OnePlus Open preview: de disruptor in de branche staat voor de deur!

Home » Blog » OnePlus Open preview: de disruptor in de branche staat voor de deur!

OnePlus Open introductie

We weten al een tijdje dat OnePlus in de voetsporen treedt van zijn grote rivalen en een opvouwbare telefoon ontwikkelt. Dit zal OnePlus natuurlijk naar weer een bloeiende markt brengen die rijp is voor het oprapen. Ja, opvouwbare apparaten zijn echt de laatste grens (voorlopig), met het zich nooit vestigende bedrijf dat zich bij Google voegt en de broodnodige concurrentie naar Samsung brengt.

Hoewel we weten dat er een opvouwbare OnePlus-telefoon aankomt, en hoewel we veel lijken te weten, hebben we nog steeds een aantal grote lege plekken in onze waargenomen kennis over het potentiële apparaat. Aanvankelijk verwachtten de meesten dat OnePlus de veelgebruikte “Fold” -naam niet zou schuwen, maar interessant genoeg wijzen recente geruchten erop dat het nooit-afwikkelende bedrijf, hm, genoegen heeft genomen met de “OnePlus Open” -naam, die heerlijk fris klinkt.
Hoe zal deze OnePlus Open eruit zien? Laten we even kijken, zullen we?

Wat is er nieuw aan het apparaat

  • Eerste opvouwbare OnePlus op de markt
  • Groot 7,8-inch binnenscherm met QHD-resolutie en 120 Hz verversingssnelheid
  • Drievoudige camera-instelling: 48MP breed + 48MP ultra-wde + 64MP telefoto
  • Twee selfiecamera’s: 32 MP extern + 20 MP intern

Inhoudsopgave:

OnePlus Open-specificaties

Een echt krachtige opvouwbare

In tegenstelling tot sommige andere opvouwbare telefoons, lijkt OnePlus de grote wapens binnen te halen als het gaat om de hardware in de OnePlus Open. De telefoon zal worden uitgerust met de juiste vlaggenschipspecificaties, grotendeels in de stijl van OnePlus.

OnePlus Open ontwerp en kleuren

Onmiskenbaar OnePlus!

Op basis van de gelekte ontwerpweergaven van de telefoon kunnen we één ding zeggen: de Open zal onmiskenbaar een OnePlus-apparaat zijn, nauw aansluitend bij de kenmerkende ontwerptaal waar OnePlus al jaren op bouwt!

OnePlus zou het naar binnen opvouwbare type opvouwbaar gebruiken, vergelijkbaar met de Galaxy Z Fold-serie en Google’s Pixel Fold, die het grotere binnenscherm zou beschermen tegen externe schade. Naar verluidt is OnePlus echter bereid om de lat hoger te leggen door een iets groter scherm te gebruiken dan zijn twee andere concurrenten. De OnePlus Open zal naar verluidt een intern scherm van 7,8 inch scoren, maar we hebben niet de exacte cijfers op het externe scherm.

Afgaande op de weergaven, zou de telefoon een aluminium frame kunnen gebruiken met afgeschuinde randen en licht gebogen randen. De achterkant van de telefoon lijkt een achterkant van kunstleer of grof zandsteen te gebruiken, wat een leuke draai zou geven aan het ontwerp van de telefoon.

Een groot rond camera-eiland herbergt de drievoudige camera’s aan de achterzijde, die grotendeels lijkt op de camerabehuizing van de OnePlus 11. Een LED-flitser in de bovenhoek van het toestel ziet er een beetje vreemd uit, maar we zijn er zeker van dat OnePlus een goede reden zou kunnen hebben om de flitser daar te plaatsen, op voorwaarde dat de weergaven natuurlijk 100% nauwkeurig zijn.

We verwachten dat de OnePlus Open niet de meest compacte boekvormige opvouwbare is die er is, maar we hopen dat OnePlus erin slaagt het gewicht laag te houden. Geen woord over mogelijke bescherming tegen binnendringen.

Net als bij de OnePlus 11 verwachten we dat de OnePlus Open een optische vingerafdrukscanner scoort, samen met Face Unlock.

OnePlus Open-display

Als het gaat om de weergavesituatie op de OnePlus Open, hebben we enkele lege plekken in onze kennis. De specificaties van het externe beeldscherm zijn op dit moment vrijwel onbekend. Toch weten we dat de telefoon een 7,8-inch intern OLED-display zal bevatten, dat 0,2-inch groter is dan de Galaxy Z Fold 4 en de Pixel Fold, en mogelijk de aankomende Galaxy Z Fold 5.

Bovendien zal het scherm een ​​QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels hebben, evenals een vernieuwingsfrequentie van 1-120 Hz, wat zorgt voor een zeer soepele en lonende scrollervaring die dynamisch zal schakelen op basis van de inhoud op het scherm. We hopen dat OnePlus een helder OLED-scherm zal gebruiken dat gemakkelijk te zien zal zijn op klaarlichte dag.

Wat het scharniermechanisme betreft, de geruchtenmolen is zo goed als maf, dus we zullen waarschijnlijk moeten wachten op de officiële aankondiging om meer te weten te komen over het onderliggende apparaat

mechanismen.

In termen van biometrie hebben we een vrij sterk vermoeden dat een optische vingerafdruk op het scherm zou worden gebruikt, hoogstwaarschijnlijk op het externe scherm, maar de interne zou mogelijk ook zo’n sensor kunnen scoren.

OnePlus Open-camera

Een veelbelovende opstelling

Het gerucht gaat dat de OnePlus Open de volgende camera-instellingen zal gebruiken: een 48 MP groothoekcamera met grotendeels onbekende specificaties zal worden vergezeld door een 48 MP ultrabrede snapper, en tot slot, om de opstelling aan de achterkant te voltooien, zal er een 64 MP telelens zijn met onbekende zoommogelijkheden.

De camera’s zullen worden ondergebracht in een rond camera-eiland, vergelijkbaar met dat van de OnePlus 11, en zullen hoogstwaarschijnlijk worden afgesteld door het iconische fotografiehuis en OnePlus-partner Hasselblad.

Je kunt selfies maken met een externe 32MP-camera of een interne 20MP-camera. Het lijkt er niet op dat een van de camera’s onder het scherm zal worden weggestopt, zoals op de nieuwste Galaxy Z Fold-telefoons. OnePlus zal een veel eenvoudiger geperforeerd ontwerp gebruiken, maar dat vinden we niet erg.

OnePlus Open Prestaties en benchmarks

Mogelijke krachtpatser

Natuurlijk lijkt de geruchtenmolen vast te staan ​​dat de Snapdragon 8 Gen 2 de aankomende opvouwbare telefoon van stroom zal voorzien. Dat is vrij zeker en ook vrij logisch, aangezien de vlaggenschepen van OnePlus altijd worden geleverd met de nieuwste beschikbare Qualcomm-chips. De OnePlus Open zal hierin nauwelijks verschillen.

Met de Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 2 net om de hoek zouden we echter niet verbaasd zijn, maar waarschijnlijk zeer verheugd om de aankomende chips te vinden die de eerste opvouwbare telefoon van OnePlus aandrijven.

Deze chip heeft een iets hogere kloksnelheid van 3,36 GHz in vergelijking met de 3,2 GHz reguliere Snapdragon 8 Gen 2, en komt interessant genoeg overeen met de specificaties van de Samsung-exclusieve Snapdragon 8 Gen 2 voor Galaxy die de Galaxy S23 serie in alle regio’s over de hele wereld.
Voorlopige benchmarks uitgevoerd door DigitalChatStation onthullen dat de Snapdragon 8+ Gen 2 14% hogere CPU-prestaties en 5,9% betere GPU-prestaties zal introduceren.
Qua geheugen en opslag lijkt het erop dat OnePlus zou kunnen vertrouwen op een enkele combinatie: 16 GB RAM en 256 GB opslag, zeker zonder een microSD-kaartsleuf voor extra uitbreiding. We hopen dat uiteindelijk ook een opslagversie van 512 GB de ronde doet.

OnePlus Open Connectiviteit

De OnePlus Open zal zeer zeker een 5G-compatibele telefoon zijn. Afgaande op eerdere OnePlus-toestellen verwachten we dat Wi-Fi 6 en hopelijk Wi-Fi 6E zijn intrede zal doen.

OnePlus Open OS / Android-versie

Hoewel Android 14 hoogstwaarschijnlijk is uitgebracht voor alle in aanmerking komende Pixel-apparaten, betwijfelen we of OnePlus met de aankomende grote softwareversie uit de doos zal komen. De kans is klein dat OnePlus een deal heeft gesloten met Google en een voorsprong heeft gekregen bij de ontwikkeling van de Android 14-versie van zijn OxygenOS-interface, maar er is altijd een kans.

Als de OnePlus Open de Oneplus 11 in termen van softwareondersteuningsbeleid verwachten we dat het vier jaar grote Android-updates zal ontvangen, evenals vijf jaar beveiligingsupdates. Dit betekent dat het tot 2027 wordt ondersteund en Android 14, 15, 16 en 17 ontvangt; beveiligingsupdates worden uitgebracht tot 2028.

OnePlus Open batterij

Potentieel uitstekende batterijduur!
Het gerucht gaat dat een batterij van 4.800 mAh de lichten op de OnePlus Open zal houden. Als dat waar is, zal het 400 mAh voorlopen op de Galaxy Z Fold 4 en mogelijk de Galaxy Z Vouw 5. In combinatie met de efficiënte Snapdragon 8 Gen 2, zou dit de opvouwbare OnePlus een zeer behoorlijke batterijduur kunnen bieden.

OnePlus Open laadsnelheden

Volgens de geruchtenmolen ondersteunt de OnePlus Open laadsnelheden tot 67 W, waardoor het gemakkelijk een van de snelst opladende opvouwbare apparaten zou kunnen worden. OnePlus verkoopt al enkele van de sneller opladende apparaten in de VS (de OnePlus 11 laadt volledig op in een half uur), dus we zijn behoorlijk enthousiast over de mogelijke oplaadtijden van minder dan een uur van de OnePlus Open.

En hopelijk bundelt het bedrijf dat zich nooit vestigt de oplader in de OnePlus One-doos!

OnePlus Open audiokwaliteit en haptiek

OnePlus-telefoons hebben geweldig klinkende luidsprekers, dus we hebben hoge verwachtingen van het potentieel van OnePlus Open op dit gebied. We hopen dat de nieuwe vormfactor niet resulteert in een verslechterde geluidskwaliteit.

Qua haptiek heeft OnePlus de afgelopen jaren ook de feedback van zijn telefoons enorm verbeterd. We verwachten niets anders dan de meest nauwkeurige, nauwkeurige en lonende haptische feedback van het volgende grote ding op de opvouwbare markt.

OnePlus Open Concurrenten

Op dit moment is het vrij duidelijk welke apparaten het tegen elkaar opnemen met de OnePlus One, en die komen eraan Galaxy Z Vouw 5 en de Google Pixel Fold. Zeker, de Galaxy Fold 5 zal naar verwachting grotendeels worden geleverd met S Pen-ondersteuning, zoals de Galaxy Z Fold 4, en de Pixel Fold levert de onmiskenbare Google-ervaring.

Beiden gebruiken dezelfde boekvormfactor, met grote interne beeldschermen en potentieel geweldige camera’s, dus het is aan de OnePlus One om de concurrentie voor te blijven.

Eén ding is zeker: meer concurrentie heeft nooit iemand kwaad gedaan, zeker niet de vaste klant. We hopen in ieder geval echt dat de OnePlus One de bestaande status-quo zal verstoren en zowel Samsung als Google zal dwingen wat extra moeite te doen voor hun volgende opvouwbare molochs.

OnePlus Open Samenvatting en Eindoordeel

OnePlus Open heeft alle potentie om niet alleen het opvouwbare establishment te verstoren, maar ook bovenaan te komen en de te kloppen opvouwbare te worden. Ja, de OnePlus One heeft alles in zich om een ​​brancheverstoorder te worden.

Qua prijs weten we niet echt wat we van de OnePlus Open kunnen verwachten, maar we betwijfelen of deze goedkoop verkrijgbaar zal zijn. Maar gezien de voorliefde van OnePlus voor iets agressiever geprijsde apparaten, koesteren we een klein beetje hoop dat de OnePlus Open minder zou kosten dan de Galaxy Z Fold 5 of de Pixel Fold.

Het gerucht gaat dat de OnePlus Open het levenslicht zal zien voordat deze zomer voorbij is, dus het zal best interessant zijn om te zien dat hij botst met zowel de Pixel Fold als de Galaxy Z Fold 5.

Meer Lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *