Motorola Moto G23 Review

Home » Blog » Motorola Moto G23 Review

Moto G23 prestaties en benchmarks

Een belangrijke opmerking hierbij is dat de G23 in twee configuraties wordt geleverd: een met 4 GB RAM en een andere met 8 GB, die we hebben gekozen. Gezien de nauwe specificaties van de G13 en G23, verwachten we dat de 4GB-variant van de G23 ongeveer net zo goed presteert als de G13. Dat gezegd hebbende, voelt 8 GB RAM als een totale game-wisselaar, dus als je een keuze hebt: ga voor deze! De prestaties van de G23 zijn echt indrukwekkend. Systeemnavigatie voelde vloeiend en responsief aan, terwijl schakelen tussen apps snel en pijnloos ging. De telefoon is in staat om probleemloos te multitasken, zodat zelfs twee 3D-games tegelijk draaien haalbaar was. En de G23 werd niet eens warm!

Bovendien is deze budget Moto-telefoon een geweldige optie voor een budget gaming-telefoon. Het behandelde alles wat ik erop gooide – met de duidelijke bedoeling om het uit te dagen – zonder te zweten. Alle geteste games draaiden met hoge framesnelheden op gemiddelde tot lage instellingen, zonder overmatig batterijverbruik of oververhitting.

De G23 kon heel goed omgaan met het bekijken van inhoud in 4K, waardoor een korte hersteltijd nodig was om het weg te spoelen als je klaar bent. Dat gezegd hebbende, zou je dat in geen enkele realistische situatie echt hoeven te doen, dus weet gewoon dat 1080p net zo comfortabel is als altijd voor het bekijken van media.

De biometrische sensoren van de G23 zijn ook erg indrukwekkend. De vingerafdruk gaf geen fouten, zelfs niet als mijn vingers nat waren. Maar ik was echt onder de indruk van de Face Unlock, omdat de telefoon me niet alleen consequent herkende met een bril en in het donker, maar ook op indrukwekkende afstanden, tot het punt waarop hij een paar keer per ongeluk ontgrendelde. Een beetje een tweesnijdend zwaard deze!

Moto G23 OS/Android-versie

Motorola staat erom bekend de meeste van zijn telefoons uit te brengen met alleen Android-versies, en de G23 zet ook de traditie voort. Dat gezegd hebbende, het heeft een aantal Moto-exclusieve functies en eigenaardigheden.

Hier is een korte lijst van de trucs die de G23 kan uitvoeren:

  • Draai het twee keer en het lanceert de camera
  • Schud ermee en de zaklamp gaat aan
  • Tik er met drie vingers op en er wordt een screenshot gemaakt

werk jij Absoluut! Waren er tijden dat ze in de hand kwamen? Zeker. Zou ik ze op elk moment vermijden, behalve in een snuifje? Ja. De bewegingen zijn net iets te onvoorspelbaar en kinderachtig om herhaaldelijk in een menigte te doen.

De G23 kan ook proberen uw gebruikspatroon te leren om de apps in de onderste balk van uw startscherm te wijzigen. Als het bijvoorbeeld detecteert dat je de neiging hebt om op Instagram te browsen terwijl je rond 10.00 uur je eerste pauze neemt, wordt die app in de rij geplaatst. Hoewel dat geweldig klinkt, heeft de G23 me niet zo goed leren kennen omdat ze volkomen onzinnige suggesties deden. Aan de andere kant heb ik er maar een week aan besteed.

Als je de volledige drie jaar dat Motorola officieel wordt onderschreven bij de G23 blijft, kan het verhaal anders zijn en de functie de moeite waard. Oh, en die periode omvat ook een enkele OS-upgrade, vermoedelijk van Android 13 naar 14.

Moto G23 batterij

Ik heb het heel moeilijk gehad om de batterij van de G23 leeg te laten lopen en dat zeg ik met het grootste respect. De batterijduur van de telefoon is echt indrukwekkend, want hij duurde een hele dag gamen, streamen en fotograferen van mijn katten op een batterij van 17%. De stand-bytijd was ook indrukwekkend: de telefoon verloor minder dan 5% in ongeveer 10 uur. Toen het eindelijk tijd was om op te laden, duurde het ongeveer twee uur voordat ik genoeg energie had om naar buiten te gaan en nog wat met de camera te spelen.

Moto G23 audiokwaliteit en -gevoel

De Moto G23 heeft een gedurfde gravure van “Dolby Atmos” aan de bovenkant en gelukkig kunnen de audioprestaties de branding waarmaken. Hoewel het bij hoge volumes wat overmatig geluid produceert, was de algehele geluidskwaliteit geweldig.

De ruimtelijke scheiding was duidelijk, hoge tonen prikten niet in mijn oor en bas dreunde niet te veel. Soms misten de nummers echter middentonen, wat een deel van de pit wegnam die ik verwachtte. Dit gebeurde echter niet bij het bekijken van video’s, dus dat is goed.

Aan de andere kant viel de haptiek tegen. De motor in de G23 kon mijn typsnelheid gewoon niet bijhouden, en ik ben niet eens zo snel op een virtueel toetsenbord. Het resultaat was een traag gevoel, waardoor de telefoon een stuk langzamer aanvoelde dan hij in werkelijkheid was.

De gesprekskwaliteit en de helderheid van de microfoon waren geweldig, waarbij de laatste bonuspunten verdiende voor werkelijk indrukwekkende ruisonderdrukking. De G23 heeft ook de felbegeerde 3,5 mm koptelefoonaansluiting, wat altijd een welkome aanvulling is.

Moto G23 Samenvatting en Eindoordeel

Al met al kan de G23 absoluut voldoen aan de verwachtingen die horen bij de gegeven prijsklasse. Voor een budgettelefoon is het veelbelovend in termen van prestaties. Als je besluit om de Moto G23 te kiezen voor je dagelijkse rijder, zul je waarschijnlijk aangenaam verrast zijn zolang je de weinige maar merkbare gebreken kunt accepteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *