iPhone 15 versus Pixel 7: is het prijsverschil van $ 200 gerechtvaardigd?

Home » Blog » iPhone 15 versus Pixel 7: is het prijsverschil van $ 200 gerechtvaardigd?

Inleiding

Apple zal de iPhone 15 ergens in september van dit jaar aankondigen, wat op dit moment niet zo ver weg is. De nieuwe basis-iPhone zal een directe concurrent zijn van Google’s Pixel 7, die in oktober 2022 werd gelanceerd, maar als de geruchten waar blijken te zijn en we kijken naar wat de geschiedenis ons heeft geleerd, zouden de twee telefoons voor heel verschillende prijsklassen moeten komen. Pixel-telefoons hebben meestal een meer betaalbare prijs in vergelijking met de alternatieven, vooral als we ze vergelijken met de kosten van een nieuwe iPhone. In dit geval zou de startprijs voor de iPhone 15 $ 799 zijn, wat $ 200 meer is dan de $ 600 van de Pixel 7 voor dezelfde hoeveelheid opslagruimte.

Maar het zuurverdiende geld dat u aan een van deze telefoons uitgeeft, is hier niet het enige verschil. Onnodig te zeggen dat we het hebben over totaal andere software – iOS versus Android, de altijd verhitte strijd. Wat meer is, op basis van de lekken die tot nu toe zijn uitgekomen, zullen er ook enkele belangrijke hardwareverschillen zijn tussen de iPhone 15 en Pixel 7. Laten we eens kijken naar de details en zien hoe deze twee populaire telefoons zich ten opzichte van elkaar zouden verhouden.

iPhone 15 vs Pixel 7 verwachtingen:

  • iPhone heeft een betere A16 Bionic-chip
  • Pixelweergave is 6,3 inch met een vernieuwingsfrequentie van 90 Hz versus 6,1 inch met 60 Hz
  • iPhone heeft 6 GB RAM versus 8 GB op de Pixel
  • Dynamic Island versus geperforeerde uitsparing voor de selfiecamera
  • Meer maximale interne opslag op iPhone (512 GB)
  • iPhone zal naar verwachting een betere batterijduur hebben
  • Vergelijkbare laadsnelheden
  • Pixel zal waarschijnlijk $ 200 goedkoper zijn

Inhoudsopgave:

Ontwerp en maat

Beiden zijn duidelijk te onderscheiden
Een van de grootste uitdagingen voor telefoonfabrikanten in een markt die oververzadigd is met vergelijkbare ontwerpen, is om hun product te laten opvallen, om het iconisch te maken. Wat dat betreft, is het veilig om te zeggen dat beide Appel En Google hebben dat met de iPhone en Pixel weten te bereiken.

Als gevolg van hoe uniek elk eruitziet, verschillen de iPhone 15 en Pixel 7 opvallend veel van elkaar. Hoewel de Pixel een taps toelopende achterkant heeft en over het algemeen een meer ovale vorm heeft, heeft de iPhone een vormfactor met scherpe randen en een meer geblokt ontwerp.

Een ander meer voor de hand liggend verschil, als de geruchten waar blijken te zijn, zou het Dynamic Island van de iPhone 15 zijn. Dit zou zogenaamd dezelfde schermuitsnede zijn voor de Face ID-sensoren en de selfiecamera die we kennen van de iPhone 14 Pro En 14 Pro Max. Ter vergelijking: de Pixel 7 heeft een meer traditionele (en kleinere) uitsparing met één perforatiegat.

Qua materialen zouden beide telefoons aluminium metalen frames moeten hebben met een glazen voor- en achterkant. Beide moeten ook dezelfde IP68-classificatie voor water- en stofbescherming hebben. Een nieuwe toevoeging aan de iPhone 15 die het vermelden waard is, is dat deze eindelijk zou moeten komen met een USB-C-poort in plaats van een Lightning-poort, naast de Pixel 7 en eigenlijk alle andere Android-telefoons op de markt.

Verschillen weergeven

De Pixel 7 zou kunnen blijken met een beter scherm
Het gerucht gaat dat de iPhone 15 hetzelfde scherm zal rocken als de iPhone 14 vorig jaar, wat geweldige contrastniveaus en kleurnauwkeurigheid betekent, maar het betekent ook dezelfde (traag volgens de huidige normen) vernieuwingsfrequentie van 60 Hz. De Pixel 7 heeft daarentegen een scherm dat nog steeds een zeer goede beeldkwaliteit biedt, maar ook merkbaar vloeiender is bij een schermverversingssnelheid van 90 Hz. Een gebied waarop de iPhone 15 zou kunnen verbeteren, zijn de helderheidsniveaus, die het in ieder geval iets beter zouden kunnen maken in één opzicht in vergelijking met de Pixel 7.

Een gebied waarop de twee telefoons zeker verschillen in snelheid en kwaliteit, is biometrie. De Pixel 7 heeft zowel een vingerafdrukscanner (ingebed in het display) als gezichtsherkenning. De vingerafdrukscanner heeft echter veel kritiek gekregen omdat hij langzamer is dan zou moeten, terwijl de gezichtsherkenning niet zo veilig is. De iPhone 15 daarentegen zal Face ID hebben, dat bekend staat als veiliger en nauwkeuriger in vergelijking met wat Google biedt op zijn Pixel-telefoons.

Prestaties en software

A16 Bionic versus Tensor G2

Google’s Tensor G2 is de nieuwste chipset van het bedrijf die al zijn nieuwste telefoons aandrijft, inclusief de Pixel 7. De iPhone 15 zou de A16 Bionic krijgen die bij de Pro-modellen van vorig jaar werd geleverd, en het is een aanzienlijk krachtiger stuk silicium in vergelijking.

Dat gezegd hebbende, de Tensor G2 is niet bedoeld om concurrenten uit het water te blazen in benchmarktests. Het is bedoeld om uit te blinken in kunstmatige intelligentie (althans volgens Google), wat de vele Pixel-specifieke software-eigenaardigheden en -functies mogelijk maakt.

De iPhone zal naar verwachting worden geleverd met maximaal 512 GB interne opslag, terwijl de Pixel slechts tot 256 GB gaat. Wat RAM (geheugen) betreft, krijgt de iPhone 6 GB en de Pixel 8 GB. Beiden hebben hetzelfde LPDDR5-geheugen, dat behoorlijk snel is.

Het grootste verschil tussen de twee telefoons is natuurlijk hun software. Waarschijnlijk weet u al of u de voorkeur geeft aan Android of iOS, of misschien houdt u wel en niet van stukjes en beetjes op beide fronten. De kern ervan is dat Android meer maatwerk biedt, terwijl iOS naadloos samenwerkt met al het andere Apple.

Belangrijker hier is het onderwerp softwareondersteuning. Pixel-telefoons krijgen drie jaar grote OS-updates en vier jaar beveiligingspatches, terwijl iPhones doorgaans vijf jaar iOS-updates krijgen.

Camera

Jury is er nog steeds niet
Je kunt nooit zeker weten welk camerasysteem beter zou zijn voordat je ze samen test, maar er wordt gezegd dat de iPhone 15 wordt geleverd met een nieuwe indrukwekkende 48MP-hoofdsnapper die naar verluidt rechtstreeks is overgenomen van de iPhone 14 Pro en Pro Max. Aan de andere kant hebben we de Pixel, die bekend staat om zijn uitstekende beeldkwaliteit bij het maken van foto’s, dus we kunnen niet zeker weten welke telefoon beter zou zijn en onder welke omstandigheden.

Dat gezegd hebbende, is de kans groot dat de nieuwe basis-iPhone betere video-opnames zal bieden als we rekening houden met waartoe de Pro-modellen van vorig jaar in staat zijn in vergelijking met de Pixel 7. Houd ons in de gaten voor onze eigen cameravergelijking wanneer de iPhone 15 komt uit.

Audiokwaliteit en haptiek

Zowel Pixel als iPhone worden meestal geleverd met geweldige dubbele luidsprekers en haptiek, maar de iPhones brengen beide aspecten meestal naar een hoger niveau. Zelfs als de iPhone 15 niets nieuws brengt in vergelijking met eerdere generaties, zal hij waarschijnlijk toch iets indrukwekkender zijn als hij naast de Pixel 7 wordt geplaatst.

Dat betekent natuurlijk niet dat de Pixel 7 op geen enkele manier slecht is. De geluidskwaliteit en de vibratiemotor zijn voor de meeste gebruikers meer dan voldoende.

Batterijduur en opladen

iPhone 15 gaat waarschijnlijk langer mee
De Pixel 7 heeft een batterijcapaciteit van 4.355 mAh, terwijl de iPhone 15 naar verwachting een batterij van 3.279 mAh krijgt. Ruwe cijfers zijn echter niet het enige dat ertoe doet, aangezien recente iPhone-modellen het ondanks hun kleinere batterijen hebben verpletterd in het batterijduursegment. Het volstaat te zeggen dat we verwachten dat de nieuwe basis-iPhone beter presteert in onze batterijtests in vergelijking met de Pixel.

Wat het opladen betreft, moeten beide telefoons rond de 20 W voor bekabeld en 12-15 W voor draadloos zweven. Helaas wijzen de lekken erop dat de nieuwe USB-C-poort op de iPhone 15 niet wordt gebruikt voor hogere laadsnelheden, in tegenstelling tot de aankomende Pro-modellen.

Vergelijking van specificaties

Bekijk hieronder een samenvatting van de specificaties van zowel de iPhone 15 als de Pixel 7:

Samenvatting en eindoordeel

Er is één belangrijke factor waarmee u rekening moet houden en dat is het verwachte prijsverschil van $ 200. Natuurlijk, als je de neiging hebt om meer naar het ene besturingssysteem te leunen dan naar het andere, is de keuze vrij eenvoudig. Een beslissing nemen wordt moeilijker als je objectiever naar de twee opties kijkt.

Voor $ 200 meer krijg je langere software-ondersteuning, betere video-opname, langere batterijduur en een krachtigere processor met de iPhone 15. Dat gezegd hebbende, de Pixel 7 loopt op sommige van die aspecten niet zo ver achter. In feite is de kans vrij groot dat de Pixel 7 de iPhone verslaat op het gebied van weergave dankzij die hogere schermverversingssnelheid.

Het komt allemaal neer op uw persoonlijke voorkeur. Ook al kost de ene aanzienlijk meer dan de andere, voor sommigen zijn de voordelen misschien de moeite waard. Maar dan is er ook het feit dat Google waarschijnlijk zijn nieuwe zal uitbrengen Pixel 8 kort nadat Apple de iPhone 15 heeft uitgebracht, dus het is misschien een goed idee om af te wachten en onze juiste vergelijkingen te zien wanneer deze aankomende vlaggenschepen eindelijk uitkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *