Motorola Moto G42 review – PhoneArena

Home » Blog » Motorola Moto G42 review – PhoneArena

Motorola Moto G42 Inleiding

Er zijn weer een paar telefoons uit de Moto G-serie uitgebracht door Motorola onlangs – de Moto G62 5G en de Moto G42. We zijn hier om te praten over misschien wel de betere van dit duo, namelijk de G42.

Waarom vraag je het beter? Nou, zonder al te veel over het apparaat te onthullen, heeft het gewoon een degelijker totaalpakket voor de prijs van ongeveer £ 220 in het VK, of € 210 in de EU. Met andere woorden, de hoeken die werden gesneden om een ​​betaalbaar prijskaartje te krijgen, waren de juiste, waarbij de meeste aandacht werd gevestigd op een paar specificaties die perfect bij elkaar passen.

Maar genoeg geklop om de hoek, laten we eens kijken naar weer een andere Motorola-budgettelefoon en kijken wat er deze keer uit de kookpot kwam.

Wat is er nieuw aan het apparaat

  • Leeuwenbek 680 (6nm)
  • 50 MP hoofdcamera
  • 16 MP camera aan de voorzijde

Inhoudsopgave:

Moto G42 Uitpakken

In de Moto G42-doos vind je de telefoon zelf, maar ook een meegeleverde transparante hoes van behoorlijke kwaliteit, evenals een oplaadsteen van 20 W en een USB-C-kabel. Het zou echter verkeerd zijn om een ​​meegeleverde schermbeschermer te verwachten, aangezien Motorola heeft besloten dat dit hier te veel zou zijn.

Moto G42 Specificaties

Het sterkste verkoopargument voor de Moto G42 is natuurlijk het feit dat hij een OLED-scherm levert, wat vrij zeldzaam is in de betaalbare prijsklasse. Wat het een nog zoeter pakket maakt, zijn de twee verrassend geweldige stereoluidsprekers en de ondersteuning voor Dolby Atmos.

Moto G42 Ontwerp & kleuren

De Moto G42 heeft een nogal saai en ongeïnspireerd ontwerp, maar dat betekent niet noodzakelijk dat het een slecht ontwerp is. Allereerst hebben we hier een flatscreen, waar veel gebruikers de voorkeur aan geven, omdat het niet dezelfde onbedoelde aanrakingen en lichtflitsen heeft als gebogen schermen. De achterkant heeft daarentegen een lichte ronding aan de randen, waardoor de G42 prettiger in de hand ligt.

De randen rond het scherm zijn acceptabel klein, zelfs die aan de onderkant, die nog steeds dik is, maar dat is normaal voor deze prijs. De enige klacht die ik heb met de voorkant van de Moto G42 is echter de zilveren ring rond de camera aan de voorkant – waarom zou je hem niet zwart maken zodat hij verdwijnt met de rest van het scherm? Het is zelfs nog logischer met deze telefoon, aangezien deze is uitgerust met een OLED-display en daarom echt zwart kan bereiken.

Maar ik dwaal af, laten we ons nu concentreren op de achterkant van de Moto G42. Zoals verwacht voor deze prijs, is het achterpaneel gemaakt van plastic, net als het frame van de telefoon. Dat gezegd hebbende, voelt het aan als materiaal van goede kwaliteit, in tegenstelling tot dat van de Moto G64 5G.

We hebben de Atlantic Green-versie hier bij PhoneArena, en we zijn echt aan het graven hoe het eruit ziet, dus een pluim voor Motorola voor het feit dat deze betaalbare telefoon er zo stijlvol uitziet. De andere kleur waarin de Moto G42 wordt geleverd, heet Metallic Rose.

Aan de rechterkant van de telefoon ziet u een aan de zijkant gemonteerde vingerafdruksensor die is ingebed in de aan / uit-knop. Het presteert … oké, maar registreert mijn vinger niet altijd als ik het daar plaats.

De G42 heeft alleen waterafstotende eigenschappen, wat iets anders is dan waterafstotend zijn. Wat lichte regen en spetters zouden daar echter geen invloed op moeten hebben.

Moto G42 Weergave

Het display op deze budget-Motorola is min of meer wat hem speciaal maakt. Zoals we al eerder vermeldden, wordt de Moto G42 geleverd met een OLED-scherm – een functie die niet vaak voorkomt bij telefoons die ongeveer £ 200 kosten. Dankzij dit voordeel wordt de G42 geleverd met een geweldige contrastverhouding, echte zwarttinten en een geweldige kleurweergave.

Helaas betekende het toevoegen van een scherm van dit kaliber aan een budgettelefoon dat er andere offers moesten worden gebracht. Een van de grootste problemen met de Moto G42 is dat hij niet helder genoeg wordt om goed zichtbaar te zijn in helderdere omstandigheden, zoals een zonnige dag bijvoorbeeld.

Bovendien krijg je hier alleen een vernieuwingsfrequentie van 60 Hz, dus je offert wat vloeiende animaties op om die betere beeldkwaliteit te krijgen bij het bekijken van video’s en andere soorten inhoud.

Metingen weergeven:

Moto G42 Camera

De camerakwaliteit en ervaring van de Moto G42 kan gemakkelijk worden omschreven als gemiddeld op zijn best. Je krijgt een drievoudig camerasysteem aan de achterkant dat bestaat uit een 50 MP hoofdsnapper, 8 MP ultrabreed en een 2 MP macro. Aan de voorkant heb je een 16MP selfiecamera.

De hoofdcamera produceert respectabele foto’s en video’s, zolang je deze maar niet nodig hebt om te fotograferen in donkere omstandigheden waar er niet veel licht is. De elektronische beeldstabilisatie is ook verrassend goed bij de hoofdcamera, dus daar is dat.

Moto g42 hoofdcamera videovoorbeeld:

Videovoorbeeld Moto G42 ultrabrede camera:

Wat me echter een beetje verbaasde, was dat je alleen kunt fotograferen in 1080p 30 fps, terwijl de Moto G64 5G, die dezelfde camerahardware heeft, ook kan fotograferen in 60 fps met de hoofdcamera. Dit zou kunnen worden toegeschreven aan de verschillende chips van de twee modellen, maar dat is niet duidelijk.

Aan de andere kant laten de ultragroothoek- en macro-shooters veel ruimte voor verbetering. Natuurlijk verwachten we niet veel van een telefoon in deze prijsklasse, maar het is nooit prettig om zulke gedetailleerde beelden te zien.

Moto G42 Prestaties & Benchmarks

De Moto G42 wordt aangedreven door de Snapdragon 680 (6nm). Je kunt het krijgen in twee RAM- en opslagcombinaties: 4/64 GB en 6/128 GB. Dit is een chip die vooral gericht is op het optimaliseren van de batterij-efficiëntie, en niet veel doet aan de prestaties.

Het behoeft dus geen betoog dat de G42 geen telefoon is die bedoeld is voor gamers en multitasking. Nee, dit is een telefoon die bedoeld is voor de doorsnee Joe, die graag af en toe op internet surft en wil dat zijn telefoon meerdere dagen meegaat voordat hij hem weer moet opladen.

Dit past eigenlijk heel goed bij het grote potentieel van de telefoon als apparaat om media te bekijken. Je kunt genieten van YouTube-video’s en misschien zelfs wat Netflix streamen en de batterij hebt om het hele seizoen van een binge-waardige show mee te gaan.

Prestatiebenchmarks:

Moto G42-besturingssysteem / Android-versie

Net als de Moto G62 5G wordt de Moto G42 geleverd met een zeer lichte skin van Android 12. Motorola voegt een aantal handige extra functies toe, zoals gebaren om toegang te krijgen tot bepaalde functies (de zaklamp aanzetten).

Dat is allemaal goed en wel, maar wat niet zo geruststellend is, is dat Motorola de neiging heeft om minder punctueel en consistent te zijn met software-updates dan de meeste mensen tegenwoordig nodig hebben. Android 13 zal zeker naar de Moto G42 komen zodra deze uitkomt, maar hetzelfde kan later niet zo zeker over iets worden gezegd. Dit geldt ook voor beveiligingspatches, hoewel deze meestal een behoorlijke tijd duren.

Moto G42 Accu

Naast het geweldige scherm, heeft de Moto G42 ook een enorme batterij, die je twee dagen meegaat bij normaal of zelfs meer dan normaal gebruik. Dat wil alleen maar zeggen dat je je geen zorgen hoeft te maken over de levensduur van de batterij met deze uithoudingsjager hier. Maar eerlijk gezegd is dat een normaal verschijnsel bij budgettelefoons.

Resultaten batterijtest PhoneArena:

In tegenstelling tot de Moto G62 5G, die wordt geleverd met een miezerige oplaadadapter van 10 W, wordt de Moto G42 geleverd met een acceptabele oplader die in staat is tot een uitvoer van 20 W. Verwar die cijfers echter niet met de maximale oplaadsnelheden van de telefoons: de G42 kan opladen met 18 W, terwijl de G62 5G met 15 W kan opladen.

Moto G42 Audiokwaliteit en haptiek

De luidsprekers op deze Motorola zijn bovengemiddeld voor zijn klasse, wat voor ons enigszins een verrassing was. Er is ook ondersteuning voor Dolby Audio. Combineer dit met het indrukwekkende scherm en je krijgt een wombo-combo, perfect voor het consumeren van elke vorm van visuele media, voor een hele goede prijs.

De haptiek op de G42 voelt iets strakker en nauwkeuriger aan dan die op de G62. Toch hebben we het hier over een goedkoper model van Motorola, dus verwacht niets indrukwekkends. In het beste geval zijn de trillingen in ieder geval draaglijk met de G42, hoewel dat echt afhangt van je tolerantie.

De markt voor budgettelefoons is op zijn zachtst gezegd erg verzadigd, dus je hebt een paar alternatieven om te overwegen als je de Moto G42 niet echt aan het graven bent. Natuurlijk is er de Moto G62 5G, die op dit moment een van de meest betaalbare 5G-compatibele telefoons is, maar zoals we in onze recensie ontdekten, is het niet bepaald een goede afweging als je bedenkt hoeveel er werd “gedomineerd” om om die prijs te bereiken. Eerlijk gezegd, net als bij de G62 5G, de Galaxy A33 5G is waarschijnlijk een van de beste opties om hier te overwegen. Toegegeven, het komt wel voor een iets hogere prijs. Je krijgt een nog beter scherm met een vernieuwingsfrequentie van 90 Hz, sneller opladen, een superieure camera en een krachtigere chip binnenin. Om nog maar te zwijgen van het betrouwbaardere software-updateschema van 4 jaar en beveiligingspatchupdates voor 5 jaar.

Een andere waardige mededinger is de Poco M4 Prodie een vernieuwingsfrequentie van 90 Hz, betere waterbestendigheid met een IP53-classificatie en betere prestaties biedt.

Moto G42 Samenvatting en eindoordeel

Motorola’s Moto G42 schiet ongetwijfeld op meer dan één afdeling tekort. De camera’s produceren over het algemeen teleurstellende resultaten, zowel met video’s als foto’s, het wordt geleverd met een zeer chipset aan de binnenkant die de algehele gebruikerservaring beïnvloedt, en het helpt niet dat het scherm alleen in staat is tot een vernieuwingsfrequentie van 60 Hz.

Dat gezegd hebbende, deze budgettelefoon weet wat hij wil zijn (in tegenstelling tot zijn broer, de Moto G62 5G) – een geweldig apparaat voor het consumeren van alle soorten visuele media voor een betaalbare prijs. Ook al krijg je niet zoveel maximale helderheid en een hogere verversingssnelheid, het hier getoonde OLED-scherm past perfect bij de verrassend goede stereoluidsprekers om de gebruiker een bovengemiddelde ervaring te bieden.

We mogen ook niet vergeten hoe energiezuinig de Moto G42 is, wat deze telefoon in combinatie met de enorme batterij aan boord tot een uithoudingskampioen maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *