Google Pixel Tablet-voorbeeld: Google heeft alle bonen gemorst!

Home » Blog » Google Pixel Tablet-voorbeeld: Google heeft alle bonen gemorst!

Introductie Google Pixel-tablet

We wachten al een tijdje op de Pixel Tablet! Vooral omdat Google het volledig liet zien en plaagde tijdens het Pixel 7-evenement eind 2022. Nou, eindelijk krijgen we het live te zien en krijgen we een lanceringsdatum ervoor!

De nieuwe lei van Google probeert opnieuw voor te stellen hoe we onze tablets gebruiken. Of, meer ter zake, het probeert een manier voor te stellen om eigenlijk niet in de la te blijven liggen en stof te verzamelen. En wat interessant is, is dat Google niet heeft geprobeerd groots uit te pakken met professionele functies of beloften voor het vervangen van laptops (hoewel je die weg kunt inslaan als je dat wilt), maar probeerde de tablet opnieuw te definiëren als je informele huishoudelijke hulp.

Met het enige slimme idee om het te bundelen met een oplaadstation voor luidsprekers, heeft Google van de Pixel-tablet een slimme hub gemaakt met een scherm, een Chromecast-ontvanger, een muziekspeler, een digitale fotolijst en een Smart Home-controller.

Natuurlijk kan een tablet dat technisch gezien al doen, dus het gaat om gemak: hoe goed zorgt de software voor de overgangen en hoe goed is de hardware-integratie?

Wat is er nieuw aan de Google Pixel Tablet

  • De eerste tablet met de Tensor G2-chip van Google
  • Gebundeld met oplaadstation voor luidsprekers
  • Ingebouwde Chromecast
  • Selfiecamera volgt je tijdens videogesprekken
  • Ondersteunt elke stylus die is gebouwd volgens de USI 2.0-standaard

Inhoudsopgave:

Google Pixel-tablet – wat zit er in de doos?

De essentiële functieset van de Pixel-tablet heeft alleen een oplaadstation voor luidsprekers nodig. Daarom krijg je er een in de doos! Hé, ook een oplader! Maar het is voor het dock – een USB C-oplader voor de tablet is een extra aankoop.

  • Pixel-tablet
  • Luidsprekerdock opladen
  • Voedingsadapter (voor het dock)
  • Snelstartgids en boekjes

Specificaties Google Pixel-tablet

Google’s versie van een vlaggenschiptablet

Google is trots op zijn Tensor G2-chip, dus hij past deze ook in de nieuwe Pixel-tablets. In brute kracht wordt het zeker verslagen door de concurrentie. De Tensor-chiplijn is echter speciaal ontwikkeld om de sterke punten van Google te vergroten: de Google Assistant AI, spraak-naar-tekst-engines en nabewerking van foto’s.

Interessant is dat de camera aan de voorzijde geen ultrabrede lens heeft, ondanks dat de Pixel Tablet die functie heeft die je gezicht volgt … zoals de Center Stage op iPad. Kijk voor de volledige specificaties op onze Specificaties Pixel-tablet bladzijde.

Ontwerp en kleuren van Google Pixel-tablets

Net zo uniek als de Pixel Phones

Het is best leuk om te zien dat Google ook op de Tablet voor zijn eigen ontwerptaal gaat. Nee, we krijgen hier geen RoboCop-vizier, eerder een andere mix van materialen.

De Pixel-tablet is gecoat met een gestructureerde nano-keramische laag, waar we niet op kunnen wachten om onze vingers erop te krijgen. Gecombineerd met de zachte hoeken van de leisteen, zou het de tablet gemakkelijk vast te houden moeten maken en van het oplaadstation naar het bureau kunnen slingeren. Google stelt ook trots dat het is gemaakt van 30% gerecyclede materialen, waarbij de aluminium behuizing is gemaakt van 100% gerecycled materiaal.

De tablet zelf is van gemiddelde grootte, met een scherm van bijna 11 inch en afmetingen van 258 x 169 x 8,1 mm (10,2 x 6,7 x 0,3 inch) — iets groter, maar iets smaller dan de iPad Pro 11″ (het aspect van de Pixel Tablet verhouding is iets breder, namelijk 16:10, waar de iPad Pro 11″ 4:3 is). Er wordt ook vermeld dat de Pixel-tablet 493 g weegt, wat een normaal gewicht is voor die klasse (iPad Pro 11 is 468 g).

Het komt in drie kleuren, die Google Porcelain, Hazel en Rose noemt – een soort zacht wit, zachtgroen en roze-achtig.

We krijgen ook een vingerafdrukscanner in de aan / uit-knop – ook geen gezichtsontgrendeling.

Google Pixel-tabletscherm

Zoals eerder vermeld, zal de Pixel Tablet een 10,95-inch (of laten we zeggen 11″) scherm hebben. Het is een LCD-scherm met een resolutie van 2560 x 1600 – dat betekent dat het een beeldverhouding heeft van 16:10 en een pixel-per- inch-dichtheid van 276.

Dat zijn redelijk goede specificaties voor een tablet – sommigen zullen misschien teleurgesteld zijn dat het geen AMOLED-paneel is, maar die zijn duur op die schaal en grootte. Wat ons meer stoort, is dat de verversingssnelheid niet werd genoemd, waardoor we denken dat de Pixel Tablet bij 60 Hz blijft.

Het goede nieuws is dat de Pixel Tablet een stylus ondersteunt! En nee, het is geen Pixel Pen of P-Pencil of iets dergelijks. Het komt eigenlijk met USI 2.0-compatibiliteit. Het Universal Stylus Initiative is een relatief jonge standaard, ontwikkeld in samenwerking tussen Google, Samsung, Intel, Wacom, Dell, Sharp en anderen. Het staat in feite styli van derden toe die USI-compatibel zijn om op uw apparaat te werken, waardoor de markt wordt geopend voor meer keuze in plaats van een exclusieve stylus te hebben.

Google Pixel-tabletcamera

Sta in het middelpunt van videogesprekken

Op papier zijn de camera’s van de Pixel Tablet niets om over naar huis te schrijven – 8 MP-sensoren aan zowel de voor- als achterkant. Dat is prima – we gebruiken onze tablets meestal niet om meesterwerken in hoge resolutie te maken, toch? Die camera’s gebruik je meestal om een ​​document vast te leggen of een videogesprek te voeren.

En daarvoor heeft Google nog een functie toegevoegd aan Meet-videogesprekken: de selfiecamera zoomt in en volgt je gezicht terwijl je rondloopt. Ja, dat klinkt heel erg als Center Stage op de iPads van Apple. Maar weet je wat ons verbijstert? Zowel de camera aan de achterkant als aan de voorkant hebben een gezichtsveld van 84 graden. Hierdoor heeft de selfie camera geen ultrawide lens. In feite is het een vrij kleine hoek, zodat de functie voor het volgen van gezichten niet handig is als u zich dicht bij het apparaat bevindt. Of dat denken we.

Met de kracht van de Tensor G2-chip kun je de krachtige Google Foto’s-bewerkingen uitvoeren die we kennen van de Pixels — Photo Unblur en Magic Eraser zullen beschikbaar zijn op de Pixel Tablet. Plus de nieuwe Magic Editor die zojuist is aangekondigd!

Nu zul je ze waarschijnlijk niet zo vaak gebruiken voor foto’s die met de tablet zelf zijn gemaakt, maar het zou geweldig zijn om je foto’s met hoge resolutie die je met een Pixel-telefoon hebt gemaakt op het grote 11-inch scherm te bewerken, toch?

Prestaties en benchmarks van Google Pixel-tablets

Geen leider, maar zeker geen volger

De Pixel Tablet wordt aangedreven door de Google Tensor G2-chip. Het is geen productiviteitsmonster en het is absoluut overtroffen in vergelijking met een Snapdragon 8 Gen 2 of Apple A16. Maar de Tensor is er niet om brute kracht te leveren.

Nee, de Tensor gebruikt zijn speciale kernen om machine learning op de chip, AI-functies en nabewerking van foto’s te verbeteren. Die Magic Editor-functies komen niet uit het niets!

Natuurlijk zijn we nieuwsgierig en benieuwd hoe soepel de Pixel Tablet kan werken, vooral als we hem pushen met een paar apps in een gesplitst scherm. We zijn ook benieuwd hoeveel apps we daadwerkelijk kunnen laten zweven. Dat gaan we testen… te zijner tijd!

Google Pixel Tablet OS / Android-versie

Het spreekt voor zich dat de nieuwe tablet van Google wordt gelanceerd met Android 13 aan boord – een brandschone versie van de software, zoals Google het bedoeld heeft. Welnu, uitgebreid met exclusieve functies voor de Google Assistent en de eerder genoemde bewerkingsopties in Foto’s.

Voor de Pixel Tablet belooft Google minimaal 5 jaar beveiligingspatches. Een minimum – dat is leuk om te lezen! Wat betreft grote Android-builds: we hebben daar geen nauwkeurige belofte gekregen. Hé, we hopen op minstens drie.

Google Pixel-tabletbatterij

Batterij voor de hele dag™

Google zegt dat de Pixel Tablet tot 12 uur videoweergave (YouTube-streaming) kan krijgen op een enkele batterijlading. Dat is redelijk goed – bovengemiddeld voor de tabletklasse. We hebben geen exacte specificaties voor de batterij gekregen, maar hij staat vermeld op 27 Wh. De exacte capaciteit in mAh kan worden berekend als we de spanning kennen, maar als we aannemen dat deze rond de 3,85 V ligt (normaal voor tablets), betekent dit dat de batterijcapaciteit ongeveer 7.000 mAh zal zijn.

Tot nu toe klinkt het allemaal goed – natuurlijk zullen we onze batterijtest met drievoudige dreiging uitvoeren wanneer we er een te pakken krijgen!

Oplaadsnelheden voor Google Pixel-tablets

Standaard wordt van je verwacht dat je de Pixel Tablet oplaadt via het magnetische Speaker Charging Dock. Het is echter geen draadloze oplaadsituatie: het dock wordt via 4 pogo-pinnen op de tablet aangesloten en levert 15 W oplaadvermogen. OK… dat klinkt nogal traag, Samsung kon 15 W bereiken met zijn draadloze oplaadpads voor Galaxy-telefoons.

Of de Pixel-tablet Fast Charge via de USB C-poort ondersteunt – nog geen informatie, we zullen echter graven!

Audiokwaliteit van Google Pixel-tablets

Goed nieuws: de Pixel Tablet heeft een quad-speakerarray voor volledig stereogeluid! Google maakt al een tijdje geweldige audioproducten – de Pixel-telefoons klinken geweldig en zelfs de kleine Google huis Nest Mini klinkt fantastisch. Onze verwachtingen voor de quad-speakers van de Pixel Tablet zijn dus hooggespannen, maar we zullen ze toch met nieuwsgierigheid benaderen.

En natuurlijk heeft dat Charging Speaker Dock ons ​​ook enthousiast gemaakt. Het heeft een enkele 1,7-inch full-range luidspreker (net iets groter dan de 1,57 inch driver in de Nest Mini), en Google zegt dat het vier keer de bas zal leveren van de luidsprekers van de tablet, voor “kamervullend geluid”.

Concurrenten van Google Pixel-tablets

Met een prijskaartje van $ 499 zit de Google Pixel Tablet heel duidelijk tegen de Apple iPad Air (2022).

Ze kunnen echter als twee heel verschillende producten worden beschouwd. De Pixel-tablet is bedoeld als een soort Nest Hub die je bij je kunt dragen – rekwisieten voor Google om de luidspreker erin te gooien met de prijs! Hoewel, op zichzelf… het is een tablet, en het zal als zodanig worden gemeten.

En dat is waar de iPad Air om de hoek komt kijken om de show te stelen. Natuurlijk, het wordt niet geleverd met accessoires voor de prijs van $ 599, maar het ondersteunt een Apple Pencil gen 2, het uitstekende Magic Keyboard en het wordt geleverd met de zeer krachtige Apple M1-chip. Hoe krachtig, vraag je? “Apple heeft zojuist Final Cut en Logic Pro voor iPad aangekondigd“-niveaus van krachtig!
Dan zijn er de Samsung Galaxy Tab S8-modellen. Zelfs met de standaard Galaxy Tab S8 krijg je een S Pen in de doos, een krachtigere processor en aantoonbaar een beter scherm (jury is er nog niet over uit). En natuurlijk kan een toetsenbordfolio van het merk Samsung afzonderlijk worden gekocht.

Het was een uitstekend idee om de Pixel Tablet in een iets andere nis te plaatsen. We weten echter niet zeker of de prijs het goed zal doen.

Verwachtingen van Google Pixel Tablet

Sorry dat ik zo grimmig en somber over het laatste punt ga. Het feit blijft dat we het spannend vinden om de Pixel Tablet te zien, aan te raken en te testen. Wie weet – het kan ons wegblazen en ons absoluut verslaafd maken aan die Hub-functionaliteit.

Afgezien van de eigenaardigheden, klinkt het als een zeer solide basistablet. Het is redelijk goed geprijsd voor $ 499, maar op dat niveau heeft het bijna te maken met zeer, zeer zware concurrentie.

Meer Lezen

Geen berichten gevonden

Sorry, geen andere berichten over dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *