iPhone 15 Plus versus Galaxy S23 Plus: de strijd tussen de plussen

Home » Blog » iPhone 15 Plus versus Galaxy S23 Plus: de strijd tussen de plussen

Vorig jaar besloot Apple om het “Plus”-model nieuw leven in te blazen (waardoor de slecht verkopende mini met pensioen ging), en dit zorgde voor een nieuwe rivaliteit in de smartphonewereld. Ja, we hebben het over Samsung, de aartsvijand en belangrijkste rivaal, en zijn aloude Galaxy S Plus-model.

Het eerste nieuwe iPhone Plus-model deed het redelijk goed tegen zijn Galaxy Plus-rivaal (je kunt dat paar bekijken in onze gedetailleerde vergelijking), maar het is tijd om te proberen te voorspellen hoe de komende iPhone 15 Plus het zal doen tegen de nu verouderde Galaxy S23 Plus. Onze informatie is op dit moment gebaseerd op insiders uit de branche, lekken en geruchten, dus neem het met een gezonde korrel zout. Daar gaan we!

iPhone 15 Plus vs Galaxy S23 Plus verwachtingen:

  • iOS 16 versus Android 13
  • A16 Bionic versus Leeuwebek 8 Gen 2
  • De iPhone 15 Plus wordt goedkoper voor $ 899, in tegenstelling tot het prijskaartje van $ 999,99 voor de S23 Plus
  • De S23 Plus heeft een derde camera (telefoto, met 3x optische zoom)
  • De S23 Plus heeft een 120Hz-scherm, in tegenstelling tot de langzamere 60Hz van de iPhone
  • De S23 Plus begint bij 256 GB opslagruimte, terwijl de iPhone 15 Plus begint bij 128 GB.
  • De S23 Plus heeft een grotere batterij en mogelijk sneller bedraad opladen
  • De iPhone 15 Plus ontgrendelt met Face ID, terwijl de Galaxy S23 een vingerafdrukscanner onder het scherm gebruikt

Inhoudsopgave:
Ontwerp en maat
Verschillen weergeven
Prestatie
Camera
Geluidskwaliteit
Batterij en opladen
Specificaties
SamenvattingLees verder:
iPhone 15 Pro Max versus Galaxy S23 Ultra: verwachte verschillen
iPhone 15 Pro versus iPhone 14 Pro: verwachte verschillen
Samsung Galaxy S23 Plus recensie

Ontwerp en maat

Appels en sterrenstelsels

De Galaxy S23 Plus en iPhone 15 Plus zijn, zoals hun namen al doen vermoeden, grotere versies van hun respectieve basismodellen, de S23 en iPhone 15. De Galaxy S23 behoudt het vertrouwde ontwerp van zijn voorganger, maar heeft nu geen camera-eiland aan de achterkant. Ook de iPhone 15 Plus treedt in de voetsporen van zijn vader, de iPhone 14 Plus.

Beide telefoons bieden platte schermen, maar de verwachting is dat de iPhone 15 Plus net als zijn voorganger vierkanter zal zijn, terwijl de Galaxy S23 Plus net iets ronder is en makkelijker vast te houden. Er is ook een mogelijk verschil in afmetingen: de iPhone 15 Plus zal naar verwachting beschikken over een 6,7-inch OLED-scherm, terwijl de Galaxy S23 Plus wordt geleverd met een 6,6-inch AMOLED-scherm.

De Galaxy S23 Plus weegt 196 gram, en we verwachten dat de iPhone 15 Plus dat aantal heel dicht in de buurt zal komen, aangezien zijn voorganger 206 gram woog. Wat betreft de betrokken kleuren, we kennen de tinten waarin de Galaxy S23 Plus wordt geleverd, en we hebben een idee over de kleuren van de iPhone 15 Plus.

Galaxy S23 Plus-kleuren:
Room
Lavendel
Groente
Fantoom zwart

iPhone 15 Plus verwachte kleuren:
middernacht
sterrenlicht
(PRODUCT)ROOD
donker roze
lichtblauw
geel

Verschillen weergeven

Verversingssnelheid is koning

Over het scherm gesproken, de S23 Plus toont een 6,6-inch AMOLED-scherm met een verversingssnelheid tot 120 Hz. De iPhone 15 Plus wordt daarentegen geleverd met een iets groter 6,7-inch OLED-scherm, maar slechts met een verversingssnelheid van 60 Hz. De resolutie van beide schermen zal ongeveer hetzelfde zijn, net als de PPI (pixel per inch) pixeldichtheid, dus je zou geen grote verschillen in detail tussen de twee telefoons moeten opmerken.

Als het op helderheid aankomt, heeft de Galaxy S23 Plus een nominale helderheid van 750 nits en tot 1500 nits piek HDR, terwijl de iPhone 15 Plus naar verwachting de weergavestatistieken van zijn voorganger zal nabootsen, met een nominale helderheid van 800 nits en een piek tot 1200 nits HDR.

Al met al wordt van beide telefoons verwacht dat ze even goede beeldschermen hebben als het gaat om resolutie en detail, maar de soepele 120Hz van de Galaxy S23 Plus is zeker een voordeel ten opzichte van de iPhone 15 Plus. Aan de andere kant zal de iPhone 15 Plus van dit jaar naar verwachting een pilvormige uitsparing hebben die wordt ondersteund door de Dynamic Island-functie, dus dat zou een UI-voordeel kunnen zijn voor de iPhone.

Prestatie

A16 versus leeuwenbek 8 Gen 2

De Galaxy S23 Plus is uitgerust met het nieuwste en beste dat Qualcomm te bieden heeft: de Snapdragon 8 Gen 2. En hoewel de kloof tussen de A-serie Bionic-chipsets en de vlaggenschipprocessors van Snapdragon in de loop der jaren kleiner is geworden, verwachten we een klein voordeel voor de iPhone 15 Plus.

We zouden in de verleiding kunnen komen om wat benchmarks op te halen tussen de A16 en Snapdragon 8 Gen 2, en dat zou je kunnen doen, maar er is een kans dat de iPhone 15 Plus profiteert van softwareverbeteringen en totaal verschillende scores krijgt.

Het is moeilijk om de hardware tussen een Android- en iOS-apparaat te vergelijken, dit zijn verschillende ecosystemen en ze zijn verschillend geoptimaliseerd. Als we willen muggenziften, wordt de Galaxy S23 Plus geleverd met meer RAM (8 GB vergeleken met de 6 GB die wordt verwacht voor de iPhone 15 Plus), maar het zal echt geen verschil maken in snelheid, beide hebben snel LPDDR5-geheugen.

Als het gaat om opslag aan boord, begint het Galaxy S23 Plus-basismodel bij 256 GB, terwijl de iPhone 15 Plus naar verwachting begint met 128 GB, maar nogmaals, de iPhone zal naar verwachting ook goedkoper zijn, dus de zaken gelijklopen. wanneer we rekening houden met de prijs, qua geheugen.

Camera

Zuivere wiskunde

Op de achterkant van de Galaxy S23 Plus zitten drie camera’s. Dat zijn een 50 megapixel hoofdcamera, een 12 megapixel ultrawide camera en een 10 megapixel telefoto met 3x optische zoom.

Drie is meer dan twee, dat is eenvoudige wiskunde, en de iPhone 15 Plus zal naar verwachting dezelfde dubbele cameraconfiguratie hebben als zijn voorganger: een 48 MP hoofdcamera (geüpgraded van 12 MP) en een 12 MP ultrawide camera.

Nu ligt het natuurlijk niet zo eenvoudig en zullen we beide camerasystemen naast elkaar moeten testen om zinvolle conclusies te trekken, maar op papier heeft de Galaxy S23 Plus een voordeel. Het hebben van een 3x optische zoomlens is erg handig voor het kadreren van verre objecten, het maken van betere portretfoto’s, enz.

Geluidskwaliteit

Samsung lijkt aanzienlijke verbeteringen te hebben aangebracht aan de luidsprekers van de Galaxy S23 Plus in vergelijking met zijn voorgangers, hoewel de luidsprekeropstelling ongewijzigd blijft, met een naar beneden gerichte luidspreker die naast de oortelefoon werkt om een ​​stereo-effect te produceren tijdens het gamen of films kijken in landschapsmodus .

Als we verder gaan met de iPhone 15 Plus, verwachten we dat deze dezelfde naar beneden gerichte luidspreker en een oortje zal hebben. Als we echter naar de luidspreker op de iPhone 14 Plus kijken (of horen), weten we dat we ook van de iPhone 15 Plus een luid, rijk geluid met opvallende bas mogen verwachten.

Uiteraard hebben geen van deze telefoons een koptelefoonaansluiting, wat niet verwonderlijk is in het huidige smartphonelandschap. Desalniettemin kun je nog steeds met gemak genieten van je favoriete Bluetooth-koptelefoon of -speakers, of je kunt kiezen voor een dongle als back-upoplossing.

Batterij en opladen

Cijfers vertellen niet het hele verhaal

De Galaxy S23 Plus wordt geleverd met een grote batterij van 4.700 mAh en ondersteuning voor snel opladen van 45 W. De verwachting is dat de iPhone 15 Plus de batterijcapaciteit van zijn voorganger, 4.325 mAh, behoudt. Als we kijken naar de tests tussen de S23 Plus en de iPhone 14 Plus van vorig jaar, zullen we zien dat cijfers niet het hele verhaal vertellen. We verwachten dat beide telefoons redelijk dichtbij zullen zijn als het gaat om de levensduur van de batterij.

Nu is opladen op dit moment een grote onbekende, vooral vanwege het feit dat de iPhone 15 Plus voor het eerst in de geschiedenis een USB-C-poort zal hebben. Deze standaard maakt snellere laadsnelheden mogelijk, maar het is niet duidelijk of Apple al dan niet tot het uiterste gaat of een veel conservatievere aanpak hanteert.

Specificaties

Samenvatting

We kijken hier naar twee heel verschillende apparaten, ondanks hun gelijkenis in het naamgevingsschema. Ten eerste is er het Android versus iOS-debat, en het is niet iets dat lichtvaardig moet worden opgevat. Als u niet van platform wilt wisselen, kunt u beter bij uw huidige blijven, dus een van deze telefoons zal het werk doen.

Als je wilt overstappen, biedt de Galaxy S23 Plus meer op papier, met een extra telecamera, een grotere batterij, sneller opladen (mogelijk) en een helderder scherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *