Samsung Galaxy Watch 6 Classic versus Galaxy Watch 5 Pro: belangrijkste verschillen

Home » Blog » Samsung Galaxy Watch 6 Classic versus Galaxy Watch 5 Pro: belangrijkste verschillen

Dus moeten we de Galaxy Watch 6 Classic beschouwen als een superieur apparaat ten opzichte van de Galaxy Watch 5 Pro van vorig jaar, of zijn beide op hetzelfde niveau?

Het eerste en belangrijkste verschil tussen de twee smartwatches is het materiaal dat is gebruikt voor de behuizing. De Galaxy Watch 5 Pro vertrouwt op titanium, dat licht en robuust is, terwijl het gerucht gaat dat Samsung niet op titanium zou vertrouwen voor zijn volgende top-smartwatch. In plaats daarvan zal de in Zuid-Korea gevestigde reus waarschijnlijk aluminium gebruiken. Het is te hopen dat Samsung saffier zal blijven gebruiken op de Galaxy Watch 6 Classic, wat dragers gemoedsrust zou moeten geven.

In termen van grote ontwerpverschillen scoort de Galaxy Watch 6 Classic een hardware-roterende ring, waarmee je gemakkelijk door de interface kunt navigeren. Deze door fans geliefde functie ontbrak op de Galaxy Watch 5 Pro, die een capacitieve zijrand gebruikte die theoretisch dezelfde functionaliteit bood, maar in werkelijkheid kan het gevoel van door de interface gaan met de roterende ring niet echt worden nagebootst.

Wat de verschillen in grootte betreft, zal de Galaxy Watch 6 Classic blijkbaar in zowel 43 mm- als 47 mm-versies komen, terwijl de Galaxy Watch 5 Pro alleen beschikbaar was in een enkele 45 mm-versie. De laatste had ook een extra grote verhoogde rand die bedoeld was om wat extra bescherming te bieden aan het saffierscherm.

De Galaxy Watch 5 Pro was IP68 waterbestendig tot 50 meter diepte en had ook duurzaamheid op militair niveau (MIL-STD810H); hoewel we er zeker van zijn dat de Galaxy Watch 6 Classic veilig is tot 50 meter water, denken we niet dat hij dezelfde duurzaamheid zal hebben als de titanium Watch 5 Pro.

Qua kleuren lijken beide wearables een vergelijkbare obsessie te hebben met zilveren en zwarte kleuren.

Banden

Nieuw mechanisme, nieuwe banden

Vrijwel alle Galaxy smartwatches, inclusief de Galaxy Watch 5 Pro, hebben een veermechanisme gebruikt om de band aan het horloge zelf te bevestigen. Dit betekent ook dat bijna alle banden uitwisselbaar zijn geweest.

Afgaande op enkele gelekte afbeeldingen van de Galaxy Watch 6 Classic lijkt deze echter een drukknopmechanisme te gebruiken om de banden aan de horlogekast te bevestigen. Deze nieuwe onderneming kan al je oudere bands al dan niet onverenigbaar maken met de aankomende Galaxy Watch 6 Classic.

De nieuwe wearable komt ook met een leren band, zo lijkt het, terwijl de sportievere en meer “avontuurlijke” Galaxy Watch 5 Pro vertrouwde op een stevige siliconen band.

Software & Functies

Eén UI 5 Watch schiet te hulp

Zowel de Galaxy Watch 5 Pro als de aankomende Watch 6 Classic zullen uiteindelijk de onlangs aangekondigde One UI 5 Watch-software gebruiken. Het bouwt voort op de extreem sterke basis van Wear OS 3, dat momenteel de Watch 5 Pro aandrijft.

Eén UI 5 Watch komt met functionele en visuele veranderingen. Deze omvatten verbeterde slaapregistratie, verbeterde begeleiding bij slaapcoaching en het tot stand brengen van een slaapvriendelijke omgeving tussen de Galaxy Watch en alle aangesloten SmartThings-apparaten in uw huis.

De aankomende software wordt ook geleverd met betere fitnessmogelijkheden en hartslagzones voor coaching, die loophulpmiddelen op maat bieden, waaronder een realtime prestatieanalyse en op maat gemaakte intervaltrainingsprogramma’s.

Afgezien daarvan zullen zowel de Galaxy Watch 5 Pro als de Galaxy Watch 6 Classic zeker dezelfde hoeveelheid gezondheidsgerelateerde sensoren en functies delen die uw lichaamsfuncties in de gaten houden. BMI-metingen, hartslagmeting, huidtemperatuur (gebruikt voor het volgen van vrouwelijke cycli), slaapregistratie en andere spelen een belangrijke rol in het Galaxy Watch-wellness-hulpprogramma.

Nieuw op de Galaxy Watch 6 Classic kan een onregelmatige hartslagmeting zijn, die u zou kunnen waarschuwen voor hartritmestoornissen.

De Galaxy Watch 5 Pro blijft misschien wel de meest nauwkeurige smartwatch dankzij de dual-band GPS. Het is onduidelijk of de Watch 6 Classic dezelfde behandeling zou krijgen, maar we betwijfelen het.

Net als bij de meest recente Galaxy Watch-apparaten, zullen noch de Watch 5 Pro noch de Watch 6 Classic goed werken met een iPhone; in feite zou je ze helemaal niet kunnen koppelen. Galaxy Watches gebaseerd op het Wear OS-platform werken alleen met Android-toestellen, en dan weer wat beperkt. U kunt het beste een Galaxy-smartphone gebruiken, aangezien sommige functies exclusief zijn voor de telefoons van Samsung, zoals ECG- en bloeddrukmeting.

Batterij en opladen

Het zou moeilijk zijn om de Galaxy Watch 5 Pro te verslaan

De Galaxy Watch 6 Classic wordt geleverd met een grotere batterij van 425 mAh dan zijn voorganger, de Galaxy Watch 4 Classic. In combinatie met de geruchten nieuwe chipset aan boord, de Exynos W930-chip, zou de Galaxy Watch 6 Classic technisch gezien een betere batterijduur moeten opleveren, wat zou betekenen dat er minder gedoe is met zijn draadloze oplader.

Het zou echter waarschijnlijk vrij moeilijk zijn om de recordduur van de batterij van de Galaxy Watch 5 Pro te evenaren en te verbeteren. De 590 mAh-batterij in de wearable van vorig jaar van Samsung leverde gemakkelijk een batterijduur van drie dagen op, wat op zijn zachtst gezegd indrukwekkend is.

Wat het opladen betreft, vertrouwen zowel de Galaxy Watch 5 Pro als de Galaxy Watch 6 Classic op 10 W opladen. De Watch 5 Pro bevatte een puck voor draadloos opladen in de doos en hij had ook een top van 10 W.

De Galaxy Watch 5 Pro is verkrijgbaar in slechts één maat, een maat van 45 mm. Deze wearable is beschikbaar in zowel Bluetooth/Wi-Fi als Bluetooth/Wi-Fi + mobiele versies, geprijsd op respectievelijk $ 450 en $ 500.

Ondertussen zal de Galaxy Watch 6 Classic beschikbaar zijn in versies van 43 mm en 47 mm, die elk zeker Bluetooth/Wi-Fi en Bluetooth/Wi-Fi + mobiele variaties zullen hebben. Dit betekent dat het nieuwe horloge waarschijnlijk in totaal in vier verschillende versies beschikbaar zal zijn.

Spraakoproepen en haptiek

U kunt bellen op de Galaxy Watch 5 Pro en eerlijk gezegd zien we niet in waarom u hetzelfde niet zou kunnen doen op de Galaxy Watch 6 Classic. Hoewel waarschijnlijk niet zo geweldig als het aannemen van een telefoontje op je, nou ja, Galaxy-telefoon, is de mogelijkheid om in elke situatie te antwoorden en te communiceren via de wonderbaarlijke gadget om je pols geweldig om te hebben.

Haptische feedback op Samsung-wearables is altijd geweldig geweest, inclusief de Galaxy Watch 5 Pro. De Galaxy Watch 6 Classic zal waarschijnlijk niet teleurstellen.

Specificaties

Hoe verhouden de specificaties van de Galaxy Watch 5 Pro vs Galaxy Watch 6 Classic zich tot elkaar? Hier is de kern ervan, samengevat voor uw gemak:

Samenvatting

Tot nu toe lijkt het erop dat de Galaxy Watch 5 Pro en de Galaxy Watch 6 Classic gericht zijn op verschillende gebruikers en met verschillende use cases in gedachten.

De Galaxy Watch 5 Pro is een robuust apparaat dat schijnbaar bestand is tegen tonnen slijtage terwijl het je vergezelt op je off-grid-avonturen. Met een uitstekende batterijduur en alle software-goodies die je gewend bent van een moderne smartwatch, is het een van de beste smartwatches die je zou kunnen overwegen als je diep in het Galaxy-ecosysteem zit.

Tegelijkertijd wordt de Galaxy Watch 6 Classic een eigentijdse geklede smartwatch, met de favoriete kenmerkende draaibare bezel van fans en een chique nieuwe leren band die voorop loopt. De nieuwe chipset zou mogelijk een iets betere batterijduur kunnen opleveren, wat altijd welkom is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *