iPhone 15 Plus-preview: plus één Dynamic Island, alstublieft!

Home » Blog » iPhone 15 Plus-preview: plus één Dynamic Island, alstublieft!

iPhone 15 Plus Introductie

De iPhone 15-serie is een van de meest verwachte releases van dit jaar, en nu de datum nadert, is het tijd om alles samen te vatten wat we weten over de aankomende vlaggenschepen van Apple. Vandaag concentreren we ons op de iPhone 15 Plus, de tweede iteratie van de herrezen “Plus” -reeks, en de poging van Apple om mensen een iPhone met een groot scherm te geven die niet zo gek duur is. De informatie op dit moment is voornamelijk gebaseerd op lekken , geruchten en branche-inzichten, dus we raden voorzichtigheid en een gezonde korrel zout aan. Dat gezegd hebbende, er zijn behoorlijk solide bronnen met een behoorlijke staat van dienst die het allemaal min of meer eens zijn over hoe de iPhone 15 Plus eruit zal zien. Laten we dus eens kijken wat we tot nu toe weten!

Wat is er nieuw aan de iPhone 15 Plus?

 • 48MP hoofdcamera (afkomstig van de iPhone 14 Pro)
 • Dynamisch eiland
 • A16 Bionic-chipset (afkomstig van de iPhone 14 Pro)
 • Dunnere bezels
 • USB-C
 • Sneller opladen (potentieel)

Inhoudsopgave:

iPhone 15 Plus uitpakken

We verwachten dat de iPhone 15 Plus in dezelfde slanke doos aankomt als zijn voorganger. Apple heeft de oplaadsteen een paar generaties geleden gedumpt, dus we verwachten geen oplader in de doos. Wat waarschijnlijk anders zal zijn, is de kabel die erin zit. Dit jaar zullen alle modellen uit de iPhone 15-serie een USB-C-poort hebben, dus de kabel die in de doos zit, moet aan beide uiteinden USB-C zijn.

iPhone 15 Plus-specificaties

Bekijk de Geruchten over iPhone 15 Plus-specificaties in onderstaande tabel.

iPhone 15 Plus-ontwerp en kleuren

Vorig jaar besloot Apple om groots te worden of naar huis te gaan en de iPhone mini te dumpen voor een model met een grotere maat. Deze absoluut opzettelijke woordspeling bracht ons de iPhone 14 Plus, een 6,7-inch plaat van metaal en glas. We verwachten geen grote veranderingen in het design van de iPhone 15 Plus. Volgens de laatste geruchten krijgen we misschien dunnere bezels (dat is bijna een zekerheid voor de Pro-modellen), maar al met al zal het design grotendeels hetzelfde blijven.

Een grote verandering die als een ontwerpupgrade kan worden beschouwd, is de transformatie van de inkeping in een pilvormige uitsparing. Met het Dynamic Island aan boord zal de iPhone 15 Plus er anders uitzien en veel meer lijken op de Pro-modellen van vorig jaar, met de eerder genoemde uitsparing in het display.

We verwachten hetzelfde platte schermontwerp van vorig jaar, dezelfde glazen achterkant en hetzelfde aluminium frame. Natuurlijk zal een USB-C-poort de plaats innemen van de Lightning-poort aan de onderkant van de telefoon.

Wat de kleuren betreft, verwachten we dat er twee nieuwe tinten hun weg zullen vinden naar de iPhone 15 Plus. Je kunt hieronder de verwachte iPhone 15 Plus-kleuren bekijken.

iPhone 15 Plus geruchten kleuren:

 • middernacht
 • sterrenlicht
 • (PRODUCT)ROOD
 • donker roze
 • lichtblauw
 • geel

iPhone 15 Plus-scherm

Er is slecht nieuws en goed nieuws, terwijl het spreekwoordelijke verhaal begint. Het goede nieuws is dat we Dynamic Island krijgen met zijn volledige functionaliteit en glorie. Het slechte nieuws? Volgens insiders uit de industrie zal het display van de iPhone 15 Plus hoogstwaarschijnlijk hetzelfde zijn als dat van zijn voorganger. Dat betekent geen ProMotion en geen altijd-aan-modus.

We verwachten hetzelfde 6,7-inch Super Retina XDR OLED-scherm met een vernieuwingsfrequentie van 60 Hz, een resolutie van 2778 x 1284 pixels en een pixeldichtheid van 458 PPI (pixels per inch). De helderheid zal hoogstwaarschijnlijk ook hetzelfde zijn: 800 nits nominaal en tot 1200 nits piek HDR-helderheid. Het is niet allemaal slecht, het scherm van de iPhone 14 Plus kreeg uitstekende scores in onze tests, dus we verwachten hetzelfde van de iPhone 15 Plus.

iPhone 15 Plus-camera

Verwacht wordt dat de iPhone 15 Plus een dubbele camera aan de achterkant zal hebben, met een brede hoofdlens en een secundaire ultrabrede camera. Het grote verschil waar iedereen het over heeft is de nieuwe 48MP hoofdcamera, overgenomen van de Pro-modellen van vorig jaar.

De laatste lekken en geruchten suggereren dat we 12 MP-opnamen van de nieuwe camera zullen krijgen door middel van pixelbinning, en de prestaties van de hoofdcamera, vooral bij weinig licht, zouden moeten worden verbeterd door de extra pixels. Het is niet duidelijk of de iPhone 15 Plus in staat zal zijn om opnamen te maken in 48 MP ProRaw, aangezien deze functie vorig jaar was gereserveerd voor de Pro-modellen. Er is een kans om 2x sensoruitsnede te zien op de hoofdcamera (gebruikmakend van al die pixels), wat zou moeten resulteren in een aantal mooie portretten.

De ultrabrede camera zal naar verwachting dezelfde zijn als die op de iPhone 14 Plus, geen grote verrassingen hier. We verwachten dat de camera aan de voorkant dezelfde is als die van het vorige model, een 12-megapixel snapper die portretmodus, nachtmodus en 4K, 60FPS video-opname ondersteunt.

iPhone 15 Plus-prestaties

Apple besloot de vanilla- en Plus-modellen van de Pro’s te scheiden door de eerste een één generatie oude chipset te geven. We verwachten dat deze strategie van kracht blijft voor de iPhone 15 Plus, waarbij de status quo met de Pro-modellen behouden blijft.

De iPhone 15 Plus zal daarom naar verwachting worden uitgerust met de A16 Bionic-chipset van de Pro-modellen van vorig jaar, en dat is niets om je zorgen over te maken, dat silicium voldoende krachtig is en hoogstwaarschijnlijk nog steeds bovenop de nieuwste Qualcomm, Exynos en MediaTek zal zitten. aanbod (hoewel de Snapdragon 8 Gen 2 beter presteert dan de A16 in sommige gaming-benchmarks).

We verwachten ook geen veranderingen in RAM of opslagcapaciteit. De nieuwe Plus zal hoogstwaarschijnlijk dezelfde 6 GB RAM en drie opslagopties hebben: 128, 256 en 512 GB.

iPhone 15 Plus-software

Apple heeft onlangs iOS 17 aangekondigd tijdens het jaarlijkse WWDC-ontwikkelaarsforum, en er komen een aantal echt coole nieuwe functies naar de iPhone. Natuurlijk vliegt het nieuwe mobiele besturingssysteem dit najaar op de vleugels van de iPhone 15-serie, dus verwacht dat de iPhone 15 Plus direct uit de doos met iOS 17 wordt geleverd.

U kunt onze volledige verslaggeving van het evenement bekijken en lees hier meer over de verwachte iOS 17-functies.

iPhone 15 Plus batterij en opladen

De iPhone 14 Plus is een van de batterijkampioenen in het kamp van Apple. We verwachten hetzelfde van de iPhone 15 Plus, aangezien deze waarschijnlijk dezelfde 4.325 mAh-batterij zal hebben als zijn voorganger, in combinatie met de krachtigere maar ook efficiëntere 4nm A16 bionische chipset. Al met al verwachten we een groot uithoudingsvermogen van de iPhone 15 Plus. Wat betreft het opladen is dit op dit moment een grote onbekende, met name door de overstap naar USB-C. De standaard zorgt voor veel snellere oplaadondersteuning, maar of Apple het volledige potentieel van de nieuwe poort zal benutten, is nog steeds een groot mysterie. Het laatste gerucht gaat dat Apple USB 2.0-snelheden zal gebruiken voor de vanilla- en Plus-modellen, en een hogere snelheid reserveert voor de Pro-modellen in de serie.

De MagSafe en draadloos opladen zullen naar verwachting op de iPhone 15 Plus blijven en achterwaarts compatibel zijn met alle accessoires die zijn uitgebracht sinds de introductie van het systeem terug met de iPhone 12-serie.

Geluidskwaliteit

We waren aangenaam verrast door de geluidskwaliteit van de iPhone 14 Plus en de stereo-installatie, maar dat is niet verwonderlijk, de meeste iPhones doen het redelijk goed in die categorie, en het grotere formaat van de iPhone 15 Plus draagt ​​zeker bij aan de diepere bas en resonantie.

We verwachten dat dezelfde kwaliteit behouden blijft in het iPhone 15 Plus-model, en dit geldt ook voor haptiek.

Samenvatting

Moet je de iPhone 15 Plus kopen? Als het dit najaar in de winkels ligt, tenminste. Nou, zoals de meeste dingen in het leven, is het antwoord: het hangt ervan af. Als je al een iPhone 14 Plus hebt, is er weinig tot geen reden om te upgraden. Als je van een oudere generatie komt, wordt het een beetje ingewikkelder en zal het afhangen van je neiging tot grotere schermen.

Als je een Android-gebruiker bent en op zoek bent naar een toegangspoort tot het ecosysteem van Apple, kan de iPhone 15 Plus een goede keuze zijn, gezien de USB-C-overgang, die je hoogstwaarschijnlijk wat kabels en opladers zal besparen. Dat gezegd hebbende, het is nog vroeg en we zullen een paar maanden moeten wachten om de iPhone 15 Plus in handen te krijgen en uit te proberen. Tot die tijd, stay tuned!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *