iPhone 15 Plus versus Pixel 7 Pro: het verborgen conflict

Home » Blog » iPhone 15 Plus versus Pixel 7 Pro: het verborgen conflict

Als je tegenwoordig hip wilt zijn, ga je ofwel voor een Apple-apparaat of een Samsung-telefoon, toch? Nee! Fout! Er komt een derde partij als een donker paard op een heel saaie racebaan. De Google-pixel! Het bedrijf pusht als een gek en de resultaten beginnen zichtbaar te worden. In de VS hebben Pixels nu een marktaandeel van 2%. Moet Apple zich dus zorgen maken? We weten het niet. Wat we wel weten, is dat de aankomende iPhone 15 Plus en de Pixel 7 Pro bijna identieke prijskaartjes en schermformaten zullen hebben. Er is hier een verborgen conflict, welke moet je kiezen? Lees onze gedetailleerde iPhone 15 Plus versus Pixel 7 Pro-vergelijking om erachter te komen!

iPhone 15 Plus versus Pixel 7 Pro-verwachtingen:

 • A16 Bionic versus Tensor G2
 • Beiden hebben 6,7″ schermen
 • 120 Hz vernieuwingsfrequentie op de Pixel 7 Pro vs 60 Hz op de iPhone 15 Plus
 • iOS 17 op de iPhone versus Android 13 op de Pixel
 • Drievoudig camerasysteem op de Pixel 7 Pro versus dubbel op de iPhone
 • Vergelijkbaar prijskaartje
 • Vergelijkbare afmetingen en gewicht
 • Grotere batterij op de Pixel
 • Potentieel sneller opladen op de Pixel

Inhoudsopgave:

Ontwerp en maat

Vergelijkbaar en toch anders

Hoewel de Pixel 7 Pro en de iPhone 15 Plus erg op elkaar lijken als het gaat om grootte en gewicht (tenminste uit de informatie die we tot nu toe hebben), is het ontwerp van de twee behoorlijk verschillend. Van de iPhone 15 Plus wordt verwacht dat hij zijn voorganger min of meer nabootst, met behoud van de platte zijkanten en achterkant, het aluminium frame en de vierkante camerabobbel op de achterkant. De Pixel 7 Pro daarentegen is het tegenovergestelde wanneer hij komt ontwerpen. Het heeft een zacht gebogen voorscherm, een gebogen glazen achterkant en een camerastrip die zich van de ene naar de andere kant uitstrekt aan de achterkant van de Pixel, waardoor het een uniek uiterlijk krijgt.

We hebben het dus over een heel andere ervaring wanneer je deze telefoons in je hand houdt. Natuurlijk brengt een hoesje de zaken een beetje in evenwicht, maar uiteindelijk is het aan jou om degene te kiezen die je het leukst vindt. Laten we het even over kleuren hebben. Hieronder vind je de verwachte kleuren voor de iPhone 15 Plus en de beschikbare kleuren voor de Pixel 7 Pro.

iPhone 15 Plus verwachte kleuren:

 • middernacht
 • sterrenlicht
 • (PRODUCT)ROOD
 • Donker roze
 • Lichtblauw
 • geel

Pixel 7 Pro beschikbare kleuren:

Verschillen weergeven

Meer is goed, toch?

De Pixel 7 Pro heeft een 6,7-inch OLED-scherm met een resolutie van 1440p, een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz en een piekhelderheid tot 1500 nits. Dit zijn indrukwekkende cijfers, en we hebben ze in ons laboratorium getest om te bevestigen dat de Pixel een geweldig scherm heeft. De iPhone 15 Plus zal naar verwachting min of meer hetzelfde scherm hebben als zijn voorganger, wat betekent een 6,7-inch OLED met een vernieuwingsfrequentie van 60 Hz, een resolutie van 2778 x 1284 en een piekhelderheid tot 1200 nits.

De Pixel heeft ook een vingerafdrukscanner onder het scherm, vergezeld van 2D Face ID, terwijl de iPhone 15 Plus naar verwachting dezelfde Face ID zal hebben als het vorige model, het gebruikt wat 3D-magie en wordt verondersteld veiliger te zijn.

Al met al komt de keuze hier neer op of je van gebogen of platte schermen houdt en hoe belangrijk de verversingssnelheid voor je is. Als je de variabele gladheid van 10-120 Hz nodig hebt, dan is de Pixel de juiste keuze voor jou. Als het je niets kan schelen en de voorkeur geeft aan een plat scherm, koop dan de iPhone 15 Plus.

Prestatie

Een interne strijd

Google schakelde over op zijn eigen Tensor-platform met de Pixel 6 (hoewel Samsung enorm heeft geholpen met het ontwerp en de productie), en de Pixel 7 Pro heeft de tweede generatie van het eigen silicium, de Tensor G2. De verwachting is dat de iPhone 15 Plus de A16 Bionic zal erven van de Pro-modellen van vorig jaar.

Als we kijken naar enkele naakte synthetische benchmarkscores, is er hier een duidelijke winnaar: de A16 Bionic is nog steeds een van de krachtigste mobiele chipsets die er zijn. Bij dagelijks gebruik merk je waarschijnlijk niet veel verschil, maar op de lange termijn heeft de iPhone 15 Plus het potentieel om jarenlang pittig en responsief te blijven.

Er is een enorm verschil in het RAM-geheugen aan boord, de Pixel 7 Pro heeft twee keer zoveel als de iPhone 15 Plus (respectievelijk 12 GB versus 6 GB). Het is echter geen eerlijke vergelijking, omdat iOS een ander platform is en apps vermoedelijk beter zijn geoptimaliseerd en minder RAM nodig hebben. Nogmaals, in 2023 zou RAM op telefoons geen probleem moeten zijn, er is genoeg voor vrijwel elke taak en elk programma.

Opslag aan boord begint bij 128 GB voor de iPhone 15 Plus en loopt door van 256 GB tot 512 GB. De Google Pixel 7 Pro wordt geleverd met exact dezelfde ingebouwde geheugenconfiguraties.

Camera

Drie is beter dan twee?

Laten we beginnen met de iPhone. We verwachten een kleine upgrade van het dubbele camerasysteem op de iPhone 15 Plus. De hoofdcamera zal hoogstwaarschijnlijk worden overgezet van het Pro-model van vorig jaar, wat betekent dat we naar een 48 MP brede camera kijken. De ultrabrede camera blijft onaangeroerd, het is dezelfde 12MP-shooter die we allemaal kennen van de iPhone 14 Plus, en hetzelfde geldt voor de selfiecamera.

De Pixel 7 Pro daarentegen is uitgerust met een zeer krachtige camera-instelling: een 50 MP hoofdcamera, een 48 MP telelenscamera met 5x zoom en een 12 MP ultrabrede snapper. We weten allemaal hoe goed de beeldverwerkingsalgoritmen van Google zijn, en hetzelfde geldt voor de iPhone, dus we kunnen niet met zekerheid zeggen welke beter zal zijn, tenzij we beide modellen tegen elkaar uitzetten.

Eén ding is echter duidelijk: het hebben van een derde telecamera is een voordeel dat niet volledig kan worden gecompenseerd door slimme softwaretrucs.

Geluidskwaliteit

Wat de audio-instellingen betreft, maken beide telefoons gebruik van hetzelfde ontwerp: een naar beneden gerichte luidspreker in combinatie met de oortelefoon die als een tweede luidspreker fungeert, waardoor een stereo-instelling wordt bereikt. Deze opstelling werkt redelijk goed op de Pixel 7 Pro, en in vergelijking met andere telefoons van vergelijkbare grootte klinkt hij groots en vol.

We kunnen nog geen commentaar geven op de iPhone 15 Plus, maar wat we kunnen doen is extrapoleren van de iPhone 14 Plus, aangezien de Plus van dit jaar naar verwachting dezelfde luidsprekers zal hebben als zijn voorganger. Dat gezegd hebbende, verwachten we uitstekende resultaten als het gaat om volume, helderheid en basweergave. iPhone-apparaten zijn moeilijk te verslaan als het op audio aankomt, en de grootte van de iPhone 15 Plus zal daarbij zeker helpen.

Batterij en opladen

De grote onbekende

De Pixel 7 Pro wordt geleverd met een grote batterij van 5000 mAh en ondersteunt 23 W bekabeld en draadloos snel opladen. De ruime batterij raakt echter snel leeg. De efficiëntie van de Tensor is niet uitstekend, vooral niet tijdens gaming of 3D-zware applicaties. De iPhone 15 Plus zal naar verwachting dezelfde batterij hebben als zijn voorganger, een 4.325 mAh-cel. Wat het opladen betreft, dit is op dit moment de grote onbekende, aangezien de iPhone 15-serie overgaat van Lightning naar USB-C. Dit laatste zorgt in theorie voor snellere oplaadsnelheden, maar we zullen moeten afwachten hoe Apple dit uitspeelt.

Specificaties

Samenvatting

De iPhone 15 Plus en de Pixel 7 Pro zijn heel verschillende telefoons en ze richten zich op verschillende doelgroepen. De keuze tussen deze twee telefoons hangt uiteindelijk af van je aanpak en het ecosysteem waartoe je behoort. Op papier biedt de Pixel 7 Pro meer telefoon voor het geld, maar als je van een Apple-apparaat komt, moet je wat aanpassingen maken om toegang te krijgen tot het nieuwe en groeiende Pixel-ecosysteem.

Hetzelfde argument geldt vice versa: als u een Android- of Pixel-gebruiker bent, zal het enige tijd (en geld) kosten om in het ecosysteem van Apple te komen om alle voordelen te plukken. Al met al zijn deze twee telefoons uitstekend en je zult er geen spijt van krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *