Inleiding
Google heeft nu een opvouwbare telefoon in het gezicht van de Pixel Fold, maar hoe verhoudt deze zich tot de traditionele vlaggenschiptelefoon van Google, de Pixel 7 Pro? Is de batterijduur net zo goed en kan de Pixel Fold net zo goed foto’s maken als de Pixel 7 Pro?
In deze vergelijking onderzoeken we de ontwerpverschillen, het comfort van het gebruik van een opvouwbare telefoon versus een gewone telefoon, de software-ervaring, prestaties, batterijduur en de camerakwaliteit.
Google Pixel Fold versus Pixel 7 Pro in een notendop:
- De Pixel 7 Pro is dunner en weegt minder
- Pixel Fold heeft een veel groter hoofdscherm, maar een kleiner buitenscherm
- Beide hebben 120Hz vloeiend scrollen
- De camerakwaliteit is vergelijkbaar, maar er zijn verschillen
- Pixel 7 Pro heeft een iets grotere batterij
- Beide hebben vrij lage laadsnelheden
Inhoudsopgave:
Ontwerp en weergavekwaliteit
De grote vraag rond opvouwbare spullen: zijn ze duurzaam genoeg?
Google heeft geweldig werk verricht door de Pixel Fold af te slanken, en zelfs in opgevouwen toestand is de telefoon niet veel dikker dan de gewone Pixel 7 Pro.
We denken dat Google de juiste keuze heeft gemaakt door de Pixel Fold af te slanken: het bedrijf legt uit dat het zelfs delen van het scharnier naar de randen van de telefoon moest verplaatsen om het allemaal zo dun te maken als het is, en de wisselwerking was veel groter randen rond het scherm, maar we hebben liever een dunnere opvouwbare telefoon dan dunne randen.
Maar waarschijnlijk is de duurzaamheid de grootste zorg voor de meeste mensen met een telefoon zoals de Pixel Fold. Opvouwbare telefoons gaan nog steeds vaker kapot dan gewone telefoons en ze hebben geen stofbescherming, wat de grootste vijand is van vouwschermen.
Met een vouwtelefoon moet je wat voorzichtiger zijn en eventueel een vorm van verzekering afsluiten.
Wat betreft de Pixel 7 Pro, deze heeft een IP68-classificatie voor water- en stofbescherming en is zeer solide in elkaar gezet.
Wat biometrie betreft, beide telefoons vertrouwen op een vingerafdrukscanner, maar die op de Pixel Fold is ingebouwd in de aan / uit-knop aan de zijkant, terwijl de Pixel 7 Pro een vingerafdruklezer op het scherm heeft die net iets langzamer is.
Prestaties en software
Tensor G2 op beide, maar met enkele multitasking-trucs op Pixel Fold
Er is geen verschil in de chip op beide telefoons: ze worden allebei geleverd met de nieuwste Google Tensor G2 en ze hebben ook dezelfde 12 GB LPDDR5 RAM.
Beide werken erg soepel, met goed geoptimaliseerde animaties die bijdragen aan dat verfijnde gevoel van het gebruik van de interface.
De twee telefoons worden geleverd met Android 13 in de vorm die Google voor ogen had, en we houden van deze schone gebruikersinterface zonder dubbele apps.
Dit is prima, maar we hadden eerlijk gezegd iets meer verwacht van de prijzige Pixel Fold, dat zou een leuke bijkomstigheid zijn geweest.
Wat de software betreft, is het belangrijkste voordeel van een opvouwbare telefoon met een groter scherm dat het multitasken op gesplitst scherm veel leuker maakt.
Interessant is dat Google multitasking heeft beperkt tot slechts twee apps op de Pixel Fold (in tegenstelling tot de Samsung Galaxy Fold die drie apps kan doen en een zwevende app daar bovenop). De meeste mensen zouden dat goed moeten vinden, maar we kunnen ons voorstellen dat sommige ervaren gebruikers een beetje teleurgesteld zullen zijn.
Bovendien maakt het hebben van de app-dock op de Pixel Fold het veel sneller om te multitasken in vergelijking met de traditionele gebruikersinterface op de Pixel 7 Pro.
Camera
Pixel 7 Pro heeft een klein voordeel, maar ze zijn grotendeels hetzelfde
Door zo’n ongelooflijk dunne telefoon als de Pixel Fold te maken, moest Google iets kleinere camerasensoren gebruiken in vergelijking met de Pixel 7 Pro.
We denken niet dat dit voor de meeste mensen een dealbreaker is, maar nogmaals, sommigen merken misschien een lichte kwaliteitsvermindering bij bepaalde opnamen en wat meer ruis.
Wat betreft de camera’s, we hebben hetzelfde drievoudige hoofdcamerasysteem: een brede camera, een ultrabrede camera en de zeer geweldige 5x zoom.
Afbeeldingen op zowel de Pixel Fold als de Pixel 7 Pro hebben dezelfde “Pixel”-look met een uitstekend dynamisch bereik, maar soms een beetje een “platte” look.
Audiokwaliteit en haptiek
We hebben de audiokwaliteit van de Pixel Fold nog niet getest, maar dat gaan we binnenkort doen, dus kom binnenkort terug voor meer indrukken hiervan.
Evenzo zullen we u op de hoogte houden van de kwaliteit van de haptiek en de feedback van de vibratiemotor.
Batterijduur en opladen
Kan de Pixel Fold overeenkomen met een gewone telefoon?
Een opvouwbaar telefoonontwerp maakt het veel moeilijker om een grotere batterij toe te voegen, dus daarom waren we niet verrast om te zien dat de 5.000 mAh-batterij op de Pixel 7 Pro groter is dan de ongeveer 4.820 mAh-cel op de Pixel Fold.
Maar het verschil in grootte is daarbij zeker niet enorm, namelijk zo’n 4%.
We zullen binnenkort alle drie onze onafhankelijke batterijtests uitvoeren op de Pixel Fold en we zullen precies zien hoe deze zich verhoudt tot de Pixel 7 Pro, maar we zijn ook van plan om enkele praktijkervaringen te delen over de batterijduur van de opvouwbare batterij.
Dit alles komt volgende week, dus kom dan terug.
Wat het opladen betreft, heeft de Pixel 7 Pro wel de hogere snelheden.
Als je oplaadt met een kabel, laadt de Pixel 7 Pro op tot 23 W versus 21 W voor de Pixel Fold, en het verschil is zelfs nog groter met draadloos opladen, waarbij de Pixel 7 Pro snelheden van 23 W versus slechts 7,5 W ondersteunt voor de Pixel Fold. Dat is nogal een verschil voor draadloos opladen!
Vergelijking van specificaties
Specificaties | Google Pixelvouw |
Google Pixel 7 Pro |
---|---|---|
Grootte en gewicht | Gevouwen: 139,7 x 79,5 x 12,1 mm Uitgevouwen: 139,7 x 158,7 x 5,8 mm 283g (10oz) |
162,9 x 76,6 x 8,9 mm
212 g (7,5 oz) |
wordt weergegeven | Voornaamst: 7,6-inch OLED-scherm 10,8:9-verhouding 120Hz Omslag: |
6,7-inch OLED-scherm 19,5:9-verhouding 120Hz |
Verwerker | GoogleTensor G2 | GoogleTensor G2 |
RAM, opslag en prijs | 12/256 GB voor $ 1.800 12/512 GB voor $ 1.920 |
12/256 GB voor $ 900 12/512 GB voor $ 1.000 |
Software | Android 13 | Android 13 |
Camera’s | 48MP groothoekcamera, f/1.7 10,8MP Ultra, f/2.2 10,8 MP 5x zoom, f/3.05 9,5 MP camera aan de voorkant |
50 MP breed, 25 mm f/1.9 12MP Ultra, f/2.2 48 MP 5x zoom, f/3.5 10,8 MP frontcamera |
Batterijformaat | 4.821 mAh | 5.000 mAh |
Oplaadsnelheden | 21W bedraad 7,5 W draadloos |
23W bedraad 23W draadloos |
Zoals je kunt zien, heeft de Pixel 7 Pro enkele voordelen op het gebied van pure specificaties: hij weegt aanzienlijk minder, hij gebruikt grotere camerasensoren, een iets grotere batterij en sneller opladen.
Samenvatting en eindoordeel
Het is moeilijk te vergelijken met telefoons met een compleet andere vormfactor, maar als je net als wij bent, sta je misschien voor deze keuze.
De bepalende factor hier is om te weten hoeveel je dat grotere scherm op de Pixel Fold gaat gebruiken en nodig hebt. In onze ervaring zou bijna 70% of 80% van ons gebruik plaatsvinden op het omslagscherm van een opvouwbare telefoon en slechts ongeveer 20% of 30% van de tijd zouden we dat grotere scherm gebruiken. En ja, hier zouden we erg van genieten.
Dus als je denkt dat je games zou spelen of iets anders zou doen dat het hoofdscherm meer zou gebruiken, ben je misschien beter af met de Pixel Fold.
Maar als het grootste deel van uw gebruik bestaat uit sociale media en sms’en, met af en toe zwaarder gebruik, geeft u misschien de voorkeur aan het gemak van de gewone Pixel 7 Pro, die minder weegt en gewoon betrouwbaarder en steviger is gebouwd.