Samsung Galaxy Z Flip 5 vs Galaxy S23: verwachte verschillen

Home » Blog » Samsung Galaxy Z Flip 5 vs Galaxy S23: verwachte verschillen

Inleiding

Als je je afvraagt ​​of je voor de nieuwste klaptelefoon van Samsung moet gaan of dat een traditionele smartphone-vormfactor beter bij je past, dan ben je hier aan het juiste adres.

In dit artikel vergelijken we alle verschillen tussen de clamshell Galaxy Z Flip 5 en de gewone Galaxy S23, waarbij we de voor- en nadelen van een opvouwbare telefoon bespreken, evenals de andere functies en hoe ze verschillen.

De belangrijkste voordelen van de Flip 5 beginnen bij alleen het fysieke plezier van een opvouwbare telefoon die je kunt uitvouwen en ook fysiek kunt sluiten, maar hij wordt ook compacter als hij is opgevouwen en je kunt hem gebruiken om jezelf te filmen, zelfs zonder statief. Aan de andere kant is de Galaxy S23 wat saaier, maar omdat hij geen bewegende delen heeft, is hij duurzamer, dunner en wordt hij geleverd met een grotere batterij en zelfs een extra camera. Dus… welke moet je ga je voor?

Samsung Galaxy Z Flip 5 vs Galaxy S23 verwachte verschillen:

  • Clamshell opvouwbaar versus traditioneel smartphone-ontwerp
  • Compacter in opgevouwen toestand
  • Dunner ontwerp
  • Dezelfde processor, hetzelfde RAM-geheugen
  • Galaxy S23 heeft een grotere batterij
  • Dezelfde laadsnelheden
  • Galaxy S23 heeft een zoomcamera

Inhoudsopgave:

Ontwerp en maat

Het nieuwe scharnier helpt de Flip 5 ontwerppunten te scoren, maar de Galaxy S23 heeft geen bewegende delen en is op de lange termijn mogelijk betrouwbaarder

Je hebt een heel duidelijk ontwerpverschil tussen deze twee met de Galaxy Z Flip 5 die ongeveer half zo groot is als de Galaxy S23.

Dit is natuurlijk de belangrijkste reden om de Flip 5 over de Galaxy S23 te krijgen, maar onthoud dat als je hem vouwt, hij ook behoorlijk dik wordt, en als je hem uitvouwt krijg je een rare beeldverhouding van 22 bij 9 op het hoofdscherm.

Een groot verbeterpunt op de Galaxy Z Flip 5 is naar verwachting de beruchte vouw. Samsung zou een nieuw druppelvormig scharnier gebruiken waardoor de vouw veel minder opvalt, maar hij zal niet helemaal verdwijnen, wat nog een voordeel is van de Galaxy S23.

Bovendien heb je het simpele feit dat er bewegende delen zijn en dat ze de telefoon sneller breken. Nu zouden we ons daar bij regelmatig gebruik niet al te veel zorgen over maken, maar voor sommige mensen kan het een zorg zijn.

De Galaxy S23 heeft ook het voordeel van volledige IP68 water- en stofbescherming. De Flip 5 zet hier ook een stap in de richting, maar hij zal lang niet zo strak tegen stof beschermen als de Galaxy S23, en je moet voorzichtig zijn in stoffige omgevingen.

Verschillen weergeven

Het grootste ongemak van een opvouwbare telefoon is nou… je moet hem elke keer uitvouwen als je hem wilt gebruiken! Nou ja, dat deed je tenminste met oudere modellen, maar nu wordt de Flip 5 geleverd met een veel groter Cover Screen, zodat je veel dingen op dat scherm kunt doen zonder de telefoon uit te vouwen. Dat is een groot voordeel, maar zo’n klein scherm heeft natuurlijk ook zijn beperkingen.

Het is voor iedereen anders, maar als je niet met een opvouwbare telefoon hebt geleefd, is onze aanbeveling om gewoon na te denken of je de telefoon vaak kunt ontgrendelen en onthoud dat de meeste mensen beide handen gebruiken om de telefoon te ontgrendelen, wat in sommige situaties onhandig kan zijn.

Wat betreft het hoofdscherm, je hebt een groter en hoger scherm op de Flip 5, terwijl de S23 een meer klassieke beeldverhouding heeft. Je went vrij snel aan beide.

We zullen schermmetingen uitvoeren om u de specifieke kenmerken van de schermen te vertellen zodra we de Flip 5 eind juli hebben.

Een verschil tussen de twee is biometrie. Je hebt een ultrasone vingerafdrukscanner ingebouwd in het scherm van de S23, terwijl de Flip 5 zijn vingerafdrukscanner heeft ingebed in de aan / uit-knop aan de zijkant. De aan de voorkant geplaatste vingerafdruklezer op de S23 is iets handiger, maar we denken dat het ook een kwestie van persoonlijke voorkeur is.

Prestaties en software

Met dezelfde chip zie je geen grote prestatieverschillen

Zowel de Flip 5 als de Galaxy S23 worden geleverd met de nieuwste Snapdragon 8 Gen 2-systeemchip, wat geweldig nieuws is aangezien deze chip snel en energiezuinig is.

Beide telefoons hebben ook 8 GB RAM aan boord (of dat zijn tenminste de verwachtingen voor de Flip 5), en beide hebben een opslagniveau op basisniveau van 128 GB met een optie om een ​​model van 256 GB te krijgen. Een microSD-kaartslot verwachten we niet op de Flip 5, en de Galaxy S23 heeft er ook geen.

Met Android 13 en One UI 5 aan boord zien en voelen deze telefoons eruit als een Samsung-telefoon. Van beide wordt verwacht dat ze dezelfde 4-jarige OS-updateverplichting krijgen, meer dan andere Android-telefoons, dus dat is goed nieuws.

Camera

Zoomen, zoomen, zoomen

Met een opvouwbare telefoon heeft Samsung weinig ruimte, dus dat is de belangrijkste reden waarom we kleinere en minder capabele sensoren zien in apparaten in opklap- en opvouwbare stijl.

Dit is ook het geval voor de Flip 5, die naar verwachting alleen zal komen met een dubbel hoofdcamerasysteem met een groothoeklens en een ultragroothoeklens, maar geen telezoomlens zoals op de Galaxy S23.

De S23 heeft ook een grotere hoofdcamerasensor van 50 megapixels die verbeterde prestaties bij weinig licht belooft in vergelijking met de Flip 5, maar we moeten dit nog in het echt testen.

Verreweg de 3x zoomcamera vormt het grootste verschil en voordeel dat de S23 heeft. Digitale zoom kan de kwaliteit van een native zoomlens gewoon niet evenaren, dus bij 3X en hoger zal de S23 waarschijnlijk schonere foto’s maken met veel meer details.

We zullen deze twee camera’s vergelijken en de verschillen analyseren zodra de Galaxy Z Flip 5 eind juli wordt gelanceerd, dus kom later terug voor meer informatie.

Batterijduur en opladen

Flip 5 heeft een kleinere batterij, maar krijgt mogelijk een langere levensduur van de batterij in de echte wereld

Een andere uitdaging bij een klaptelefoon is dat je minder ruimte hebt voor de batterij: je hebt immers een scharnier in het midden en je moet de batterij in twee delen splitsen, één voor elke helft van de telefoon.

Dat is de reden waarom klaptelefoons doorgaans kleinere batterijformaten hebben dan een niet-klaptelefoon.

Terugkomend op onze vergelijking, wordt verwacht dat de Galaxy Z Flip 5 wordt geleverd met een batterij van 3.700 mAh, iets kleiner dan de batterij van 3.900 mAh op de Galaxy S23.

Betekent dit dat je een langere batterij uit de S23 haalt?

Nou, die is lastig! Als u het Cover Screen meer gebruikt en het hoofdscherm minder, kan dat uw energieverbruik aanzienlijk verminderen en kan de batterij van de Flip 5 langer worden. Het hangt echt af van de manier waarop u uw telefoon gebruikt.

We zullen onze onafhankelijke batterijbenchmarks uitvoeren om u een vergelijking te geven van de looptijden op het hoofdscherm, dus kom daar later op terug.

En tot slot, voor het opladen heb je dezelfde snelheden, dus geen verschil.

Beide telefoons ondersteunen 25 W bekabeld opladen, redelijk, maar verre van de snelste in de branche, en beide hebben 10 W draadloos opladen.

Vergelijking van specificaties

De Galaxy S23 is lichter en dunner in vergelijking met de Flip 5 in opgevouwen toestand.

Samenvatting

Uiteindelijk is de Galaxy Z Flip 5 de meest geavanceerde klaptelefoon die Samsung ooit heeft gemaakt, maar het is nog steeds een klaptelefoon en heeft alle voor- en nadelen van die vormfactor.

Zoals die stijl van een telefoon? Ga voor de Flip 5. Houd er wel rekening mee dat je hem heel vaak zult moeten uitvouwen en wees wat voorzichtiger met de telefoon in stoffige ruimtes.

De Galaxy S23 daarentegen lijkt misschien een beetje saai, maar sommigen zullen misschien beweren dat het een minder riskante zet is, aangezien er geen bewegende delen zijn, geen vouw, een grotere batterij en zelfs een zoomcamera die je niet op de Flip krijgt. 5.

Dus… voor welke zou jij gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *