OnePlus Nord Buds review: kwaliteit en comfort voor slechts $40?!

Home » Blog » OnePlus Nord Buds review: kwaliteit en comfort voor slechts $40?!

Inleiding

Je verwacht gewoon dat een paar echt draadloze oordopjes van $ 40 slecht klinken. Of in ieder geval niet helemaal uitstekend. Nadat we er een flink aantal hebben getest, denken we dat dat een goede veronderstelling is.

De nieuwe OnePlus Nord Buds van $ 40 zijn echter allesbehalve slecht. Ze overtreffen zelfs zoveel de verwachtingen met zowel geluidskwaliteit als comfort, dat we het meteen kunnen zeggen: schaf een paar aan! Of het nu voor jezelf is of als cadeau, je zult er geen spijt van krijgen dat je al $ 40 aan deze kleine toppen hebt uitgegeven.

Natuurlijk zijn er een paar dingen waarmee u rekening moet houden: dit zijn niet uw Hi-Res, actieve ruisonderdrukking, bekroonde geluidstype oordopjes. Je moet niet verwachten Dat veel uit een spotgoedkope draadloze hoofdtelefoon! Wat u mag verwachten, is een geweldige balans tussen prijs en functies, en met deze redelijke verwachtingen in gedachten, laten we in de recensie duiken.

Samenvatting van Nord Buds-specificaties:

Batterijduur: 7 uur (knoppen), 30 uur (doos)

Prijs: $ 39 in de VS | £ 49 in het VK | € 49 in Europa

Gewicht: 4,82 g (knoppen), 41,7 g (doos)

Bestuurder: 12,4 mm

microfoons: 2 per knop

Connectiviteit: Bluetooth 5.2

Functies: IP55 (oordopjes), USB-C-poort

Kijk, weeg en voel

De Nord Buds zijn misschien goedkoop, maar hebben een verfrissend eenvoudig en elegant ontwerp dat, als we het ergens mee zouden moeten vergelijken, een vleugje Bauhaus zou zijn. Je hebt een standaard glanzend element dat in je oor gaat, terwijl de steel erg kort is en wordt geleverd in een slanke, pilvormige vorm.

De toppen zijn over het algemeen heel klein en wegen bijna niets met slechts 0,17 ounces (4,82 g), wat zeker bijdraagt ​​aan het comfort.

De Nord Buds behoren tot het type koptelefoon met rubberen dopjes die erbij horen in je oren (in plaats van te zitten op uw oor zoals de originele AirPods). Dit geeft je een betere afsluiting en een vorm van passieve isolatie van geluid van buitenaf. Ze worden geleverd met standaard middelgrote oordopjes, maar u kunt ook kleine en grote oordopjes verwisselen voor een goede pasvorm voor verschillende oorvormen. We kennen een aantal mensen die absoluut een hekel hebben aan dit type in-ear oordopjes (je weet wie je bent), maar als je dit type oordopjes niet erg vindt, zullen de Nord Buds je waarschijnlijk heel comfortabel passen.

Ik heb ook geprobeerd te lopen en licht te rennen met de Nord Buds en was niet bang dat ze eruit zouden vallen, en je hebt IP55-certificering, dus ze hebben ook geen last van wat zweet.

Wat zit er in de doos:

  • Knoppen
  • Oplaaddoosje
  • Kleine en grote tips
  • USB-A naar USB-C kabel
  • Sticker

Het oplaadetui heeft ook een kussenvorm, net als de oordopjes. Het is een lichtgewicht doos, maar een beetje groter dan andere, dus het is zeker niet het meest comfortabele om in jeanszakken te dragen, wat jammer is. Het ontwerp van de oplaadcassette is vrij strak: er is een LED-lampje aan de voorkant en dan een USB-C-poort aan de achterkant en daarnaast een bijna onzichtbare koppelingsknop.

Geluids- en gesprekskwaliteit

Bij de eerste luisterbeurt was ik verrast om een ​​flinke hoeveelheid bas te horen die zelfs bij hogere volumes niet plat viel, een typische zwakte van de meeste goedkopere oordopjes. Ze gaan ook niet in het andere uiterste: sommige goedkope toppen leggen te veel nadruk op bas om het gebrek aan helderheid in de midden- en hoge tonen te verbergen. De Nord Buds daarentegen hebben een zuiver en helder geluid over het hele frequentiebereik, een eigenschap die je verwacht van veel duurdere koptelefoons.

Geluidspuristen zullen snel merken dat de bas nog steeds wat prominenter aanwezig is dan ideaal, maar we betwijfelen of de gemiddelde luisteraar dat erg vindt. Degenen die meer kieskeurig zijn over de geluidskwaliteit, hebben een EQ om alles af te stemmen (we raden aan de bas een tandje lager te zetten en waarschijnlijk de middentonen een klein beetje te verhogen).

Degenen die kieskeuriger zijn over geluidskwaliteit zullen ook het ontbreken van een aptX-codec opmerken.

Als u van plan bent deze te gebruiken voor oproepen en videoconferenties, moet u weten dat er 2 microfoons in elke knop zitten. We hebben de gesprekskwaliteit getest via een mobiel netwerk en je zou zeker een beetje een daling kunnen voelen in vergelijking met een telefoonmicrofoon, maar je bellers zouden je nog steeds redelijk goed kunnen horen.

Probleem nummer één: latentie

Er is een beetje vertraging die je merkt bij het bekijken van video’s van pratende mensen

Ons grootste probleem met de Nord Buds moet de latentie zijn. Als je veel talking head-video’s op YouTube bekijkt, merk je een kleine vertraging tussen de spraak op het scherm en het moment dat de audio in je oren aankomt. Het is een kleinigheid, maar wel merkbaar.

We hebben de koptelefoon getest op een OnePlus-telefoon, een ander telefoonmerk en een laptop en dat zagen we op alle drie de apparaten.

Functies en app

Over het gebruik van de Nord Buds met verschillende apparaten gesproken, deze werken natuurlijk met vrijwel elk apparaat met Bluetooth-connectiviteit, maar je krijgt een paar extra functies als je ze gebruikt met een OnePlus-telefoon.

De eerste is het gemak van koppelen met dat nette AirPods-geïnspireerde opstartscherm waarmee je de oordopjes de eerste keer gemakkelijk kunt koppelen en een glimp kunt opvangen van de oplaadniveaus van de oordopjes en de behuizing bij later gebruik. Dan krijg je ook de app waar je de standaardbediening kunt wijzigen, en ook kunt kiezen tussen een paar geluidsvoorinstellingen, of gewoon helemaal handmatig kunt gaan met de ingebouwde equalizer.

Over bedieningselementen gesproken, je tikt op de cirkel in het bovenste deel van de steel om te pauzeren en van nummer te wisselen. De standaardinstellingen zijn als volgt: één keer tikken voor afspelen/pauzeren, twee keer voor het volgende nummer, drie keer tikken voor het vorige nummer, en je hebt ook een lange tik waarmee je snel kunt schakelen tussen gekoppelde apparaten. Het leuke is dat je je aangepaste bedieningselementen voor elke actie voor elk oordopje kunt instellen, dus een dubbele tik op het linkeroordopje kan iets anders doen dan een dubbele tik op de rechter. En als u toevallig een telefoon van een ander merk gebruikt, moet u de gratis HeyMelody-app downloaden waarmee u nog steeds updates kunt ontvangen en de ervaring kunt aanpassen met draadloze OnePlus- en Oppo-hoofdtelefoons.

De nummer één ontbrekende functie in goedkope oordopjes, waaronder de Nord Buds, is actieve ruisonderdrukking. Vergeet echter niet dat het hebben van in-ear-oordopjes nog steeds helpt om omgevingsgeluid passief te isoleren, en mijn collega kon me helemaal niet horen terwijl ik de Nord Buds droeg in onze gedeelde kantoorruimte. Als je echter actieve ruisonderdrukkingstechnologie wilt, kun je die krijgen op de Nord Buds Pro van $ 150 (die ik de afgelopen maanden heb gebruikt en waar ik van hou), en echt het geluid van buiten afsnijden, maar tegen bijna vier keer de prijs.

Samenvatting en eindoordeel

Als je niet op zoek bent naar de allerbeste geluidskwaliteit in een paar echt draadloze oordopjes, moet je waarschijnlijk de OnePlus Nord Buds kopen. Ze gaan lang mee en klinken goed, niet alleen in de context van hun prijs van $ 40, ze klinken goed, punt uit. Het helpt dat het ontwerp zo schoon en elegant mogelijk is, en dat je een uitstekende batterijduur krijgt en handig kunt opladen via USB-C.

Als u echter het soort persoon bent dat niet van in-ear-oordopjes houdt, moet u weten dat dit … nou ja, in-ear-oordopjes zijn. En als je deze gaat gebruiken om video’s met pratende hoofden te bekijken of een soort muziek- / videobewerkingen uit te voeren, moet je waarschijnlijk ook op de hoogte zijn van het latentieprobleem en een duurdere hoofdtelefoon kopen. Voor al het andere zijn de Nord Buds geweldig. Houd ze in gedachten, zelfs als je nu geen paar nodig hebt, deze zouden ook een perfect cadeau zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *