Samsung Galaxy horloge 6 voorbeeld

Home » Blog » Samsung Galaxy horloge 6 voorbeeld

Samsung Galaxy Watch 6 introductie

Van Samsung wordt verwacht dat het op 26 juli officieel zijn nieuwe Galaxy Watch 6 en Galaxy Watch 6 Classic aankondigt, maar gelekte afbeeldingen en specificaties geven ons al een redelijk goed idee over de aankomende uurwerken.

Ten eerste moet je weten dat het grote verschil tussen de Galaxy Watch 6 en de Watch 6 Classic-modellen is dat de Classic de roterende ring terugbrengt, een van de meest geliefde functies van Samsung-horloges tot nu toe. Het vanille Galaxy Watch 6-model heeft dat niet, in plaats daarvan heb je een virtuele ring waar je je vinger langs de randen kunt schuiven om rond te scrollen, lang niet zo bevredigend.

Het andere verschil tussen de twee zijn maten. De Galaxy Watch 6 is verkrijgbaar in de maten 40 mm en 44 mm, terwijl de Galaxy Watch 6 Classic verkrijgbaar is in 43 mm of 47 mm. Degenen met kleinere polsen vinden misschien de kleinere 40 mm-maat van de Watch 6 de enige haalbare optie, terwijl degenen met grotere polsen misschien de voorkeur geven aan de Watch 6 Classic met de 47 mm-versie.

In dit artikel zullen we ons concentreren op de Galaxy Watch 6 en alle nieuwe functies die daarbij horen, dus ga met ons mee op reis, of als je nieuwsgierig bent naar de Galaxy Watch 6 Classic, behandelen we hem hier apart.

Wat is er nieuw aan de Samsung Galaxy Watch 6
 • Nieuwe en snellere processor
 • Groter scherm dankzij verkleinde randen
 • Wordt geleverd met WearOS 4
 • Mogelijk betere batterijduur
 • Saffierglas eventueel voor alle Watch 6 uitvoeringen

Inhoudsopgave:

Samsung Galaxy Watch 6 specificaties

De Galaxy Watch 6 wordt geleverd met nieuwe interne onderdelen, maar volgens lekken zijn de fysieke afmetingen van het horloge niet veranderd ten opzichte van vorig jaar.

*gebaseerd op lekken en geruchten.

Samsung Galaxy Watch 6 Ontwerp & Maten

Grotendeels hetzelfde als zijn voorganger

Als de Galaxy Watch 6 volgens jou vergelijkbaar is met de Watch 5 van vorig jaar, komt dat omdat van de twee wordt verwacht dat ze exact dezelfde fysieke afmetingen hebben.

Op basis van lekken uit gerenommeerde bronnen houdt Samsung vast aan het ronde ontwerp, dezelfde dikte, dezelfde breedte, over het algemeen geen wijzigingen in de maatvoering.

Zoals we eerder vermeldden, is de kleinere 40 mm perfect voor mensen met een kleinere pols, terwijl de 44 mm grotere horlogemaat beter past bij middelgrote tot grote polsen.

Net als zijn voorganger krijgt de Watch 6 een saffierglas op zowel het scherm als het onderste deel van het uurwerk, en dit is geweldig nieuws, aangezien saffier naar verluidt 60% beter bestand is tegen krassen dan gewoon glas.

Samsung Galaxy Watch 6-bandjes

Een geheel nieuwe manier om van band te wisselen

Laten we eerst zeggen dat de Galaxy Watch 6 naar verwachting dezelfde banden van 20 mm zal ondersteunen, maar met één belangrijke wijziging.

Terwijl eerdere Galaxy Watches de industriestandaard veerpennen gebruikten, gebruikt de nieuwe Watch 6 een nieuw eigen systeem waarbij je bandjes kunt verwisselen met slechts een druk op de knop. We hebben dit nog niet in het echt gezien of getest, maar het belooft enorm veel. Bij de vorige methode moest je je horloge op een tafel leggen en daarna kostte het een paar pogingen om de band eraf te halen en een nieuwe band om te doen, en dit zou het allemaal gemakkelijker moeten maken.

Zoals je op de afbeeldingen kunt zien, levert Samsung voor elke Galaxy Watch 6-kleur een bijpassende sportband, dus je krijgt een zwarte band voor de zwarte horloge, een beige/gouden band voor het beige model en een grijze band voor de zilveren model. Alle drie de banden zijn afgebeeld met dat nieuwe systeem voor het wisselen van banden.

Dit betekent natuurlijk dat we een aantal nieuwe bands van Samsung zouden moeten krijgen, wat een goede zaak zou kunnen zijn voor het bedrijf, aangezien first-party accessoires doorgaans vrij prijzig zijn.

Samsung Galaxy Watch 6-software en -functies

WearOS 4 brengt welkome batterijwinsten met zich mee

De Galaxy Watch 5 was het eerste Samsung-uurwerk met Wear OS, een verandering ten opzichte van het eerder gebruikte Tizen-platform.

De Watch 6 is de tweede generatie en we verwachten dat hij nog verfijnder zal zijn en draait op Wear OS 4.0.

Deze nieuwste versie van de software zorgt voor merkbare verbeteringen in de levensduur van de batterij en een paar welkome veranderingen, zoals het niet langer vereisen dat u uw horloge opnieuw instelt wanneer u verbinding maakt met een nieuwe telefoon.

We hebben nog steeds geen specifiek nieuws over nieuwe soorten ondersteunde workouts of andere specifieke gezondheids- en fitnesssoftwareverbeteringen, maar we zullen deze sectie bijwerken zodra er nieuws binnenkomt.

Samsung Galaxy Watch 6 batterij en opladen

KORTE SAMENVATTING

Een van de grootste klachten tegen de Watch 5 was de levensduur van de batterij, aangezien de meeste gebruikers deze elke dag moesten opladen.

Samsung lijkt die klachten te hebben gehoord en de Galaxy Watch 6 brengt een grotere batterij en in combinatie met de verbeteringen in Wear OS 4.0 zijn we zeer hoopvol voor de levensduur van de batterij.

Hier zijn de batterijnummers van de Galaxy Watch 6 in vergelijking met eerdere generaties Samsung-horloges:

 • Galaxy Watch 6 40 mm batterijcapaciteit: 300 mAh (+5,6% vergeleken met Watch 5)
 • Galaxy Watch 5 40 mm batterijformaat: 284 mAh (+15% vergeleken met Watch 4)
 • Galaxy Watch 4 40 mm batterijcapaciteit: 247 mAh
 • Galaxy Watch 6 44 mm batterijformaat: 425 mAh (+3,6%)
 • Galaxy Watch 5 44 mm batterijformaat: 410 mAh (13,6%)
 • Galaxy Watch 4 44 mm batterijcapaciteit: 361 mAh

De Watch 6 zal naar verwachting vergelijkbare hoge oplaadsnelheden hebben als het vorige model, waarbij een half uur opladen je bijna 40% oplaadt. De verwachting is dat een volledige lading tot 100% nog zo’n twee uur duurt.

Samsung Galaxy Watch 6 modellen en prijzen

Samsung zou een Wi-Fi-versie van de Watch 6 lanceren, evenals een aparte mobiele / LTE-versie voor een kleine meerprijs.

Overzeese prijzen zijn al uitgelekt en er is een zeer lichte prijsstijging, dus dat is goed nieuws gezien de inflatiesituatie.

Galaxy Watch 6-prijzen:

 • Model van 40 mm € 320,- Alleen wifi
 • 40 mm-model € 370 Wi-Fi + 4G LTE

*Model van 40 mm zal beschikbaar zijn in de kleuren Graphite en Cream in Europa

Vergeleken met het model van vorig jaar is dat een bescheiden stijging van € 20, dus we kunnen een vergelijkbare bescheiden prijsstijging van $ 20 verwachten in de VS.

Samsung Galaxy Watch 6 Spraakoproepen en haptiek

De Galaxy Watch 6 heeft een microfoon en ondersteunt spraakoproepen, en als je de mobiele versie met een abonnement hebt, kun je op het horloge bellen zonder ooit je smartphone te gebruiken.

We zullen de gesprekskwaliteit testen en u later in dit gedeelte op de hoogte houden.

Evenzo zullen we voor haptiek meer informatie hebben over hoe de trillingsfeedback op het horloge aanvoelt na de officiële lancering.

Samsung Galaxy Watch 6 Concurrenten

Dus… wat zijn je andere opties?

Dat is in de eerste plaats de Galaxy Watch 6 Classic met zijn draaibare ring. Het is hetzelfde horloge, maar met die leuke functie en een grotere batterij, maar het komt ook in grotere maten die misschien niet goed passen bij kleinere polsmaten.

Dan heb je natuurlijk de Apple Watch, maar daarvoor heb je een iPhone nodig. De Apple Watch is marktleider met uiterst nauwkeurige hartslagmetingen, evenals een aantal verbeteringen die Apple heeft doorgevoerd watchOS 10.
Tot slot heb je ook sporthorloges zoals de Garmin Forerunner 265/965 en andere in de Garmin-familie zoals de Venu-serie of de Epix-modellen. Garmin horloges met OLED-schermen gaan minimaal vier dagen mee of veel langer voor de grotere maten en als je de Always-On functie niet gebruikt kun je rekenen op een batterijduur van wel twee weken. Dat is een enorm voordeel. Maar de meeste Garmin horloges worden niet aangeboden in een LTE-model en met de meeste kun je niet bellen of gebeld worden.

Samenvatting Samsung Galaxy Watch 6

Samengevat, de Galaxy Watch 6 vormt zich tot een welkome update die tot doel heeft alle tekortkomingen van het vorige model te verhelpen.

Natuurlijk, het ontwerp lijkt misschien op elkaar, maar de verwachte verbeteringen in de levensduur van de batterij, het grotere scherm en de snellere processor zijn precies de verbeteringen die we wilden.

En we zijn absoluut dol op duurzaam saffierglas op een horloge voor deze prijs, terwijl een vergelijkbare Apple Watch in een roestvrijstalen behuizing en saffierglas je bijna $ 800 zou kosten.

Natuurlijk zullen we deze preview updaten met real-life impressies en diepgaande tests zodra het horloge eind juli arriveert, maar we hebben hoge verwachtingen van deze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *