Google Pixel 7a vs Google Pixel 6a: Wat u kunt verwachten

Home » Blog » Google Pixel 7a vs Google Pixel 6a: Wat u kunt verwachten

Introductie

Als alle goede dingen tot een einde komen, moet de Pixel 6a de handdoek in de ring gooien en zijn opvolger verwelkomen, die de glorie van de betaalbare Pixel-telefoon in 2023 naar nieuwe hoogten zal stuwen. Ja, inmiddels weten we zeker dat de Pixel 7a eraan komt, met als enige vage aspect van de telefoon de marktreleasedatum.

Maar wat zijn de verschillen tussen de Pixel 7a en de Pixel 6a, en is er eigenlijk iets op afstand intrigerend om een upgrade te rechtvaardigen van de uitstekende betaalbare pixeltelefoon van vorig jaar? Nou, deze keer rond, Google heeft gegooid in veel spannende nieuwe functies op de Pixel 7a, waardoor het meer dan een waardige follow-up van de Pixel 6a. De nieuwe telefoons landt met een nieuwe chipset, verbeterde camera en verbeterd scherm, terwijl het zijn vriendelijke ontwerp en superbetaalbare prijskaartje behoudt.

Dus, alles welbeschouwd, veegt de Pixel 7a de vloer aan met de Pixel 6a? Laten we onderzoeken!

Pixel 7a vs Pixel 6a in een notendop:

  • Tensor G2 (Pixel 7a) vs Tensor G1 (Pixel 6a)
  • 90Hz OLED (Pixel 7a) vs 60Hz OLED (Pixel 6a)
  • 64MP breed, 13MP ultrabreed (Pixel 7a) vs 12MP breed, 12MP ultrabreed (Pixel 6a)
  • Vernieuwd ontwerp (Pixel 7a)
  • 8GB RAM (Pixel 7a) vs 6GB RAM (Pixel 6a)

Ontwerp en Displaykwaliteit

Core Pixel DNA

Als directe opvolger van de Pixel 6a, maar ook met veel inspiratie van de nieuwe Pixel 7-familie, is de Pixel 7a een telefoon die dat onmiskenbare Pixel DNA in zich draagt. Er is weinig veranderd, en toch is het doodsimpel om het verschil te zien tussen de nieuwe en de oude generatie. hate it or love it, de zwarte camerastrip aan de achterkant van de Pixel 6a gaat de geschiedenis in, want de Pixel 7a scoort de Pixel 7’s benadrukte metalen camerabalk, die naadloos opgaat in het metalen zijframe van de telefoon en zorgt voor een gedurfde nieuwe look.

Hoewel sommige vroege rapporten aangaven dat de Pixel 7a een volledig metalen behuizing zou kunnen aannemen, zijn die uiterst onwaarschijnlijk omdat de Pixel 7a zeer zeker zijn plastic behuizing zal behouden. Deze keer zou er echter een voordeel aan zitten – voor het eerst op een betaalbare Pixel zal Google gebruik maken van draadloos opladen, wat niet mogelijk zou zijn geweest met een volledig metalen ontwerp.

Over het scherm gesproken, hoewel er schijnbaar veel overeenkomsten zijn (6,1-inch formaat, OLED-technologie, FHD+ resolutie), maakt een belangrijke nieuwe functie van de Pixel 7a het een veel intrigerender toestel. Met een 90Hz schermverversingssnelheid zorgt het nieuwe apparaat voor een veel soepelere interfacenavigatie, een step-up van het traditionele 60Hz-scherm dat de Pixel 6a draagt. Dit is zeker een belangrijke functie, zeker een van de meer indrukwekkende nice-to-haves in de sub-$500 categorie.

Prestaties en software

DeTensor G2-chipset met al zijn kunstmatige intelligentie en machine-learning chops is eind 2022 op de Pixel 7-serie gedebuteerd. Ja, dezelfde processor die Google’s vlaggenschepen voedt, drijft ook zijn nieuwste betaalbare telefoon aan, wat zeker een belangrijk, belangrijk verkoopargument van de Pixel 7a is.

Ondertussen kwam de Pixel 6a met de Tensor G1-chipset, die eigenlijk niet zo ver afstaat van zijn opvolger. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de twee chips? Niet zoveel, eigenlijk: zowel de Tensor G1 als de G2 komen met een 2+2+4 chipsetconfiguratie, bestaande uit twee krachtige ARM Cortex-X1 kernen en vier Cortex-A55 kernen. Toch gebruikt de Tensor G1 de Cortex-A76-kernen uit het middensegment, terwijl de Tensor G2 de iets snellere Cortex-A78-kernen heeft. Daarom is het ruwe prestatieverschil tussen de twee chips niet zo groot, dus nee, de Tensor G2 is niet veel sneller dan zijn voorganger.

Een ander groot verschil tussen de Pixel 7a en de 6a is de hoeveelheid RAM aan boord – 8GB vs 6GB. Dat is een grote sprong in beschikbaar geheugen die zeker de multi-tasking dapperheid van het nieuwe apparaat zou kunnen verbeteren dat het op gelijke hoogte brengt met de Pixel 7 en veel andere Android vlaggenschepen, maar is zeker een belangrijke hardware-eigenschap in deze prijsklasse.

Naast de toename van het geheugen verwachten we geen verbetering van de beschikbare opslag. 128 GB native on-board opslag is alles wat je krijgt. Geen microSD-kaart aan dek, dus je zult je opslag zorgvuldig moeten beheren of vertrouwen op een cloud-gebaseerde opslagdienst om in je behoeften te voorzien.

Camera

Belovende veranderingen

Beide toestellen maken gebruik van dubbele camera-indelingen aan de achterkant, met brede en ultrabrede lenzen, maar dat is waar de meeste overeenkomsten eindigen.

Terwijl de Pixel 6a vertrouwt op een van Google’s favoriete camerasensoren die door de jaren heen op veel Pixel-telefoons werd gebruikt, de Sony IMX363, zal de Pixel 7a een gloednieuwe sensor gebruiken. Een 64MP 1/1,7-inch Sony IMX787-aangedreven camera zal de fakkel dragen voor de Pixel 7a, een nogal grimmige verbetering ten opzichte van de 12,2MP 1/2,55-inch Sony IMX363 brede camera op de Pixel 6a.

Hoewel de resolutie alleen al een grote verbetering op zich is, kan de veel grotere nieuwe sensor mogelijk de low-light capaciteiten van de Pixel 7a enorm verbeteren. Gezien Google’s grote vertrouwen in geavanceerde beeldverwerkingsalgoritmen en kunstmatige intelligentie, verwachten we dat de Pixel 7a ver boven zijn gewicht zal uitsteken en de fotografische dapperheid van de Pixel 6a zal overtreffen.

De ultrabrede camera op de Pixel 7a is ook nieuw. In tegenstelling tot de Pixel 6a, die wordt geleverd met een 12MP Sony IMX386, vertrouwt de Pixel 7a op een 13MP Sony IMX712-sensor voor zijn ultrabrede shenanigans, wat ook de beeldmogelijkheden in deze camerafunctie zou kunnen verbeteren.

 

Batterijduur en opladen

Draadloos opladen is een go

Niets is in toon gesteld als het gaat om de batterijcapaciteit van de Pixel 7a. Over het algemeen verwachten we een batterij die net zo groot is als de 4.410mAh batterij van de Pixel 6a, dus alles in de 4.400-4.500mAh range komt waarschijnlijk onze kant op. Dat is een batterij van goede grootte voor zowel het formaat als de prijsklasse van de Pixel 7a, een waarmee je zeker een dag van matig tot zwaar gebruik kunt volhouden.

Als het gaat om opladen, hebben we al vastgesteld dat de Pixel 7a draadloos opladen zal scoren, een primeur voor een betaalbare Pixel-telefoon, maar verwacht helaas geen al te snelle oplaadoplossing. Geruchten wijzen erop dat Google zal gooien in 5W draadloos opladen, die zeker zal worden zeer traag en misschien alleen geschikt voor uw ’s nachts opladen behoeften. Afgezien daarvan verwachten we 18W bedraad opladen op de nieuwe Pixel 7a, net zo snel als zijn voorganger.

En net als bij de Pixel 6a verwachten we geen oplader in de doos van de Pixel 7a. Je zult ofwel rechtstreeks bij Google moeten kopen als je geen geschikte oplader hebt, of vertrouwen op een oplossing van derden die de telefoon mogelijk langzamer oplaadt.

Specs Vergelijking

Dus, wat zijn de volledige Pixel 7a v Pixel 6a specs verschillen? Bekijk deze in onze speciale tabel hieronder:

 

*-verwachte specificatie

Samenvatting en eindoordeel

Zo, lijkt de Pixel 7a een goede koop voor $50 meer dan zijn voorganger? Zeker.
 
Hoewel onofficieel, maar zwaar uitgelekt en weinig aan de verbeelding overlatend, vormt de Pixel 7a zeker een van de meer intrigerende apparaten om dit jaar te verwachten, met belangrijke verbeteringen aan enkele belangrijke aspecten van een moderne telefoon. Nieuwere chipset, gereviseerde camera, veelbelovend scherm en opgefrist ontwerp klinken allemaal alsof ze de extra $ 50 waard zijn die Google zou kunnen vragen voor zijn volgende Pixel.
 
Zeker, op zichzelf is de Pixel 6a nog steeds een uitstekende betaalbare telefoon die in staat lijkt om zich staande te houden tegen de Pixel 7a. Als je er een gebruikt en er niet echt problemen mee hebt, zal het moeilijk zijn om je te verkopen aan de aankomende Pixel 7a. Ja, die zal het recept perfectioneren, maar over het algemeen niets te baanbrekend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *