Samsung Galaxy A54 5G versus Google Pixel 7a: de beste telefoons uit het middensegment van Android

Home » Blog » Samsung Galaxy A54 5G versus Google Pixel 7a: de beste telefoons uit het middensegment van Android

Inleiding

Als je in 2023 op zoek bent naar een goedkope Android-telefoon, zijn dit twee van de opties die het meest opvallen: de $ 450 Samsung Galaxy A54 5G en de $ 500 Google Pixel 7a.

Maar wat zijn de verschillen en welke van deze twee is een betere keuze?

De Galaxy brengt een nieuwe processor, een premium aanvoelend ontwerp met glazen achterkant, een verbeterd camerasysteem en bevat de bekende Samsung-gebruikersinterface met vier jaar grote software-updates.

De Pixel daarentegen heeft een plastic achterkant, maar hij heeft de snellere chip en misschien wel de capabelere hoofdcamera, plus hij wordt geleverd met die schonere versie van Android.

Laten we deze twee in meer detail bekijken!

Galaxy A54 5G versus Pixel 7a in een notendop:

  • Galaxy heeft een beter scherm
  • Pixel heeft een snellere chip
  • Pixel-hoofdcamera wint
  • Galaxy heeft langere software-updates
  • Galaxy heeft hogere laadsnelheden
  • Pixel heeft draadloos opladen

Inhoudsopgave:

Ontwerp en weergavekwaliteit

De Pixel zal naar verwachting de compactere zijn

Qua ontwerp lijkt de Galaxy A54 5G veel op Samsungs vlaggenschip S-serie met die aparte cameralenzen op de achterkant en heeft hij nu een glazen achterkant, een upgrade van eerdere generaties die van plastic waren gemaakt.

De Pixel heeft ook zijn eigen kenmerkende look met die camerabalk op de achterkant en we vinden het leuk dat beide telefoons wat karakter hebben. We weten nog niet veel over de gebruikte materialen op de Pixel, maar het vorige model had een plastic achterkant en de nieuwe zou ook een plastic achterkant kunnen hebben.

De Pixel heeft een IP67-classificatie voor water- en stofbescherming, hetzelfde als de Galaxy A54 5G, en beide zijn net iets minder waterbestendig dan vlaggenschepen met IP68-classificatie.

De Pixel wordt geleverd in vier kleuropties:

Aan de voorkant hebben beide een scherm met een discrete punch-hole selfiecamera, maar de randen rond het scherm zijn bij de Galaxy merkbaar groter en hij heeft ook een behoorlijk opvallende “kin”.

Voor biometrie vertrouwen beide op een vingerafdrukscanner van het optische type die in het scherm is ingebouwd. We hopen dat die op de Pixel 7a sneller zal zijn dan in eerdere generaties, waar hij traag was en harder moest worden ingedrukt om te werken.

Prestaties en software

Pixel wint de prestatiestrijd dankzij Tensor G2

De Galaxy A54 5G is een stapje hoger dan voorgaande jaren met de nieuwe door Samsung gemaakte Exynos 1380-processor erin, maar hij is nog steeds geen partij voor de Tensor G2-chip van vlaggenschipkwaliteit in de Pixel 7a.

In de VS komt de Galaxy A54 5G in slechts één versie met 6GB RAM en 128GB opslag, terwijl de Pixel 7a er weer beter uitziet met 8GB RAM en 128GB opslag.

Prestatiebenchmarks:

Houd er rekening mee dat de Galaxy A54 5G ook een microSD-kaartsleuf heeft voor uitbreidbare opslag, een functie die ontbreekt op de Pixel 7a.

Een ander opmerkelijk verschil tussen deze twee zit alleen in de software die ze gebruiken. De Galaxy heeft de nieuwste One UI 5.1-interface van Samsung bovenop Android 13, terwijl de Pixel wordt gelanceerd met een schone versie van Android 13.

Beide werken even goed en hoewel er een paar exclusieve functies zijn met de Samsung-software, zouden veel mensen eigenlijk de voorkeur geven aan de schonere en meer verfijnde look met de Pixel.

Voor software-updates verdient Samsung veel lof, aangezien het 4 jaar grote updates belooft in vergelijking met slechts 3 jaar op de Pixel. De Pixel krijgt die updates echter op dag één, terwijl je nog een paar maanden moet wachten tot Samsung zijn updates levert.

En wat connectiviteit betreft, beide telefoons hebben 5G met ondersteuning voor alle grote Amerikaanse providers. Verizon, dat Verizon is, zal echter een speciale mmWave-versie van de Pixel 7a lanceren voor een hogere prijs van $ 550.

Camera

Galaxy krijgt verbeteringen, maar verwacht niet dat het de Pixel zal verslaan

De Galaxy A54 5G wordt geleverd met een drievoudig camerasysteem, terwijl de Pixel 7a slechts twee camera’s aan de achterzijde heeft.

Maar laat je niet misleiden door het aantal: de derde camera op de Galaxy is een macrocamera die beperkt zal worden gebruikt, dus in feite zijn er twee camera’s die je meestal op beide telefoons zult gebruiken.

De Pixel 7a springt naar een gloednieuwe 64MP Sony IMX787-sensor voor de hoofdcamera, de eerste keer dat we deze sensor op een Pixel zien. Het maakt gebruik van quad pixel binning, dus je haalt er effectief 16 MP foto’s uit.

We moeten deze camera’s nog in detail testen, maar Samsung is overgestapt op een nieuwere sensor, de hoofdcamera op de Galaxy, en deze ondersteunt nu de juiste videostabilisatie (zowel optisch als digitaal), evenals verbeterde “nachtfotografie”, dus de A54 5G belooft zeker wat.

Maar zal het overeenkomen met de typisch uitstekende Google Pixel in het cameraspel?

We zullen u daar zeer binnenkort over informeren.

Audiokwaliteit en haptiek

Beide telefoons vertrouwen op een naar beneden gerichte hoofdluidspreker en een secundaire luidspreker in de oortelefoon voor audio-uitvoer.

We hebben de audiokwaliteit die uit die luidsprekers komt nog niet getest, dus kom hier terug wanneer we de beoordelingen hebben voltooid om de volledige primeur te krijgen.

Op geen van deze telefoons vind je een 3,5 mm koptelefoonaansluiting.

Batterijduur en opladen

Galaxy heeft het theoretische voordeel

De Galaxy A54 5G wordt geleverd met een 5.000 mAh-batterij, iets groter dan de 4.385 mAh-cel op de Pixel.

Dit geeft de Galaxy een aanzienlijk voordeel in batterijduur.

We hebben onze diepgaande batterijtests op de Pixel 7a nog niet uitgevoerd, maar houd deze resultaten binnenkort in de gaten.

Qua opladen heeft de Galaxy het gewoon niet, terwijl de Pixel 7a dat wel heeft, maar met vrij lage snelheden van slechts 7,5 watt. Toch handig om ’s nachts op te laden.

De Galaxy ondersteunt laadsnelheden van 25 W, terwijl de Pixel maximaal uitkomt op slechts 18 W, wat hem zeker in het nadeel brengt als je om snel opladen geeft.

Vergelijking van specificaties

Bekijk hieronder de belangrijkste verschillen in specificaties tussen de Galaxy A54 5G en de Pixel 7a:

Samenvatting

Uiteindelijk behoren deze twee duidelijk tot de beste budgettelefoons om in 2023 te kopen.

De Pixel 7a is iets duurder, maar heeft snellere prestaties, betere kwaliteit van de hoofdcamera en ondersteuning voor draadloos opladen, terwijl de Galaxy aan de andere kant een langere batterijduur, snellere bekabelde oplaadsnelheden en langere software-updates heeft.

Vergeet ook het verschil in software niet, want de Galaxy wordt geleverd met Samsungs aangepaste One UI-skin die zijn eigen look heeft, terwijl de Pixel draait op een schone versie van Android met een andere stijl.

Dus… voor welke zou jij gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *