iPhone 15 Plus versus OnePlus 11: één-vijf-plus of slechts één-plus?

Home » Blog » iPhone 15 Plus versus OnePlus 11: één-vijf-plus of slechts één-plus?

Vandaag gaan we een voorlopige vergelijking maken tussen twee telefoons met “plus” in hun naam. De iPhone 15 Plus wordt de tweede iteratie van het vernieuwde “Plus” -model dat Apple vorig jaar lanceerde, en de OnePlus 11 wordt door velen beschouwd als een terugkeer naar de roots-telefoon voor OnePlus.

De iPhone 15 Plus is nog steeds verborgen in de supergeheime Apple-labs, maar dankzij de gebruikelijke lekken en geruchten weten we vrijwel alles over het komende grote maar betaalbare iPhone-model. Doe met ons mee terwijl we beide telefoons in verschillende categorieën ontleden om erachter te komen welke beter is en welke je zuurverdiende geld verdient. Daar gaan we!

OnePlus 11 Review: de beste OnePlus-vlaggenschiptelefoon in jaren en hij is goed geprijsd

Ontwerp en weergave

Dezelfde grootte, verschillende gladheid

De OnePlus 11 beschikt over een 6,7-inch gebogen OLED-scherm met een resolutie van 1440p en LTPO-technologie, waardoor een dynamische verversingssnelheid van 1 Hz tot een opmerkelijke 120 Hz mogelijk is. Dit komt de levensduur van de batterij ten goede en zorgt voor een zeer efficiënte functie die altijd aan staat. De nominale helderheid ligt rond de 800 nits en ook de kleurweergave is zeer nauwkeurig op de OnePlus.

De iPhone 15 Plus zal naar verwachting een zeer vergelijkbaar beeldscherm hebben als zijn voorganger. De grootte zal naar verwachting hetzelfde blijven op 6,7 inch, net als de verversingssnelheid van 60 Hz. In tegenstelling tot de OnePlus 11 zal de iPhone 15 Plus naar verwachting een plat scherm hebben. De helderheid tussen beide telefoons zou erg op elkaar moeten lijken.

De OnePlus 11 heeft hier een voordeel dankzij de LTPO-technologie en de mogelijkheid om te schakelen tussen 1Hz en 120Hz (met alles daartussenin), maar je keuze zal er ook op neerkomen of je van platte of gebogen schermen houdt.

Qua ontwerp is er een heel duidelijk verschil tussen deze twee telefoons: de ene heeft de platte achterkant en de platte voorkant met de vierkante camerabobbel aan de achterkant (iPhone 15 Plus), terwijl de andere veel meer afgerond is.

iPhone 15 Plus verwachte kleuren:

  • middernacht
  • sterrenlicht
  • (PRODUCT)ROOD
  • donker roze
  • lichtblauw
  • geel

OnePlus 11 beschikbare kleuren:

Prestatie

A16 versus leeuwenbek 8 Gen 2

De iPhone 15 Plus zal naar verwachting de A16 Bionic-chipset erven van de iPhone Pro-modellen van dit jaar, en dat is geen slecht nieuws. We zijn geneigd om hier enkele benchmarks op te nemen, aangezien we de A16-resultaten hebben, maar we houden onze paarden vast totdat de iPhone 15 Plus uitkomt, aangezien er veel variabelen zijn in deze vergelijking. Wat we kunnen zeggen is dat de A16 een zeer krachtige chipset is en in sommige tests nog steeds de Snapdragon 8 Gen 2 verslaat.

Daarover gesproken, de OnePlus 11 is uitgerust met de eerder genoemde Snapdragon 8 Gen 2, en er is niets mis mee, het is het beste wat Qualcomm tot nu toe te bieden heeft. De RAM-situatie is erg complex, de OnePlus 11 kan worden gekocht met 8 GB of 16 GB RAM, terwijl de iPhone 15 Plus naar verwachting dezelfde 6 GB RAM zal behouden als zijn voorganger. Hoe vreemd het ook mag klinken, we verwachten niet dat de hoeveelheid RAM een significant verschil in prestaties tussen de twee telefoons zal verklaren.

Camera

Anders op papier

De OnePlus 11 wordt geleverd met één extra camera op de achterkant, in vergelijking met wat we verwachten van de iPhone 15 Plus. Er is een 50 MP hoofdcamera, een 48 MP ultrawide en een 32 MP telelenscamera met 2x optische zoom. Dit klinkt misschien allemaal als veel megapixels, maar we weten niet zeker of er een enorm verschil zal zijn tussen de twee telefoons in termen van echte foto’s.

De iPhone 15 Plus zal naar verwachting worden geleverd met een verbeterde 48 MP hoofdcamera, uitgekleed van de iPhone Pro-modellen van dit jaar. De ultrawide camera blijft hetzelfde als die in de iPhone 14 Plus, maar al met al verwachten we zeer vergelijkbare resultaten. We zien de 32 MP telefoto niet als een enorm pluspunt (bedoelde woordspeling) voor de OnePlus, dezelfde resultaten (of zeer vergelijkbare) kunnen worden bereikt door bijsnijden te gebruiken.

Natuurlijk is computationele fotografie tegenwoordig koning, en we zullen moeten zien welke truc Apple in de mouw verbergt met de iPhone 15 Plus en iOS 17. Als je tussen deze twee telefoons moet kiezen, zou het camerasysteem dat waarschijnlijk niet moeten zijn de beslissende factor.

Geluidskwaliteit

De dubbele luidsprekers van de OnePlus 11 hebben nieuwe magneten en nieuwe NLC-algoritmen voor lage frequenties, dus de telefoon klinkt beter dan zijn voorgangers.

Zal het beter klinken dan de iPhone 15 Plus? We weten het niet zeker, maar de iPhone 14 Plus klinkt ongelooflijk en we verwachten hetzelfde van de opvolger. iPhones hebben altijd fatsoenlijke luidsprekers gehad, en de grootte van het Plus-model helpt zeker bij resonantie en basweergave.

Batterij en opladen

Supersnel versus onbekend

Hier ligt voorlopig de grote onbekende, aangezien de iPhone 15 Plus een van de eerste iPhone-modellen zal zijn met een USB-C-poort. Theoretisch zorgt dit voor betere laadsnelheden. In de praktijk verwachten we niet dat Apple all-in gaat en een oplader van 100 watt op de iPhone 15 Plus gooit. En we noemen 100 W, want dat is het waanzinnig snelle oplaadvermogen van de OnePlus 11, en het is moeilijk te verslaan . Zelfs met een maximum van 80 W (in de VS), kan de OnePlus 11 zijn batterij van 5000 mAh in een half uur opladen. Ter vergelijking: de iPhone 14 Plus laadt zijn 4.325 mAh-batterij in 30 minuten op tot 50%. Zelfs als Apple besluit de snelheden op te voeren, verwachten we niet dat de OnePlus 11 die specifieke strijd zal verliezen.

Specificaties

Samenvatting

De iPhone 15 Plus en de OnePlus 11 zijn heel verschillende dieren, ondanks hun morfologische overeenkomsten. Op papier biedt de OnePlus 11 meer waar voor je geld en is hij uitgerust met betere functies. Het heeft een LTPO-display, terwijl de verwachting is dat de iPhone 15 Plus blijft steken op 60Hz.

Het camerasysteem van de OnePlus 11 is ook wat flexibeler met de speciale 32MP zoomlens. Of dit zich zal vertalen in een echt voordeel, is moeilijk te zeggen. Als het gaat om batterijduur en opladen, ziet het er nog somberder uit voor de iPhone 15 Plus.

Aan het einde van de dag zijn de prijs en het voorkeursplatform (Android of iOS) waarschijnlijk de doorslaggevende factoren. Als je van een iPhone-apparaat komt en wilt overstappen, kan de OnePlus 11 een goede keuze zijn, vooral voor de huidige prijs. Is het andersom, dan heb je met de vanilla iPhone 15 goedkopere opties.

De iPhone 15 Plus is eigenlijk een geweldige upgrade als je van een oudere iPhone komt en een groot scherm wilt zonder het hoge prijskaartje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *