Samsung Galaxy Watch 6 Classic versus Apple Watch Ultra: belangrijkste verschillen

Home » Blog » Samsung Galaxy Watch 6 Classic versus Apple Watch Ultra: belangrijkste verschillen

De Galaxy Watch 6 Classic komt deze zomer en fungeert als de jaarlijkse vernieuwing van Samsungs smartwatch-assortiment. De aankomende smartwatch is echter geen directe opvolger van de Galaxy Watch 5 Pro van vorig jaar; in plaats daarvan is het een vervolg op de Galaxy Watch 4 Classic uit 2021, de nieuwste Samsung-smartwatch met een roterende hardwarering.

Ontwerp & Maten

Het beste van Samsung en Apple
Als het op design aankomt, gaat Samsung vooruit… door een kijkje te nemen in zijn roemrijke verleden. De Galaxy Watch 4 Classic was zo’n apparaat, de laatste met een hardware roterende ring. De roterende rand, een favoriet bij fans en recensenten, was tot dan toe een kenmerkend element van de meeste high-end Galaxy Watch-apparaten, maar was afwezig in de Galaxy Watch 5 Pro van vorig jaar. In plaats daarvan kregen we een verhoogde capacitieve ring op die die hetzelfde algemene hulpprogramma probeerde na te bootsen, maar niet zo nuttig of lonend was als de hardware-oplossing op de Galaxy Watch 4 Classic.
Hoewel onbevestigd, lijkt het erop dat de Galaxy Watch 6 Classic op zijn best zal vertrouwen op een ontwerp van aluminium of roestvrij staal. Hoewel ultra-premium, haalt titanium misschien niet het ontwerp van de Galaxy Watch 6 Classic.
Ondertussen vertrouwt de Apple Watch Ultra op titanium en saffier voor zijn constructie, een robuuste en hoogwaardige kijk op de Apple Watch. Het is ook verreweg de grootste Apple Watch die je om je pols kunt doen, afgezien van de Galaxy Watch 5 Pro, het is gemakkelijk een van de meest imposante smartwatches die vandaag beschikbaar zijn. Je zult zeker weten of het om je pols zit, en slaapregistratie met dit zware horloge is voor de meeste mensen misschien een grote nee.

Net als de Galaxy Watch 6 Classic, die zal worden geleverd met een roterende rand, heeft de Apple Watch Ultra een aantal troeven in petto. Er is bijvoorbeeld een aanpasbare actieknop en het hele ontwerp van het horloge is merkbaar robuuster en straalt mannelijkheid uit. Wat hij mist aan robuustheid, zal de Galaxy Watch 6 Classic waarschijnlijk opvullen in klasse en premium looks.

De Galaxy Watch 6 Classic zal waarschijnlijk waterbestendig zijn tot 50M, terwijl de Apple Watch Ultra tot 100M onder water zal overleven. Het heeft zelfs een duikcomputerfunctionaliteit die u automatisch belangrijke informatie over uw duik laat zien zodra u onder water gaat.

Qua formaat is de Apple Watch Ultra alleen verkrijgbaar in een enkele 49 mm-versie, terwijl de Galaxy Watch 6 Classic verkrijgbaar zal zijn in zowel 43 mm- als 47 mm-versies, passend bij zowel slanke als dikke polsen. Hoewel we verwachten dat de Samsung-smartwatch zowel Bluetooth-only als Bluetooth + mobiele versies heeft voor elke variatie van verschillende grootte, zijn alle Apple Watch Ultra-horloges mobiele horloges.

Qua kleuren zal de Galaxy Watch 6 Classic waarschijnlijk in de kleuren zilver en zwart komen. Hopelijk kunnen potentiële adoptanten hun smartwatches aanpassen in de personalisatiesuite van Samsung Bespoke Studio. De Apple Watch Ultra is tegelijkertijd alleen verkrijgbaar in Titanium.

Banden

Nieuw vergrendelingsmechanisme betekent dat uw oudere Samsung-banden mogelijk niet meer werken

Afgaande op de gelekte materialen, staat Samsung zeer waarschijnlijk op het punt om over te schakelen van een veerstang- naar een drukknopvergrendelingsmechanisme voor de komende Galaxy Watch 6 Classic. Wat betekent dit? De kans is groot dat uw oudere horlogebandjes niet compatibel zijn

Afgezien daarvan zal de Galaxy Watch 6 Classic waarschijnlijk worden geleverd met een nieuwe leren band, die goed zou passen bij het premium zakelijke uiterlijk van de Galaxy Watch 6 Classic.

In de tussentijd wordt de Apple Watch Ultra geleverd met hetzelfde drukknopvergrendelingsmechanisme dat al voor altijd bestaat. Dit betekent dat je je oudere banden kunt gebruiken met de Apple Watch Ultra en kunt genieten van de compatibiliteit van het Apple Watch-ecosysteem. Met de Apple Watch Ultra heeft Apple drie nieuwe bandjes uitgebracht, de Trail Loop, Alpine Loop en Ocean Band. Elk van deze is bedoeld voor verschillende activiteiten, maar ze passen allemaal heel goed bij het ruige karakter van de smartwatch.

Software & Functies

Geschikte fitnessgenoten

De Galaxy Watch 6 Classic ondersteunt waarschijnlijk alle gezondheids- en fitnessfuncties die we gewend zijn van een moderne Galaxy-smartwatch, namelijk BMI dankzij de BioActive-sensor aan de onderkant, hartslagmeting, ECG, bloeddruk, zuurstofgehalte in het bloed , en nu hartritmestoornissen, die u zullen waarschuwen als er onregelmatigheden met uw hartslag worden gedetecteerd.

De Apple Watch Ultra ondersteunt onder andere ook hartslagmeting, bloedzuurstofmonitoring, ECG-monitoring met AFib-detectie, betere cyclustracking die nu rekening houdt met de temperatuurschommelingen van uw lichaam om ovulatie, ademhalingssnelheid en, uiteindelijk, granulaire slaaptracking te voorspellen.

Activiteitsmonitoring dekt praktisch elke fysieke activiteit die u zou kunnen doen en omvat nu verbeterde hartslagzonevisualisatie, die u uw activiteitenintensiteitsniveaus weergeeft. Er is zelfs baandetectie, die begint wanneer je bij een hardloopbaan aankomt en essentiële statistieken zoals tempo, afstand en routekaart levert.

De Apple Watch Ultra heeft ook een duikcomputerfunctionaliteit, evenals een noodsirene van 86 dB, die kan worden gebruikt om hulpdiensten te waarschuwen voor uw locatie als u verdwaalt in de wildernis.

Over nauwkeurigheid gesproken, de Apple Watch Ultra heeft GPS met dubbele frequentie, waardoor u zowel in stedelijke gebieden als in de buitenlucht nauwkeurig kunt lezen.

Als het op compatibiliteit aankomt, is het pech voor beide ecosystemen, aangezien noch de Galaxy smartwatch kan worden gekoppeld aan een iPhone, noch de Apple Watch Ultra goed samenwerkt met het Android-ecosysteem. Bovendien zullen enkele van de meer ingewikkelde gezondheidsfuncties van de Galaxy Watch 6 Classic zeer waarschijnlijk exclusief blijven voor Samsung Galaxy-apparaten, hoewel je de smartwatch technisch gezien met elk Android-apparaat kunt gebruiken. Een Galaxy-telefoon blijft echter aanbevolen.

Batterij en opladen

Kan de Samsung smartwatch de Ultra verslaan?

De Galaxy Watch 6 Classic komt waarschijnlijk met een 425 mAh-batterij aan boord, die groter zou zijn dan die van de Galaxy Watch 4 Classic, maar kleiner dan de 590 mAh-monsterbatterij in de Watch 5 Pro van vorig jaar, die een uitstekend uithoudingsvermogen leverde.

Hoe zit het met de Apple Watch Ultra? Nou, die wordt geleverd met een batterij van 542 mAh, de grootste op een Apple Watch ooit, wat goed is voor twee tot drie dagen normaal gebruik. Daar

De Galaxy Watch 6 Classic ondersteunt hoogstwaarschijnlijk tot 10 W draadloos opladen, geleverd door de oplaadpuck die in de hoes zit. Vermoedelijk, te oordelen naar eerdere Galaxy-smartwatches met vergelijkbare batterijgrootte en oplaadsnelheden, zou deze binnen ongeveer een uur moeten worden opgeladen.

De Apple Watch Ultra heeft ook een uur nodig om tot 80% op te laden, terwijl een volledige lading iets langer duurt.

Zoals we al zeiden, verwachten we dat de Galaxy Watch 6 Classic beschikbaar zal zijn in zowel 43 als 47 mm maten, terwijl de Apple Watch Ultra alleen beschikbaar is in 49 mm. Qua prijs heeft Apple een behoorlijke premie op de Apple Watch Ultra gezet en die verkocht voor $ 799.

Bovendien zal Samsung je hoogstwaarschijnlijk toestaan ​​​​om een ​​Bluetooth-only of een Bluetooth + mobiele versie van de Galaxy Watch 6 Classic te krijgen. De meest betaalbare is natuurlijk de versie met alleen Bluetooth van 43 mm, die zou kunnen beginnen bij iets meer dan $ 400. Het 47 mm Bluetooth + mobiele model zou echter niet meer dan $ 500 moeten kosten.

Spraakoproepen en haptiek

Met de Galaxy Watch 6 Classic kun je zeker telefoontjes aannemen en je telefoon in je zak of in de andere kamer houden. Als u de mobiele versie kiest, kunt u deze zelfs helemaal thuis laten.

Ondertussen heeft de Apple Watch Ultra een array met drie microfoons, dus hij is in staat om je stem op te pikken en te isoleren, zelfs in de meest winderige omstandigheden. Daar kun je natuurlijk ook mee bellen en gebeld worden.

Haptiek is van oudsher een sterke eigenschap van de Apple Watch, en we verwachten niet dat Samsung in ieder geval achter zal blijven.

Specificaties

Samenvatting

De Galaxy Watch 6 Classic is de chique zakelijke smartwatch waar we van zijn gaan houden en die we verdienen van Samsung. Met de kenmerkende draaibare ring aan de achterkant en met alle essentiële kenmerken en functionaliteiten die we gewend zijn, is het een wearable die zeker weer een kaskraker zal worden.

Ondertussen heeft de duurste Apple Watch van Apple ooit zijn eigen verdiensten, vooral de duikcomputerfunctionaliteit, de luide noodsirene en de aanpasbare actieknop, om nog maar te zwijgen van het robuuste ontwerp dat tegen een stootje kan. Toch is het op geen enkele manier betaalbaar en heeft het niet echt een onmisbare functionaliteit ten opzichte van een moderne Apple Watch.

Eén ding is zeker: het ziet er zeker goed uit voor de smartwatch-markt in 2023, met super-premium en valide concurrenten die uit vrijwel elk kamp arriveren, en het Galaxy Watch 6 Classic/Apple Watch Ultra-duo loopt voorop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *