iPhone 15 Pro versus Samsung Galaxy Z Flip 5: omdraaien of niet omdraaien?

Home » Blog » iPhone 15 Pro versus Samsung Galaxy Z Flip 5: omdraaien of niet omdraaien?

Inleiding

Als je op zoek bent naar een compacte maar krachtige telefoon, dan is de aankomende Samsung Galaxy Z Flip 5 wellicht iets voor jou. Het is een opvouwbare clamshell, net als opvouwbare telefoons uit het verleden, dus het wordt ongelooflijk compact, het is niet te duur, en wanneer het in augustus wordt gelanceerd, zal het naar verwachting op de nieuwste Snapdragon-chip werken.

Maar aan de andere kant heb je Apple’s iPhone 15 Pro, een traditionele plaat van een telefoon, maar met monsterprestaties dankzij ’s werelds eerste 3nm-chip, de A17 Bionic. Voeg verbeteringen toe aan het camerasysteem, verwachtingen voor een verbeterde batterijduur, het iOS-ecosysteem van apparaten en een paar leuke toevoegingen zoals een USB-C-poort en een nieuwe actieknop, en je hebt misschien genoeg reden om vast te houden aan de traditionele vormfactor .
Dus voor welke moet je gaan? Dat zoeken we uit.
iPhone 15 Pro vs Samsung Galaxy Z Flip 5 verwachtingen:

  • iPhone heeft een traditionele vormfactor, Galaxy is een klaptelefoon
  • iPhone krijgt krachtigere chip
  • Dezelfde opslag en RAM
  • iPhone heeft een beter camerasysteem
  • Galaxy heeft geen zoomcamera
  • iPhone krijgt batterij die langer meegaat
  • Galaxy om sneller op te laden

Inhoudsopgave:

Ontwerp en maat

Een klaptelefoon of een compacte traditionele telefoon?

Het verschil in ontwerp tussen deze twee is echt duidelijk: de ene is een clamshell opvouwbare telefoon die sluit in een nette, miniatuurverpakking, terwijl de iPhone een standaard relatief compacte telefoon is.

Hoe voor de hand liggend ook: dit is het cruciale verschil tussen deze twee. Ondanks de verwachtingen voor een veel groter omslagscherm op de Galaxy, moet je het nog steeds elke keer openen voor de meeste taken, en als je dit tientallen, zo niet honderden keren per dag doet, kan iets schattigs snel veranderen in een echt karwei. Bovendien zouden de meeste mensen beide handen moeten gebruiken om de telefoon uit te vouwen, wat een beetje ingewikkelder wordt als je ergens mee bezig bent.

In dat opzicht is de iPhone misschien niet zo innovatief, maar voor sommige mensen is het misschien de meer praktische vormfactor.

Wat de duurzaamheid betreft, hebben we geen grote zorgen over het vouwmechanisme en het scharnier van de komende Galaxy Flip 5, aangezien Samsung al vier generaties van de serie heeft gemaakt, dus het heeft zeker de technologie verbeterd en je hebt ook waterbescherming. Houd er echter rekening mee dat u extra voorzichtig moet zijn met stof, omdat dit mogelijk schade aan een opvouwbare telefoon kan veroorzaken.

Verschillen weergeven

De iPhone 15 Pro zal naar verwachting worden geleverd met een 6,1-inch scherm, terwijl de Galaxy Flip 5 een bijna volledig scherm zal hebben en zich ontvouwt tot een hoofdscherm met een 6,7-inch formaat en een groter dan normaal aspect van 22 bij 9 verhouding.

Onthoud ook dat je een schermbeschermer hebt die vooraf op de Galaxy is aangebracht en die je onder geen enkele omstandigheid mag verwijderen.

Het is veel te vroeg om hier meer over te weten, afgezien van het feit dat het OLED-schermen zullen zijn, maar kom hier terug na de lancering van de telefoons wanneer we de exacte schermmetingen zullen hebben die ons zouden moeten vertellen welke de meest nauwkeurige kleurbalans heeft en hoger helderheid.

Voor biometrie zal de iPhone 15 Pro naar verwachting vertrouwen op het bekende Face ID-systeem, terwijl de Galaxy een vingerafdrukscanner zal gebruiken die is ingebouwd in de aan / uit-knop aan de zijkant. Beide zouden het goed moeten doen en het is een kwestie van persoonlijke voorkeur welke je beter vindt.

Prestaties en software

Apple A17 vs Snapdragon 8 Gen 2

Onder de motorkap krijgt de iPhone 15 Pro de nieuwe Apple A17 Bionic-chip, de eerste mobiele chip ter wereld die is gebouwd op de allernieuwste 3nm-technologie. Dit is een groot probleem, omdat verwacht wordt dat het een behoorlijke stijging in prestatiesnelheden zal opleveren, maar vooral ook in energie-efficiëntie.

De Galaxy daarentegen zal naar verwachting draaien op Qualcomm’s nieuwste en krachtigste Snapdragon 8 Gen 2, een van de meest capabele processors die Qualcomm ooit heeft gemaakt. Die is echter gebouwd op 4nm-technologie en de verwachting is dat hij iets achter zal blijven bij de prestatiekracht van de Apple-chip.

We zullen het zeker dichter bij de lancering weten, dus kom zeker terug hier om onze prestatiebenchmarks en real-life tests te zien die de exacte verschillen beter zouden moeten verklaren.

De iPhone zal naar verwachting ook werken op 8 GB RAM en wordt geleverd met 128 GB opslagruimte voor het basismodel, terwijl de Galaxy naar verwachting ook zal worden gelanceerd in een vergelijkbaar 8/128 GB-model, maar Samsung zou gebruikers op een positieve manier kunnen verrassen met een 256 GB basismodel, wat zeker zou bijdragen aan de waardepropositie van de Galaxy.

Ten slotte is er het verschil in software: iOS versus Android.

We zijn niet van plan daar op in te gaan, maar u weet waarschijnlijk al welke uw voorkeur heeft. De belangrijkste voordelen van iOS zijn het ecosysteem in het algemeen met functies voor verschillende apparaten zoals AirDrop en ondersteuning voor de verschillende populaire Apple-gadgets zoals Apple Watches en AirPods.

Android daarentegen heeft voordelen zoals meer aanpassingsmogelijkheden, multitasking op gesplitst scherm en een paar andere trucs.

Als het gaat om de software-updates, krijgt de iPhone gegarandeerd minimaal 5 jaar systeemupdates, terwijl Samsung 4 jaar updates belooft op zijn Galaxy-telefoons.

Camera

De iPhone heeft een zoomcamera

Met een dubbel camerasysteem op de Galaxy en driedubbele camera’s op de iPhone is het duidelijk dat de iPhone een voordeel heeft.

De derde lens die de Galaxy mist is een zoomcamera, dus die zal wat dat betreft niet zo goed kunnen presteren als de iPhone. De Apple-apparaten zullen naar verwachting ook sensoruitsnede ondersteunen bij 2x zoom en vervolgens een native 3x zoomlens.

De andere twee camera’s zijn vergelijkbaar tussen de twee: een hoofd-/groothoekcamera en een ultrabrede camera.

Het is veel te vroeg om iets te weten over de exacte beeldkwaliteit, maar de geschiedenis leert ons dat Samsung meestal voor grote overdreven kleuren gaat, terwijl de iPhone voor iets minder gekke tinten gaat, maar beide hebben nog steeds die typische smartphone-look.

De Galaxy ondersteunt ook enkele coole trucs zoals 8K-video, maar geruchten beweren eigenlijk dat Apple ook 8K-video-opname zou kunnen introduceren met de iPhone 15 Pro, dus dat moeten we nog zien.

Audiokwaliteit en haptiek

Van beide telefoons wordt verwacht dat ze worden geleverd met een dubbel luidsprekersysteem met een naar beneden gerichte hoofdluidspreker en vervolgens een secundaire luidspreker in de oortelefoon, maar voor de daadwerkelijke kwaliteit van de luidsprekers zullen we hier eerst naar moeten luisteren en u dan moeten updaten.

Wat haptiek betreft, denken we dat Samsung een inhaalslag heeft gemaakt met de mooie en strakke feedback die wordt geleverd met de Taptic Engine van Apple, nog iets dat we zullen testen zodra we deze telefoons hebben.

Batterijduur en opladen

Kan een Flip-telefoon overeenkomen met een gewone telefoon voor de levensduur van de batterij?

Gezien het feit dat de iPhone 15 Pro naar verwachting de algehele afmetingen en fysieke grootte van het vorige model zal behouden, hebben we geen reden om grote veranderingen in de batterijcapaciteit te verwachten, dus de kans is groot dat deze wordt geleverd met een batterij van 3200 mAh.

De Galaxy van zijn kant krijgt mogelijk een iets grotere batterij dan de 3.700 mAh die in het voorgaande Flip 4-model werd gebruikt.

Maar denk niet dat het grotere batterijformaat van de Galaxy zich automatisch vertaalt in een langere batterijduur. In werkelijkheid lijkt het iOS-ecosysteem beter geoptimaliseerd voor energie-efficiëntie en we zouden verwachten dat de iPhone iets langer meegaat dan de Galaxy, vooral met die nieuwe, energiezuinigere chip. Maar omdat het compacte telefoons zijn, moet u er rekening mee houden dat u nog ongeveer een dag batterijlevensduur in de echte wereld kunt verwachten, niet veel meer.

Het grote nieuws voor de iPhone is dat hij eindelijk wordt geleverd met een USB-C-poort om op te laden, net als bij de meeste andere technische gadgets die er zijn. Dit is geweldig nieuws!

Verwacht echter niet dat dit een stijging van de laadsnelheden betekent en onze verwachtingen tot nu toe zijn dat de Galaxy de iPhone zou kunnen verslaan in laadsnelheden. De Galaxy Flip 5 ondersteunt naar verwachting 25 W opladen via een draad, terwijl de iPhone 15 Pro naar verwachting 23 W oplaadsnelheden ondersteunt.

Beide ondersteunen draadloos opladen met snelheden van 10 W op de Galaxy, terwijl de iPhone 15 W MagSafe heeft, wat absoluut de gemakkelijkere draadloze oplossing lijkt.

Vergelijking van specificaties

Dit zijn de verwachte specificaties van de iPhone 15 Pro en de Galaxy Z Flip 5:

Samenvatting en eindoordeel

Dus… voor welke moet je gaan? De schattige en compacte Galaxy Z Flip 5, of de meer traditionele iPhone 15 Pro?

Het is duidelijk dat we moeten wachten op de officiële lancering van de Galaxy Flip 5 in augustus en het debuut van de iPhone 15 Pro in september om het volledige plaatje te kennen, maar laten we de belangrijkste voordelen van beide op een rij zetten.

De opvouwbare Galaxy die volgens ons ook een beetje een fashionstatement is, wat sommigen zullen waarderen, en het krijgt een welkome opfrisbeurt met een voorscherm dat je echt voor veel taken kunt gebruiken. Dit is enorm omdat je het niet elke keer hoeft uit te vouwen. Verwacht ook andere kleine verbeteringen over de hele linie, met snellere prestaties enzovoort.

De iPhone 15 Pro lijkt echter beter geschikt voor degenen die om het Apple-ecosysteem geven en voor degenen die een zoomcamera en uitstekende video-opnamen willen. De langere software-updates geven de iPhone ook een klein voordeel.

Maar voor welke zou jij gaan en waarom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *