Google Pixel-tablet versus Samsung Galaxy Tab S8: voorbeeld

Home » Blog » Google Pixel-tablet versus Samsung Galaxy Tab S8: voorbeeld

Inleiding

Google is eindelijk begonnen met het aannemen van pre-orders voor de Pixel Tablet en de verzenddatum is vastgesteld op 20 juni! Het is een tablet van $ 499 met niet al te slechte specificaties die ook wordt geleverd met een eigen luidsprekerdock. Vrij goede prijs en het is moeilijk om er een equivalent van te vinden in de Android-ruimte. De dichtstbijzijnde die we kunnen bedenken is – natuurlijk – de Galaxy Tab S8, die een adviesprijs heeft van $ 699,99 maar vaak deals krijgt (momenteel $ 629,99 op Samsung.com).

Dus, welke is de betere koop hier? Google’s door Tensor aangedreven leisteen of een mooie, glanzende Galaxy Tab S8? Laten we eens kijken, op basis van wat we weten van de officiële onthulling van de Pixel Tablet, en onze eetlust opwekken voor wanneer de Pixel Tablet daadwerkelijk wordt gelanceerd.
TELEFOON X versus TELEFOON Y in een notendop:

  • De Pixel Tablet verandert in een Nest Home wanneer hij wordt gekoppeld aan de meegeleverde Speaker Dock
  • Galaxy Tab S8 heeft een 120 Hz-scherm, Pixel Tablet – onbekend
  • Google’s Tensor G2 versus de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
  • De Pixel Android-ervaring versus de One UI van Samsung

Inhoudsopgave:

Ontwerp en weergavekwaliteit

LCD versus LCD

De Samsung Galaxy Tab S8 is het “normale” basismodel – 11-inch scherm, LCD in plaats van AMOLED, maar nog steeds een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz. Toegevoegde bonus? Het krijgt nog steeds een S Pen-stylus, die gewoon uitstekend is voor zowel schrijven als tekenen.

De Pixel-tablet heeft een 11-inch scherm – 10,95-inch om precies te zijn. Maar het lijkt erop dat het dezelfde tablet van behoorlijk formaat is. Het is ook bedekt met een unieke nano-keramische laag met een matte afwerking, waarvan we ons voorstellen dat het prettig en gripvast zou aanvoelen.

Vermeldenswaard: de Pixel-tablet ondersteunt ook een stylus! Het wordt niet met de lei verzonden, maar het goede nieuws is dat u niet exclusief bij Google hoeft te winkelen. De nieuwe tablet voldoet aan de USI 2.0-standaard, wat betekent dat elke externe fabrikant die USI 2.0-styli bouwt, werkt!

Beide tablets zijn vergrendeld met een vingerafdruk en op beide is de scanner ingebed in de aan / uit-knop. We vinden die op de Pixel Tablet S8 responsief en pittig. De Pixel-tablet – jury is uit totdat de tablet binnenkomt. Google heeft wat snafu’s gehad met vingerafdrukscanners onder het scherm, maar we zijn van mening dat een mooie hardware in de aan / uit-toets hen niet al te veel problemen zou moeten opleveren.

Prestaties en software

Pixel Android versus One UI

Als het gaat om onbewerkte prestaties, verliest de Pixel-tablet de strijd op het specificatieblad. Het wordt mogelijk gemaakt door de zelfgemaakte Tensor G2 van Google, die iets minder geavanceerd is dan de Snapdragon 8 Gen 1 in de Galaxy Tab. Maar Google is behoorlijk groot met optimalisatie en het zal zeker goed werk leveren bij het optimaliseren van zijn software voor de chip die het intern heeft ontworpen, toch? Verder hebben we 8 GB RAM en 128 GB opslag op beide schijven, hoewel de Tab S een variant van 256 GB heeft.

Software-ervaring is waar deze aanzienlijk zullen verschillen, en het is vermeldenswaard dat Google heeft geprobeerd de Pixel-tablet als een aparte apparaatklasse te positioneren.

Het is als een Next Hub die toevallig ook dienst doet als tablet. Wanneer je hem op het Charging Speaker Dock plaatst, verandert hij in de Hub-modus – het kan een fotolijst zijn, hij kan je smart home-dingen bedienen, hij kan luisteren naar Hey Google-prompts en het is ook een Chromecast – tik erop met je telefoon en speel muziek. Ook heeft dat dock een luidspreker (vandaar de naam), wat de audiomogelijkheden van de tablet verbetert. Zodra je de Pixel Tablet ontgrendelt, gaat deze weer in tabletmodus.

De Galaxy Tab S8 probeert dat laptop-vervangende, work-on-the-go, digitale nomade-type apparaat. Ten eerste is het krachtig, ten tweede heeft het de S Pen, een speciaal toetsenbordfolio dat Samsung ervoor verkoopt, en de DeX-modus. Je sluit de Galaxy Tab S8 aan op een monitor en je krijgt een desktopomgeving om in te werken, met meerdere vensters en ondersteuning voor muis en toetsenbord. Sluit zelfs een draadloos toetsenbord aan en u kunt autonoom naar de DeX-modus op de tablet gaan!

Dus ja, heel verschillende apparaten. Google probeerde de tablet opnieuw voor te stellen als dat informele elektronische apparaat dat altijd handig is – als je geen tablet nodig hebt, is het een slimme luidspreker met een scherm. En hij is bijna opgeladen. Goed idee!

De Galaxy Tab S8 gaat ervan uit dat je veel op de tablet zult werken en probeert je daar alle tools voor aan te reiken.

Natuurlijk is er enige overlap met multitasking op gesplitst scherm en permanente app-docks op beide apparaten. Dus voor wat werk zou je het met beide even goed moeten kunnen doen.

Camera

Een van deze probeert het niet eens

Het is moeilijk om een ​​pleidooi te houden voor goede camera’s op een tablet. Gelukkig maken we niet echt geweldige foto’s met een 11-inch leisteen in onze handen. Maar ze hebben wel een goede hoofdcamera nodig voor af en toe een documentscan en een goede gezichtscamera voor videogesprekken.

De Pixel-tablet wordt geleverd met wat lijkt op dezelfde camera’s aan de voor- en achterkant: een resolutie van 8 MP en een gezichtsveld van 84 graden. Dat is een beetje raar, aangezien de Pixel Tablet wel de mogelijkheid heeft om je gezicht te volgen met een digitale zoom-in wanneer je in een videogesprek zit. Maar die kleine hoek lijkt de tablet niet veel ruimte te geven om mee te werken.

De Galaxy Tab S8 doet hetzelfde met de functie die Samsung Auto Framing noemt. Het verschil is dat de Galaxy Tab S8 een ultrabrede lens aan de voorkant heeft met een 12 MP-sensor. De achterkant bevat een 13 MP hoofdcamera en een 6 MP ultrabrede camera.

Het is ook vermeldenswaard dat de Google Pixel-tablet dankzij de Tensor G2-chip de Magic Editor- en Magic Eraser-trucs in de Foto’s-app kan uitvoeren. U kunt dus uw foto’s uploaden en bewerken op het grotere scherm. De foto-editor van Samsung is zeker niet slecht, maar die AI-magie die Google gebruikt, is van het volgende niveau.

Audiokwaliteit en haptiek

We hebben twee tablets met quad speakers in een stereo opstelling. De Galaxy Tab S8 klinkt redelijk goed en we hebben vertrouwen in het vermogen van Google om de Pixel Tablet-luidsprekers geweldig te maken. Maar waar de Pixel wint, is met het Charging Speaker Dock – dat ding zal de basrespons van de Pixel Tablet verviervoudigen en … nou ja, waarschijnlijk – een kamer veel beter vullen.

Hoe zullen de twee tablets zich op hun eigen verdiensten verhouden? Jury is uit, maar we verwachten dat ze dichtbij zijn.

Batterijduur en opladen

Batterij voor de hele dag!

We kennen allemaal de uitdrukking – “De hele dag batterij”. En beide tablets hebben genoeg ruimte voor grote cellen die daar zeker voor zullen zorgen. Google heeft ons hier geen exacte cijfers gegeven, maar volgens onze berekeningen zou de batterij van de Pixel Tablet ongeveer 7.000 mAh moeten zijn, terwijl die van de Galaxy Tab S8 8.000 mAh is.

Het is de moeite waard om op te merken dat, aangezien de Pixel-tablet is ontworpen om vaak in het dock te staan, hij waarschijnlijk veel lading klaar heeft voor gebruik.

Aan de andere kant, als je de Galaxy Tab in DeX-modus gebruikt, zou je er waarschijnlijk een hub voor moeten kopen. Het kan dus verbinding maken met een monitor, uw randapparatuur en toch opladen.

Een ander ding dat het vermelden waard is, is dat de Pixel-tablet niet wordt geleverd met een USB C-oplader – hij krijgt een stekker voor het oplaadluidsprekerdock, maar niet voor de tablet. Nog steeds beter dan de Galaxy Tab S8, die niet wordt geleverd met een power brick in de doos en geen enkele vorm van alternatief (zoals draadloos) opladen ondersteunt.

Vergelijking van specificaties

We hadden het eerder over specificaties, hier zijn de ruwe cijfers!

Samenvatting en eindoordeel

Dus, heeft de Pixel Tablet wat nodig is? Voor $ 499 zouden we zeggen dat het dat zeker doet. Het is geen exorbitant dure tablet en misschien wel de juiste keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een informeel draagbaar scherm in plaats van een scherm dat een productiviteitsmachine wil zijn (en je ervoor in rekening brengt).

De Galaxy Tab S8 heeft nog steeds zijn unieke kenmerken, zoals de Samsung DeX, en de S Pen is in de loop der jaren verfijnd tot een uitstekende stylus. Het heeft ook een startprijs van $ 699, dus als u deze functies niet gaat gebruiken, krijgt u waarschijnlijk niet de volledige waarde voor uw geld?

Goede apparaten, en we zijn blij om te zien dat de tabletruimte apparaten kan hebben die eigenlijk gericht zijn op verschillende niches en use cases. Nu wachten we tot de Pixel Tablet wordt verzonden, zodat we er de diepte in kunnen gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *