Samsung Galaxy Watch 6 versus Apple Watch Series 8: verwachte verschillen

Home » Blog » Samsung Galaxy Watch 6 versus Apple Watch Series 8: verwachte verschillen

Inleiding

Welke is de meer geavanceerde smartwatch: de aankomende Galaxy Watch 6 van Samsung of de Apple Watch Series 8?

Voor de meeste mensen zou dit een puur theoretische vraag zijn: de Galaxy Watch werkt tenslotte niet met iPhones en Apple Watches werken niet met Android, en de meeste mensen hebben maar één telefoon bij zich, dus ze zouden niet in staat zijn om gebruik zelfs de andere kijkoptie.

Maar als je gewoon nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden van deze twee, of overweegt over te stappen van Android naar iPhone, of andersom, wil je het misschien echt weten.

Dus… laten we het uitzoeken!

Samsung Galaxy Watch 6 versus Apple Watch Series 8: verschillen

 • Rond versus Vierkant
 • Beiden hebben een small en een medium/large model
 • Apple Watch heeft voor beide modellen een iets grotere diameter
 • Beide worden geleverd met een snel verwisselbaar bandsysteem
 • Apple Watch heeft meer apps
 • Apple Watch krijgt naar verwachting nauwkeurigere sensoren (TBD)
 • Iets hogere prijs voor Apple Watch

Inhoudsopgave:

Ontwerp & Maten

Rond of vierkant?

De verschillen tussen deze twee zijn zo fundamenteel dat ze beginnen met de vorm van het horloge zelf!

De Galaxy Watch 6 is rond, de Apple Watch Series 8 is een rechthoek.

Nu is dit aan persoonlijke voorkeur, en beide zullen redelijk comfortabel om de pols zitten, dus comfort is niet echt een probleem. Je hebt een klein formaat op beide (40 mm op de Galaxy, 41 mm op de Apple Watch) en dan een medium /grote (44 mm op Galaxy, 45 mm met Apple).

De Galaxy Watch 6 heeft zowel aan de voorkant als aan de onderkant saffierglas, wat geweldig is. Saffier is veel duurzamer dan normaal gehard glas, en volgens sommige schattingen is het 60% beter bestand tegen krassen.

Het aluminium basismodel van de Apple Watch Series 8 wordt geleverd met normaal glas en de tijd heeft aangetoond dat deze kan krassen, terwijl je voor saffier de roestvrijstalen Apple Watch van $ 800 moet kopen. Dit is meer dan twee keer zoveel als de Galaxy, dus als het gaat om pure materiaalkwaliteit en prijs-kwaliteitverhouding, loopt de Galaxy voorop.

Banden

Het snelle wisselbandsysteem van Apple is geweldig, maar Samsung maakt eindelijk een inhaalslag

Samsung lijkt eindelijk te hebben besloten om een ​​nieuw quick-swap-bandsysteem te gebruiken voor de Galaxy Watch 6, een verandering ten opzichte van de springbars die het eerder gebruikte. Die werkten prima, maar maakten het verwisselen van bands een beetje een proces.

De Apple Watch daarentegen is vanaf het begin ontworpen met een snelwisselsysteem, dus het verwisselen van bandjes is een fluitje van een cent.

We moeten nog vergelijken welke van deze twee snelwisselsystemen handiger is, maar we denken dat ze allebei goed zullen werken en het wisselen van banden onderweg veel gemakkelijker zullen maken.

De Apple Watch is ook berucht om zijn dure, door Apple gemaakte bandjes, en dat is nog een gebied waarop we verwachten dat Samsung Apple zal ondermijnen, met iets goedkopere bandjes. Natuurlijk heb je altijd banden van derden voor beide horloges en die zijn er in alle soorten, maten en prijsklassen.

Software & Functies

Het draait allemaal om gezondheids- en fitnesssensoren en nauwkeurigheid

Over software gesproken, Samsung gebruikt het Wear OS-platform van Google op de Galaxy Watch, terwijl Apple vertrouwt op zijn eigen watchOS-platform.

Nu in zijn tiende generatie, watchOS is duidelijk het meer verfijnde platform met verschillende apps, het is een heel ecosysteem.

WearOS groeit nu ook, maar het was nogal muf voordat Samsung er vorig jaar mee aan boord sprong, dus het wordt een zware strijd daar.

We zullen niet te veel ingaan op de basisnavigatiefuncties: je veegt en tikt op de Apple Watch en je kunt ook de digitale kroon gebruiken, terwijl je op de Galaxy ook veegt en tikt, maar dan heb je ook een digitale bezel dus u kunt uw vinger over de rand van het scherm schuiven om rond te vegen.

Wat betreft de rest van de functionaliteit heb je deze op beide:

 • hartslagmeting
 • training volgen
 • slaap bijhouden
 • zuurstofmetingen in het bloed
 • ECG-functie

Het is echter bewezen dat de Apple Watch Series 8 de hoogste nauwkeurigheid in de branche heeft, terwijl we enkele klachten hebben gehoord over de nauwkeurigheid van metingen met de Galaxy Watches, met name de bloedzuurstof- en slaapstatistieken.

We weten nog steeds niet of Samsung enkele opmerkelijke verbeteringen aanbrengt in de Watch 6, dus kom eind juli terug voor meer informatie daarover.

Batterij en opladen

Beiden lijden aan dezelfde batterijvloek van een smartphone

We hopen al jaren op meer dan 1 dag gebruik tegen betaling, maar het lijkt erop dat de dingen behoorlijk oud zijn gebleven.

Bij gemiddeld gebruik gaan zowel de Galaxy Watch 6 als de Apple Watch Series 8 naar verwachting ongeveer een dag of anderhalve dag mee.

De Galaxy heeft eigenlijk een iets grotere batterij dan de Apple Watch, dus we hebben enige hoop dat de 44 mm Galaxy Watch 6 misschien 2 volle dagen zonder oplader kan, maar het is te vroeg om dat te weten.

 • Galaxy Watch 6 40 mm batterijcapaciteit: 300 mAh
 • Apple Watch Series 8 41 mm batterijcapaciteit: 282 mAh
 • Galaxy Watch 6 44 mm batterijcapaciteit: 425 mAh
 • Apple Watch Series 8 45 mm batterijcapaciteit: 308 mAh

Zoals je kunt zien, heeft het grotere Galaxy Watch-model een bijna 30% grotere batterij, een behoorlijk verschil!

Wat het opladen betreft, laden zowel de Galaxy Watch 6 als de Apple Watch Series 8 op via een draadloze magnetische puck. Een half uur opladen geeft je ongeveer 40% sap op de Galaxy Watches en 50% op de Apple Watches, terwijl een volledige lading bijna 1 uur en 40 minuten duurt op de Galaxy en 1 uur en 15 minuten op de Apple Watch.

Zoals we al zeiden, heb je voor beide horloges een kleine en middelgrote/grote maat, wat geweldig is.

Waar de twee behoorlijk verschillen, is echter de prijsstelling.

De prijzen van de Galaxy Watch 6 beginnen naar verwachting vanaf $ 300 voor het 40 mm-model en $ 350 voor de 44 mm-versie, en voegen daar nog $ 50 aan toe als je mobiele / LTE-connectiviteit wilt hebben.

De Apple Watch Series 8 heeft daarentegen enkele uitvoeringen. Het basismodel met aluminium behuizing begint bij $ 400 voor 41 mm en $ 450 voor de 45 mm, terwijl de meer premium roestvrijstalen kast die wordt geleverd met saffierglas $ 700 kost voor de 41 mm en $ 750 voor de 45 mm-versie.

Spraakoproepen en haptiek

Beide horloges ondersteunen spraakoproepen, maar het is veel te vroeg om in detail te zeggen welke de betere gesprekskwaliteit heeft, dus kom hier later op terug.

We zullen je ook meer vertellen over de haptiek en of je verschillen hebt in de vibratiemotor tussen deze twee.

Specificaties

De veranderingen die we willen benadrukken, zijn het iets zwaardere gewicht van de Apple Watch, maar ook de ruimere materiaalkeuze met de meer premium roestvrijstalen en keramische Apple Watch-versies.

Samenvatting

Dit is een leuke vergelijking: iPhones ondersteunen de Galaxy Watch niet en Android-telefoons ondersteunen de iPhone niet!

De meeste mensen gaan dus gewoon voor het horloge dat wordt ondersteund door de telefoon die ze gebruiken, en hoeven niet noodzakelijkerwijs de moeilijke keuze tussen deze twee te maken. Maar het is nog steeds buitengewoon interessant om te zien welk horloge het meest geavanceerde is.

Wat we weten over de Apple Watch is dat Apple er echt voor gaat en met de komende watchOS 10-update wordt de software een stuk beter. Het is ook bewezen dat het de meest nauwkeurige sensoren van alle smartwatches heeft voor zaken als hartslagmetingen, bloedzuurstofniveaus en slaapregistratie.

Dat is waar Samsung de Watch 6 moet inhalen en we weten nog steeds niet of dat zal gebeuren.

Wat we kunnen zien, is dat de Galaxy Watch een grotere batterij heeft, en dat een Galaxy Watch van 44 mm mogelijk twee dagen meegaat tussen oplaadbeurten, terwijl je met een Apple Watch nog steeds elke nacht naar de oplader moet.

Maar dat zijn allemaal mogelijkheden, en we moeten wachten op de officiële lancering op 26 juli voordat de Galaxy het zeker weet. Kom dan terug en we zullen nog veel meer te delen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *