OnePlus 10T versus Galaxy S22+ vergelijking: twee geweldige Android-opties, maar één is goedkoper

Home » Blog » OnePlus 10T versus Galaxy S22+ vergelijking: twee geweldige Android-opties, maar één is goedkoper

De OnePlus 10T is officieel geworden, en daarmee is het tijd om te zien hoe hij het doet ten opzichte van de felle concurrentie in de wereld van Android-smartphones. Er is geen argument dat Samsung het domineert, maar zou de nieuwe OnePlus 10T goed genoeg kunnen zijn om Samsungs Galaxy S22+ uit te dagen?

Welke van de twee Android-telefoons is op dit moment een meer haalbare aankoop? Nou, laten we ze vergelijken en ontdekken!

Hoewel deze twee smartphones vanaf de voorkant vrij gelijkaardig zijn, beide met minimale randen rond het scherm en een gecentreerde perforator selfie-camera die erin doordringt, zijn de OnePlus 10T en Galaxy S22+ behoorlijk verschillend van de achterkant.

De OnePlus 10T heeft een grote, zeer uitgesproken, vierkante cameramodule met daarin drie camera’s en een flitser. Het wordt geleverd in twee kleuropties, die OnePlus Moonstone Black en Jade Green noemt. Met name de Moonstone Black-kleur heeft een getextureerd, mat gevoel, terwijl de Jade Green glad en glanzend is, maar ze zijn beide bedekt met glas.

De Galaxy S22+ heeft een veel minder opvallende, verticale cameramodule aan de achterkant, die ook drie camera’s bevat (de flitser bevindt zich buiten de module). De kleuropties zijn talrijk: Phantom White, Phantom Black, Green, Graphite, Pink Gold, plus drie exclusieve kleuren, namelijk Cream, Sky Blue en Violet. De achterkant van de Galaxy S22+ is gemaakt van glad glas, welke kleur je ook kiest.

Wat betreft hun beeldschermen, de OnePlus 10T heeft een 6,7-inch AMOLED-scherm met een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz. Het is bedekt met Gorilla Glass 5.

De Galaxy S22 + heeft een iets kleiner 6,6-inch scherm, ook AMOLED en ook met een verversingssnelheid van 120 Hz. De bescherming is Gorilla Glass Victus.

De schermen van beide telefoons hebben een resolutie van 1080p en bijna hetzelfde aantal pixels per inch. We hebben de exacte specificatienummers voor u aan het einde van deze vergelijking.

Maar het is veilig om te zeggen dat we hier twee zeer solide schermen hebben, en geen van beide blijft achter bij de concurrent. 120 Hz vernieuwingsfrequentie betekent twee keer zo vloeiende Android-interface-animaties en gaming dan de gemiddelde telefoon; AMOLED staat voor prachtige, levendige kleuren met pikzwart, voor een fantastische kijkervaring.

Prestaties en software

Laten we opnieuw beginnen met de OnePlus 10T – hij wordt aangedreven door de vlaggenschip Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1-processor en tot maar liefst 16 GB RAM. Wat de software betreft, hebben we Android 12, met OnePlus ‘eigen OxygenOS 12.1-overlay erop.

Wat betreft de Samsung Galaxy S22 +, deze draait op de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 in de VS, maar Britse en Europese gebruikers krijgen hem in plaats daarvan met de Exynos 2200-chip van Samsung. Het RAM-geheugen is 8 GB.

Hoewel beide telefoons goed presteren, kunnen degenen die in het VK en de EU wonen, tenminste als we de OnePlus 10T vergelijken met de Amerikaanse versie van de Galaxy S22 +, beter de OnePlus 10T kopen als ze waarde hechten aan prestaties. Het is een veiliger gok dan de Exynos-chip waar ze anders aan vastzitten.

Maar laten we eens kijken naar de ruwe specificaties van onze prestatiebenchmarks* en ze voor zichzelf laten spreken:

* S22+ met Exynos getest

Camera

In de nogal opvallende, vierkante cameramodule van de OnePlus 10T zitten drie camera’s en een flitser. De hoofdcamera is 50 megapixels en heeft optische beeldstabilisatie (OIS). De secundaire camera is een ultrabrede camera van 8 MP, terwijl de derde een beetje een teleurstellende macro van 2 MP is, voor zeer close-ups. Aan de voorkant heeft de OnePlus 10T een 16 MP holepunch selfie-camera.

Wat betreft de Galaxy S22+, de meer ingetogen, verticale cameramodule bevat ook drie camera’s, terwijl de flitser erbuiten zit. De hoofdcamera is weer een 50 MP camera met OIS. De secundaire is een ultrabrede 12 MP, terwijl de derde een telefoto van 10 MP is, voor het maken van duidelijkere foto’s van onderwerpen ver weg. Dus eigenlijk precies het tegenovergestelde van de derde camera van de OnePlus 10T, en misschien wel een veel nuttiger optie. Wat betreft de S22 + selfiecamera, het is 10 megapixels, dus 6 minder dan de 10T.

En nu, om u te laten zien hoe de OnePlus 10T zich verhoudt tot de Galaxy S22+ als het gaat om video-opname:

Zoals we kunnen zien in de video hierboven, bieden beide telefoons een geweldige microfoonkwaliteit, en hoewel de OnePlus 10T het beeld te helder lijkt te maken, is de beeldstabilisatie beslist sterker dan die van de Galaxy S22+.

Geluidskwaliteit

Zowel de OnePlus 10T als de Galaxy S22+ hebben “dubbele stereoluidsprekers”, maar dat staat tussen aanhalingstekens omdat merken vaak een beetje misleidend zijn met de claim. In werkelijkheid hebben beide telefoons een enkele naar beneden gerichte luidspreker en gebruiken ze de oortelefoon als een “tweede luidspreker”, wat een beter stereo-effect geeft. Maar aangezien de oortelefoon altijd zwakker is dan de hoofdluidspreker, krijgen we niet het soort luide, zelfs stereogeluid dat we horen van echte, echte stereoluidsprekertelefoons zoals, laten we zeggen, de Asus ROG Telefoon 5 Ultimate.
In ieder geval is het ook vermeldenswaard dat zowel de OnePlus 10T als de Galaxy S22+ geen koptelefoonaansluiting hebben, dus als je nog steeds bedrade koptelefoons rockt, wil je waarschijnlijk in wat investeren echte draadloze hoofdtelefoons in plaats van.

Batterijduur en opladen

Het grootste verkoopargument van de OnePlus 10T is misschien wel de ondersteuning voor bekabeld opladen van 150 watt. Er is helaas geen draadloos opladen, maar met de inbegrepen oplader uit de doos, beweert OnePlus dat slechts 19 minuten genoeg zou zijn om je 10T van 0 tot 100% op te laden, wat behoorlijk indrukwekkend is. OnePlus merkt ook op dat het maatregelen heeft genomen om ervoor te zorgen dat dit supersnelle (“SUPERVOOC”) opladen veilig is, zoals het installeren van 13 temperatuursensoren in het batterijsysteem van de telefoon.

Wat betreft de grootte van de batterij van de OnePlus 10T, het is een 4.800 mAh dual-cell batterij.

De Samsung Galaxy S22+ heeft een kleinere batterij van 4.500 mAh die kan worden opgeladen met maximaal 45 watt. In tegenstelling tot OnePlus geeft Samsung je echter geen oplader bij je nieuwe telefoon, dus je zult zelf een compatibele snellader moeten kopen als je wilt profiteren van de 45 W opladen die de S22+ ondersteunt. Aan de positieve kant ondersteunt de Galaxy S22 + ook 15 W draadloos opladen, terwijl de OnePlus 10T, zoals we al zeiden, geen draadloos opladen biedt.

En om te zien hoeveel elk van deze twee telefoons meegaat op een enkele batterijlading, bekijk je onze batterijduurtests hieronder:

Vergelijking van specificaties

Zoals we kunnen zien, lijken de specificaties van deze telefoons in veel opzichten op elkaar, vooral als we kijken naar hun schermdetails, basis-RAM, opslagopties en batterijcapaciteit. De Galaxy S22+ is lichter, biedt draadloos opladen en een telecamera, maar de vanafprijs ligt ook een stuk hoger. Aan de andere kant heeft de OnePlus 10T de supersnelle bekabelde oplaadsnelheid van 150 W, wordt hij geleverd met een snellader in de doos en heeft hij de Snapdragon 8+ Gen 1-processor, ongeacht de regio waar je hem koopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *