorola Razr Plus (2023) verwachtingen:

  • Beiden kunnen bijna alle taken op het Cover Screen aan
  • Motorola heeft een iets groter Cover Screen
  • Galaxy komt met snellere Snapdragon 8 Gen 2-chip
  • Dubbel camerasysteem op beide
  • Motorola verwachtte hogere laadsnelheden
  • Vergelijkbare prijs van $ 1.000

Inhoudsopgave:

Ontwerp en maat

Twee strak uitziende apparaten

De grootste verandering die aan het ontwerp van de Galaxy Z Flip 5 komt, is naar verluidt het nieuwe scharnier in traanstijl dat de zichtbare opening zou wegwerken die je had op eerdere Flip-modellen wanneer je ze sloot.

Dit zal ertoe bijdragen dat de Galaxy aanzienlijk dunner wordt, hoewel we verwachten dat de Motorola nog steeds een iets slanker frame heeft.

Beide telefoons zullen een zekere mate van waterbescherming hebben, maar interessante geruchten suggereren dat de Galaxy misschien wel de eerste Samsung-klaptelefoon is die ook een zekere mate van stofbescherming krijgt. Dit is belangrijk. Stof is de aartsvijand van alle soorten opvouwbare telefoons, omdat het het scharnier of het scherm kan beschadigen, dus dit alleen al zou een belangrijke stap voorwaarts zijn.

Van beide telefoons wordt verwacht dat ze een aluminium frame en een glazen achterkant hebben, maar de Motorola heeft ook een mooie en zeer modieuze veganistische leren optie die je niet op de Galaxy krijgt.

Verschillen weergeven

De Galaxy Z Flip 5 is de eerste Samsung-klaptelefoon met een groot Cover Screen die je daadwerkelijk voor verschillende taken kunt gebruiken, maar ondanks dat Samsung de pionier was op het gebied van opvouwbare telefoons, was Motorola eigenlijk de eerste met deze functie.

De Razr Plus wordt geleverd met een edge-to-edge Cover Screen dat je alle functionaliteit geeft die je maar kunt bedenken: alle apps werken erop, je kunt op internet surfen, video’s bekijken, het gebruiken voor betalingen, eigenlijk alles.

Ter vergelijking: het gebruik van het Cover Screen op de Galaxy Z Flip 5 is mogelijk beperkt tot bepaalde apps. Whispers zegt dat veel Google-apps er bij de lancering voor zullen worden geoptimaliseerd, maar dit suggereert dat je er niet zomaar een app op kunt gebruiken. Niets is echter officieel, dus we zullen deze sectie bijwerken wanneer Samsung ons de volledige primeur geeft.

Wat betreft het hoofdscherm, je hebt op beide een hoog en smal scherm van vergelijkbare grootte, en beide gebruiken de beeldverhouding en het formaat van 22 bij 9.

De Galaxy Flip 5 krijgt naar verwachting een 6,7-inch scherm, terwijl de Motorola een iets groter, 6,9-inch hoofdscherm heeft.

Wat biometrie betreft, vertrouwen beide telefoons op een traditionele vingerafdrukscanner die is ingebed in de aan / uit-knop aan de zijkant van de telefoon. Het is misschien niet de handigste plaatsing (een vingerafdruk aan de voorkant lijkt meer optimaal), maar deze technologie is volwassen en zorgt ervoor dat u snelle en betrouwbare metingen krijgt.

Prestaties en software

De nieuwste chip betekent dat de Galaxy meer vuurkracht zal hebben

Het enige compromis dat Motorola heeft gesloten met de Razr Plus is dat de telefoon is uitgerust met de Snapdragon 8+ Gen 1-chipset van vorig jaar, terwijl de Galaxy Z Flip 5 de nieuwere en krachtigere Snapdragon 8 Gen 2 gebruikt.

Beide chips zijn van vlaggenschipkwaliteit en hebben veel prestatiekracht, en voor de meeste gebruikers zal er geen merkbaar verschil zijn, maar voor degenen die de beste prestaties willen hebben, of voor gamers, zal de Galaxy de overhand hebben.

Met 8 GB RAM aan boord hebben we pariteit, maar de Motorola heeft ook 256 GB opslagruimte, zelfs in het basismodel, terwijl de Galaxy naar verwachting 128 gigabyte aan opslagruimte zal hebben in de basisversie en je een premie moet betalen voor een 256 gig-model .

We moeten ook de software vermelden. Beide telefoons draaien op Android 13, maar dat ziet er anders uit. De Motorola heeft bovendien een strakke, aangepaste interface en voegt slechts een paar behoorlijk bruikbare gebaren toe, hakken om de zaklamp te starten, de telefoon draaien om de camera te starten, enzovoort. De Galaxy gebruikt daarentegen de One UI van Samsung, die meer opties en verschillende andere instellingen heeft om aan te passen.

Samsung heeft ook de overhand met software-updates. De Galaxy Flip 5 krijgt naar verwachting vier jaar grote OS-updates in vergelijking met slechts drie jaar op de Motorola.

Camera

Is er een significant verschil in camerakwaliteit?

Zowel de Galaxy Flip 5 als de Razr Plus hebben een dubbel camerasysteem met een groothoeklens en een ultragroothoeklens, maar op geen van beide zit een telezoomlens.

We kennen nog steeds niet de specifieke kenmerken van het camerasysteem op de Galaxy Flip 5 in termen van sensorgroottes en aantal megapixels, maar Samsung heeft wat meer ervaring op het gebied van camera’s en de verwachting is dat het de overhand zou moeten hebben.

Maar… dat moeten we echt zien.

We zullen deze twee naast elkaar testen onder verschillende omstandigheden en zullen deze sectie bijwerken met de analyse na de lancering van de Galaxy Z Flip 5 eind juli.

Audiokwaliteit en haptiek

De Razr Plus heeft een uitgebalanceerde luidsprekerkwaliteit met een dubbel luidsprekersysteem, maar wordt niet erg luid.

We verwachten een soortgelijk audiosysteem met twee luidsprekers op de Galaxy Z Flip 5, maar we moeten nog zien wat de daadwerkelijke audiokwaliteit is.

Geen van beide telefoons heeft een koptelefoonaansluiting van 3,5 mm, mocht je het je afvragen.

Wat betreft haptische feedback, het voelt prettig en strak aan op de Motorola, en we verwachten een vergelijkbare kwaliteit van de Galaxy.

Batterijduur en opladen

De Razr zal naar verwachting de iets grotere batterij hebben en sneller opladen

Met een batterij van 3.800 mAh heeft de Motorola Razr Plus een van de grootste batterijcellen onder de clamshell flip-telefoons, en we verwachten dat de Galaxy net een iets kleinere batterij heeft van ongeveer 3.700 mAh.

Een voordeel van de Galaxy is echter de nieuwere en zogenaamd energiezuinigere processor.

We zullen onze onafhankelijke batterijtests uitvoeren op beide telefoons en we zullen u later op de hoogte houden van de resultaten.

En als het op opladen aankomt, verwachten we een oplaadsnelheid van 25 W op de Galaxy en een snellere oplaadsnelheid van 30 W op de Motorola.

Beide telefoons ondersteunen ook draadloos opladen, maar hier wordt verwacht dat de Galaxy sneller zal zijn met een draadloze oplaadsnelheid van 10 W versus 5 W voor de Razr.

Vergelijking van specificaties

Samenvatting en eindoordeel

De Motorola Razr Plus (2023) heeft de zaken echt op zijn kop gezet in de nogal flip-telefoonruimte en het is een uitstekende telefoon.

De verwachting is echter dat Samsung de achterstand inhaalt, want het introduceert ook een groter Cover Screen en heeft ook het voordeel van een nieuwere en snellere chip.

Maar voor de gemiddelde gebruiker die een goede moderne klaptelefoon wil, lijken deze beide te passen.

Samsung zal de Galaxy Z Flip 5 officieel onthullen op 26 juli, en dan leren we ook het laatste stukje van de puzzel: of de camera een significante upgrade krijgt.

Wat vind jij van deze twee klaptelefoons? Welke functie waardeer je het meest in zo’n opklapbare telefoonvormfactor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *