Redmi Note 11 Pro 5G Review: een waardige opvolger of gewoon een 5G-update?

Home » Blog » Redmi Note 11 Pro 5G Review: een waardige opvolger of gewoon een 5G-update?

Inleiding

Xiaomi heeft inmiddels allang bewezen dat het een van de beste fabrikanten is van budgetvriendelijke telefoons, met vlaggenschipachtige functies voor betaalbare prijskaartjes. Welnu, hier hebben we de Redmi Note 11 Pro 5G, die is gearriveerd om die bewering nogmaals te bewijzen.

De Redmi Note 11 Pro 5G is slechts een van de Note 11 Pro-trio van Redmi. De andere twee zijn de Redmi Note 11 Pro en de Redmi Note 11 Pro Plus 5G.

Nu, ja, het heeft zeker zijn nadelen en is zeker niet voor iedereen weggelegd, maar afhankelijk van wat u zoekt, kan het perfect passen bij zowel uw behoeften als uw portemonnee.

De prijzen van de Redmi Note 11 Pro 5G kunnen variëren, maar liggen ergens tussen $330 en $400 in de VS en €330 tot €400 in Europa. Het wordt geleverd in drie RAM / opslagcombinaties: 6/64 GB, 6/128 GB en 8/128 GB.

Maar genoeg omslachtig, laten we tot de kern komen en kijken wat deze betaalbare Xiaomi-telefoon te bieden heeft.


Ontwerp en weergavekwaliteit

Net als zijn voorganger is de Redmi Note 11 Pro 5G absoluut een van de mooiere betaalbare telefoons die er zijn. We zijn gewend om flitsende ontwerpen en goedkoop aanvoelende builds te zien in deze prijsklasse, maar dat is hier niet het geval.

Het achterpaneel is gemaakt van glas, hoewel je het gemakkelijk zou kunnen verwarren met metaal. Het heeft een ietwat matte uitstraling en is redelijk goed in het verbergen van vingerafdrukken. Je vindt de Redmi Note 11 Pro 5G in drie kleuren: Graphite Grey, Polar White en Atlantic Blue, die er allemaal best cool en stijlvol uitzien.

De enige knoppen die u op de Redmi Note 11 Pro 5G zult vinden, zijn de aan / uit-knop en de volumeknop aan de rechterkant. Beide geven een heel aangenaam gevoel wanneer erop wordt geklikt. Op de een of andere manier zijn ze zacht maar tegelijkertijd ook bevredigend klikbaar. Ja, ik ben me ervan bewust dat deze beschrijving op de grens ligt van klinken, nou ja, raar, maar wat kan ik zeggen: Xiaomi heeft hier alle juiste knoppen voor me ingedrukt.

Over knoppen gesproken, ingebed in de aan / uit-knop is de vingerafdrukscanner van de Redmi Note 11 Pro 5G. Ik zou er niet echt op wedden in een race om de snelste vingerafdrukscanners, maar het doet het goed genoeg. Het is vermeldenswaard dat het een beetje sneller lijkt te zijn als u daadwerkelijk op de aan / uit-knop klikt in vergelijking met het plaatsen van uw vinger erop.

Qua poorten is er aan de bovenkant een koptelefoonaansluiting van 3,5 mm. Wachten! Rustig aan. Het wordt nog beter! Aan de onderkant bevindt zich een simkaartlade die ook dienst doet als wat nu? Ja, een microSD-kaartsleuf! Absoluut enkele bonuspunten hier voor de Redmi Note 11 Pro 5G voor het ter tafel brengen van zowel bedrade audio als uitbreidbare opslag. Oh ja, en de USB-C-poort is er ook. Qua bescherming is de Redmi Note 11 Pro 5G IP53-gecertificeerd, wat betekent dat hij enigszins is afgeschermd tegen stof en tegen regen of zweet kan. Het glas dat het scherm bedekt is Corning Gorilla Glass 5, maar ik zou er niet te veel van afhankelijk zijn.

Als je extra voorzichtig wilt zijn, kun je de plastic schermbeschermer en stevig ogende transparante hoes installeren die in de doos met de Redmi Note 11 Pro 5G zitten. De screenprotector wordt niet geplaatst, dat zul je dus zelf moeten doen.

Over wat er in de doos zit gesproken, de Redmi Note 11 Pro 5G wordt ook geleverd met een snellader van 67 W, waarmee hij een aantal verbazingwekkende laadsnelheden kan bereiken die ik later zal bespreken, in het batterijgedeelte van deze recensie.

Een van de sterkste punten van de Redmi Note 11 Pro 5G is het display. De vernieuwingsfrequentie kan oplopen tot 120 Hz, of als u een aanzienlijke hoeveelheid batterij wilt besparen, kunt u deze verlagen tot 60 Hz.

Het 6,67-inch AMOLED DotDisplay met een resolutie van 2400 x 1080 pixels produceert geweldige kleuren, contrast en kijkhoeken. De zichtbaarheid van het scherm buitenshuis was goed genoeg, aangezien ik het bij fel daglicht heb getest. Ik kon zien wat er op het scherm stond zonder mijn ogen al te veel te belasten.

Ten slotte, hoewel de Redmi Note 11 Pro ongetwijfeld een grote telefoon is, is het display dat ook. Met andere woorden, de verhouding tussen scherm en behuizing laat weinig ruimte voor teleurstelling. De meeste randen blijven aan alle kanten dun, de onderste is iets dikker.

Prestaties en software

Tijdens normaal gebruik leverden de Snapdragon 695 en 6/8 GB RAM van de Redmi Note 11 Pro 5G pittige en vloeiende prestaties tijdens het navigeren door de gebruikersinterface. Surfen op internet en media kijken was ook een koud kunstje voor deze budgetvriendelijke Xiaomi-telefoon.

Qua gaming kan de Redmi Note 11 Pro 5G lichte en wat zware titels aan, zeker in combinatie met Xiaomi’s LiquidCool Technology. Als je echter wat meer grafisch intensieve games wilt spelen, is dit niet de telefoon die je zoekt.

Momenteel draait de Redmi Note 11 Pro 5G MIUI 13. Nu is de Android-skin van Xiaomi zeker niet voor iedereen weggelegd. Dat gezegd hebbende, is het de afgelopen jaren steeds gebruiksvriendelijker geworden. Achter MIUI 13 ligt echter Android 11, dat op dit moment een beetje te oud begint aan te voelen.

Qua software-updates kun je twee grote Android-updates verwachten, wat niet zo veel is, zeker gezien het feit dat je begint met een al oude versie. Om het zo te zeggen, de laatste gegarandeerde Android-versie die u krijgt, is waarschijnlijk Android 13. Beveiligingspatches gaan echter drie jaar door.

Het is bijna alsof Android en iOS een kind hadden, en het kwam met een allegaartje gevuld met beide UI-functies. Een goed voorbeeld hiervan is het controlecentrum dat een beetje van beide werelden lijkt te hebben ingenomen, en ik moet zeggen dat ik een beetje fan ben.

Wat echter tot op de dag van vandaag aanhoudt, is de enorme hoeveelheid bloatware die bij de telefoon wordt geleverd. Waarom is er bloatware vraag je? Welnu, soms gebruiken bedrijven dit soort advertenties als een manier om het prijskaartje van een telefoon te verlagen en het er aantrekkelijker uit te laten zien wanneer potentiële kopers naar het specificatieblad kijken.

Camera

De Redmi Note 11 Pro 5G heeft een drievoudige camera-instelling aan de achterkant, waaronder de belangrijkste 108 MP met de HM2-sensor van Samsung die hem aandrijft, een 8 MP ultrabrede camera en een 2 MP macrocamera.

De hoofdcamera levert goed haarscherpe beelden met levendige kleuren, maar heeft de neiging vaker wel dan niet overbelicht te worden, wat soms kan resulteren in verlies van detail in de hoge lichten en de foto er onaantrekkelijk uit kan laten zien. Dat kan natuurlijk eenvoudig handmatig worden gecorrigeerd, maar het punt hier is dat het niet altijd betrouwbaar is in point-and-shoot-situaties.

Er is ook de 108MP-modus die je een aantal zeer gedetailleerde foto’s geeft waarop je enorm kunt inzoomen zonder detail te verliezen. Tijdens mijn tests waren de resultaten indrukwekkend. Je zou – zonder twijfel – de enorme toename in kwaliteit kunnen zien. Een ding om in gedachten te houden is echter dat je een goede hoeveelheid licht nodig hebt om volledig gebruik te maken van deze modus.

De ultrabrede snapper daarentegen heeft, zoals je zou verwachten, niet dezelfde details als de belangrijkste. Gelukkig zien de kleuren er consistent uit met de hoofdcamera, hoewel de belichting meestal wat donkerder is omdat de ultrabrede camera niet zo gevoelig is voor licht.

Wat betreft de 2MP macro, in tegenstelling tot macrocamera’s op andere telefoons, doet die op de Redmi Note 11 Pro 5G bewonderenswaardig werk in termen van detail en kleurweergave, dus props voor Xiaomi daarvoor.

De camera aan de voorkant stelde ook niet teleur. De foto’s die ik met deze kleine man heb gemaakt, waren schoon, net als de foto’s die ik in portretmodus heb gemaakt. Een klacht die ik echter heb, was het ontbreken van enige HDR, wat je kunt zien aan de uitgeblazen achtergrond achter me.

Nu is er in het menu van de camera-app een knop met de naam AI, die ik niet zou gebruiken. Het zou de scène moeten uitzoeken en de instellingen nauwkeurig moeten aanpassen voor een succesvol beeld, maar tijdens mijn tests was het ver weg. De AI-functie voegde overmatige verzadiging en verwarde zonnige omstandigheden voor sneeuw toe.

De nachtmodus aan de andere kant, ook al werkt deze alleen met de hoofdschieter, deed het geweldig in scenario’s met weinig licht. Ik durf te zeggen dat ik een beetje onder de indruk was van hoe goed het deed, gezien de prijsklasse van de telefoon.

Een van de meer teleurstellende onderdelen van de prestaties van de telefoon was een bepaalde bug tijdens het fotograferen met de camera’s. Na een paar foto’s bevroor de camera-app bijna elke keer dat ik probeerde een paar foto’s te maken. Hopelijk lost Xiaomi dat probleem in de toekomst op.

Hoewel het maken van foto’s met de Redmi Note 11 Pro 5G over het algemeen een leuke ervaring is, kan ik niet zeggen dat hetzelfde geldt voor het opnemen van video. Eerst en vooral zijn de enige modi die je hebt 720p in 30 fps en 1080p in 30 fps. Nu, die modi zouden in orde zijn geweest als alleen de kwaliteit beter was. Zowel qua detail als stabilisatie was ik nogal teleurgesteld. Een kleine redding van het opnemen van video met deze telefoon is de goede audio-opnamekwaliteit.

Audiokwaliteit en haptiek

Over audio gesproken, het is absoluut een van de betere aspecten van de Redmi Note 11 Pro 5G. Er zijn twee luidsprekers: een aan de onderkant van de telefoon en een aan de bovenkant. Eigenlijk heeft de bovenkant van de telefoon twee luidsprekergrills, dus zelfs als je de ene blokkeert, komt het geluid nog steeds uit de andere, wat de kans verkleint dat je je YouTube- of gaming-bing-sessies verpest.

Opvallend is ook de kanaalscheiding die uit de twee speakers komt. Dit is waarschijnlijk waar Xiaomi het over heeft als ze de luidsprekers van de Redmi Note 11 Pro 5G “super lineair” noemen.

Het geluid zelf is erg goed voor het bekijken van media, vooral spraak en wat meer vocale muziek. De bas mist echter rijkdom en kan soms gedempt overkomen, dus ik zou mijn Bluetooth-luidspreker niet vervangen door de Redmi Note 11 Pro 5G. Het volume laat ook wat ruimte voor verbetering.

Gelukkig, als je naar wat baszware muziek wilt luisteren en een bedrade koptelefoon hebt die zulke prestaties kan leveren, kun je die aansluiten. Ja, de 3,5 mm koptelefoonaansluiting is er nog steeds mensen!

Als we verder gaan met de haptiek in de Redmi Note 11 Pro 5G, zijn ze zeker niet de beste die er zijn, maar ze laten geen goedkoop gevoel achter tijdens het gebruik van de telefoon. In ieder geval niet zoveel als andere betaalbare handsets op de markt.

Batterijduur en opladen

De batterij in de Redmi Note 11 Pro 5G is 5.000 mAh, wat ongeveer net zoveel is als je nodig zou hebben in een telefoon als deze. In een intensief gebruiksscenario zoals browsen, video’s en films kijken, gamen, lukte het me niet om het in één dag volledig leeg te maken. Over het algemeen ging de telefoon bijna twee dagen mee met mijn gebruik. Maar zelfs als je die eencijferige percentielen op de batterij bereikt, hoef je alleen maar de meegeleverde 67W-oplader aan te sluiten die in de doos is geleverd en de Redmi Note 11 Pro 5G zal vol zijn binnen de kortste keren. Ik merkte dat ik elke keer verrast was als ik hem liet opladen en dan terugkwam om te controleren of er genoeg sap in zat.

Concurrenten

Hoe goed de Redmi Note 11 Pro 5G ook klinkt, zijn voorganger, de Redmi Note 10 Pro, heeft veel van dezelfde geweldige functies, zoals het 120 Hz AMOLED-scherm en de 108 MP Samsung HM2 hoofdcamerasensor en de 5000 mAh-batterij, om er maar een paar te noemen . Met andere woorden, u kunt gemakkelijk een paar euro besparen door voor het vorige model te gaan.

Een ander alternatief is de OnePlus Nord CE 2 5G, die een schonere, meer vanille-achtige Android-ervaring biedt als je wilt. Houd er echter rekening mee dat u een deel van de hoge verversingssnelheid verliest en naar 90 Hz gaat in plaats van 120 Hz. Je krijgt ook een enkele luidspreker die nogal blikkerig klinkt.

Samenvatting en eindoordeel

Dus, moet je de Redmi Note 11 Pro 5G kopen? Welnu, als u uw telefoon voornamelijk gebruikt om op internet te surfen en zo nu en dan foto’s te maken, is dit een goede optie om te overwegen. Je krijgt ook een geweldige batterijduur en media-kijkervaring dankzij een geweldig scherm en behoorlijk goede luidsprekers. Laten we ook de 3,5 mm audio-aansluiting en microSD-kaartsleuf niet vergeten, die tegenwoordig zeldzaam zijn. Voorheen was de MIUI-software van Xiaomi een belangrijke toegangspoort, waardoor veel gebruikers hun telefoons niet konden uitproberen, maar dat is tegenwoordig minder een reden. Navigeren door menu’s en het gebruik van de functies van de telefoon is eenvoudiger en intuïtiever.

Als je echter een telefoon wilt die een goede videokwaliteit kan produceren en grafisch intensief gamen aankan, dan moet je eens kijken naar enkele andere beschikbare opties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *