Google Pixel Fold vs Oppo Find N2: verwachte verschillen

Home » Blog » Google Pixel Fold vs Oppo Find N2: verwachte verschillen

Inleiding

Google komt laat op het vouwfeestje, maar beter laat dan nooit. De eerste generatie Google Pixel Fold zal naar verwachting binnenkort officieel verschijnen op de Google I/O-conferentie op 10 mei.

Maar hoe verhoudt het zich tot een telefoon waarvan velen beweren dat het momenteel de beste opvouwbare telefoon op de markt is. En nee, we hebben het niet over de Galaxy Z Fold 4, we hebben het over de extreem lichte, kleinere en goed gemaakte Oppo Find N2!

Zowel de Google Pixel Fold als de Oppo Find N2 openen als een boek, dus eenmaal uitgevouwen krijg je een hoofdscherm van tabletformaat, maar dan komen de verschillen. De Oppo is veel kleiner en lichter dan sommige traditionele telefoons, terwijl de Google Pixel Fold groot en zwaar is met ongeveer 10 gram.

Voor welke moet je gaan? En wat zijn de voor- en nadelen van elk? Dat zoeken we uit.

Google Pixel Fold vs Oppo Find N2 in een notendop:

  • Pixel Fold is de eerste generatie, Oppo is de tweede generatie
  • Oppo heeft bijna geen vouw
  • Pixel heeft naar verluidt het meest duurzame scharnier ooit
  • Beide hebben drie hoofdcamera’s
  • Pixel heeft een grotere batterij
  • Oppo heeft veel hogere laadsnelheden
  • Oppo is goedkoper

Inhoudsopgave:

Ontwerp en weergavekwaliteit

Heb je liever een grotere of juist een kleinere opvouwbare telefoon?

We kunnen praten over de kleine verschillen in ontwerp, maar eigenlijk komt de keuze tussen deze twee erop neer of je de voorkeur geeft aan de grotere en zwaardere Pixel Fold, of dat je liever een compactere en lichtere Oppo Find N2 hebt.

De ene (de Pixel) heeft een 7,6-inch hoofdscherm, terwijl de andere (de Oppo) een 7,1-inch display heeft. Hoewel de Pixel groter is, is het verschil niet zo groot en tenzij je van plan bent veel te multitasken, zou je het kleinere schermformaat van de Find N2 waarschijnlijk niet erg moeten vinden.

Wat veel verontrustender klinkt, is het gewicht van 10 oz van de Pixel Fold. Dat is zwaar, vooral als je van plan bent de telefoon in je broekzak te dragen. De Find N2 daarentegen verkondigt met trots dat het de lichtste opvouwbare telefoon in zijn klasse is met een gewicht van slechts 8,36 gram, minder dan een iPhone 14 Pro Max!

De Pixel Fold zal naar verwachting echter worden geleverd met een officiële waterbeschermingsclassificatie, iets dat ontbreekt op de Oppo opvouwbare telefoon.

Beide telefoons lijken op elkaar doordat ze een vingerafdrukscanner gebruiken die is ingebed in de aan / uit-knop aan de zijkant.

Dus hoe zit het met de schermkwaliteit? Is er een enorm verschil?

Beide gebruiken de nieuwste OLED-technologie, maar de Oppo heeft een veel minder opvallende vouw. En natuurlijk draait het allemaal om de grootte, zoals we eerder vermeldden: de Pixel heeft een groter formaat van 7,6 inch versus de 7,1 inch op de Oppo Find N2.

We zullen beide schermen testen in onze displaylabs en u de komende weken een gedetailleerd overzicht geven, dus houd ons in de gaten.

Prestaties en software

Tensor G2 is verontrustend nieuws voor de Pixel Fold

Terwijl we al de eerste opvouwbare telefoons zien die zijn uitgerust met de beestachtige Snapdragon 8 Gen 2-chipset, zou de Google Pixel Fold aankomen met de Google Tensor G2-processor.

Dat is geen probleem op een telefoon uit het middensegment, aangezien die chip eigenlijk behoorlijk capabel is, maar op een vlaggenschip van $ 1.700? Niet echt.

De Oppo Find N2 maakt gebruik van een Snapdragon 8+ Gen 1-processor die nog steeds sneller is in dagelijkse taken, maar ook in zwaardere, complexere situaties zoals gamen.

Beide telefoons gebruiken echter wel 12 GB RAM, zelfs in het basismodel, en beide hebben 256 GB opslagruimte in die basisversie.

Het grootste verschil zit hem in de software. De Pixel Fold zal naar verwachting draaien op een schone Android 13-versie, terwijl de Oppo Foldable wordt aangedreven door ColorOS op basis van Android 13, en deze software is misschien een beetje vreemd voor veel mensen.

We kijken er ook naar uit dat Google precies zegt hoeveel jaar software-updates de Pixel Fold krijgt.

Camera

Oppo is verbeterd, maar we betwijfelen of het de Pixel kan verslaan

Zowel de Pixel Fold als de Oppo Find N2 worden geleverd met drie camera’s aan de achterkant, en beide telefoons hebben ook een camera aan de voorkant in het buitenste scherm, evenals een camera voor het hoofdscherm.

Dat maakt in totaal vijf camera’s.

Tot nu toe weten we alleen dat beide worden geleverd met een brede en een ultrabrede camera aan de achterkant, en beide zouden ook een zoomcamera moeten hebben. De Oppo wordt geleverd met een 2x zoomlens, wat goed is voor portretten, maar niet voor zoom op grote afstand. Kan de Pixel Fold dezelfde 5x periscoopzoom gebruiken als de Pixel 7 Pro? Dat is een open vraag.

De komende weken zullen we deze twee camera’s in detail met elkaar vergelijken en zullen we deze sectie bijwerken met foto- en videovoorbeelden, dus kom snel nog eens terug.

Audiokwaliteit en haptiek

Opvouwbare telefoons hebben de reputatie superieure luidsprekers te hebben dan traditionele telefoons, en meestal komt dat door de grotere ruimte.

We hebben nog geen details over de luidsprekers op de Pixel Fold, maar onze verwachtingen zijn hooggespannen.

Wat de haptiek betreft, zouden beide telefoons een vibratiemotor van vlaggenschipkwaliteit hebben die een mooie en strakke vibratiefeedback zal geven, zoveel is bekend.

Batterijduur en opladen

De Pixel Fold heeft misschien de grotere batterij, maar de Oppo laadt zoveel sneller op

De Pixel Fold heeft misschien een grotere batterij dan de 4.400 mAh op de Galaxy Fold 4, maar zal hij de 4.520 mAh batterij van de Oppo Find N2 verslaan?

We weten het nog steeds niet, maar we vermoeden dat het batterijformaat van de opvouwbare Google-telefoon in die buurt zal zweven, misschien net iets hoger.

Wat we heel graag zouden willen zien op de Pixel Fold is ondersteuning voor hogere laadsnelheden. Google-telefoons zijn notoir conservatief met laadsnelheden, dus alles boven de 25 W zou een overwinning zijn op de Pixel Fold.

Maar tot nu toe lijkt het erop dat de Oppo Find N2 de oplaadronde wint, aangezien hij wordt geleverd met maar liefst 67 W hoge laadsnelheden. Dat noemen we nou snel!

Vergelijking van specificaties

Afgezien van het verschil in grootte, gewicht en de processor, is het vermeldenswaard dat de Oppo Find N2 geen draadloos opladen heeft, terwijl de Pixel Fold die functie naar verwachting zal ondersteunen.

Samenvatting en eindoordeel

Aan het eind van de dag is de Google Pixel Fold een van de meest verwachte inzendingen op de markt voor opvouwbare telefoons en we zijn verheugd om te zien of het aan de verwachtingen zal voldoen.

Google heeft de tijd genomen om het ontwerp te perfectioneren en zet in op een zeer stevig scharnier, maar het zal interessant zijn om te zien of de software moeiteloze multitasking biedt en volwassen aanvoelt. We moeten ook niet vergeten dat Google nog steeds voorop loopt in het cameraspel en dat de Pixel Fold naar verwachting de betere telefoon zal zijn als je waarde hecht aan een camera.

De Oppo Find N2 daarentegen is onze favoriete opvouwbare telefoon, simpelweg vanwege zijn lichtgewicht en compactere vormfactor.

Helaas verkoopt Oppo deze telefoon niet wereldwijd en dat betekent dat je de Chinese versie moet importeren, wat gepaard gaat met een heleboel ongemakken en connectiviteitsbeperkingen.

De Pixel Fold lijkt de betere keuze voor de gemiddelde gebruiker, maar de Oppo laat zien hoe een alternatief universum eruit ziet en we kunnen alleen maar hopen dat het wereldwijd wordt gelanceerd zodat veel meer mensen het kunnen gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *