Motorola Edge 40 Pro versus Pixel 7 Pro

Home » Blog » Motorola Edge 40 Pro versus Pixel 7 Pro

Inleiding

Er zijn vlaggenschiptelefoons die meer dan $ 1.000 kosten, en dan zijn er vlaggenschiptelefoons die je allemaal dezelfde functies bieden, maar voor een veel betaalbare prijs.

En de Motorola Edge 40 Pro zit precies in die tweede categorie met zijn prijs van $ 900 en de eersteklas Snapragon 8 Gen 2-processor. Maar hoe goed is het echt? En heeft Motorola eindelijk de vlaggenschiptelefoon gemaakt waar we allemaal op hebben gewacht om het bedrijf te maken?

Om dat beter te begrijpen, vergelijken we de Edge 40 Pro met de grote naam in deze ruimte: de Pixel 7 Pro, nog een telefoon van $ 900 met een ongelooflijke camera, solide batterijduur en algehele uitmuntendheid.
Motorola Edge 40 Pro versus Pixel 7 Pro in een notendop:

  • Motorola is iets compacter en slanker
  • Beiden hebben schermen van 6,7 inch, maar Motorola gaat tot 165 Hz
  • Snapdragon 8 Gen 2 op de Motorola is sneller dan Google’s Tensor G2
  • Beide hebben 12GB werkgeheugen
  • Pixel heeft het betere camerasysteem
  • Motorola laadt sneller op
  • Pixel ontvangt updates sneller

Inhoudsopgave:

Ontwerp en weergavekwaliteit

Twee prachtige OLED-schermen

Als het gaat om vlaggenschip-Android-telefoons, zijn ze meestal verkrijgbaar in één maat: extra groot. Maar hoewel zowel de Motorola als de Pixel aanvoelen als grote telefoons, zijn ze relatief licht van gewicht en met name de Motorola is een beetje smaller en niet zo lang, voor een compacter gevoel. Dit stellen wij zeer op prijs.

De Edge 40 Pro heeft ook deze fascinerende afwerking op het achterglas, terwijl de Pixel wordt geleverd in een meer traditioneel glanzend glasontwerp. Het nadeel van het Motorola-ontwerp is hoe glad de telefoon kan aanvoelen, zo erg zelfs dat ik bang zou zijn om deze telefoon zonder hoesje te gebruiken.

De Pixel heeft ook die camerabalk aan de achterkant, iets wat je van ver meteen herkent, terwijl de Motorola er wat generiek uitziet als het gaat om camera-styling.

Beide hebben echter een IP68-classificatie voor water- en stofbescherming voor uw gemoedsrust.

Metingen weergeven:

Onze laboratoriumtests tonen aan dat beide op een zonnige dag een helderheid van ongeveer 1000 nits kunnen bereiken, wat goed nieuws is, en inderdaad, deze schermen zijn dat niet de helderste die er bestaan, zijn buiten gemakkelijk te zien. De Motorola wordt niet zo zwak genoeg als we zouden willen voor gebruik ’s nachts, maar we zouden niet zeggen dat dat ons erg stoorde.

Het grotere nieuws is ondersteuning voor maar liefst 165Hz verversingssnelheid op de Motorola, en we waren verrast dat je het verschil kon zien tussen 165Hz en 120Hz, aangezien de eerste gewoon een beetje soepeler lijkt, niet alleen voor gamen, maar ook om door de gebruikersinterface te scrollen te.

Voor biometrie vertrouwen beide telefoons op een optische vingerafdrukscanner die in het scherm is ingebouwd en de Motorola heeft hier de overhand. We hadden geen problemen met deze vingerafdrukscanner, hij was snel, betrouwbaar, een genot om te gebruiken, terwijl die op de Pixel – hoewel verbeterd ten opzichte van voorgaande jaren – nog steeds een beetje traag aanvoelt en gewoon niet zo snel reageert.

Prestaties en software

Snapdragon 8 Gen 2 op de Motorola is geweldig om te gamen!

Motorola gebruikt de Snapdragon 8 Gen 2-chip van Qualcomm, die in vrijwel alle Android-vlaggenschepen uit 2023 wordt gebruikt, met uitzondering van de Pixel-serie.

De Pixel 7 Pro gokt op een interne Google Tensor G2-chip die zich richt op machine learning, maar in werkelijkheid is de Tensor-chip gewoon niet zo snel als de Qualcomm-chip, dus Motorola heeft absoluut de overhand als het gaat om snelheid.

Prestatiebenchmarks:

Je kunt duidelijk het enorme voordeel zien dat de Snapdragon-chip heeft ten opzichte van de Tensor in benchmarks. Het is een verschil van bijna 50% in multi-core CPU-snelheden, en ja, meer dan het dubbele van de grafische prestaties. Dit is geen grap! De Tensor-chip is misschien een nobele onderneming van Google, maar voelt absoluut ver, ver achter in 2023.

Maar waar Google uitblinkt, is met software-updates. Beide telefoons zullen naar verwachting drie jaar grote OS-updates krijgen, maar Google levert ze aan Pixels zodra ze worden uitgebracht, terwijl je met een Motorola-telefoon een paar maanden moet wachten voordat er een update arriveert.

Camera

Pixel is Motorola een stap voor in het cameraspel

We waren erg benieuwd of Motorola kan matchen met de bewezen camera van de Pixel 7 Pro.

Beiden hebben drievoudige camerasystemen, dus dat is een overeenkomst, met als meest opvallende verschil de derde telelenscamera, een 2x zoomlens op de Motorola en een 5x periscooptype lens op de Pixel.

Hoofdcamera – Dag

Als we naar foto’s kijken die overdag zijn gemaakt, kunnen we duidelijk zien dat de Pixel het beter doet met dynamisch bereik en detail. De Motorola is niet slecht, maar hij heeft een aantal problemen, zoals de veel te heldere schaduwen en papperige details.

Zoomkwaliteit

De Pixel vernietigt absoluut de Motorola als het gaat om zoomkwaliteit. Bij 2X ziet de sensoruitsnede van de Pixel er beter uit in onze ogen, maar het echte verschil is te zien bij 5X en 10X zoom, waar de Pixel gewoon veel meer details en mooiere foto’s heeft.

Portret-modus

Een gebied waar de Pixel vreselijk faalt, is de portretmodus, omdat het gewoon de details mist. En dit is precies een gebied waarin de Motorola Edge 40 Pro uitblinkt, aangezien hij drie populaire brandpuntsafstanden ondersteunt: 35 mm, 50 mm en 85 mm. De kwaliteit is geweldig, achtergrondscheiding werkt redelijk goed, en we vinden het uiterlijk erg leuk!

Ultrabrede camera

Maar dan teruggaan naar de ultrabrede camera, en opnieuw neemt de Pixel het over met dat superieure dynamische bereik en detail van de beelden.

Selfies

Selfies op de Motorola Edge 40 Pro zijn niet wat we verwachten van een vlaggenschip. Er is overmatige verwerking, wat resulteert in een nep, plakkerig uiterlijk, zelfs als je de typische schoonheidsfilters uitschakelt. De Pixel kan hele brede selfies maken, ideaal voor groepen, en hij ziet er natuurlijker uit met veel meer details.

Video kwaliteit

De Edge 40 Pro biedt 8K-video-opname op dezelfde brandpuntsafstand als 4K-video, dus op dat vlak is hij de Pixel een stap voor. Maar aangezien de meeste mensen (inclusief wij) bijna uitsluitend in 4K of zelfs lagere resoluties fotograferen, is dit misschien niet zo’n groot voordeel als u denkt.

Wat betreft 4K-video, beide ondersteunen 30 fps en 60 fps, en beide leveren een zeer goede stabilisatie, maar we zouden zeggen dat de Pixel er iets beter uitziet, aangezien de Motorola weer wat problemen heeft met een lichte overbelichting en we enkele artefacten zien van de optische stabilisatie aan de randen van het beeldmateriaal.

Audiokwaliteit en haptiek

Zowel de Motorola als de Pixel zijn uitgerust met twee luidsprekers, maar terwijl er één naar beneden schiet, is de hulpluidspreker bovenaan anders. Op de Pixel (zoals op de meeste andere telefoons) is hij ingebed in de oortelefoon, terwijl hij op de Motorola een volledig aparte luidspreker is die naar boven schiet in plaats van naar voren.

Motorola heeft ook het Dolby Atmos-logo op de bovenkant van de telefoon gestempeld als teken voor de kwaliteit.

In werkelijkheid klinken de twee luidsprekers even goed, en hoewel we ze niet als de beste in hun klasse zouden beschouwen, bieden ze zeker een goede hoeveelheid punch voor een smartphoneluidspreker.

Qua haptiek zijn beide telefoons een solide B, niet helemaal goed met Taptic Engine, maar ook niet te ver achter.

Batterijduur en opladen

Vrij dichtbij, maar Motorola laadt veel sneller op

Met een batterij van 4.600 mAh binnenin loopt de Edge 40 Pro een beetje achter op de rest van het Android-vlaggenschip, inclusief de Pixel 7 Pro, die een batterij van 5.000 mAh heeft.

Dat is een verschil van bijna 8%, niet iets dat moet worden onderschat, en we hadden eigenlijk verwacht dat de Motorola een kortere batterijduur zou hebben dan de Pixel, alleen al op basis daarvan.

Maar na een tijdje te hebben gebruikt, kunnen we zeggen dat de Edge 40 Pro een zeer solide batterijprestatie is die iets meer dan een dag meegaat. Op basis van onderbuikgevoel zouden we zeggen dat de batterijduur van deze twee telefoons zeer vergelijkbaar is.

Resultaten batterijtest PhoneArena:

Natuurlijk hoeven we niet alleen op onderbuikgevoel te vertrouwen. Tijdens onze YouTube-videostreamingtest heeft de Motorola het absoluut gedood met een van de hoogste scores die we ooit hebben gezien, de score is zo goed dat we echt een goed onderzoek moeten doen en we zullen u hierover binnenkort informeren.

Bij de rest van de tests had de Edge 40 Pro resultaten binnen onze verwachtingen, hij liep iets achter op de Pixel voor surfen op het web, waar we een script uitvoeren dat door webpagina’s bladert en rondscrolt.

En tot slot, tijdens onze 3D Gaming-test versloeg de Edge 40 Pro de Pixel met een goede marge, maar de Pixel presteert notoir slecht in deze test.

Een gebied waarop Motorola de Pixel absoluut domineert, zijn de laadsnelheden. Het ondersteunt 120 watt vergeleken met een magere 23W op de Pixel, een wereld van verschil. Terwijl de Pixel bijna 1 uur en 40 minuten nodig heeft om volledig op te laden, volbrengt de Motorola dezelfde taak in slechts 25 minuten, en een herlaadbeurt van 10 of 15 minuten is alles wat je nodig hebt voor een hele dag sap. Leuk!

Beide ondersteunen ook draadloos opladen, voor het geval je nieuwsgierig bent, met snelheden van 15 W op de Motorola en 23 W op de Pixel.

Vergelijking van specificaties

Samenvatting en eindoordeel

Dit was echt dichtbij!

Dus… welke is de betere keuze?

Hangt van je prioriteiten af! De Motorola is beter geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een grote telefoon in een minder gigantische behuizing, en voor degenen die waarde hechten aan de prestaties en spelvoordelen van de Edge 40 Pro, evenals aan de waanzinnige oplaadsnelheden.

De Pixel is degene die je kunt krijgen als je de schone Google-ervaring, Android-updates op de eerste dag en het betere allround camerasysteem wilt.

Dus tot welk kamp behoor jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *