iPhone 15 Pro versus Google Pixel 7: blauwe pil of rode pil?

Home » Blog » iPhone 15 Pro versus Google Pixel 7: blauwe pil of rode pil?

Inleiding

In de strijd om compacte telefoons heb je twee uitersten: de ene is de prijzige Apple iPhone 15 Pro van meer dan $ 1.000 die volgens de planning in september aankomt, en dan heb je de Google Pixel 7 die je normaal gesproken kunt vinden voor slechts ongeveer $ 500. In principe kun je twee Pixel 7-telefoons kopen voor de prijs van één iPhone 15 Pro!

Toch zijn deze telefoons niet zo heel verschillend: beide zijn relatief compact, beide hebben naar verwachting een batterijduur van ongeveer een dag en beide hebben geweldige camera’s.

Maar als je dieper duikt, zie je dat Apple een paar verbeteringen biedt die de extra kosten zouden kunnen rechtvaardigen: een scherm van hogere kwaliteit is er één, dan de verwachte baanbrekende A17 Bionic-chip, ’s werelds eerste gebouwd op het 3nm-proces, en dan tweaks zoals verbeterde beeldkwaliteit, een gloednieuwe USB-C-poort, een primeur op een iPhone en een gloednieuwe actieknop.

De Pixel 7 daarentegen ziet er anno 2023 nog steeds erg relevant uit, aangezien hij soepel loopt met de door Google gemaakte Tensor G2-chip, de beeldkwaliteit zeker stand kan houden tegen de iPhone of zelfs overtreft, en natuurlijk… die prijs! Laten we eens kijken naar de details en kijken welke het beste bij u past.
iPhone 15 Pro vs Google Pixel 7 verwachtingen:

  • Pixel 7 iets groter, 6,3 inch versus 6,1 inch op iPhone
  • Android op Pixel, iOS op iPhone
  • iPhone heeft de snellere A17-chip
  • Beide hebben 8 GB werkgeheugen
  • iPhone heeft een speciale zoomcamera, de Pixel niet
  • iPhone verwacht langere batterijduur
  • Dezelfde laadsnelheden

Inhoudsopgave:

Ontwerp en maat

Beiden gaan voor een compacte telefoon, maar ze hebben een andere stijl

Beide telefoons vallen eigenlijk in de compacte categorie in vergelijking met de grotere jongens zoals de iPhone Pro Max en Galaxy Ultra, maar ze zijn niet bepaald klein, en met name wordt verwacht dat de Pixel 7 langer en breder is dan de iPhone 15 Pro door een lichte marge.

De twee hebben een verschillende benadering van designstyling. De iPhone heeft platte zijkanten, terwijl de Pixel een taps toelopende achterkant heeft, elk heeft zijn voordelen, maar ze zijn anders.

Qua materialen volgt de Pixel de gewone glas- en metaalformule, terwijl de iPhone 15 Pro naar verwachting debuteert met een titanium frame, de eerste in een iPhone en echt op een reguliere telefoon.

Titanium is beter bestand tegen beschadiging en zal niet zo gemakkelijk vingerafdrukken vangen als het eerder gebruikte roestvrijstalen materiaal. Hij weegt ook minder, dus de iPhone 15 Pro zal naar verwachting wat gewicht verliezen om te passen bij de toch al lichtere Pixel 7.

Beide hebben een IP68-classificatie voor water- en stofbescherming en geen van beide heeft een hoofdtelefoonaansluiting van 3,5 mm.

Groot nieuws voor de iPhone is de poort: de 15 Pro wordt geleverd met USB-C, net als Android-telefoons en de meeste elektronica. Daarop zeggen wij: eindelijk!

Verschillen weergeven

De iPhone 15 Pro heeft een 6,1-inch scherm, terwijl de Pixel 7 pronkt met een iets groter 6,3-inch scherm.

Beide zijn OLED met diepe zwarttinten en prachtige kleuren, maar er zijn twee belangrijke verschillen: ten eerste draait de iPhone op 120 Hz, terwijl de Pixel maximaal 90 Hz haalt, een klein maar merkbaar verschil; en ten tweede wordt verwacht dat de iPhone superdunne randen heeft voor een all-screen-look.

De iPhone zal waarschijnlijk ook hogere maximale helderheidswaarden bereiken, een belangrijke factor voor comfort tijdens gebruik buitenshuis op een zonnige dag.

Verwacht over het algemeen een iets beter scherm in de iPhone rondom.

Op het gebied van biometrie heb je Face ID op de iPhone in vergelijking met een optische vingerafdrukscanner op de Pixel 7. De Pixel ondersteunt ook gezichtsherkenning, maar het is niet dezelfde 3D-beveiligde soort die Apple gebruikt, maar een die is gebaseerd op beeldherkenning en dat kan niet worden gebruikt voor bedrijfskritische toepassingen zoals eenmalige betalingen.

Prestaties en software

Appel spant de kroon

Onder de motorkap schittert de iPhone met zijn gloednieuwe Apple A17 Bionic-chip, ’s werelds eerste processor die is gebouwd met behulp van geavanceerde 3nm-technologie.

De Pixel 7 daarentegen wordt aangedreven door de door Google gemaakte Tensor G2-chip, die lang niet zo krachtig is in benchmarks, maar volgens het bedrijf is geoptimaliseerd voor AI-taken.

Maar als je om prestaties en zaken als gamen geeft, is de iPhone 15 Pro duidelijk de krachtigste van de twee aan het worden.

Dankzij het nieuwe proces zal de A17 naar verwachting ook grote winsten op het gebied van energie-efficiëntie opleveren.

Beide telefoons worden geleverd met 8 GB LPDDR5 RAM, dus op dat vlak zijn er geen verschillen.

Qua software draait de iPhone op iOS, de Pixel op Android. Je kent waarschijnlijk al je favoriete besturingssysteem, maar eenvoudig gezegd wordt iOS gekenmerkt door iets minder aanpassingsmogelijkheden, maar biedt in plaats daarvan coole functies zoals vergrendelscherm-widgets en is een toegangspoort tot een veel groter ecosysteem van apparaten, te beginnen met de Apple Watch , AirPods, AirDrop enzovoort.

De Pixel van zijn kant heeft een erg hippe interface met meer aanpassingsmogelijkheden en krachtige gebruikersfuncties zoals multitasking op gesplitst scherm die nog steeds een missie zijn op iOS.

Ten slotte lijkt de connectiviteit erg op elkaar met volledige LTE- en 5G-bandondersteuning, maar de iPhone gaat een stap verder met Emergency SOS via satelliet, een functie die levens kan redden en die ontbreekt op de Pixel.

Oh, en nog een ding, de iPhone 15 Pro is alleen eSIM in de VS, terwijl je nog steeds de keuze hebt tussen een fysieke simkaart of eSIM als je kiest voor de Pixel.

Camera

iPhone heeft een zoomcamera, de Pixel niet

De camera is een ander gebied waar je kunt zien dat de goedkopere Pixel een aantal compromissen sluit.

Om te beginnen heb je slechts twee camera’s aan de achterkant van de Pixel 7, een hoofdcamera en een ultrabrede camera, terwijl je op de iPhone 15 Pro een extra 3x telezoomlens hebt. Dit betekent dat de iPhone de overhand heeft met zoomkwaliteit.

De iPhone 15 Pro schakelt ook over naar een nieuwe en grotere 48-megapixelsensor, die hem een ​​voorsprong zou moeten geven in uitdagende omstandigheden, zoals nachtelijke opnamen.

Beide telefoons hebben ook een 2X sensor crop-modus, wat we soms erg handig vinden.

Het is nog te vroeg om commentaar te geven op de kwaliteit, maar we zullen deze sectie bijwerken met meer details zodra deze beschikbaar zijn.

Op het gebied van video ondersteunen beide 4K-opnamen, maar het gerucht gaat dat de iPhone ook 8K-video krijgt. We weten niet zeker of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren, dus neem dit met de spreekwoordelijke korrel zout.

Wat we wel verwachten verbeterd te zien, is de Cinematic-modus, die de achtergrond van je opnamen op de iPhone vervaagt. De Pixel heeft een vergelijkbare functie, maar presteert aanzienlijk slechter dan op de iPhone.

Audiokwaliteit en haptiek

Beide telefoons hebben een opstelling met twee luidsprekers met de hoofdluidspreker aan de onderkant en je hebt een secundaire luidspreker in de oortelefoon.

Het is nog te vroeg om veel over de kwaliteit te zeggen, dus daar zullen we jullie in de toekomst over informeren.

Wat haptiek betreft, zou de iPhone 15 Pro de overhand moeten hebben met de zeer capabele Taptic Engine, maar de Pixel heeft ook een redelijk goede vibratiemotor.

Batterijduur en opladen

iPhone 15 Pro zal naar verwachting als beste uit de bus komen

Dus hoe zit het met de levensduur van de batterij?

De Pixel 7 wordt geleverd met een batterij van 4.355 mAh, terwijl de iPhone 15 Pro naar verwachting slechts een batterijcapaciteit van ongeveer 3.200 mAh heeft.

Dit zou moeten betekenen dat de Pixel 7 gewoon de iPhone rookt in termen van batterijduur, toch?

Nou, niet helemaal! De iPhone heeft het voordeel van een veel energiezuiniger iOS en een nieuwe energievriendelijke chip, en gezien Apples recente geschiedenis van solide batterijlevensduur met deze exacte specificaties, is de kans groot dat de iPhone 15 Pro langer meegaat dan de Pixel 7 in het echt. wereld omstandigheden.

Dit zijn natuurlijk onze verwachtingen en we zullen beide telefoons testen op onze drie onafhankelijke batterijtesten om u in de toekomst een volledig beeld te geven.

Wat het opladen betreft, ten eerste, geen oplader in de doos, zoals je zou verwachten.

En ten tweede is de Pixel 7 misschien wel het enige vlaggenschip dat eigenlijk langzamer oplaadt dan de iPhone met slechts 20 W.

De iPhone 15 Pro schakelt over naar USB-C, wat geweldig is, maar er zijn geen garanties dat de werkelijke laadsnelheid daardoor zal verbeteren, dus we durven te wedden dat hij de oplaadsnelheid van 23 W van eerdere modellen behoudt. Dat is een heel klein voordeel ten opzichte van de Pixel.

Beide ondersteunen ook draadloos opladen, maar de iPhone heeft de coole MagSafe-technologie van 15 W, terwijl de Pixel 7 de magneten mist en langzamere draadloze oplaadsnelheden van 12 W ondersteunt.

Vergelijking van specificaties

En hier is een overzicht van de specificaties van de iPhone 15 Pro en Google’s Pixel 7:

Samenvatting en eindoordeel

Aan het eind van de dag lijkt de iPhone 15 Pro absoluut de technisch meer geavanceerde telefoon dan de Pixel, maar dat is te verwachten voor een telefoon die twee keer zoveel kost.

De echte vraag is of die verschillen het echt de moeite waard maken om te kopen?

Hierop ligt het antwoord grotendeels in het feit dat je deel wilt uitmaken van het Apple-ecosysteem, want eerlijk gezegd maken de prestatieverbeteringen en fotokwaliteit waarschijnlijk niet zo’n groot verschil in het leven van een gemiddelde gebruiker. Een Apple Watch en AirPods zouden dat echter wel kunnen.

Het andere is het verwachte voordeel van de batterijduur van de iPhone. Als je iemand bent die geïnteresseerd is in fotografie, heb je ook ProRAW met 48 MP, een handige functie die ontbreekt op de Pixel. Gamers zullen ook beter af zijn met de iPhone, aangezien de Pixel gemakkelijk opwarmt.

Over het algemeen is de Pixel duidelijk een goede deal, maar als je kieskeuriger bent over de kwaliteit van foto’s en video’s, evenals het ecosysteem en de lange software-ondersteuning, biedt de iPhone nog steeds veel waarde.

Voor welke zou jij gaan en wat zijn je redenen om deze boven de andere te verkiezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *