Niets Telefoon (2) hands-on: eerste blik en cameravoorbeelden

Home » Blog » Niets Telefoon (2) hands-on: eerste blik en cameravoorbeelden

Niets Telefoon (2) Intro

Een jaar nadat de Nothing Phone (1) uitkwam met zijn midrange-specificaties en beperkte uitrol, rolt de Nothing Phone (2) binnen met verbeterde specificaties, verbeterde camera’s en zelfs een verbeterde Glyph op zijn rug.

Ja, niets verdubbelt het enorme gloeiende symbool op de achterkant en splitst het zelfs op in meer delen zodat het je meer patronen kan laten zien. En de telefoon (2) wordt gelanceerd met bijna vlaggenschipspecificaties – hij bevat de Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, de beste processor van weleer … maar hij is nog steeds behoorlijk snel!

En het beste nieuws is dat het op grotere schaal beschikbaar zal zijn en zal worden gelanceerd in de VS en in Europa. Review units zijn uit en dit zijn onze praktijkervaringen met de Nothing Phone (2)!

Wat is er nieuw aan het apparaat

  • Krachtigere hardware
  • Iets groter beeldscherm
  • LTPO-scherm dat zo laag kan gaan als 1 Hz
  • Glyph-interface-upgrades

Inhoudsopgave:

Niets Telefoon (2) Unboxing

Minimalistisch design in een minimalistisch pakket. We krijgen de telefoon en de oplaadkabel. Bonuspunten echter, de USB C-kabel heeft transparante plugstukken!

Niets Telefoon (2) Specs

Aantasting van premium gebied

Terwijl de Nothing Phone (1) meer midrange-specificaties had, zwaait de Phone (2) naar de bovenste rij:

Ja, dat zijn vlaggenschipspecificaties voor een zeer, zeer goede prijs, oké. Die hoofdcamera is ook 50 MP, net als vorig jaar, maar er zit een nieuwe sensor in: een Sony IMX890.

Niets Telefoon (2) Design & kleuren

Mooie eenvoud

De Nothing Phone (2) is een sandwich van glas en metaal — Gorilla Glass aan de voor- en achterkant met een aluminium midframe — dat is 100% gerecycled aluminium, let wel, en 80% van het plastic is gerecycled of biobased materiaal. En het is allemaal IP54-gecertificeerd – niet het hoogste niveau van bescherming tegen binnendringen, maar het zal voldoende zijn om u gemoedsrust te geven als u er wat water op spettert.

Het apparaat voelt groot aan, bijna als een iPhone 14 Plus, balancerend op het randje van te groot. Het glazen paneel aan de achterkant buigt naar de randen, dus het is zachter op de handpalm – de Nothing Phone (1) was meer jabby.

Het is niet de zwaarste telefoon die er is, maar hij voelt behoorlijk zwaar aan. Hoewel het perfect uitgebalanceerd aanvoelt, is de bediening geen probleem.

De ster van het feest is natuurlijk de LED-array aan de achterkant – de Glyph-interface. Het is een vreemd gevormd symbool, dat een soort ‘logo’ van Niets aan het worden is… zonder een officieel logo te zijn. Deze keer is de Glyph opgesplitst in meer delen, waardoor de LED’s in meer patronen kunnen oplichten en je zelfs een voortgangsbalk op de achterkant krijgt. Niets verdubbelt het idee om je de telefoon op zijn gezicht te laten draaien om afleiding buiten de deur te houden, terwijl je toch wat minimale informatie krijgt met de LED’s op de achterkant.

Wat betreft kleuren, geen verrassingen daar – er is een zwarte en een witte. Hoewel het zwarte model meer neigt naar de grijsachtige look, zijn de ontwerpelementen die onder de glazen achterkant zijn weggestopt beter zichtbaar.

Niets Telefoon (2) Display

De nieuwe Phone (2) heeft een 6,7-inch OLED-paneel aan de voorkant – net iets groter dan het 6,5-inch scherm van de Nothing Phone (1). Het is nu een LTPO-paneel, dus het kan de vernieuwingsfrequentie terugbrengen tot 1 Hz – handig voor een altijd-aan-functie die de batterij niet te veel zou belasten.

De resolutie is hier 1080 x 2412 pixels, wat ons ongeveer 394 pixels per inch geeft. Dus ja, het scherm is scherp en compact. Het is compatibel met HDR10 + en heeft een helderheid van 1000 nit op volledig scherm met een piekhelderheid van 1600 nit pixels.

Er is hier een vingerafdrukscanner onder het scherm ingebouwd – het is van de optische variant, waarbij het gebied rond uw vinger oplicht om te zorgen voor lezen.

Niets Telefoon (2) Camera

Nu met Snapdragon 8+ smarts

De hoofdcamerasensor is nieuw – nog steeds een resolutie van 50 MP zoals vorig jaar, maar nu een nieuwe Sony IMX890-sensor. Bovendien heeft Nothing hard gewerkt om de nabewerkingsalgoritmen te verbeteren en de slimheid van de Snapdragon 8+ Gen 1 te benutten. Hier zijn dus de eerste foto’s die we hebben gemaakt met de Nothing Phone (2) terwijl we ons voorbereiden op onze laatste beoordeling :

Hoofdcamera – Dag

Hoofdcamera – Weinig licht

Ultrabrede camera

Selfies

Niets Telefoon (2) OS / Android-versie

Nothing Phone (2) wordt geleverd met Nothing OS 2.0, dat meer coole functies biedt en meer van dat… Niets zicht op je scherm.

Niets wil je de mogelijkheid geven om de kleurrijke ruis en branding van app-pictogrammen op je startscherm te verwijderen. Het standaardthema voor Nothing OS is monochroom. En – begrijp dit – het heeft geen pictogrampakket nodig. Niets OS zal elk app-pictogram automatisch verwisselen met een monochrome versie ervan. Je kunt natuurlijk een meer “normaal” thema kiezen als je dat wilt, maar we vinden die zwart-witlook behoorlijk verfrissend.

De mappen op het startscherm zijn ook verbeterd. Vorig jaar merkten we op dat we een grote map kunnen hebben, waarmee je op pictogrammen erin kunt tikken, waardoor het aantal apps dat je op één startscherm kunt hebben, effectief toeneemt. Ze zien eruit als extra grote widgets die snel pictogrammen kunnen starten. In Nothing OS 2.0 kun je de vorm van deze extra grote mappen kiezen – ze kunnen 6 apps in een ronde vorm bevatten, of 9 apps in een vierkante widget.

Je kunt in de schermafbeeldingen zien dat je ook de titels van apps kunt verwijderen voor een schoner uiterlijk, en je kunt de zoekbalk verwijderen als je dat wilt.

Misschien is onze favoriete nieuwe functie in Nothing OS 2.0 de mogelijkheid om snelle schakelaars op het vergrendelingsscherm te plaatsen. Elke schakelaar die zich normaal gesproken in uw meldingenpaneel bevindt, kan voor snelle toegang naar het vergrendelscherm worden verplaatst. Bijvoorbeeld: hotspot aan/uit of zaklamp!

Ook props to Nothing voor het maken van hun eigen Weer-app – nog een van onze pijnpunten van het model van vorig jaar is aangepakt.

Nieuwe Glyph-functies

En dan is er de Glyph-interface aan de achterkant – deze kan nu helderder worden dan voorheen, maar hij kan ook zwakker worden dan voorheen. Ook zit er nu een sfeersensor aan de achterkant van de Nothing Phone (2), zodat je de Glyph zijn eigen intensiteit kunt laten instellen.

In de software kun je bepaalde apps zo instellen dat ze “permanent” zijn – ze blijven het Glyph-patroon pingen dat je voor ze hebt gekozen totdat je daadwerkelijk de telefoon oppakt om je melding te zien. Ook kan de bovenste boog van de centrale Glyph dienen nu als een voortgangsbalk. U kunt dit instellen als een timer die u kunt zien tikken, zelfs als u de telefoon met de voorkant naar beneden legt. Het ondersteunt ook app-integratie van derden. Voorlopig is Uber de enige app die dit ondersteunt. U kunt zien dat uw Uber-rit is bevestigd en hoe lang het duurt voordat deze arriveert, gewoon door het voortgangsgedeelte van de Glyph-interface te bekijken.

Ten slotte is er een Glyph Composer-app. Nu wordt de Nothing Phone (2) geleverd met een selectie coole, clicky, machinaal klinkende beltonen die ook de Glyph-interface oplichten in hun eigen patroon. Maar nu kunt u ook uw eigen deuntje “componeren”, waarbij de LED’s in het patroon dat u hebt opgenomen oplichten.

Bij de lancering zijn er 5 geluidspakketten voor de componist, maar de functie staat open voor partnerschappen met artiesten — in de nabije toekomst zullen er meer geluidspakketten en kant-en-klare aangepaste tonen komen.

Het goede nieuws: de meeste van deze Nothing UI 2.0-functies komen naar de Nothing Phone (1)! Minus de Glyph-voortgangsbalk, aangezien deze is gekoppeld aan de nieuwe hardware van de Nothing Phone (2).

Niets Telefoon (2) Batterij

“De lichten aan houden”, hehe, snap je?

De Nothing Phone (2) wordt geleverd met een batterij van 4.700 – dat is niet de grootste die er is, maar het is net iets minder dan de 5.000 mAh die we meestal krijgen in vlaggenschiptelefoons. In ieder geval moeten we het nog door de bel halen, maar we hebben goede hoop dat het zijn mannetje zal staan.

Wat het opladen betreft, je kunt het opladen met een snellader van 45 W of op een Qi-oplader van 15 W. Ook kan de Nothing Phone (2) stroom afgeven, zodat je je oortelefoonhoesje kunt opladen met 5 W aan stroom van de telefoon.

Niets Telefoon (2) Concurrenten

De Nothing Phone (2) bevindt zich op een zeer interessante plek – dat zijn veel coole specificaties voor een startprijs van $ 600.

De eerste telefoon die in je opkomt is de basis Pixel 7. Het heeft dezelfde opstelling met dubbele camera’s aan de achterkant en Google’s kijk op Android met de exclusieve Assistent-functies, spraak-naar-tekst en camera-nabewerking. Maar de processor in de Nothing Phone (2) zou wel eens sneller kunnen blijken te zijn dan de Tensor G2 van Google, en wat het ontwerp betreft… welke zou jij kiezen? Ook geeft de Nothing je een groter scherm om mee te spelen.
Een andere telefoon die in je opkomt is de iPhone 14+ – nu is deze ver boven het budget voor een Nothing Phone (2). Maar de twee telefoons hebben het gevoel dat ze voldoen aan het specifieke type gebruiker dat een no-nonsense smartphone met een groot scherm wil. De Nothing heeft echter wel een 120 Hz-scherm, terwijl de iPhone-lijn nog steeds alleen ProMotion geeft aan de Pro-modellen.
Hoe zit het met de SamsungGalaxy S23+? Nogmaals, we hebben hier vergelijkbare formaten, vergelijkbare schermspecificaties en de Galaxy heeft een uitgebreidere camera-instelling en een nieuwere, snellere processor. Het begint echter bij $ 400 meer dan de Nothing Phone (2).

Het lijkt er in ieder geval op dat de Nothing Phone (2) zeer goed gepositioneerd is in de markt – hij kan gemakkelijk de aandacht afleiden van concurrenten in zijn prijsklasse, en hoewel hij de overdreven functies van sommige duurdere modellen mist, het maakt het goed met stijl en nauwkeurige targeting. Niets is duidelijk een verdubbeling van het maken van een telefoon die er ingetogen uitziet en waarmee je “de verbinding kunt verbreken terwijl je verbonden blijft” – de Glyph op de achterkant dient dat doel, en de mogelijkheid om alle branding en kleuren van het startscherm te verwijderen, ondersteunt dit verder.

Dit is een telefoon voor mensen die een statement willen maken: “We houden van technologie, maar we haten hoeveel technologie ons probeert op te dringen”. Hoe moeten we deze stijl noemen? Nerd-minimalisme?

Niets Telefoon (2) Verwachtingen

Houd je hoed vast, want onze benchmarks zijn aan het afbrokkelen bij de Nothing Phone (2). Voor onze eerste indrukken en gedachten over deze telefoon tot nu toe: we vinden het leuk en we houden van waar het voor gaat. De Nothing Phone (1) was gemakkelijk aan te bevelen met zijn prestaties, prijs en cool-factor. De Nothing Phone (2) lijkt dat op de een of andere manier nog gemakkelijker te maken… we denken dat dat is wat je een “succesvol vervolg” noemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *