Samsung Galaxy Tab S9+ preview: het goede wordt beter

Home » Blog » Samsung Galaxy Tab S9+ preview: het goede wordt beter

Inleiding

De zomer staat voor de deur, en dat betekent maar één ding: Samsung staat op het punt de komende weken behoorlijk warm te maken door een hele reeks opwindende nieuwe apparaten te onthullen.

Samsung heeft zijn tablet-assortiment al een tijdje niet echt vernieuwd, dus we zijn best enthousiast over de aankomende toevoegingen aan de tablet-familie!

De Galaxy Tab S9+, waarschijnlijk de beste balans tussen (geruchten) beschikbare functies en potentiële prijzen, waardoor het de tablet is die u waarschijnlijk zou moeten overwegen.

Dus, wat is er aan de hand met de aankomende Galaxy Tab S9+, en welke nieuwe functies lijkt Samsung erin te gooien?

Wat is er nieuw aan het apparaat

  • Snelle nieuwe Snapdragon 8 Gen 2 voor Galaxy-chipset
  • Galaxy S23-achtig ontwerp van de achteruitrijcamera
  • IP67 waterbestendigheid
  • Nieuwe 8MP secundaire camera
  • Dubbele selfiecamera

Inhoudsopgave:

Galaxy Tab S9+ specificaties

Kleine veranderingen

Galaxy Tab S9+ Ontwerp & Kleuren

Geen grote verschillen

Afgaande op alle geruchten en gelekte weergaven die er zijn, zouden er geen grote verschillen zijn in termen van het algehele ontwerp. Eigenlijk, zo te zien, kun je de Galaxy Tab S9+ net zo goed verwarren met de Galaxy Tab S8+, aangezien er weinig of geen wijzigingen zijn in de ontwerptaal. Misschien wel de grootste verandering tussen de generaties is de achteruitrijcamera van de aankomende Galaxy Tab S9+, die zal worden gestyled naar de Galaxy S23-serie en een geïsoleerde pop-out cameralens zal hebben.

Met geruchten afmetingen van 285,4 x 185,4 x 5,6 mm, zal de Tab S9+ net zo groot zijn als zijn voorganger, en waarschijnlijk net zoveel wegen: 567 gram.

Dit betekent ook dat de slanke en stijlvolle body van de middelgrote tablet van Samsung nog steeds zo premium en compact is als mogelijk, met een dunne body en hoogwaardige materialen die in de mix zijn gebruikt. Een grote verandering zou de komst van IP67 stof- en waterbestendigheid op het apparaat kunnen zijn, wat een primeur zou zijn voor een Samsung-tablet. Hoewel goed, is IP67 niet zo alomvattend als de IP68-classificatie; met IP67 kunt u verwachten dat het apparaat tot 30 minuten beschermd is in maximaal 1 meter water.

De magnetische strip aan de achterkant van de tablet, die wordt gebruikt om de S Pen magnetisch te bevestigen, zal nog steeds aanwezig zijn op de Galaxy Tab S9+, en natuurlijk komt de S Pen zeker mee in de doos van de tablet.

Qua kleuren gaan de geruchten dat Samsung extreem conservatief zou kunnen spelen en de Galaxy Tab S9+ alleen in de kleuren Zilver en Beige zou kunnen aanbieden. Dat zou een slechte verandering kunnen zijn in vergelijking met de Galaxy Tab S8-serie, die beschikbaar was in Graphite, Silver, Pink en Gold, terwijl de Galaxy Tab S8 Ultra alleen beschikbaar was in Graphite.

Galaxy Tab S9+-scherm

Er zouden waarschijnlijk geen grote veranderingen zijn met het scherm van de Galaxy Tab S9+, dat waarschijnlijk de meeste specificaties van zijn voorganger zou erven.

We krijgen dus zeker een 12,4-inch Dynamic AMOLED 2X-scherm met een verversingssnelheid tot 120 Hz, wat de zaken supersoepel zou maken. Met een resolutie van 2800 bij 1752 pixels zal het scherm van de tablet scherp genoeg zijn, maar verwacht niet dat het je met zijn scherpte uit het water zal blazen. Toch prima voor normaal gebruik.

Er gaan geruchten dat de Galaxy Tab S9 Ultra 120% van het DCI-P3-kleurprofiel zou ondersteunen, waardoor hij extreem kleurnauwkeurig zou zijn. De kans is groot dat deze functie niet doorsijpelt naar de Galaxy Tab S9+, hoewel we zeker hopen dat dit het geval is.

Net als de Tab S8+ zou de Galaxy Tab S9+ zeker een ingebouwde optische vingerafdrukscanner hebben die zou fungeren als de belangrijkste biometrische keuzemethode op de tablet. Op 2D gebaseerde ontgrendeling van foto’s zal waarschijnlijk ook de ronde doen.

Galaxy Tab S9+-camera

Kleine veranderingen

Hoewel tabletcamera’s bijna altijd een bijzaak zijn, alleen aan de achterkant van onze tablets aanwezig zijn en in sommige situaties slechts af en toe worden gebruikt. Het lijkt er niet op dat de Galaxy Tab S9+ het apparaat zal zijn om deze vicieuze cirkel te doorbreken, en eerlijk gezegd verwacht niemand dat dit zal gebeuren.

De Galaxy Tab S9+ komt zeer waarschijnlijk samen met een 13MP groothoekcamera en een 8MP ultragroothoekcamera. Deze opstelling is waarschijnlijk voldoende om in allerlei situaties goede foto’s te maken en de meeste basisfuncties te dekken, maar verwacht niet dat de tablet bijzonder goede zoommogelijkheden heeft.

De camera aan de voorkant is veel belangrijker omdat deze vaak wordt gebruikt in videogesprekken, en we hopen dat de Galaxy Tab S9+ de 12MP-snapper aan de voorkant van de Tab S8+ zal behouden, wat eigenlijk best behoorlijk was wat betreft de beeldkwaliteit.

Er gaan ook geruchten over een tweede naar voren gerichte sensor, wat heel goed een andere selfiecamera met een breder gezichtsveld zou kunnen zijn.

Galaxy Tab S9+ Prestaties & Benchmarks

Leeuwenbek op steroïden

Net als de Galaxy S23-serie zal de Galaxy Tab S9-serie worden aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 voor Galaxy-chipset. Dit is een iets opgevoerde versie van de chip, die een iets hogere maximale kloksnelheid van 3,36 GHz heeft, een stijging van 0,16 GHz ten opzichte van de standaard Snapdragon 8 Gen 2-chip, die maximaal op 3,2 GHz draait.

Qua opslag komt de Galaxy Tab S9+ waarschijnlijk met 8 GB RAM en begint waarschijnlijk met 128 GB aan native opslag. We hebben goede hoop dat de microSD-kaartsleuf behouden blijft op de Tab S9+, zodat je er een extra geheugenkaart in kunt stoppen en wat gegevens kunt ontladen.

Galaxy Tab S9+ OS / Android-versie

De Galaxy Tab S9+ komt hoogstwaarschijnlijk met Android 13 met Samsungs eigen One UI 5.1-interface erop. Vol met extra functies en verfijningen ten opzichte van standaard Android, is de aangepaste interface van Samsung op dit moment absoluut in de beste staat, met heel veel nuttige toevoegingen die hem onderscheiden van de concurrentie.

Naar verluidt zal Samsung de Galaxy Tab S9+ vereren met vier grote Android-updates en vijf jaar beveiligingspatches. Dit betekent dat de aankomende tablet Android 14, Android 15, Android 16 en Android 17 zal ontvangen. U kunt er zeker van zijn dat het apparaat tot 2028 beveiligd is tegen nieuw gevonden kwetsbaarheden.

Galaxy Tab S9+ batterij

Same’s

Volgens de gelekte specificaties van de tablet zal Samsung de Galaxy Tab S9+ vereren met dezelfde batterij als degene die in de Tab S8+ verscheen. Een batterij van 10.090 mAh zal het apparaat van stroom voorzien, wat ons met hoge verwachtingen vervult over het potentiële uithoudingsvermogen van het aankomende apparaat. In combinatie met een snellere en dus efficiëntere chip, zal de Galaxy S9+ waarschijnlijk langer meegaan dan zijn voorganger.

Galaxy Tab S9+ oplaadsnelheden

De Galaxy Tab S9+ ondersteunt laadsnelheden van 45 W, wat zou moeten zorgen voor een relatief snelle herlaadbeurt van de tablet. Aangezien de Galaxy Tab S8-serie muuradapters in de doos overslaat, zijn we sceptisch dat Samsung het essentiële accessoire in de Galaxy Tab S9-serie zou opnemen.

Galaxy Tab S9+-modellen

De Galaxy Tab S9+ komt naast de Galaxy Tab S9 en de Galaxy Tab S9 Ultra, maar Samsung brengt ook de Galaxy Tab S9 FE en Galaxy Tab S9 FE+ uit.

De Tab S9 wordt een iets kleinere versie van de Galaxy Tab S9+, terwijl de Galaxy Tab S9 Ultra de beste specificaties heeft en veel groter is dan de andere twee.

Galaxy Tab S9+ Concurrenten

De Galaxy Tab S9+ wordt zeker versterkt met meerdere apparaten.

De belangrijkste hiervan is een selectie van iPads, waarvan de belangrijkste de 12,9-inch iPad Pro is. Met een iets groter scherm is het een Pro-apparaat met uitstekende prestaties, een zeer degelijk 120Hz mini-LED-scherm en tot slot Apple Pencil-ondersteuning en een optioneel Magic Keyboard-accessoire. Absoluut een waardige concurrent om te overwegen.

De iPad Air 5th Gen, met de M1-chip erin, is een andere potentiële rivaal. Maar dat geldt ook voor de oudere Galaxy Tab S+ tablets van Samsung, zoals de Galaxy Tab S8+ en de Galaxy Tab S7+. Ook al worden ze misschien niet met de nieuwste hardware geleverd, beide oudere apparaten zijn nog steeds zeer, zeer goed in staat om de meeste taken uit te voeren die je ze zou kunnen geven, inclusief al je media- en productiviteitsbehoeften.

Galaxy Tab S9+ Samenvatting en eindoordeel

De Galaxy Tab S9+ wordt een milde vernieuwing van de bestaande tabletopstelling van Samsung. Het duurde twee jaar voordat Samsung zijn Galaxy Tab S8-serie opvolgde, en de verbeteringen zijn waarschijnlijk zeer minimaal. Dit is slechts een bewijs van hoe fatsoenlijk de tablets van Samsung zijn geweest, althans in de ogen van Samsung.

We hebben hoge verwachtingen van de aankomende S Pen-tablet, en gezien de voorgaande jaren zal Samsung ons waarschijnlijk niet teleurstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *