Samsung Galaxy Z Flip 5: Releasedatum, prijs, kenmerken en nieuws

Wil je de laatste geruchten over de Samsung Galaxy Z Flip 5 Ontdekken? Bekijk onze Onafhankelijke Review.

Home » Blog » Samsung Galaxy Z Flip 5: Releasedatum, prijs, kenmerken en nieuws
Samsung Galaxy Z Flip 5 Releasedatum, prijs, kenmerken en nieuws
Samsung Galaxy Z Flip 5 Releasedatum, prijs, kenmerken en nieuws

Introductie

Samsung verovert de markt van de vouwbare smartphones met haar Z Fold en Z Flip telefoons. Deze toestellen hebben een serieuze positie verworven en zijn steeds meer mainstream geworden. Het compactere model van de twee, de Z Flip, is al aan haar derde generatie toe: de Galaxy Z Flip 4. Maar we verwachten later in 2023 het volgende hoofdstuk met de introductie van de spannende Galaxy Z Flip 5.

De Galaxy Z Flip 5 zal zeker dezelfde formule behouden, maar waarschijnlijk ook verschillende verbeteringen introduceren die het tot een nieuw hoogtepunt maken in de categorie vouwbare smartphones. In dit artikel zullen we alles samenvatten wat er tot nu toe bekend is over de Samsung Galaxy Z Flip 5, inclusief lekken, geruchten en onze verwachtingen.

Voor- en nadelen van de Galaxy Z Flip 5

Samsung Galaxy Z Flip 5
Samsung Galaxy Z Flip 5
Voordelen
 • Uniek ontwerp
 • Groot scherm
 • Krachtige prestaties
 • 5G-verbinding
Nadelen
 • Hoge prijs
 • Geen uitbreidbare opslag
 • Kwetsbaar scherm
 • Kleinere batterijduur

Galaxy Z Flip 5 releasedatum

De releasedatum van de Galaxy Z Flip 5 wordt geschat voor augustus 2023.

De release datum van de Samsung Galaxy Z Flip 5 is momenteel niet bekend, aangezien er nog geen aankondiging is gedaan door Samsung over de lancering van een nieuwe versie van de Galaxy Z Flip. Het is mogelijk dat Samsung de release van de Galaxy Z Flip 5 zal aankondigen tijdens een van de geplande evenementen in 2023, maar er is op dit moment nog geen bevestiging van de releasedatum. Houd de officiële kanalen van Samsung in de gaten voor meer informatie over de lancering van de Galaxy Z Flip 5.

Geruchten over de Samsung Galaxy Z Flip 5

Hoewel er nog geen concrete informatie beschikbaar is over de Galaxy Z Flip 5, zijn er wel geruchten. Eén van de geruchten is dat Samsung in 2023 de S Pen zal introduceren op de vouwbare toestellen, waaronder de Galaxy Z Fold 5 en de Galaxy Z Flip 5. Dit zou betekenen dat gebruikers notities en tekeningen kunnen maken op het vouwbare scherm met behulp van de S Pen.

Een ander gerucht is dat de Galaxy Z Flip 5 mogelijk een hogere verversingssnelheid krijgt dan zijn voorgangers. Dit zou betekenen dat het scherm sneller ververst wordt en de gebruikerservaring hierdoor nog soepeler wordt.

De prijs van de Galaxy Z Flip 5

De prijs van de Samsung Galaxy Z Flip 5 is nog niet bekendgemaakt door Samsung. Het is dus nog even afwachten hoeveel dit nieuwe vouwbare toestel zal kosten. Echter, gezien de prijzen van de voorgaande modellen van de Galaxy Z Flip-reeks, kunnen we verwachten dat de Galaxy Z Flip 5 een behoorlijk prijskaartje zal hebben.

Mogelijk zal de prijs rond de € 1.200 of hoger liggen, afhankelijk van de specificaties en de verbeteringen die Samsung zal introduceren. Maar tot de officiële aankondiging van Samsung is het gissen naar de daadwerkelijke prijs van de Galaxy Z Flip 5.

Camera van de Galaxy Z Flip 5

Het camerasysteem van de Z Flip is zeker toe aan een upgrade. Samsung maakt bij de Z Flip 3 en Z Flip 4 gebruik van een redelijk maar nogal saai en inspiratieloos duo van 12MP+12MP camera’s voor respectievelijk de groothoek- en ultragroothoeklenzen. Hoewel de foto’s acceptabel zijn, blinken ze niet echt uit in iets specifieks. Laten we hopen dat de Z Flip 5 hier verandering in brengt.

Zou 2023 eindelijk het jaar kunnen zijn waarin de Z Fold 5 en Z Flip 5 dezelfde camerasetup delen? Waarschijnlijk niet, maar het zou wel leuk zijn als het gebeurt. Super-vroege geruchten suggereren dat de Z Fold 5 aan de achterkant een drievoudige camera heeft, geleid door een hoofdcamera van 50MP met een Samsung ISOCELL GN3-sensor met kleine 1,0μm pixels die zeker pixel-binning zal gebruiken om 12MP-beelden met superieure dynamiek en gevoeligheid bij weinig licht te produceren.

De specificaties van de andere twee camera’s zijn nog geheim, maar zullen zeker een ultragroothoek- en mogelijk 2 of 3X-telefotocamera zijn. Laten we hopen dat een soortgelijke camerasetup ook beschikbaar zal zijn voor de Z Flip 5.

Ontwerp van de Galaxy Z Flip 5

Samsung lijkt een bepaalde ontwerpfilosofie te hebben gekozen met de Z Flip-lijn, met een vriendelijk en gemakkelijk ontwerp dat afhankelijk is van aanpassing en opties voor het personaliseren van uw apparaat vóór uw daadwerkelijke aankoop. Samsung’s Bespoke Studio stelt u in staat om te mixen en matchen tussen verschillende kleuren voor het bovenste en onderste achterpaneel en het hoofdframe van de telefoon en een apparaat te creëren dat echt uw innerlijke zelf uitdrukt. Wat betreft het ontwerp, zal de opvouwbare telefoon zeker in de voetsporen treden van de Z Flip 4, met een dun opvouwbaar mechanisme dat de telefoon in tweeën scheidt en snel uitvouwen mogelijk maakt.

Samsung Galaxy Z Flip 5 ontwerp
Samsung Galaxy Z Flip 5 ontwerp

Een gerucht dat rondgaat, is dat Samsung mogelijk een opnieuw ontworpen scharnier zal gebruiken op de Galaxy Z Flip 5, dat mogelijk een waterdruppelscharnier zal hebben, wat niet alleen ruimte bespaart, maar ook de schermkloof grotendeels elimineert. Een vergelijkbaar scharnier werd gebruikt op de Oppo Find N2 en Oppo Find N2 Flip.

Een dergelijke schermkloof zou Samsung in staat stellen om het cover-display op verschillende nieuwe manieren te gebruiken. Als herinnering, de huidige iteratie van het Z Flip’s cover-display toont uw meldingen, biedt aanpasbare klokgezichten en een schat aan widgets die tijdige en belangrijke informatie tonen.

De Z Flip 5 zal hoogstwaarschijnlijk aluminium en glas gebruiken in zijn constructie, een premium combinatie die nu standaard is op de meeste high-end telefoons. De telefoon zou hopelijk een vrij compact aanbod blijven wanneer hij is opgevouwen en nog steeds een gemakkelijk te hanteren apparaat zijn wanneer hij is uitgevouwen.

De telefoon blijft mogelijk waterbestendig, maar niet waterdicht, wat betekent dat het onwaarschijnlijk is dat hij onderdompeling onder 1,5 meter gedurende meer dan 30 minuten kan overleven.

Opslag van de Galaxy Z Flip 5

We verwachten dezelfde algemene uitrusting van drie verschillende opslagvarianten beschikbaar te zijn op de Z Flip 5, te beginnen met het instapniveau 128 GB aan interne opslag, een ruimere 256 GB opslag en het allemaal af te maken met een smakelijke 512 GB opslagversie. Helaas, verwacht geen microSD-kaartsleuf voor snelle en gemakkelijke opslaguitbreiding. Een 1 TB opslagversie zal zeker niet op het specificatieblad verschijnen, omdat het niet geschikt zou zijn voor de meer relaxte aard van de Z Flip-opvouwbare.

Gegeugen van de Galaxy Z Flip 5

 • 128 GB
 • 256 GB
 • 512 GB

Scherm van de Galaxy Z Flip 5

Er zijn nog geen specifieke geruchten over het display van de Z Flip 5. Maar als het iets is als zijn voorganger, verwachten we ten minste een 6.7″ FHD+ Dynamic AMOLED 2X-display met een resolutie van 1080 bij 2460 pixels, een scherpte van 425ppi, HDR10+ ondersteuning en een uitstekende vloeiendheid door de 120Hz verversingssnelheid. Samsung’s AMOLED-displays zijn altijd uitstekend, dus we verwachten op dit gebied niets minder van de Z Flip 5.

De nieuwste geruchten suggereren dat de Galaxy Z Flip 5 wordt geleverd met een veel groter extern display, mogelijk met een rechthoekige beeldverhouding. Insiders beweren dat het scherm groter is dan 3 inch in diagonaal, wat het veel nuttiger zou maken dan de kleine ticker-display op eerdere Galaxy Z Flip-apparaten. Dit zou gebruikers in staat stellen om efficiënter met de telefoon te communiceren wanneer deze is opgevouwen, omdat zelfs alledaagse taken momenteel vereisen dat je de Galaxy Z Flip ontvouwt.

Een ander gebied waarin we graag een positieve verandering zouden zien, is de vouwlijn van het hoofdscherm, en hopelijk de algemene afwezigheid daarvan. Hoewel niet zo duidelijk als bij eerdere iteraties van de Z Flip, is de vouwlijn nog steeds zeer aanwezig op de Z Flip 4. Het is niet zo moeilijk om eraan te wennen, maar het zou geweldig zijn als Samsung een manier vindt om de vouwlijn minder uitgesproken te maken op de Galaxy Z Flip 5. Helaas kunnen pure natuurkunde de mogelijkheden voor een meer drastische vermindering van de vouwlijn beperken.

Functies en software van de Galaxy Z Flip 5

De Galaxy Z Flip 5 zal waarschijnlijk worden geleverd met wat de toekomst in petto heeft voor de One UI-interface van Samsung, die bovenop Android 13 draait. Vanwege het beperkte schermoppervlak verwachten we niet dat exclusieve multitasking-functies van de Z Fold-serie worden overgezet naar de meer compacte Z Flip. Die desktop-achtige dock zal dus niet aanwezig zijn.

Op dit moment is Samsung’s nieuwste softwareversie One UI 5.1, die begin februari is uitgebracht voor miljoenen Galaxy-telefoons. Het biedt enkele kleine verbeteringen. One UI 5 was een veel belangrijkere update en bevatte onder meer een aanpasbaar vergrendelscherm, betere privacy en een veel snellere interface met betere algehele prestaties in vergelijking met One UI 4. Voor meer informatie kun je onze One UI 5 review bekijken.

Hardware en specs van de Galaxy Z Flip 5

Geruchten hebben het dat zowel de Z Flip 5 als de Z Fold 5 worden aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 chipset, die officieel nog moet worden uitgebracht. Naar verluidt zal er geen Exynos-versie van de Z Flip 5 zijn voor alle andere markten behalve de Amerikaanse. Dat was het geval bij de Z Flip 4, dus het is zeer waarschijnlijk dat Samsung die strategie van een enkele processorvariant zal herhalen met de Flip 5. We verwachten ook minstens 8 GB LPDDR5 RAM en UFS3.1-opslag voor snelle toegang tot je bestanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *