Samsung Galaxy Watch 6 versus Galaxy Watch 5: verwachte veranderingen

Home » Blog » Samsung Galaxy Watch 6 versus Galaxy Watch 5: verwachte veranderingen

Inleiding

Wat is er nieuw en verbeterd in de komende Samsung Galaxy Watch 6 in vergelijking met het vorige Galaxy Watch 5-model?

En zijn er genoeg redenen voor gebruikers om te upgraden?

Samsung zal de nieuwe Watch 6 op 26 juli officieel onthullen, maar lekken en geruchten hebben al een bijna compleet beeld van het uurwerk geschetst, dus lees verder om de verschillen te ontdekken.

Samsung Galaxy Watch 6 versus Galaxy Watch 5: verschillen
 • Hetzelfde ontwerp
 • 40 mm en 44 mm maten op beide
 • Dunnere bezel en een iets groter scherm
 • Saffier glas voor en achter beide
 • Snellere chip op Watch 6
 • Nieuw bandwisselsysteem
 • Iets hogere prijs

Inhoudsopgave:

Ontwerp & Maten

Dezelfde look, dezelfde maten

Dus… ja, de Galaxy Watch 6 lijkt erg op de Galaxy Watch 5 van vorig jaar.

Lekken beweren dat de Watch 6 exact dezelfde dikte, breedte en totale grootte zal hebben.

Qua maten heb je op beide twee opties. De 40 mm-optie is geweldig voor mensen met kleinere polsen, terwijl een 44 mm-model beter past bij middelgrote en grotere polsen.

De Galaxy Watch 6 behoudt een van de belangrijkste voordelen van de Watch 5 en dat is het saffierglas aan zowel de voorkant als de onderkant. Saffier is veel duurzamer dan normaal gehard glas, en volgens sommige schattingen is het 60% beter bestand tegen krassen.

Banden

Er komt een nieuw snelwisselsysteem aan

Zowel de Galaxy Watch 6 als de Watch 5 gebruiken een bandmaat van 20 mm, maar terwijl de Galaxy Watch 5 het standaard spring bar-bandwisselsysteem gebruikte dat wat inspanning vergde, zal Samsung naar verwachting overschakelen naar een gloednieuw eigen bandwisselsysteem.

Zoals te zien is op de gelekte afbeeldingen, heb je een knop aan de onderkant van de band die je gewoon indrukt om de bandjes los te maken en opnieuw te bevestigen. Het ziet er zoveel makkelijker uit dan het finnicky springbar-systeem!

Verwacht nieuwe bandjes te zien met dat systeem op de Galaxy Watch 6 en we weten niet zeker of deze nieuwe bandjes compatibel zullen zijn met oudere horloges.

Software & Functies

Geen nieuwe trackingstatistieken, maar verwacht verbeteringen in de gegevensnauwkeurigheid van de bestaande

Samsung zal het Wear OS-platform van Google op beide horloges gebruiken, wat goed nieuws is, omdat het meer ontwikkelaars zal helpen betrokken te blijven, en wanneer ontwikkelaars aan boord zijn, zullen er ongetwijfeld goede dingen gebeuren in de Android-horlogeruimte.

Tussen de twee horloges zijn er geen verwachte verschillen in de daadwerkelijke software.

Beiden ondersteunen de digitale ringfunctie waarbij je met je vinger over de rand van het horloge beweegt om rond te scrollen, ook wel de zogenaamde digitale ringfunctie genoemd.

Wat betreft de rest van de functionaliteit heb je het volgende:

 • hartslagmeting
 • training volgen
 • slaap bijhouden
 • zuurstofmetingen in het bloed
 • ECG-functie

Een probleem dat we opmerkten op de Galaxy Watch 5 waren zeer verdachte bloedzuurstofgegevens, dus we hopen dat we daar verbeteringen in zullen zien in de nieuwe Watch 6-editie.

Batterij en opladen

Een kleine upgrade, maar zullen we het gebied van de batterijlevensduur van 2 dagen bereiken?

Samsung zal naar verwachting iets grotere batterijen in de Galaxy Watch 6 opnemen, maar het sleutelwoord hier is echt “enigszins”.

De kleinere 40 mm-versie van het horloge krijgt een bijna 6% grotere batterij, terwijl het 44 mm-horloge een meer bescheiden verbetering van 3,6% krijgt.

Hier zijn de exacte cijfers, volgens lekken:

 • Galaxy Watch 6 40 mm batterijformaat: 300 mAh (+5,6%)
 • Galaxy Watch 5 40 mm batterijcapaciteit: 284 mAh
 • Galaxy Watch 6 44 mm batterijformaat: 425 mAh (+3,6%)
 • Galaxy Watch 5 44 mm batterijcapaciteit: 410 mAh

Wat betekent dit in het echte leven? Welnu, de Galaxy Watch 5 was een batterij-aangelegenheid voor één dag, en hoewel we hopen op een batterij voor twee dagen op de Watch 6, denken we realistisch dat het waarschijnlijk niet zo ver zal gaan.

We zullen deze sectie eind juli bijwerken met praktijkervaringen, dus kom later nog eens terug voor meer informatie.

Zowel de Galaxy Watch 6 als de Watch 5 worden opgeladen met een draadloze magnetische oplader in puck-stijl van Samsung, en de laadsnelheden zullen naar verwachting hetzelfde blijven.

Dat wil zeggen dat een volledige opwaardering bijna twee uur duurt, maar u kunt ook profiteren van een snelle opwaardering van een half uur om bijna 40% sap terug te krijgen.

Samsung verandert zijn strategie niet als het gaat om de modellen, maar verwacht wordt dat het de prijzen iets zal herzien met de nieuwe Watch 6-generatie.

Ten eerste hebben we qua modellen dezelfde 40 mm en 44 mm, wat een goed bereik is dat aan de behoeften van de meeste mensen zal voldoen. Net als voorheen heb je de keuze uit een model met alleen Wi-Fi of een model met Wi-Fi + Cellular (LTE), dat je onafhankelijk van je telefoon kunt gebruiken met een eSIM-kaart (uiteraard met een mobiel abonnement).

De basisprijs van de 40 mm Wi-Fi Watch 5 was vorig jaar $ 280, en dit jaar kan het oplopen tot $ 300, maar we verwachten geen grotere prijsstijging. We zullen de officiële prijsgegevens hebben na het lanceringsevenement eind juli.

Spraakoproepen en haptiek

Beide horloges ondersteunen spraakoproepen, maar het is veel te vroeg om veel te weten over de daadwerkelijke kwaliteit van de Galaxy Watch 6, dus kom eind juli terug voor meer informatie.

We verwachten bij geen van beide grote veranderingen in de haptiek, maar dat is nauwelijks een klacht, aangezien we vrij goede vibratiefeedback hebben.

Specificaties

De opvallende veranderingen hier zijn de nieuwe processor en iets grotere batterijformaten, maar je kunt zien dat we geen veranderingen verwachten in de fysieke grootte en afmetingen.

Samenvatting

De Galaxy Watch 6 is zowel een kleine update als niet zo veel.

Je wordt misschien voor de gek gehouden door het vrijwel identieke uiterlijk om het te negeren, maar het grotere scherm en de snellere chip zullen een verschil maken. Maar eerlijk gezegd zijn we het meest enthousiast over het nieuwe snelle wisselsysteem voor de bands.

Dit maakt het verwisselen van bandjes zoveel gemakkelijker en dat is een gemak dat we waarderen in een horloge.

We hopen ook nauwkeurigere metingen van verschillende sensoren te zien: zaken als slaapregistratie en bloedzuurstofmetingen lijken enige verbetering nodig te hebben.

Aan het eind van de dag zullen we alle officiële details weten op 26 juli wanneer Samsung de nieuwe Watch 6 aan de wereld onthult. Maak een bladwijzer van deze pagina en kijk dan terug voor de officiële primeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *