iPhone 15 Plus versus iPhone 15: wat kun je verwachten?

Home » Blog » iPhone 15 Plus versus iPhone 15: wat kun je verwachten?

Inleiding

Vorig jaar introduceerde Apple opnieuw het “Plus”-model, dit keer in de vorm van een goedkoper alternatief voor de iPhone Pro Max met een groot scherm. Met de iPhone 15-serie behoudt het bedrijf het “nieuwe” model en voegt hier en daar een vleugje verfijning toe. Maar wat zullen de verschillen zijn met de reguliere iPhone 15 dit jaar? Op basis van de informatie die we tot nu toe hebben, lijkt het erop dat Apple de iPhone 15 Plus dicht bij het vanille-model zal houden, met slechts kleine verschillen, voornamelijk wat betreft de schermgrootte en accu.

Natuurlijk zullen beide nieuwe modellen worden geleverd met de A16 Bionic-chipset van vorig jaar en ook een camera-upgrade, een andere functie uit de Pro-line-up van vorig jaar, evenals de pilvormige uitsparing en Dynamic Island-functionaliteit.

Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen. Lees onze gedetailleerde iPhone 15 Plus versus iPhone 15-vergelijking om elk klein verschil te ontdekken dat u kunt verwachten wanneer de nieuwe iPhone 15-serie medio september debuteert.

iPhone 15 Plus vs. iPhone 15 verwachtingen:

 • A16 Bionic-chip
 • Dezelfde 6 GB RAM
 • Groter scherm op de Plus
 • Dynamic Island op beide telefoons
 • Zelfde opbergmogelijkheden
 • 48MP hoofdcamera
 • Betere batterijduur op de Plus
 • Dezelfde laadsnelheden
 • USB-C op beide telefoons

Inhoudsopgave:

Lees verder:
iPhone 15-serie: alles wat u moet weten

Ontwerp en maat

Schat, ik heb de iPhone 15 vergroot

Grote verschillen in design verwachten we dit jaar niet. Apple heeft de afgelopen paar generaties geen radicale veranderingen doorgevoerd, dus we verwachten hetzelfde glas-aluminium ontwerp met een vierkante camerabobbel aan de achterkant.

Nu kan de iPhone 15 Plus uiteraard worden gezien als een grotere versie van de iPhone 15, en we verwachten dat beide telefoons vrijwel identiek zullen zijn. Het grootste verschil is de grootte, de iPhone 15 Plus zal naar verwachting een 6,7-inch scherm hebben, terwijl de vanille-iPhone 15 een kleiner scherm van 6,1 inch zal hebben.

Dit behoudt de status-quo tussen de Plus-modellen en de gewone iPhone, dus de iPhone met een grotere maat lijkt een goed presterend concept voor Apple. Veel meer valt hier niet over te zeggen, de verwachte kleuren voor de niet-Pro-modellen in de iPhone 15-serie zouden hetzelfde moeten zijn, op basis van de laatste lekken en geruchten.

iPhone 15 Plus en iPhone 15 verwachte kleuropties:

 • middernacht
 • sterrenlicht
 • (PRODUCT)ROOD
 • donker roze
 • lichtblauw
 • geel

De grote verandering dit jaar is de overgang van Lightning naar USB-C, dus wees niet verbaasd als je die poort aan de onderkant van de iPhone 15-serie ziet. Zowel de iPhone 15 Plus als de iPhone 15 zullen deze functie hebben.

Het andere ontwerpverschil is de pensionering van de inkeping, alle modellen uit de iPhone 15-serie zullen worden geleverd met een pilvormige uitsparing in het scherm voor de camera aan de voorkant en hardware, en dit zal ook worden geleverd met de Dynamic Island-softwarefunctie.

Verschillen weergeven

Het draait allemaal om die maat, maat, maat

We verwachten dat de schermgrootte een van de grootste (zo niet DE grootste) verschillen zal zijn tussen de iPhone 15 Plus en de iPhone 15.

Volgens insiders uit de industrie zal de iPhone 15 worden geleverd met hetzelfde 6,1-inch OLED-scherm met een vernieuwingsfrequentie van 60 Hz en een helderheid van 800 nits (1.200 HDR-piekhelderheid), en hetzelfde geldt voor de iPhone 15 Plus, met het enige verschil zijnde de grootte – we nemen ongeveer een 6,7-inch OLED met dezelfde vernieuwingsfrequentie van 60 Hz.

Het ontbreken van ProMotion is voor sommigen misschien een domper, net als het weglaten van een Always On-modus, maar deze twee zijn met elkaar verbonden en je kunt als het ware niet de een zonder de ander hebben. Het goede nieuws is dat de inkeping niet meer aanwezig is en dat de Dynamic Island-functie een pilvormige uitsparing ondersteunt op zowel de iPhone 15 Plus als de standaard iPhone 15.

Prestatie

Genade van vorig jaar

De hardwaresituatie rond de iPhone 15 Plus en de iPhone 15 is vrij duidelijk. We zijn er vrij zeker van dat beide telefoons de A16 Bionic-chip van de Pro-modellen van vorig jaar zullen erven, en dit silicium is een bekende entiteit, dus we weten wat we kunnen verwachten.

De prestaties tussen de twee modellen zullen hoogstwaarschijnlijk identiek zijn, met kleine schommelingen afhankelijk van de specifieke test en omstandigheden. De A16-chip is gemaakt met behulp van een 4nm-proces, dus de efficiëntie is redelijk goed en we verwachten op dat vlak goede resultaten van beide modellen.

Wat het RAM-geheugen betreft, denken we dat zowel de iPhone 15 Plus als de iPhone 15 6 GB RAM zullen hebben, net als hun voorgangers, maar deze keer zal het een snellere versie zijn, LPDDR5. Er zou dus geen verschil in prestatie moeten zijn tussen de Plus en de vanille.

De opslagopties zijn ook identiek voor beide telefoons, beginnend bij 128 GB en doorlopend tot 256 GB om te eindigen bij de grootste optie van 512 GB. Wat software betreft, verwachten we dat de iPhone 15 Plus en de iPhone 15 kant-en-klaar iOS 17 zullen draaien, deze next-gen versie van het mobiele besturingssysteem van Apple zal naar verwachting medio september debuteren met de nieuwe iPhone 15-serie.

Camera

Tweeling broers

Aangenomen wordt dat de cameraconfiguratie identiek is op zowel de iPhone 15 Plus als de iPhone 15. We kijken echter naar een nieuwe hoofdcamera, sommige insiders uit de branche hebben hints gedeeld dat beide telefoons de hoofdcamera van 48 MP zullen erven van de Pros of afgelopen jaar.

De ultrawide- en selfiecamera’s zullen ook identiek zijn op beide telefoons, en niet alleen dat, maar hoogstwaarschijnlijk dezelfde camera’s die we al hebben gezien op de instapmodellen van de iPhone 14-serie. Dat is op zich geen slechte zaak, aangezien deze camera’s zeer aangename foto’s produceren. De grotere upgrades zijn natuurlijk gereserveerd voor de Pro-modellen in de iPhone 15-serie.

Al met al moet u geen rekening houden met de camera als u probeert te kiezen tussen de iPhone 15 Plus en de iPhone 15, die beide exact dezelfde camerasystemen zullen hebben.

Geluidskwaliteit

Boem Boem boem

De luidsprekers die Apple gebruikt in zijn iPhone-modellen zijn over het algemeen van zeer hoge kwaliteit en produceren een mooi, gebalanceerd en rijk geluid. We verwachten dat dezelfde kwaliteit behouden blijft in de iPhone 15 Plus- en iPhone 15-modellen van dit jaar, naast de stereo-installatie, die de speakerphone gebruikt als een tweede, nou ja, luidspreker. De grotere behuizing van de iPhone 15 Plus zou dat model een lichte voordeel als het gaat om bas en resonantie, waardoor het meer pit krijgt in de lage frequenties (ze hebben meer ruimte nodig om te reizen en goed te resoneren).

De Taptic Engine is een ander sterk punt van de meeste iPhones van de laatste tijd, en we verwachten niet dat dit zal veranderen met de nieuwe line-up. Nogmaals, de grotere iPhone 15 Plus zou kunnen resulteren in subjectief meer prominente trillingen, voornamelijk vanwege de grootte, maar over het algemeen zal het verschil niet dag en nacht zijn.

Batterij en opladen

Welkom, USB-C

De grote verandering (en een noodzakelijke) in de line-up van de iPhone 15 is de overstap naar USB-C. Dit zorgt in theorie voor snellere oplaadsnelheden, en het andere goede nieuws is dat zowel de iPhone 15 Plus als de iPhone 15 de nieuwe poort krijgen.

Hier hebben we het andere grote verschil tussen de iPhone 15 Plus en de iPhone 15: het batterijformaat. De grotere behuizing van het Plus-model zorgt voor een grotere batterij. We denken dat de Plus dezelfde 4.325 mAh-batterij zal hebben als zijn voorganger, terwijl de vanille-iPhone 15 ongeveer dezelfde 3.279 mAh-batterij zal erven van de iPhone 14.

Specificaties

Samenvatting

Welke moet je dan kiezen? Het is een heel eenvoudige vraag, aangezien deze twee telefoons bijna identiek zijn. Het komt vrijwel neer op de schermgrootte en de levensduur van de batterij. Als je van grote telefoons houdt, dan is de iPhone 15 Plus de juiste keuze voor jou. Als je de voorkeur geeft aan een compactere vormfactor, koop dan de iPhone 15.

Het is niet zo eenvoudig als u een upgrade uitvoert van een iPhone van de vorige generatie of een Android-apparaat. Nogmaals, hier gelden dezelfde basisregels, maar als je de iPhone 14 of de iPhone 14 Plus al hebt, is er weinig tot geen reden om de nieuwe modellen te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *