Samsung Galaxy Z Flip 5 vs Flip 4: verwachte verschillen

Home » Blog » Samsung Galaxy Z Flip 5 vs Flip 4: verwachte verschillen

Inleiding

Wat zou Samsung kunnen verbeteren aan zijn moderne clamshell flip-telefoon?

Als je de Galaxy Z Flip 4 of andere in de Flip-serie hebt gebruikt, is de kans groot dat je het volgende wenste: ten eerste een Cover Screen dat je daadwerkelijk voor sommige taken zou kunnen gebruiken, ten tweede, minder van die vouw en idealiter de optie om geen opening te hebben wanneer je de telefoon opvouwt, en waarschijnlijk een beetje meer in termen van camera- en batterijduur.

Hier is het goede nieuws: Samsung zal naar verwachting al deze verbeteringen leveren in de Galaxy Z Flip 5, die naar verwachting op 26 juli officieel zal verschijnen.

En het zou wel eens de ultieme klaptelefoon kunnen zijn.

Dus hoe verschilt het precies en zijn er nog verbeterpunten in vergelijking met de Flip 4? Dat zoeken we uit.

Samsung Galaxy Z Flip 5 versus Flip 4 verwachte verschillen:

  • Flip 5 voor een veel groter Cover Screen
  • Nieuw druppelvormig scharnier
  • Minder opvallende vouw, geen opening wanneer de telefoon is gesloten
  • Voor het eerst stofbestendig
  • Snellere Snapdragon 8 Gen 2-chip
  • Meer RAM-geheugen
  • Dezelfde laadsnelheden
  • Zelfde of slechts iets hogere prijs

Inhoudsopgave:

Ontwerp en maat

Een nieuw scharnier kan de problemen met kreuken en openingen oplossen

Hoewel de algehele ontwerpstijl van de Flip 5 ongeveer hetzelfde blijft als die van de Flip 4, zijn er enkele belangrijke wijzigingen aangebracht.

De eerste en meest opvallende is zeker het scharnier. Er wordt gezegd dat de Flip 5 een nieuw scharnier in “teardrop” -stijl krijgt, hetzelfde als dat wordt gebruikt door rivalen van Motorola en Oppo.

Dit scharnier heeft het voordeel dat er minder “vouw” in het midden is en dat de telefoon zonder openingen kan sluiten. Op andere telefoons hebben we echter gezien dat dit scharnier ook wat wiebeliger is en niet zo stevig aanvoelt als de telefoon schuin staat, dus dat moeten we testen op de Flip 5.

Van materialen wordt verwacht dat ze hetzelfde zijn: glas voor de voor- en achterkant en een aluminium frame.

Er wordt echter verwacht dat Samsung ook een vorm van stofbestendigheid op de Flip 5 zal inbouwen, die je niet had op de Flip 4 of eerdere modellen. Dit is geweldig, want stof is de aartsvijand van opvouwbare telefoons.

Zowel de Flip 5 als de Flip 4 hebben een vorm van waterbestendigheid.

Verschillen weergeven

Het kleine 1,9-inch omslagscherm op de Flip 4 was goed om meldingen te bekijken en bruikbaar voor selfies, maar niet veel meer.

Daarom zijn we super blij dat Samsung eindelijk een groter 3,4-inch Cover Screen op de Flip 5 brengt waarop je veel taken zou moeten kunnen uitvoeren.

Dit is geweldig, want soms moet je snel iets op je telefoon doen zonder hem open te klappen, en dat kan op de Flip 5.

Wat zal het voorscherm precies ondersteunen? Dat is nog steeds een geheim, maar volgens geruchten zullen in ieder geval enkele Google-apps worden geoptimaliseerd en we veronderstellen dat de meeste Samsung-apps dat ook zullen zijn, maar kun je video’s bekijken of games spelen op het Cover Screen zoals je kunt met andere rivalen? Nou, laten we afwachten.

Aan de andere kant lijkt het hoofdscherm niet veel te veranderen. Verwacht hetzelfde 6,7-inch OLED-scherm te zien met soepele 120Hz-ondersteuning en die typische hoge en smalle beeldverhouding van 22 tot 9 op beide telefoons.

We zullen de schermen testen op kleurnauwkeurigheid, helderheid en meer, en we zullen de resultaten hier eind juli posten, dus houd daar rekening mee.

Wat biometrie betreft, worden er geen veranderingen verwacht. Dezelfde traditionele vingerafdruklezer ingebed in de aan/uit-knop. We hebben er tot nu toe geen problemen mee gehad op eerdere Flip-telefoons, het was helemaal goed.

Prestaties en software

Snellere chip, maar zou het u iets kunnen schelen?

Met een nieuw model komt een nieuwe processor, en de Flip 5 krijgt een van de beste die er is: de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, een upgrade van de 8+ Gen 1-chip op de Flip 4.

Je zou waarschijnlijk geen enorme prestatieverandering tussen de twee moeten verwachten, vooral niet voor dagelijkse taken, maar voor intensievere toepassingen of voor gamen zal die nieuwe chip er zeker toe doen.

De Flip 5 zal naar verwachting ook worden geleverd met 8 GB RAM, tegenover 6 GB op de vorige generatie.

Opslag zal naar verwachting op beide modellen uitkomen op 128 GB, geen microSD-kaartuitbreiding, en je hebt ook een optie om 256 GB opslagruimte te krijgen voor een kleine meerprijs.

Wat de software betreft, beide zullen naar verwachting draaien op Android 13 met de nieuwste versie van Samsungs One UI-skin er bovenop.

Met vier jaar grote updates is de softwareondersteuning uitstekend op beide telefoons en voor degenen die hun apparaten lang vasthouden, is dit een belangrijk voordeel.

Camera

Samsung houdt deze geheim

We zijn erg benieuwd of Samsung met de Flip 5 een zinvolle camera-upgrade gaat geven.

We weten dat het camerasysteem hetzelfde zal blijven, wat betekent dat zowel de Flip 5 als de Flip 4 een dubbele camera-array zullen hebben met een brede en een ultrabrede camera, maar geen van beide modellen zal een telezoomlens hebben.

Dat is een compromis dat wordt gedeeld door alle opvouwbare telefoons met clamshell, dus het is geen verrassing, maar toch een beetje teleurstellend.

Momenteel geven lekken en geruchten niet veel meer details over de camera-upgrades die op de Flip 5 komen, maar we zullen dit gedeelte bijwerken met nieuwe informatie zodra deze binnenkomt en we verwachten een gedetailleerde cameravergelijking te zien zodra de Flip 5 binnenkomt eind juli.

Audiokwaliteit en haptiek

De geluidskwaliteit op de Flip 4 was redelijk goed, ook al is het niet geweldig, en we verwachten dat de Flip 5 weer een geleidelijke verbetering zal zijn, maar gezien de beperkte ruimte in zo’n vormfactor, is het moeilijk om veel te verwachten.

Haptische feedback zou ook ongeveer hetzelfde blijven op de Flip 5 als op de Flip 4.

Batterijduur en opladen

Helaas worden hier geen verbeteringen verwacht

De geruchtenmolen zwijgt over eventuele upgrades van het batterijformaat van de Galaxy Z Flip 5, we hopen nog steeds dat de levensduur van de batterij in de echte wereld zal verbeteren op de nieuwere telefoon.

De reden daarvoor is niet een verandering in de batterijchemie, maar de energiezuinigere Snapdragon 8 Gen 2-chip.

Natuurlijk zullen we dat moeten meten zonder batterijbenchmarktests zodra de telefoon uit is.

Wat het opladen betreft, verwacht een bekabelde oplaadsnelheid van 25 W en ondersteuning voor draadloos opladen van 10 W op de Flip 5, hetzelfde als de Flip 4.

Vergelijking van specificaties

Samenvatting

Aan het eind van de dag vormt de Galaxy Z Flip 5 zich als een van de belangrijkste upgrades in de Flip-serie.

Het grotere scherm is de enige verandering die het meeste verschil zal maken in je dagelijkse gebruik, omdat je de telefoon eindelijk niet voor elke kleine taak hoeft uit te vouwen.

De verwachte veranderingen aan het scharnier, snellere processor en hopelijk verbeterde camera’s zorgen allemaal voor een mooie upgrade en een geweldig moment om lid te worden van de moderne Flip-telefoonfamilie.

Wie de Flip 4 bezit, zal ook een goede reden hebben om te upgraden met dat grote Cover Screen, ook al zal hun toestel waarschijnlijk nog snel genoeg aanvoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *