iPhone 15 versus iPhone 12: misschien is het tijd voor een upgrade

Home » Blog » iPhone 15 versus iPhone 12: misschien is het tijd voor een upgrade

Inleiding

Wanneer is een goed moment om te upgraden naar een nieuwe telefoon? Deze vraag is weliswaar subjectief en persoonlijk, maar de statistieken zeggen dat de meeste mensen het ongeveer elke drie tot drie en een half jaar doen. Welnu, de iPhone 15 komt in september uit, en dat is precies drie jaar geleden Appel lanceerde de iPhone 12. Vergeleken met het 2020-model zal de nieuwe generatie naar verwachting op bijna elk front veel betere prestaties bieden, inclusief het camerasysteem, de snelheid en het vermogen van de chipset, basisopslag en batterijduur. Dat zijn al veel voordelen, maar laten we ingaan op de details en de iPhone 15 vergelijken met zijn nu drie jaar oude voorganger om te zien hoe ze zich tot elkaar verhouden.
iPhone 15 versus iPhone 12 verwachtingen:

 • A16 Bionic-chip
 • 6 GB sneller RAM
 • Helderder scherm
 • Dynamic Island vervangt de inkeping
 • Hogere basisopslag (128 GB)
 • 48MP hoofdcamera
 • Verbeterde selfiecamera
 • Nieuwe camerafuncties
 • Veel betere batterijduur
 • Dezelfde laadsnelheden
 • USB-C

Inhoudsopgave:

Ontwerp en maat

Je verliest de inkeping en krijgt een Dynamic Island
Ook al kwam de iPhone 12 drie jaar geleden uit, er worden geen drastische veranderingen verwacht met de iPhone 15. Nou ja, op een paar uitzonderingen na. De meer voor de hand liggende is natuurlijk de dood van de inkeping zoals we die kennen, die waarschijnlijk zal worden vervangen door het Dynamic Island dat debuteerde met de iPhone 14 Pro En 14 Pro Max.De tweede verandering is in vergelijking minder opvallend, en grappig genoeg is het ook een soort “dood” – geen Lightning-poort meer. Ja, je hebt het goed gehoord, we hebben allemaal de dag meegemaakt dat Apple de oude Lightning-poort vervangt door de meer universele USB-C. Helaas zeggen de geruchten dat deze wijziging waarschijnlijk niet zal resulteren in snellere laad- of overdrachtssnelheden, althans niet bij de niet-Pro-modellen.

Naast deze twee wijzigingen verwachten we dezelfde behuizing van glas en aluminium met een IP68-classificatie voor stof- en waterbescherming. De afmetingen zouden ook hetzelfde moeten blijven, maar door enkele kleine variaties zou je hoogstwaarschijnlijk niet dezelfde schermbeschermers en hoesjes kunnen gebruiken.

Verschillen weergeven

Niet veel te zien hier
Apple plaatst eersteklas (geen woordspeling bedoeld) beeldschermen op zijn telefoons, vooral sinds de iPhone 12-serie, maar er is nog ruimte voor verbetering. Als de lekken die naar buiten zijn gekomen echter waar zijn, zou de nieuwe basis-iPhone een maximale schermverversingssnelheid van 60 Hz hebben, wat op dit moment teleurstellend zou zijn.

Zelfs zoiets als 90 Hz zou in 2023 veel logischer zijn, gezien de prijs waarvoor deze telefoon doorgaans gaat. Het enige verschil met betrekking tot het display zou het Dynamic Island zijn. Anders is het dezelfde 6,1-inch OLED met een maximale piekhelderheid van 1200 nits.

Prestaties en software

Merkbare verbeteringen

De iPhone 12 wordt geleverd met de A14 Bionic-chipset, die zelfs na drie jaar nog steeds goed presteert, maar zijn leeftijd begint te vertonen. Er wordt gezegd dat de iPhone 15 de A16 krijgt die bij de Pro-modellen van vorig jaar werd geleverd, en het zou aanzienlijke verbeteringen in de verwerkingskracht bieden, maar nog meer als het gaat om grafische prestaties. Bovendien is de A16 ook veel energiezuiniger, wat betekent dat hij minder batterij verbruikt. Een andere verwachte verbetering is de sprong van 4 GB naar 6 GB RAM (geheugen), dus de iPhone 15 zou meer taken tegelijk aan moeten kunnen. . Er wordt ook gezegd dat het type geheugen wordt geüpgraded naar het snellere LPDDR5-type en helpt bij de algehele snelheid van het apparaat.

Andere kleine upgrades die de iPhone 15 naar verluidt heeft ten opzichte van de iPhone 12, zijn onder meer Bluetooth 5.3 (vergeleken met 5.0) en een snellere, maar ook energiezuinigere 5G-modem.

Camera

Het spel opvoeren
Er zijn verschillende belangrijke verbeteringen aan het camerasysteem en de software die de iPhone 15 een veel betere telefoon zouden maken voor het maken van foto’s en video’s in vergelijking met de iPhone 12. De belangrijkste attractie – als het waar blijkt te zijn – zou de nieuwe 48 MP hoofdcamera zijn. sensor die aanwezig was op de iPhone 14 Pro en Pro Max, die onder alle soorten omstandigheden een veel betere beeldkwaliteit biedt, vooral bij weinig licht.

De selfiecamera zou ook veel capabeler moeten zijn op de iPhone 15, omdat er wordt gezegd dat deze autofocus ondersteunt en wordt geleverd met optische beeldstabilisatie. Het diafragma zou ook veel groter moeten zijn met ƒ/1.9 in vergelijking met ƒ/2.2 op de iPhone 12, wat resulteert in duidelijkere opnamen in donkere scenario’s.

De ultrabrede camera is de enige waarvan we verwachten dat deze geen duidelijke verbeteringen zal hebben, afgezien van de betere prestaties bij weinig licht die de Photonic Engine van Apple zal leveren.

Softwarematig zullen er ook enkele nieuwe functies beschikbaar zijn die het drie jaar oude model niet ondersteunt, namelijk Cinematic Mode (bij 4K 30FPS), waarmee bepaalde gebieden in het beeld op intelligente wijze kunnen worden vervaagd, en Action Mode voor het stabiliseren van extreem wankele beelden.

Audiokwaliteit en haptiek

We voorzien geen verschillen als het gaat om audiokwaliteit en haptiek. Apple heeft daar de afgelopen jaren niet al te veel aan veranderd en het lijkt er niet op dat de iPhone 15 ons zal verrassen.

Hoewel het ontbreken van een upgrade hier op papier misschien teleurstellend klinkt, heeft de iPhone al enkele van de beste luidsprekers en vibratiemotoren op de markt, dus wees gerust, de kwaliteit is er al.

Batterijduur en opladen

Grote winsten, althans in het segment van de levensduur van de batterij

De iPhone 12 en de rest van zijn assortiment waren niet bepaald populair vanwege de batterijduur. Toen kwam de iPhone 13 en veranderde dat volledig, en eindigde als een van de batterijduurkoningen voor dat jaar. Er wordt gezegd dat de iPhone 15 in sommige gevallen net zo goed, zo niet zelfs iets beter is. Als het niet voor iets anders is, dan in ieder geval alleen door het enorme verschil in totale batterijcapaciteit, die slechts 2.815 mAh is op de iPhone 12 en 3.279 mAh op de 15.

Aan de andere kant zou opladen hetzelfde zijn, zelfs na drie generaties later. Dat betekent 20 W maximale bekabelde oplaadsnelheden en 15 W MagSafe draadloos opladen. En, zoals eerder vermeld, komt de nieuwe USB-C-poort hier helemaal niet van pas, althans op basis van de informatie tot nu toe.

Vergelijking van specificaties

Bekijk hieronder een samenvatting van de specificaties van zowel de iPhone 15 als de iPhone 12:

Samenvatting en eindoordeel

De iPhone 15 biedt, aangezien hij drie jaar nieuwer is in vergelijking met de iPhone 12, zeker genoeg belangrijke veranderingen om een ​​upgrade te rechtvaardigen. Je krijgt een veel beter camerasysteem, een krachtigere processor, maar (misschien wel) het allerbelangrijkste: een aanzienlijk langere levensduur van de batterij. Dan zijn er nog alle kleine dingen zoals het Dynamic Island en de USB-C-poort (je hoeft in ieder geval geen verschillende kabels meer te gebruiken).

Dus het volstaat te zeggen dat als je je afvraagt ​​of je moet upgraden nadat Apple zijn vlaggenschip-telefoonlijn voor 2023 heeft aangekondigd, je waarschijnlijk niet teleurgesteld zult zijn. Aan de andere kant, als je iPhone 12 het nog steeds goed genoeg voor je uithoudt en je niets aantrekkelijks ziet aan het nieuwe model, zou je je veilig moeten voelen dat het je nog minstens een jaar niet in de steek zal laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *