Motorola Moto G62 5G review: is 5G zoveel offers waard?

Home » Blog » Motorola Moto G62 5G review: is 5G zoveel offers waard?

Moto G62 5G Inleiding

De Moto G62 5G is, zoals je aan de naam kunt zien, een van de vele telefoonmodellen uit de betaalbare “G”-serie van Motorola. Wat deze speciaal maakt, of in ieder geval onderscheidt van de rest van zijn verwanten, is dat hij 5G-connectiviteit biedt voor het zeer betaalbare prijskaartje van iets meer dan £ 200.

Er is echter één vraag die bijna onmiddellijk opduikt als je een 5G-telefoon ziet met zo’n aantrekkelijk prijskaartje: wat moest de fabrikant weghalen om dat te bereiken? Nou, in het geval van de Moto G62, zo blijkt Motorola blijkbaar flink moeten snijden.

Desalniettemin heeft de Moto G62 5G enkele verlossende eigenschappen die hem helpen het hoofd boven water te houden. Maar genoeg omslachtig, laten we eens kijken waar deze bescheiden 5G-telefoon van gemaakt is.

Wat is er nieuw aan het apparaat

  • Qualcomm Leeuwenbek 480+
  • 50 MP hoofdcamera
  • 16 MP ultrabrede camera
  • Verversingssnelheid van 120 Hz

Inhoudsopgave:

Moto G62 5G Uitpakken

Wanneer u de Moto G62 5G-doos opent, krijgt u de telefoon zelf te zien, uw standaarddocumentatie, een oplaadsteen (slechts 10 W), een USB C-kabel en een goedkope transparante behuizing. U krijgt echter geen enkele schermbeschermer binnenin.

Moto G62 5G Specificaties

De sterkste onderdelen van de specificatiebladen van de Moto G62 5G zijn zonder twijfel de batterijcapaciteit, het scherm en de luidsprekers. Dit zijn de belangrijkste aspecten die deze budgettelefoon van Motorola het overwegen waard maken. We zullen in meer detail ingaan op deze in de respectievelijke secties hieronder.

Moto G62 5G Ontwerp & kleuren

De Moto G62 5G heeft het al te bekende ontwerp van andere telefoonmodellen uit de G-serie van Motorola. Je hebt je vrij grote flatscreen met een groot perforatiegat voor de camera aan de voorzijde in het midden bovenaan de telefoon. Datzelfde scherm zit ingeklemd tussen een dikke bovenrand en een onderste die twee keer zo dik is.

Nu, terwijl het scherm plat is, zijn de randen van de telefoon gelukkig afgerond, waardoor de telefoon gemakkelijker vast te houden is. Het helpt ook dat de Moto G62 niet zwaar of superlicht is (184 g/6,49 oz), wat verder bijdraagt ​​aan een veilig gevoel in de hand.

Aan de rechterkant van de telefoon vind je een behoorlijk snelle vingerafdruksensor die is ingebed in de aan / uit-knop. De volumeknop zit er recht boven en beide voelen voelbaar en stevig aan.

De rest van de behuizing van de G62 bestaat uit plastic zijkanten en achterpaneel, waarbij de laatste een enorme vingerafdrukmagneet is, althans op de Frosted Blue-versie die we hier bij PhoneArena hebben. Gelukkig heeft Motorola in ieder geval besloten om voor een strakker uiterlijk te gaan met het ontwerp, waarbij alleen het logo en de naam van het bedrijf op de achterkant blijven staan.

Het gebruikte plastic voelt echter meer aan de goedkope kant van het kwaliteitsspectrum, maar het is goed genoeg voor de prijs. Het is waarschijnlijk de moeite waard hier toe te voegen dat er geen Gorilla Glass wordt genoemd als het om het scherm gaat, dus het is waarschijnlijk het beste om de G62 zo snel mogelijk uit te rusten met een goede schermbeschermer als je besluit hem te kopen.

In termen van waterbescherming wordt de telefoon op de markt gebracht om alleen waterafstotende eigenschappen te hebben, wat kan worden opgevat als “het zal goed zijn in de regen, maar dompel hem niet onder in welk type water dan ook en houd hem uit de buurt van sterke regenbuien.” .”

Wat de kleuropties betreft, is de Moto G62 naast Frosted Blue ook verkrijgbaar in Midnight Grey.

Moto G62 5G Weergave

De Moto G62 wordt geleverd met een bewonderenswaardig goed scherm voor zijn prijs. Het beste eraan is de maximale vernieuwingsfrequentie van 120 Hz, waardoor animaties en algehele navigatie door de gebruikersinterface van de telefoon een plezier zijn om te ervaren. Als u de levensduur van de batterij wilt verlengen, kunt u de vernieuwingsfrequentie wijzigen in 60 Hz via de weergave-instellingen, of kiezen voor de automatische optie, waarbij de telefoon in plaats daarvan beslist.

Helaas is het vrij zeldzaam om voor deze prijs een OLED-scherm te krijgen, naast het verbazingwekkende contrast dat het met zich meebrengt. Hier heb je een 6,5-inch IPS-scherm met een resolutie van 1080 x 2400 pixels.

Kleurnauwkeurigheid en maximale helderheid zijn niet echt een van de sterke punten van de G62, dus dit is misschien niet de beste telefoonkeuze voor jou als je veel media kijkt, en nog meer als je dat buiten doet.

Metingen weergeven:

Moto G62 5G Camera

Motorola heeft de Moto G62 uitgerust met zijn klassieke trio: een 50 MP hoofdcamera, 8 MP ultrabreed en een 2 MP macro-shooter. We hebben ook een 16 MP selfie-snapper aan de voorkant van de telefoon die, zoals we al aangaven, merkbaar groot is.

Eerlijk gezegd zijn de enige twee camera’s die de aandacht waard zijn, de 50 MP hoofdcamera en de selfie-shooter. Dat is goed nieuws, want zij gebruiken we het meest op onze telefoons.

De hoofdcamera produceert foto’s en video’s met een passend kwaliteitsniveau voor de prijsklasse van de telefoon. De details zien er voldoende uit en de HDR-prestaties zijn in orde, maar de kleuren lijken enigszins af te wijken van hoe het onderwerp er in het echt uitziet. Je merkt misschien ook dat de G62 de neiging heeft om het contrast behoorlijk op te drijven.

Videovoorbeeld Moto G62 5G hoofdcamera:

Videovoorbeeld Moto G62 5G ultrabrede camera:

Video-opname met de hoofdcamera is ook niet al te armoedig. Alle voor- en nadelen van het maken van stilstaande beelden worden hier direct overgebracht, met de toegevoegde aangename verrassing van geweldige elektronische stabilisatie. Je kunt zowel in 1080p 30 fps als 60 fps fotograferen, maar de uitsnede verandert afhankelijk van welke je kiest – de eerste wordt meer bijgesneden en vice versa. Hoewel de selfie-camera niet bepaald perfect is in moeilijke scenario’s, doet hij het goed mits je geeft het voldoende licht. Huidtinten worden over het algemeen vrij nauwkeurig weergegeven met deze camera – het lijkt erop dat Motorola speciale aandacht heeft besteed aan de selfie-liefhebbers die er zijn.

De ultragroothoek daarentegen mist merkbaar detail in vergelijking met de hoofdcamera. Het is nog steeds bruikbaar en je kunt er een redelijk goed uitziende opname mee maken, maar dat is het dan ook. Bovendien kun je alleen video opnemen via de ultrawide in 1080p 30fps.

Last but not least hebben we de 2MP macro, die… is er gewoon. De beelden die je hiervan krijgt, zijn zo wazig dat je net zo goed kunt vergeten dat het er is.

Moto G62 5G Prestaties & Benchmarks

Motorola heeft de Snapdragon 480+ 5G 8nm-processor in de Moto G62 geslagen, wat in alle opzichten een middelmatige chipset van Qualcomm is. Dit betekent dus dat deze Moto niet bepaald geschikt is voor hoge of zelfs gemiddelde prestaties als het gaat om intensieve taken of gamen.

Desalniettemin kun je nog steeds wat lichtere titels spelen, zij het niet te lang, aangezien de achterkant behoorlijk heet kan worden tijdens langdurige gameplay-sessies. De chipset is ook perfect in staat om normaal gebruik van de telefoon aan te kunnen, zonder duidelijke haperingen tijdens het surfen op het web, het versturen van berichten, het bekijken van video’s en het gebruik van apps die niet al te veel verwerking vereisen.

Qua geheugen en opslag is er maar één optie en dat is een combo van 4/128GB. Ja, slechts 4 GB RAM, wat betekent dat u niet te veel op de G62 kunt vertrouwen voor multitasking. Een zilveren voering is dat je de 128 GB aan opslagruimte kunt uitbreiden via de SD-kaartsleuf die ook dienst doet als tweede simkaart.

Prestatiebenchmarks:

Moto G62 5G OS / Android-versie

Zoals gebruikelijk bij Motorola-telefoons, wordt de Moto G62 geleverd met een zeer standaardversie van Android 12. Natuurlijk heb je ook de weliswaar nette extra functies van het bedrijf, zoals speciale handgebaren, menu-aanpassingsopties en andere functies, zoals een attente weergave. van software-updates en lange levensduur, Motorola staat niet bepaald bekend om zijn langdurige ondersteuning, vooral met goedkopere modellen zoals de G62. Het is veilig om te zeggen dat er in dit geval slechts één grote update voor Android 13 zal zijn, met een veel kleinere kans op een Android 14-update later. Hetzelfde geldt ook voor beveiligingsupdates, die soms wat laat zijn in vergelijking met de concurrentie.

Moto G62 5G Accu

Nu bereiken we het sterkste aspect van alle specificaties van de Moto G62, namelijk de grote batterij en de verbazingwekkende batterijduur! In dit geval hebben we een maximale capaciteit van 5.000 mAh die uitstekend werkt met de energie-efficiëntie van de Snapdragon 480+ 5G-chip, wat resulteert in een batterijduur van ruim twee dagen bij regelmatig gebruik.

Resultaten batterijtest PhoneArena:

Moto G62 5G oplaadsnelheden

Wat de G62 echter biedt aan de totale levensduur van de batterij, is dat hij niet in staat is om die gigantische cel van 5000 mAh op te laden. Dat komt omdat de maximaal ondersteunde lading hier 15W is, waar je niet eens volledig gebruik van kunt maken als je alleen vertrouwt op de 10W-oplader die in de doos zit.

Moto G62 5G Audiokwaliteit en haptiek

Nu wordt de Moto G62 5G geleverd met stereoluidsprekers die echt een genot zijn om naar te luisteren. Ze kunnen indien nodig behoorlijk luid worden, en zonder daarbij al te blikkerig te klinken. Dit is waarschijnlijk een van de sterkste verkoopargumenten voor deze Motorola, op de tweede plaats na de verbazingwekkende levensduur van de batterij! Oh ja, en er is een 3,5 mm koptelefoonaansluiting.

De haptiek daarentegen laat veel te wensen over. Maar nogmaals, we hadden niet echt iets minder verwacht van een Motorola met een prijskaartje van £ 200. Ons advies is om de trilling uit te schakelen zodra je de Moto G62 in handen hebt en deze alleen over te laten voor oproepen en meldingen – in feite een standaardbeweging bij de Moto G-serie.

Moto G62 5G Concurrenten

Als u uw budget zelfs maar een klein beetje kunt oprekken, kunt u de Galaxy A33 5G in plaats daarvan, wat wordt geleverd met een beter scherm, chipprestaties, sneller opladen, software-ondersteuning en niet in de laatste plaats een betere camerakwaliteit.

We kunnen ook de Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5Gom veel van dezelfde redenen als de Galaxy A33, minus het software-ondersteuningsgedeelte.

Moto G62 5G Samenvatting en eindoordeel

Ja, de Moto G62 5G van Motorola is een van de meest betaalbare telefoons op de markt die 5G-connectiviteit biedt. Het offert echter een beetje te veel op van de andere aspecten die een telefoon naar onze smaak maken of breken.

Het scherm zou geweldig zijn geweest voor deze prijs, ondanks de onnauwkeurige kleuren en middelmatige contrastniveaus, als de maximale helderheid maar bevredigender was. Een ander goed voorbeeld is de geweldige batterijduur die gemakkelijk kan worden overschaduwd door de slechte oplaadsnelheden en de nog minder capabele oplaadsteen, die bijna aanvoelt als een grap, alleen maar om de gebruiker te dwarsbomen.

Als je rekening houdt met de rest van de nadelen, zoals gemiddelde camerakwaliteit, onbetrouwbare software-ondersteuning, goedkope bouw en laag beschermingsniveau, verdwijnen zaken als de geweldige geluidskwaliteit van de telefoon en indrukwekkende stereoluidsprekers vaak in het niets.

Als u net wat meer geld kunt missen, raden we u aan ergens anders te zoeken en een van de alternatieve opties te kiezen die niet zo uitgekleed zijn en toch die 5G-connectiviteit hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *