Google Pixel Fold versus Samsung Galaxy Z Fold 4: verwachte verschillen

Home » Blog » Google Pixel Fold versus Samsung Galaxy Z Fold 4: verwachte verschillen

Inleiding

De Galaxy Fold-serie startte de markt voor opvouwbare telefoons en verdient daarvoor alle lof, maar jarenlang is het de enige optie in de stad geweest en we hebben gewacht tot er op zijn minst een alternatief zou verschijnen.

Nou, het is eindelijk verschenen. De Google Pixel Fold komt naar verluidt zeer binnenkort op de Google I/O-conferentie van 2023 op 10 mei.

Lekken hebben al onthuld hoe het eruit zou moeten zien: een opvouwbare telefoon die opengaat als een boek en een 7,6-inch tabletformaat hoofdscherm heeft, even groot als op de Galaxy Z Fold 4. Dus het is net zo dichtbij als Galaxy Fold-rivalen krijgen.

Google zet in op een gloednieuw scharnierontwerp dat het bedrijf naar verwachting op de markt zal brengen als het meest duurzame ooit, en het bevat ook wat Google-cameramagie en vooral een schone versie van Android die is geoptimaliseerd voor de opvouwbare telefoonvormfactor. Dus laten we deze twee van dichterbij bekijken en vergelijken.

Pixel Fold versus Galaxy Z Fold 4 in een notendop:

  • Vergelijkbare grootte, maar Pixel om meer te wegen
  • Pixel krijgt een duurzamer scharnier
  • Drievoudige achteruitrijcamera op beide telefoons
  • Tensor G2-chip op Pixel Fold ontmoet Snapdragon 8+ Gen 1 op Galaxy
  • Beide ultra premium-apparaten kosten meer dan $ 1.700

Inhoudsopgave:

Ontwerp en weergavekwaliteit

Pixel Fold heeft mogelijk een totaal andere beeldverhouding dan de Galaxy Fold

Als het op ontwerp aankomt, worden beide telefoons geconfronteerd met de gevolgen van hun vormfactor. Ja, ze vouwen uit tot een groot scherm, maar dat betekent ook dat ze dik zijn wanneer ze zijn opgevouwen en over het algemeen heel erg zwaar.

De Galaxy Z Fold 4 weegt bijna 9,3 gram, terwijl de Pixel Fold de weegschaal zou laten kantelen op ongeveer 10 gram, zelfs zwaarder! Dat maakt het dragen van deze telefoons in je zak behoorlijk ongemakkelijk, en stel je voor dat je met een van deze telefoons bij je moet rennen!

Maar afgezien van dit ene compromis zijn dit zeer goed gebouwde apparaten. Van beide wordt verwacht dat ze een constructie van glas en metaal hebben, tegenwoordig een standaard, maar wat bijzonder is aan opvouwbare telefoons, is dat ze allebei een waterbeschermingsclassificatie hebben, dus ze zijn in ieder geval enigszins beschermd tegen de elementen.

Voor biometrie zouden beide vertrouwen op traditionele vingerafdrukscanners die zijn ingebouwd in de aan / uit-toets aan de zijkant van elk apparaat.

Een functie van de Galaxy Z Fold 4 die we niet verwachten te zien op de Pixel, is ondersteuning voor de S Pen. De S Pen wordt niet meegeleverd met de Galaxy Z Fold 4, maar je kunt hem apart kopen en zelfs bij de telefoon bewaren met een speciaal hoesje, dus degenen die daar waarde aan hechten, hebben een belangrijke reden om nog steeds bij de Samsung-telefoon te blijven.

Natuurlijk staat de beeldkwaliteit hoog in het vaandel bij een opvouwbare telefoon.

Hoewel zowel de Pixel Fold als de Galaxy Z Fold 4 zouden worden geleverd met een 7,6-inch hoofdscherm, kunnen de werkelijke afmetingen van die schermen verschillen, dus het weergavegebied is mogelijk niet hetzelfde op de twee.

Ook de voorkant, het zogenaamde Coverscreen, krijgt naar verwachting andere verhoudingen. Met name de Pixel Fold zal naar verwachting een breder scherm hebben dat taken zoals typen gemakkelijker maakt naarmate je meer ruimte hebt.

Prestaties en software

Tensor G2 is veel minder krachtig dan Snapdragon 8+ Gen 1 op de Galaxy Fold 4

Een van onze grootste zorgen over de Pixel Fold is de chip. Er wordt gezegd dat de Google-opvouwbare telefoon wordt geleverd met de Tensor G2-chip, wat een prima chip is voor een telefoon van $ 600, maar hij is geen partij voor de krachtige Snapdragon 8+ Gen 1-processor op de Galaxy Fold 4. Om nog maar te zwijgen van het feit dat in slechts over een paar maanden verwachten we de volgende generatie Samsung-opvouwbare telefoons waarvan wordt gezegd dat ze de Snapdragon 8 Gen 2 rocken, nog een beestachtige chip.

Dus Google loopt zeker achter op de curve als het gaat om prestaties met die Tensor G2. Het is geen trage chip, maar niet wat we verwachten te zien op een apparaat waarvan wordt gezegd dat het $ 1.700 kost.

Voor al het andere houden beide telefoons geen klappen in. Zelfs in het basismodel krijg je 12 GB RAM en de opslag begint bij 256 GB, wat goed genoeg is voor de meeste gebruikers.

Het is echter de software die Samsung in het voordeel heeft. Samsung loopt drie jaar voor op Google in de ontwikkeling van opvouwbare telefoons en heeft handige functies geïntroduceerd, zoals het dock en multitasking is een koud kunstje op de Galaxy Fold, omdat je drie apps kunt splitsen en zelfs een opvouwbare app hebt.

We moeten nog zien hoe Google’s implementatie van Android voor opvouwbare telefoons eruit zal zien, en of het in staat zal zijn om de software op de Galaxy te evenaren in deze allereerste iteratie van de Pixel Fold.

We weten ook niet veel over de softwareondersteuning voor de Pixel Fold. De Galaxy Z Fold 4 krijgt 4 jaar grote software-updates en 5 jaar beveiligingsupdates. Pixel-telefoons krijgen traditioneel slechts 3 jaar updates, maar zullen gebruikers dit accepteren op een ultra-premium telefoon van $ 1.700?

Camera

Het Pixel Fold-camerasysteem is nog steeds in mysterie gehuld

Als het op het camerasysteem aankomt, hebben zowel Samsung als Google de reputatie uitstekende cameratelefoons te maken.

Beide opvouwbare telefoons hebben drie camera’s aan de achterzijde. De Galaxy wordt geleverd met een brede, ultrabrede en een telefotoshooter met 3x zoom. De Pixel zou daarentegen een brede en ultrabrede hebben, maar we zijn niet zeker van de derde: zal Google de 5x zoomperiscooplens van de Pixel 7 Pro op deze opvouwbare kunnen passen? Dat weten we nog niet.

Beide telefoons hebben ook twee camera’s aan de voorzijde: een op het buitenste “cover” -scherm en een op het hoofdscherm.

Audiokwaliteit en haptiek

Opvouwbare telefoons hebben het voordeel dat ze fysiek groot zijn en dat helpt dat er een volumineuzer geluid uit hun luidsprekers komt.

De luidsprekers op de Galaxy Fold 4 klinken geweldig, ver boven je gemiddelde plaattelefoon, met diepere lagere tonen en over het algemeen een goede hoeveelheid helderheid.

We moeten nog zien of de Pixel Fold-speakers qua kwaliteit de Galaxy kunnen evenaren.

Wat de haptische feedback betreft, hebben we tot nu toe geen bijzonderheden om te delen, maar we zullen deze sectie binnenkort bijwerken met meer details.

Batterijduur en opladen

Pixel heeft het grotere batterijformaat

Ondanks hun grote afmetingen moeten opvouwbare telefoons ook dun zijn en hebben ze een scharnier dat ruimte in beslag neemt, en uiteindelijk zijn dit twee redenen waarom een ​​gewone smartphone vaak een grotere batterij zou hebben dan een opvouwbare telefoon.

Dat is precies het geval bij de Galaxy Z Fold 4, die wordt geleverd met een batterij van 4.400 mAh, kleiner dan bijvoorbeeld de cel van 5.000 mAh op de Galaxy S23 Ultra.

Het goede nieuws hier is dat het gerucht gaat dat de Pixel Fold een van de Galaxy is in het batterijspel. We weten nog niet het exacte batterijformaat, maar de verwachting is dat deze groter zal zijn dan degene die we hebben op de Fold 4.

We zullen ook kijken naar de laadsnelheden van deze twee. Nogmaals, opvouwbare telefoons laden doorgaans langzamer op dan gewone smartphones. De Galaxy Z Fold 4 bereikt een maximum van 25 W bekabelde laadsnelheden, terwijl het reguliere vlaggenschip S23 Ultra snelheden van 45 W kan bereiken.

We kennen de laadsnelheden van de Pixel Fold nog steeds niet, maar we gokken op snelheden van ongeveer 20 W tot 25 W. Van beide telefoons wordt verwacht dat ze draadloos opladen ondersteunen.

Vergelijking van specificaties

Zoals we al eerder hebben vermeld, zijn de verschillen die echt opvallen het zwaardere gewicht van de Pixel Fold, maar ook de minder indrukwekkende Tensor-chip die hij gebruikt.

Samenvatting en eindoordeel

Aan het einde van de dag brengt de Pixel Fold iets nieuws in de opvouwbare telefoonruimte. Een beetje afwisseling, een beetje competitie.

Het belangrijkste voordeel lijkt alleen de iets andere beeldverhouding en vormfactor te zijn, en de tijd zal uitwijzen welke gebruikers de voorkeur geven. Het heeft ook de grotere batterij en de schone Google-software op zijn kant.

De Galaxy Z Fold 4 voelt echter nog steeds aan als het meer volwassen product en dat is belangrijk voor een vouwtelefoon. U wilt de zekerheid hebben dat het scharnier standhoudt, dat het ontwerp solide is en dat er geen storingen zijn. De Galaxy biedt ook 4 jaar software-updates, en meestal biedt Samsung ook een aantal leuke inruildeals. Het heeft de overhand, maar Google heeft alle kansen om op te vallen met software, laten we eens kijken of ze die pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *