Samsung Galaxy Tab S9 Ultra versus Galaxy Tab S8 Ultra: verwachtingen

Home » Blog » Samsung Galaxy Tab S9 Ultra versus Galaxy Tab S8 Ultra: verwachtingen

Inleiding

Vorig jaar sprong Samsung met beide voeten in de categorie “oversized tablet” met de gedurfde en mooie Galaxy Tab S8 Ultra. Voor sommigen – een overkill-tablet, voor anderen – een geweldig werkpaard van een machine.

Hoewel het nog steeds een moeilijk te beantwoorden vraag is of je een plaat van 14,6 inch wilt of nodig hebt, lijkt het erop dat Samsung het goed vindt hoe het product het deed, aangezien er wordt gezegd dat een Galaxy Tab S9 Ultra goed op weg is.

Zal het leiden tot belangrijke nieuwe upgrades of manieren om met het apparaat te communiceren? Als u een Tab S8 Ultra bezit, moet u dan nadenken over upgraden?
Galaxy Tab S9 Ultra vs Galaxy Tab S8 Ultra verwachtingen:

  • Hetzelfde grote 14,6-inch scherm
  • Dunnere bezels?
  • Upgrade naar UFS4.0 en LPDDR5X
  • Leeuwenbek 8 Gen 2 Gemaakt voor Galaxy

Inhoudsopgave:

Ontwerp en maat

Te groot om te hanteren

De Galaxy Tab S8 Ultra is al enorm – met een voetafdruk van een laptop is het zeker geen “eenhandsapparaat”. Je zult het vaker op een tafel laten leggen of met een toetsenbord laten steunen om te werken (of te binge Netflix).

De Galaxy Tab S9 Ultra lijkt klaar om in dezelfde voetsporen te treden. Een enorm canvas, geleverd met een S Pen en een magnetische strip om de stylus op het apparaat op te laden. Extreem dun en hightech, maar zonder koptelefoonaansluiting.

Volgens sommige geruchten zou de batterij van de S9 Ultra kleiner zijn, wat leidde tot speculaties dat we misschien een kleine verandering in het apparaat zouden zien. Ofwel een dunner profiel, wat we ons niet kunnen voorstellen, of zelfs dunnere randen, die we dubbel niet kunnen doorgronden. In ieder geval moet er een kleine facelift zijn, toch? Misschien heeft Samsung een manier gevonden om de inkeping te verwijderen die een stuk van dat prachtige scherm had uitgehouwen?

Prestaties en software

OneUI in het kwadraat

Het is duidelijk dat een nieuw apparaat de nieuwste hardware zal hebben – de Galaxy Tab S9 Ultra zal een Snapdragon 8 Gen 2 Made for Galaxy hebben, zoals de Galaxy S23-telefoons die begin 2023 zijn gelanceerd. Het is een enigszins overgeklokte Snapdragon die Samsung in samenwerking heeft ontwikkeld met Qualcomm. Koel.

Afgezien daarvan zou de Tab S9 Ultra echter ook een upgrade naar UFS 4.0-opslag moeten krijgen – wat twee keer zo snel is als de eerder gebruikte UFS 3.1. En LPDDR5X RAM, dat iets sneller is dan het niet-X-equivalent.

Dat maakt de Tab S8 Ultra niet meteen overbodig, nee. Wees gerust, het was vorig jaar een beest van een tablet en zal dat ook blijven. Maar als je er nu net een koopt, is de toekomstbestendige hardware van de Galaxy Tab S9 Ultra misschien wat aantrekkelijker.

Camera

Tablets – vooral die van deze kant – worden niet echt veel als camera’s gebruikt. U wilt echt goede camera’s aan de voorzijde voor videogesprekken, ja, maar de cameramodule aan de achterzijde is niet zo belangrijk, zolang deze de details in documenten kan vastleggen.

Dat gezegd hebbende, de Tab S8 Ultra had een duo van 12 MP-camera’s aan de voorkant voor een breed of ultrabreed beeld. Natuurlijk was er ook een optie voor het volgen van gezichten. We vinden de dubbele camera aan de voorkant een beetje overdreven – misschien komt de Tab S9 Ultra er maar met één? Maar daarover is geen solide informatie gelekt.

Wat camera’s aan de achterkant betreft, we hebben geen informatie over een upgrade, dus het kan weer een herhaling zijn van de 13 MP hoofdcamera en de 6 MP ultrabrede camera.

Audiokwaliteit en haptiek

Vier luidsprekers in stereo-opstelling en een enorm geluid. Dat had de Tab S8 Ultra en van de Tab S9 verwachten we niets minder. Samsung heeft de afgelopen jaren veel goed werk verricht met de luidsprekers in zijn toptoestellen. Als de Tab S9 Ultra uiteindelijk hetzelfde klinkt als zijn voorganger, is hij goed genoeg. Als het op dat gebied een upgrade krijgt – nog beter.

Batterijduur en opladen

Kleinere cel?

Geruchten zeggen dat de Galaxy Tab S9 Ultra mogelijk een iets kleinere batterij heeft dan de Tab S8 Ultra – 10.880 mAh versus 11.200 mAh. Geen enorm verschil, maar we zijn toch benieuwd waarom dat nodig zou zijn.

Wat de levensduur van de batterij betreft, maken we ons niet al te veel zorgen. UFS 4.0 wordt geleverd met een verbetering van 45% in energie-efficiëntie, en de Snapdragon 8 Gen 2 zou iets minder belastend moeten zijn voor dezelfde hoeveelheid spieren, toch? We verwachten een zeer vergelijkbare batterijduur van beide tablets.

Geen woord over upgrades naar laadsnelheden, dus 45 W snellader voor beide leien.

Vergelijking van specificaties

Hier is een volledige lijst van wat we weten over de specificaties van de Galaxy Tab S9 Ultra versus de Tab S8 Ultra:

Tenzij Samsung een geheime troef uit zijn mouw haalt, lijken deze twee tablets erg op elkaar. We zullen natuurlijk moeten afwachten.

Samenvatting

Een Galaxy Tab Ultra is zeker een langetermijninvestering. Deze tablets zijn niet goedkoop, maar gelukkig hebben ze de krachtige hardware en een toezegging voor 4 jaar Android-updates om ze een tijdje te laten tikken.

Dat gezegd hebbende, we hebben het gevoel dat eigenaren van de Tab S8 Ultra – of degenen die er een kopen tijdens Amazon Prime-dag – het zal een hele tijd goed gaan. Dat gezegd hebbende, de Tab S9 Ultra is op dit moment vrijwel in mysterie gehuld, dus wie weet, misschien is er een verrassing aan de horizon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *