OnePlus 10 Pro versus Google Pixel 6 Pro

Home » Blog » OnePlus 10 Pro versus Google Pixel 6 Pro

OnePlus 10 Pro versus Google Pixel 6 Pro in een notendop:

  • 6,7-inch schermen, 120 Hz adaptieve vernieuwingsfrequentie
  • Snapdragon 8 Gen 1-chip op OnePlus versus Google Tensor op Pixel 6 Pro
  • Geen koptelefoonaansluiting of microSD-kaarten op beide
  • Pixel heeft een groter zoombereik
  • Beide beginnen bij $ 900

Lees ook:

Weergave en ontwerp

Beide zien er op hun eigen manier modern en trendy uit

Dit zijn misschien wel twee van de meest opvallende telefoons die er zijn: de OnePlus met dat grote cameravierkant dat overloopt in het frame van de telefoon, en dan de Pixel met die op Robocop geïnspireerde horizontale camerabalk.

Beide zijn absoluut grote honden, maar de OnePlus is smaller en voelt absoluut beter hanteerbaar aan, terwijl de Pixel een beetje groter aanvoelt en minder comfortabel in één hand te pakken is.

Geen van beide telefoons heeft een koptelefoonaansluiting of een microSD-kaartsleuf, zeker een teken van deze tijd. OnePlus heeft echter nog steeds niet de nieuwste kwaal van de huidige tijd overgenomen: het heeft nog steeds een oplader in de doos en het is een snelle!

Met grote 6,7-inch schermen op beide heb je genoeg schermruimte. Beide zijn OLED-panelen met prachtige kleuren en HDR-ondersteuning, en beide ondersteunen een adaptieve vernieuwingsfrequentie van 120 Hz.

Beide hebben ook een geperforeerde camera aan de voorkant, maar interessant genoeg ondersteunt de Pixel geen gezichtsherkenning om je telefoon te ontgrendelen, terwijl je die handige optie op de OnePlus hebt. De belangrijkste biometrische gegevens op beide komen echter in de vorm van een optische vingerafdrukscanner op het scherm. Tot nu toe is dit een van de pijnpunten van de Pixel, die een stuk langzamer is dan de supersnelle OnePlus.

Batterij en opladen

Problemen met de pixelbatterij zijn misschien wel de grootste fout

De andere belangrijke categorie moet de levensduur van de batterij zijn, en hier is er geen verschil tussen het paar, aangezien zowel de Pixel als de OnePlus een batterij van 5000 mAh hebben.

Dus hoe is de levensduur van de batterij? We hebben onze onafhankelijke batterijtesten en de resultaten geven OnePlus een voorsprong:

*OnePlus 10 Pro-resultaten: YouTube-test is uitgevoerd met standaardinstellingen. Browsing- en 3D Gaming-tests werden uitgevoerd in de “high performance”-modus.

Een ander gebied waar de OnePlus een groot voordeel heeft, is het opladen. De OnePlus 10 Pro ondersteunt snelladen van 80 W, maar wordt geleverd met een snellaadsteen van 65 W in de doos, terwijl de Pixel alleen bekabeld opladen tot 30 W ondersteunt en geen oplaadsteen bevat. Dit is een groot probleem, aangezien de OnePlus in slechts een half uur kan opwaarderen, terwijl het op de Pixel ongeveer 1 uur en 45 minuten duurt.

Beide ondersteunen ook draadloos opladen, maar nogmaals, OnePlus biedt snelheden van 50 W met zijn eigen eigen oplader (deze koop je apart), terwijl Google slechts oplaadsnelheden tot 23 W ondersteunt.

Camera’s

Eén zware strijd

Beide telefoons worden geleverd met een drievoudige camera-instelling, met een brede, ultrabrede en een zoomlens. De Pixel heeft eigenlijk het grotere zoombereik met een 4x camera in periscoopstijl in vergelijking met een normale 3x zoomcamera op de OnePlus.

Hier is een blik op de specificaties van de camera:

De Pixel gebruikt de grotere sensor, maar interessant genoeg is zijn ultrabrede camera eigenlijk niet zo “ultra” als je zou verwachten. Het heeft een smaller perspectief (18 mm versus 14 mm op de OnePlus).

De OnePlus 10 Pro kan zeker mooie foto’s maken, maar je zou merken dat kleuren vaak erg somber en bleek zijn, weinig verzadiging hebben en dat er een aanhoudend probleem is met huidtinten in de bovenstaande afbeeldingen. De Pixel legt “sappigere” foto’s vast die net iets meer verzadiging hebben met een uitgesproken humeurige uitstraling die ook een zekere levendige stoot hebben.

Bij weinig licht brandt de OnePlus soms highlights uit en lijkt hij geen goede automatische nachtmodus te hebben (of in ieder geval niet merkbaar), wat betekent dat je handmatig moet overschakelen naar de nachtmodus om die langere belichting te krijgen en meer te extraheren licht ’s nachts. Dit is helemaal niet handig, aangezien de meeste moderne telefoons gewoon een soort “automatische nachtmodus” hebben, en je kunt zien dat de Pixel nachtfoto’s van hogere kwaliteit heeft om te laten zien.

Lees ook:

Hoewel de OnePlus 10 Pro trucs heeft zoals 8K-video-opname en 4K120, wat de Pixel niet heeft, heeft hij niet zo’n goede videostabilisatie en lijkt het erop dat hij nooit de telelenscamera gebruikt in video, wat resulteert in slechte ingezoomde video video-opnamen.

Camerabeelden aan de voorkant hebben mooie scherpte en aangename kleuren, maar lijken geen goede videostabilisatie te hebben. We klinken misschien een beetje hard tegenover de OnePlus, maar dat zijn kenmerken die een vlaggenschip, vooral een met zulke ambities, in 2022 zou moeten hebben.

Prestatie- en opslagverschillen

De nieuwere OnePlus heeft het voordeel

De Pixel 6 Pro was niet alleen een gloednieuw ontwerp, het was ook het vat voor een gloednieuwe processor, de eerste mobiele chip die door het bedrijf zelf werd gemaakt en die de naam Google Tensor draagt. Het is een solide eerste poging, maar niet helemaal vergelijkbaar met de Snapdragon 8 Gen 1 in de OnePlus 10 Pro, die snellere prestaties levert in CPU- en GPU-benchmarks.

Dit alles geeft de OnePlus een beetje een voorsprong op het gebied van prestaties.

Je krijgt een merkbare sprong in single-core prestaties en een zeer lichte toename in multi-core prestaties.

Beide telefoons hebben schone interfaces die snel werken, maar de OnePlus lijkt een stap voor te zijn in waargenomen snelheid.

Aan de netwerkkant heb je 5G-connectiviteit op beide telefoons.

Interessant is dat de Pixel wordt geleverd met 128 GB opslagruimte in het basismodel, of je kunt een versie van 256 GB kopen voor $ 100 meer, terwijl de OnePlus ook wordt geleverd met 8 GB RAM en 128 GB native opslag (een versie van 12 GB/256 GB zou tegen een Later datum). Er is op geen van beide ondersteuning voor microSD-kaarten, geen verrassing gezien de geschiedenis van de vlaggenschepen van deze twee bedrijven.

OnePlus 10 Pro versus Google Pixel 6 Pro: vergelijking van specificaties

En hier is een gedetailleerde vergelijking van specificaties tussen de OnePlus 10 Pro en de Google Pixel 6 Pro:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *