Google Pixel Fold Preview: wat we verwachten te zien

Home » Blog » Google Pixel Fold Preview: wat we verwachten te zien

Google Pixel Fold-introductie

De eerste opvouwbare telefoon van Google staat voor de deur: meerdere bronnen zijn het erover eens dat Google de Pixel Fold zal onthullen op zijn jaarlijkse I/O-ontwikkelaarsconferentie op 10 mei.

Vlak voor de lancering vatten we alle lekken en geruchten over de langverwachte Google Pixel Fold samen.

Ten eerste moet het duidelijk zijn dat de Pixel Fold een vergelijkbare vormfactor zal hebben als de Galaxy Z Fold 4 van Samsung, wat betekent dat hij zal openen als een boek en een even grote telefoon zal zijn. Er wordt zelfs verwacht dat hij nog zwaarder zal zijn dan de toch al behoorlijk zware Galaxy Fold 4, aangezien de Pixel Fold naar verluidt meer dan 10 gram weegt.

In ruil daarvoor biedt het een eersteklas bouwkwaliteit met één belangrijke nieuwe functie: een extreem stevig scharnier en gezien de vroege problemen met de scharniercomponent, is dat eigenlijk opwindend nieuws. Laten we eens kijken wat we nog meer weten over de Pixel Fold hieronder!

Wat is er nieuw aan de Google Pixel Fold

  • Google’s eerste opvouwbare telefoon
  • Om de opvouwbare telefooninterface van Google te tonen
  • Extreem stevig scharnier
  • Grotere batterij dan Galaxy Fold 4
  • Duur tegen de verwachte prijs van $ 1.700

Inhoudsopgave:

Google Pixel Fold-specificaties

Tensor G2-chip erin, maar wat nog meer?

Hier is een overzicht van de Pixel Fold-specificaties tegen grote rivalen:

Zoals je kunt zien, weten we nog steeds niet veel details over de Pixel Fold en in feite is dit een van de beter bewaarde geheimen van Google. Zaken als de camera en unieke functies blijven weken voor de officiële aankondiging vrijwel onduidelijk.

Pixel Fold-ontwerp en -kleuren

Uitgevouwen tot een groot 7,6-inch scherm, zal de Pixel Fold groot en zwaar zijn

Eén blik op de Pixel Fold en je weet dat hij thuishoort in de Pixel-familie met die camerabalk aan de achterkant van de telefoon.

Maar aangezien dit een opvouwbare telefoon is, moet u weten dat hij behoorlijk groot en zelfs zwaarder is dan de toch al omvangrijke Galaxy Fold 4. In feite wordt verwacht dat de Pixel Fold de weegschaal zal laten kantelen op ongeveer 10 ounces (280 g). Dat is een zware telefoon om in je zak te dragen!

We verwachten een stevige constructie, met een glazen achterkant en metalen frame, en zelfs wat bescherming tegen water, net als de Galaxy Fold. Het belangrijkste onderdeel van die bouwkwaliteit moet zijn wat Google naar verwachting zegt: “het meest duurzame scharnier op een opvouwbaar”. Au! Dat moet een grap zijn bij Samsung, en dat zijn we niet gewend van Google! Maar het hoort allemaal bij het spel.
Momenteel verwachten we slechts twee kleuren te zien voor de Pixel Fold, en beide zijn vrij conservatief: een witte en een zwarte. Oké, het zou “Porcelain” en “Carbon” zijn volgens de lekken, maar het is in wezen een witte en een zwarte versie.

Pixel Fold-weergave

Een 7,6-inch tabletformaat hoofdscherm

We weten nog steeds niet de exacte grootte en afmetingen van de Pixel Fold en conceptweergaven suggereren dat deze vierkanter zal zijn dan de Galaxy Fold.

We weten echter dat het zal worden geleverd met een net zo groot 7,6-inch hoofdscherm en dat je ook een 5,8-inch cover-type display aan de voorkant zult hebben dat naar verwachting een bredere beeldverhouding zal hebben en comfortabeler zal zijn om op te typen dan op de Galaxy Fold.

Zal het een vouw hebben? Waarschijnlijk wel, maar we weten niet of Google daar verbeteringen in heeft aangebracht.

We verwachten echter zeker een snelle verversingssnelheid van 120 Hz op een eersteklas apparaat als dit.

En voor biometrie is de kans groot dat Google een vingerafdrukscanner gebruikt die is ingebouwd in de aan / uit-toets aan de zijkant van de telefoon, net zoals Samsung doet met zijn Fold-serie.

Pixel Fold-camera

Drievoudige camera, met een Pixel-look

De camerabalk aan de achterkant is zeker het meest prominente ontwerpelement van deze telefoon en het gerucht gaat dat hij merkbaar uit de achterkant van de telefoon steekt.

Lekken bevestigen dat de Pixel Fold wordt geleverd met drie camera’s aan de achterzijde, en de verwachting is dat dit vrijwel dezelfde camera’s zullen zijn als op de Pixel 7 Pro. Die telefoon wordt geleverd met een brede, een ultrabrede en een 5x zoomperiscoopschieter.

De Pixel Fold heeft ook een selfiecamera op het omslagscherm en ook nog een selfiecamera op het hoofdscherm van tabletformaat.

We zijn erg benieuwd of het bedrijf een mooie nieuwe camerafunctie heeft bedacht die zou profiteren van de opvouwbare vormfactor, maar tot nu toe is daar geen specifieke informatie over. We zullen u echter op de hoogte houden van het nieuws zodra het binnenkomt.

Pixel Fold-prestaties en benchmarks

Tensor G2 kan het tegenhouden

Hoewel alles wat we tot nu toe hebben besproken voor de Pixel Fold er goed uitziet en goed uitpakt, is er één functie die je misschien teleurstelt.

Er wordt gezegd dat de Pixel Fold wordt geleverd met de Tensor G2-chip van Google erin. Dezelfde chip als in de Pixel 7-serie. En ook dezelfde chip als in de Google Pixel 7a.

Je hebt dezelfde chip op de Google-telefoon van $ 500 en op deze superdure Pixel Fold van $ 1.700!

Dus… wat is er mis met de Tensor G2? Welnu, het is een prima chip bij gebruik op telefoons van minder dan $ 1.000, maar de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-chip die naar verwachting de Galaxy Fold 5 van stroom zal voorzien, is een absoluut beest en aanzienlijk krachtiger dan de eigen oplossing van Google. Het zal een belangrijk verkoopargument zijn voor Samsung. En als je om prestaties geeft (en dat zou je moeten doen op zo’n premium telefoon), is de Tensor G2 gewoon niet vergelijkbaar met de allerbeste.

Maar laten we eens kijken of Google een of andere goocheltruc uithaalt en misschien heeft het wat aanpassingen aan de chip voor ons in petto.

Voor de rest zou het Pixel Fold-basismodel 12 GB LPDDR5X RAM en 256 GB opslag hebben, en dat zou $ 1.700 kosten. Dan zou je ook een model van 12/512 GB moeten hebben voor $ 1.800.

Pixel Fold-software en Android-versie

Kan Google de multitasking-functies van Samsung evenaren voor opvouwbare telefoons?

Een ander ding waar u op moet letten, is de Google Pixel Fold-software.

Zeker, het zal waarschijnlijk Android 13 draaien bij de lancering (hoewel Android 14 ook officieel zal worden gemaakt bij Google I/O). Het is echter de eerste opvouwbare telefoon van Google en dat betekent dat we het gesplitste scherm en de algehele benadering van multitasking moeten zien die zo belangrijk zijn voor een opvouwbare telefoon.

Hoeveel jaar software-updates krijgt de Pixel Fold? Zullen het slechts drie jaar grote OS-updates zijn, zoals de Pixel 7-serie? Dit lijkt niet goed voor een premium telefoon zoals de Fold, dus dit is nog iets waar we op moeten letten.

Pixel Fold-batterij

Grotere batterij dan Galaxy Fold 4

Het forse gewicht van de Pixel Fold is zeker een nadeel, maar aan de andere kant krijg je een grotere batterij dan de Galaxy Z Fold 4.

Hoewel we het exacte batterijformaat van de Pixel Fold niet weten, weten we wel dat de Fold 4 wordt geleverd met een batterij van 4.400 mAh, dus we zouden een groter aantal krijgen op de Google-vouwtelefoon.

Google zal naar verluidt beweren dat de Pixel Fold een batterijduur van 24 uur heeft, of tot 72 uur in een energiebesparende modus, maar dat zijn alle details die we tot nu toe hebben.

Pixel Fold-oplaadsnelheden

Google is een van de meest conservatieve bedrijven als het gaat om laadsnelheden. Of met andere woorden, Pixel-telefoons laden langzaam en lang op.

We verwachten niet dat de Pixel Fold daar verandering in gaat brengen. Als we de Pixel 7 Pro nemen, laadt die telefoon op tot 23 W via een kabel en tot 15 W draadloos.

Pixel Fold-audiokwaliteit en haptiek

Vouwtelefoons hebben een groter formaat en dat biedt de mogelijkheid om luidsprekers van hogere kwaliteit te gebruiken dan traditionele plaattelefoons.

We hebben gezien dat Galaxy Fold-telefoons consequent betere luidsprekers hebben dan bijvoorbeeld de Galaxy S-serie.

We verwachten een vergelijkbaar krachtig luidsprekersysteem op de Pixel Fold, maar tot nu toe hebben we geen inzicht in de exacte audiospecificaties of kwaliteit.

We verwachten ook niets minder dan haptiek van vlaggenschipkwaliteit, maar nogmaals, meer kleur hierover wanneer we de telefoon in handen krijgen.


Pixel Fold-concurrenten

De enige en belangrijkste rivaal van de Pixel Fold is duidelijk de Galaxy Z Fold 4, maar nog meer de Galaxy Z Fold 5 die naar verwachting in augustus aankomt, slechts een paar maanden na de Pixel Fold. Die telefoon zal een aantal verbeteringen opleveren, waaronder de nieuwe Snapdragon 8 Gen 2-chip die de vloer aanveegt met de Tensor G2-chip.
De Oppo Zoek N2 is een ander geweldig alternatief. Het is ook een opvouwbare telefoon die opengaat als een boek, maar hij is veel compacter en lichter van gewicht. Helaas kun je die telefoon officieel niet buiten China kopen.

Pixel Fold-samenvatting

Eindelijk wat concurrentie voor de Galaxy Z Fold!

Het is geweldig om te zien dat Google zich aansluit bij de opvouwbare telefoonruimte. We hebben gezien dat een aantal Chinese bedrijven geweldige opvouwbare telefoons maken, maar tot nu toe was er geen echte Galaxy Fold 4-rivaal in de VS, het VK en de rest van de westerse wereld.

Hoewel de Pixel Fold een paar jaar later wordt gelanceerd, lijkt hij de juiste scharniertechnologie en zelfs waterbescherming te hebben, dus het zou het belangrijkste tabblad moeten zijn voor de duurzaamheid van een opvouwbare tablet.

We twijfelen er niet aan dat Google ook een geweldige camera zal hebben, maar een gebied waar we ons zorgen over maken, is de Tensor G2-chip die langzamer is dan de concurrentie. Deze langzamere chip is niet echt een probleem in een telefoon van $ 600, maar het wordt problematisch voor een apparaat dat bijna $ 2.000 kost.

We zijn ook benieuwd of dit een zwaardere telefoon is dan de Galaxy, maar ook het voordeel van een langere batterijduur. Laten we eens kijken of Google er inderdaad vanaf de eerste poging in is geslaagd om de beste opvouwbare telefoon op de markt te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *