Samsung Galaxy Tab S9 preview: coole upgrades

Home » Blog » Samsung Galaxy Tab S9 preview: coole upgrades

Inleiding

Na een korte onderbreking geeft Samsung ons eindelijk een opvolger van de compacte maar zeer capabele Galaxy Tab S8-tablet die helemaal in 2021 werd gelanceerd. Ja, we hebben in 2022 niets nieuws gekregen op het gebied van Samsung-tablets, maar de aankomende Galaxy Tab S9 zal dat rechtzetten met een groot aantal verbeteringen die het sap zeker de moeite waard maken.

We verwachten dat Samsung ons een voorproefje geeft van de komende Galaxy Z Flip 5, Galaxy Z Vouw 5, Galaxy Watch 6 En Galaxy Watch 6 Classic, en tot slot de Galaxy Tab S9-serie tijdens een evenement later deze maand. Vooral onder de tablets heeft de Galaxy Tab S9 aantoonbaar de beste nieuwe functies gescoord en markeert hij de grootste intergenerationele upgrade in vergelijking met zijn aankomende broers en zussen.

Wat is er precies veranderd en moet u overwegen om te upgraden vanaf uw oudere Samsung-tablet?

Wat is er nieuw aan het apparaat

  • 11″ AMOLED-display in plaats van LCD
  • Snelle nieuwe Snapdragon 8 Gen 2 voor Galaxy-chipset
  • Galaxy S23-achtig ontwerp van de achteruitrijcamera
  • IP68 waterbestendigheid
  • Alleen enkele achteruitrijcamera

Inhoudsopgave:

Galaxy Tab S9-specificaties

Enkele behoorlijke verbeteringen

Galaxy Tab S9 Ontwerp & Kleuren

Galaxy S23-achtig ontwerp

Samsung zou de designtaal van de Galaxy Tab S9 niet te veel veranderen, wat ook geldt voor de andere tablets in de familie. Het lijkt erop dat wat we hadden met de Galaxy Tab S8-serie nog een generatie blijft hangen, wat helemaal niet slecht is. We krijgen echter enkele ontwerpupdates – er is slechts één camera aan de achterzijde en deze volgt nauwgezet de ontwerptaal van de Galaxy S23 met een uitstekende lens en ring eromheen.

De magnetische strip die wordt gebruikt om de S Pen-stylus te bevestigen, die waarschijnlijk in de doos wordt geleverd, is er nog steeds, zodat je het accessoire weer aan de achterkant van de tablet kunt plakken en zelfs als een rudimentaire standaard kunt gebruiken van soorten.

Het gerucht gaat ook dat Samsung alle Galaxy Tab S9-tablets siert met de beste IP68-stof- en waterbestendigheid. Met deze ingress-classificatie kunt u de tablet lang onder water houden, hoewel we dergelijke stunts normaal gesproken afraden. Toch geeft het hebben van IP68-bestendigheid op elk apparaat een genereuze gemoedsrust.

Wat het algehele ontwerp betreft, zal de Tab S9 naar verwachting veel op de Tab S8 lijken, met relatief dikke randen om het apparaat op een comfortabele manier vast te houden. Als je absoluut niet tegen dikke randen kunt, dan zal de Galaxy Tab S9 je misschien teleurstellen, maar de gigantische Galaxy Tab S9 Ultra is misschien iets voor jou.

Qua kleuren gaan geruchten dat Samsung de Galaxy Tab S9 alleen in beige en zilver zou aanbieden, wat relatief schaars is in vergelijking met de reeks kleuren waarin de Galaxy Tab S8-familie beschikbaar was: grafiet, zilver, roze en goud.

Galaxy Tab S9-scherm

De grote verandering met de Galaxy Tab S9 is dat hij eindelijk een AMOLED-display krijgt. Dat is tenminste wat de geruchten zeggen!

Voorheen gebruikte de meest compacte leisteen een LCD-scherm. Niet slecht, maar na jarenlang staren naar ultramoderne en mooi ogende Samsung AMOLED-schermen op een overvloed aan apparaten, voelde het staren naar het LCD-scherm van de Galaxy Tab S8 in de meeste opzichten als een downgrade. Gelukkig brengt Samsung eindelijk de Tab S9 in de OLED-vouw.

Afgezien van de drastische verandering van de weergavetechnologie (ten goede zouden we kunnen zeggen), zullen de rest van de algemene schermspecificaties waarschijnlijk niet zo veel veranderen. We verwachten dus een schermgrootte van 11 inch breed, mogelijk met een vloeiende verversingssnelheid tot 120 Hz.

Een in-display vingerafdrukscanner zal zeker de veilige biometrische optie aan boord zijn. Ondertussen zal Face Unlock bestaan ​​als een handige manier om je apparaat te ontgrendelen, maar niet zo veilig als op 3D gebaseerde oplossingen zoals Face ID van Apple.

Galaxy Tab S9-camera

Een camera minder, maar maakt het ook uit?

Tabletcamera’s zijn gemakkelijk een van de meer over het hoofd geziene aspecten van die grote leien, die eerder als bijzaak dan als een groot verkoopargument bestaan. Verwacht niet dat de Galaxy Tab S9 dit idee op zijn kop zal zetten.

Samsung heeft zelfs een van de camera’s aan de achterkant verwijderd, waarschijnlijk de ultragroothoekschieter. Dit betekent dat de Galaxy Tab S9 mogelijk wordt geleverd met een enkele 13 MP groothoekcamera die aan al uw fotografische behoeften zal moeten voldoen.

Verwacht dus niet dat het apparaat adembenemende landschapsfoto’s kan maken of bijzonder fraaie zoommogelijkheden heeft: een camera die goed genoeg is voor af en toe een normale foto is wat je krijgt.

Galaxy Tab S9 Prestaties en benchmarks

De beste beschikbare chipset

De Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 voor Galaxy-processor zal de Galaxy Tab S9-serie aandrijven. In het geval dat een belletje doet rinkelen, ja, de Galaxy S23-serie wordt wereldwijd aangedreven door dezelfde chipset, dus je kunt dezelfde prestaties verwachten op de Galaxy Tab S9 als op de echte vlaggenschiptelefoons van Samsung. Keurig!

Vergeleken met de gewone Snapdragon 8 Gen 2-processor zal het silicium van de Galaxy Tab S9 een maximale kloksnelheid hebben van 3,2 GHz, deze heeft een iets hogere maximale kloksnelheid van 3,36 GHz, een stijging van 0,16 GHz. Dat is een kleine toename, maar nog steeds voldoende om de prestaties en efficiëntie nog verder te verbeteren, altijd leuk om te hebben.

We verwachten dat de basisversie van de tablet 8 GB RAM en 128 GB native opslag zal bevatten. Versies met hogere specificaties van de Galaxy Tab S9 worden mogelijk geleverd met mogelijk tot 12 GB RAM en meer opslagruimte, waarschijnlijk 256 GB en waarschijnlijk 512 GB. Er zou ook een microSD-kaartsleuf aan dek moeten zijn, hopelijk zou Samsung het handige uitbreidingsslot niet negeren.

Galaxy Tab S9 OS / Android-versie

Qua software komt de Galaxy Tab S9 goed binnen met Android 13 op de achtergrond en met Samsungs aangepaste One UI 5.1-interface erop. Het zit boordevol nieuwe functies en is behoorlijk functioneel, om nog maar te zwijgen van het feit dat het het hoogtepunt is van de personalisatie-inspanningen van Samsung, nu ondersteuning voor aanpasbare vergrendelingsschermen en diepere aanpassing van de interface.

En de S Pen voegt nog een extra laag functionaliteit toe, zodat u aantekeningen kunt maken, creatieve schermafbeeldingen kunt maken en een hele reeks andere S Pen-afhankelijke functionaliteiten.

Hoe lang wordt de tablet ondersteund? Het is zeer waarschijnlijk dat het vier grote Android-updates krijgt, dus verwacht updates helemaal tot aan Android 17, evenals vijf jaar beveiligingsondersteuning, dus tot 2028. Een zeer behoorlijke levensduur voor deze nieuwe tablet, zeker!

Galaxy Tab S9-batterij

Er worden niet veel veranderingen verwacht

Op dit moment verwachten we geen grote veranderingen qua batterijcapaciteit. Daarom verwachten we over het algemeen dat de tablet wordt geleverd met een batterij van 8.000 mAh, waarmee het apparaat een tijdje zou moeten meegaan. De efficiëntere chip zal waarschijnlijk het uithoudingsvermogen van de batterij verder helpen, dus we hebben goede hoop dat de Galaxy Tab S9 een behoorlijke batterijduur zal bieden.

Galaxy Tab S9 oplaadsnelheden

De Galaxy Tab S9 zal zeker laadsnelheden tot 45W ondersteunen, net als zijn voorganger. Verwacht echter geen wandoplader in de doos: u moet er zelf een kopen of een andere compatibele oplaadsteen gebruiken.

Galaxy Tab S9-modellen

Naast de Galaxy Tab S9 brengt Samsung ook de Galaxy Tab S9+ en de Galaxy Tab S9 Ultra ernaast uit, evenals de zogenaamd goedkopere Tab S9 FE en Tab S9 FE+. Terwijl de Galaxy Tab S9+ grotendeels een grotere versie is van de Galaxy Tab S9, met één extra camera, groter scherm en batterij, zal de Galaxy Tab S9 Ultra er 11 van maken met zijn gigantische 14-inch scherm met inkepingen en de best mogelijke hardwarespecificaties erin .

Galaxy Tab S9 Concurrenten

Enkele van de meer serieuze potentiële concurrenten van de Galaxy Tab S9 zijn eigenlijk zijn voorganger, de Galaxy Tab S8, die ondanks dat hij wat lang in de tand begint te worden en alleen met een LCD-scherm, nog steeds een van de betere compacte Android-tablets zou kunnen zijn zou je kunnen overwegen.

Je zou ook veel van Apple’s iPads als potentiële rivalen kunnen beschouwen, zoals de iPad 10e generatie en de nieuwste iPad Air. Gooi de OnePlus Pad en de Google Pixel-tablet erbij en je hebt een serieuze selectie apparaten die het zullen versterken met de meest compacte nieuwe Samsung-tablet die eraan komt.

Galaxy Tab S9 Samenvatting en eindoordeel

Hoewel het nog te vroeg is om conclusies te trekken, lijkt het erop dat de Galaxy Tab S9 een uitstekende opvolger wordt van de Galaxy Tab S8 die een aantal essentiële aspecten van het apparaat zal verbeteren, zoals het scherm en de processor binnenin. Met dergelijke verbeteringen op sleeptouw, is het moeilijk om de nog niet uitgebrachte S Pen-pronktablet te bekritiseren en het potentiële effect ervan op de Android-tabletmarkt te bagatelliseren.

Ik hoop dat het weer een succesvolle release zal zijn die de Samsung-tabletscène zal verbeteren en een beetje competitiever zal maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *