JBL Flip 6 recensie – PhoneArena

Home » Blog » JBL Flip 6 recensie – PhoneArena
JBL

De JBL Flip 6 is een kleine en zeer draagbare Bluetooth-luidspreker die iets meer dan een pond weegt en gemakkelijk in een zak past.

Het wordt geleverd in verschillende kleuropties, levert boeiend geluid dat werkt met verschillende muziekgenres en heeft een grafische equalizer waarmee je de uitvoer van de luidspreker eenvoudig via de app kunt aanpassen.

Hoewel JBL een batterijduur tot 12 uur belooft, blijkt uit onze tests dat je bij gebruik in de echte wereld meer kans hebt om ongeveer de helft te halen, wat voor velen een teleurstelling kan zijn.

Maar zullen de geluidskwaliteit en het waterbestendige ontwerp dit goedmaken? Laten we het uitzoeken in onze volledige recensie.

JBL Flip 6 specificaties

We beginnen met een snelle blik op de hoogtepunten van de JBL Flip 6-specificaties en hoe ze zich verhouden tot de extreem vergelijkbare Flip 5-voorganger.

*JBL officiële schattingen.

JBL Flip 6 prijs en aanbiedingen

De JBL Flip 6 heeft een adviesprijs van $ 130, maar je kunt hem tegen lagere prijzen te koop vinden, en op het moment van schrijven van dit artikel was hij voor veel minder beschikbaar. Bekijk de widget hierboven voor de nieuwste Flip 6-deal die we hebben ontdekt.

JBL Flip 6 ontwerpfoto’s

Met een gewicht van iets meer dan een pond (1,2 lbs), is de Flip 6 licht van gewicht en glijdt hij gemakkelijk in een zak.

Dit maakt hem erg draagbaar, en het helpt dat de luidsprekers worden geleverd met een afneembare draagriem, zodat je ze gemakkelijker kunt dragen.

Het ontwerp is niet veel veranderd ten opzichte van eerdere generaties, het is nog steeds erg solide gebouwd en we zien graag het nu grotere JBL-logo vooraan en in het midden en op de zijradiatoren. De speaker heeft een piepklein rubberen pootje zodat hij horizontaal stevig staat, en je kunt hem ook gemakkelijk verticaal neerzetten.

De Flip 6 biedt ook een welkome upgrade ten opzichte van zijn voorganger: hij is nu IP67 water- EN stofbestendig, terwijl de luidspreker van de vorige generatie een IPX7-classificatie had, die alleen water maar geen stofbescherming garandeerde. We vinden het ook geweldig dat al deze bescherming wordt geleverd zonder dat we op poortafdekkingen hoeven te jagen, de luidspreker is gewoon beschermd zoals hij is. Dit alles geeft je de zekerheid dat de speaker na een paar keer mee naar het strand te zijn genomen geen schade oploopt.

Deze functie mist een paar functies: er is geen AUX-poort, voor het geval je je dat afvroeg. De laatste Flip met een AUX-poort was de Flip 4 en het was een leuk extraatje voor het geval je oudere apparaten wilde aansluiten die geen Bluetooth-connectiviteit hebben en het zou hebben bijgedragen aan de levensduur van de batterij. Ook hebben ze geen microfoon, waardoor je niet via de speaker kunt bellen. Dit is geen dealbreaker, maar het is een beetje vreemd aangezien de meeste mensen deze luidspreker aan hun smartphone zouden hebben gekoppeld.

Geluidskwaliteit van de JBL Flip 6

De JBL Flip 6 produceert een goede en gebalanceerde geluidskwaliteit voor zijn kleine formaat. Het is een kleine verbetering ten opzichte van de Flip 5 doordat er een tweeter van 10 watt is toegevoegd die bovenop de woofer van 20 watt werkt.

Balans is hier het belangrijkste punt, aangezien je met deze speaker naar allerlei muziekgenres kunt luisteren.

De extra tweeter helpt om afzonderlijke lagen in muziekstukken beter te onderscheiden en maakt de luisterervaring van jazz of klassieke muziek beter. Toch is dit vooral een speaker die uitblinkt in feestdeuntjes. Duw de bas tot het maximum, zet het volume hoger en de Flip 6 zal niet teleurstellen. Het kraakt of verliest ook niet veel bij deze hogere volumes.

JBL Portable-app

Je kunt het een app noemen, maar het is in wezen gewoon een equalizer

De JBL Portable App is een eenvoudige tool waarmee je software-updates voor de speaker kunt geven en, belangrijker nog, de geluidsweergave kunt aanpassen via de grafische EQ.

Het is een vereenvoudigde versie van een equalizer met vijf niveaus van laag naar hoog voor de lage, midden en hoge tonen.

Degenen die naar hiphopmuziek luisteren, willen misschien de bas versterken, terwijl anderen misschien een andere instelling prefereren, maar wat het ook is, de bediening is heel eenvoudig en ongecompliceerd. Goed bezig JBL!

Hoe luid is de JBL Flip 6?

De JBL Flip 6 is luid genoeg om een ​​kamer van gemiddelde grootte te vullen, en is zeker ook hoorbaar in grotere kamers.

Als u echter van plan bent het buiten te gebruiken voor een feestje of een bijeenkomst met vrienden, is het volume misschien niet genoeg om echt indruk te maken.

We namen de Flip 6 mee naar een basketbalwedstrijd, en hoewel hij een mooie beukende muzikale achtergrond bood, klonk hij niet bijzonder hard of opwindend. Voor dergelijke functies zou je moeten upgraden naar een grotere luidspreker zoals de JBL Charge 5 of groter.

Batterijduur van de JBL Flip 6

JBL belooft tot 12 uur, maar in werkelijkheid krijg je daar ongeveer de helft van

De Flip 6 wordt geleverd met een 4.800 mAh-batterij, die even groot is als de vorige generatie Flip 5. In theorie is deze speaker geschikt voor 12 uur ononderbroken muziek afspelen.

In werkelijkheid gaat de batterij echter ongeveer de helft mee, dus 6 uur. Als je liever rustig naar muziek luistert, kun je er natuurlijk meer uit halen, maar we zouden zeggen dat een realistisch gemiddelde rond de 6 uur ligt.

Wees gewaarschuwd dat het afspelen van muziek op vol volume de batterij nog sneller kan leegmaken.

JBL Flip 6 wordt geladen

Goed nieuws over de JBL Flip 6 is dat hij de industriestandaard USB-C-connector gebruikt om op te laden, wat betekent dat je niet overal een reservekabel mee hoeft te nemen en dat je altijd dezelfde kabel kunt gebruiken die je gebruikt met je andere elektronica.

We vinden het ook geweldig dat de JBL Flip 6 kan spelen tijdens het opladen, een leuke functie als de batterij leeg is.

Je hebt een nette kleine oplaadindicator aan de achterkant van de luidspreker naast de aan / uit- en Bluetooth-knoppen. Wanneer je muziek afspeelt, is deze indicator uit, maar je kunt het oplaadniveau bekijken door op de volume omhoog- of omlaag-knop te drukken. Het duurt ongeveer 2 uur om de JBL Flip 6 volledig op te laden.

Net als andere luidsprekers op batterijen, wordt de Flip 6 automatisch uitgeschakeld als hij ongeveer 20 minuten inactief blijft.

JBL Flip 6 alternatieven

De Bluetooth-luidsprekerruimte is buitengewoon competitief en er is slechts een belachelijke hoeveelheid luidsprekers, variërend in prijs van 20 tot oneindig. We zouden nog steeds de goedkoopste opties vermijden, en hieronder hebben we een overzicht van enkele waardige alternatieven voor de JBL Flip 6:

  • Ultimate Ears (UE) Boom 3
  • Ultieme oren (UE) WonderBoom 3
  • Sonos zwerven
  • Marshall Emberton / Emberton II
  • Sony SRS-XB23 / XB33 / XB43
  • Anker Soundcore Motion+

De Flip 6 heeft een bovengemiddelde geluidskwaliteit voor deze klasse en dit formaat luidspreker, solide constructie en waterbestendigheid, maar de batterijduur laat veel te wensen over. Terwijl anderen, zoals de Marshall Emberton II, bijna 22 uur aan audioweergave bieden, is de JBL Flip 6 slechts 6 uur aan afspeeltijd ver onder het gemiddelde.

JBL Flip 6 Conclusie

Over het algemeen houden we van de geluidskwaliteit, draagbaarheid en algehele solide constructie van de Flip 6. Het is ook fijn om de luidspreker te kunnen afstemmen met de eenvoudige grafische EQ in de app.

Met zijn teleurstellende batterijduur en iets lager geluid dan we hadden gehoopt, raden we aan om de Flip 6 te bekijken wanneer deze iets wordt afgeprijsd, aangezien het een moeilijkere keuze is voor de volledige verkoopprijs.

Bekijk hieronder de beste deals voor de JBL Flip 6:
Meer Lezen

Geen berichten gevonden

Sorry, geen andere berichten over dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *