Google Pixel 7a versus Pixel 8

Home » Blog » Google Pixel 7a versus Pixel 8

Hoewel het technisch gezien het nieuwste is, zou de Pixel 7a zeker niet de enige Pixel-telefoon zijn die in 2023 wordt uitgebracht. De Pixеl 8-serie komt zeker later dit jaar, waardoor 2023 op de best mogelijke manier een erg druk jaar voor Google wordt. Hoewel de Pixel 8 hoogstwaarschijnlijk een echte vlaggenschiptelefoon zal zijn in de ware zin van het woord, met een nieuwe chipset, mogelijk een nieuwe camera en mogelijk ook andere mogelijke verbeteringen.

Er gaan zelfs geruchten dat de Pixel 7a het laatste lid van de betaalbare Pixel-serie zou kunnen zijn, en het zou logisch zijn als de Pixel 8 min of meer zou fungeren als spirituele opvolger, dus het is best interessant om te zien hoe de zaken zullen aflopen voor Google’s compact telefoons vooruit.

Ontwerp en weergavekwaliteit

Vriendelijk pixelontwerp

De Pixel 7a is onbeschaamd Pixel, met een vertrouwde en vriendelijke ontwerptaal die grotendeels in lijn is met de Pixel 7 en Pixel 7 Pro. Voorbij is de zwarte strip aan de achterkant van de telefoon, een van de kenmerkende apparaatelementen van de Pixel 6-serie. In plaats daarvan heeft de Pixel 7a een zogenaamde 3D Metal Visor in dezelfde kleur als het zijframe van de telefoon. Zoals je mag verwachten van een ‘betaalbare’ Pixel, is de achterkant van de telefoon gemaakt van plastic, terwijl het frame van de telefoon is gemaakt van gerecycled aluminium.

Het is te vroeg om te weten of Google dingen zal veranderen met de Pixel 8 wat het ontwerp betreft. Eerlijk gezegd werkt de bestaande ontwerptaal best goed voor Google. Kleine aanpassingen hier en daar moeten waarschijnlijk worden verwacht, maar de algemene look en feel van de Pixel-line-up zal zeer waarschijnlijk live blijven op de Pixel 8.

De Pixel 7a-doos wordt netjes gevuld geleverd met een USB Type-C naar USB Type-C-kabel in de doos, een USB Type-A naar USB Type-C-adapter, de gebruikelijke boekjes en een hulpmiddel voor het uitwerpen van de simkaart. Geen oplader in de doos van deze. Dit is het nieuwe normaal.

Qua schermgrootte en -kwaliteiten herhaalt de Pixel 7a grotendeels de Pixel 6a-specificaties. Het wordt geleverd met een 6,1-inch FHD + OLED-scherm met relatief dikke randen, een geperforeerd scherm en een ingebouwde vingerafdrukscanner. Opvallend is de hobbel naar 90Hz verversingssnelheid, waardoor interfacenavigatie merkbaar soepeler en lonender wordt. De telefoon ondersteunt het weergeven van HDR-inhoud.

De beeldschermspecificaties van de Pixel 8 hangen nog in de lucht. We denken niet dat Google de belangrijkste beeldschermspecificaties zal veranderen met de Pixel 8, dus we gaan ervan uit dat deze wordt geleverd met een 6,3-inch OLED-scherm met een relatief maximale helderheid (voor een Pixel) en over het algemeen een goede kleurweergave.

Metingen weergeven:

De Pixel 7a wordt geleverd met zowel een vingerafdrukscanner als gezichtsontgrendeling op basis van foto’s aan boord. De vingerafdruksensor is snel en pittig, maar je moet wel goed contact maken met het scangebied. U kunt ook de snellere en handigere Face Unlock gebruiken, hoewel deze zeker niet zo veilig is als de vingerafdrukscanner.

We verwachten dat de Pixel 8 ook wordt geleverd met zowel een vingerafdrukscanner als een oplossing voor het ontgrendelen van 2D-gezichten.

Prestaties en software

Zal de generatiesprong van Tensor G2 naar G3 opmerkelijk zijn?

Hoewel het wordt gezien als “betaalbaar”, wordt de Pixel 7a in feite aangedreven door de Tensor G2-chipset van vlaggenschipkwaliteit, dezelfde die klikt en tikt in de Pixel 7 en Pixel 7 Pro. Het is snel genoeg volgens de huidige normen, maar het moet nogmaals worden benadrukt dat de reeks aangepaste Tensor-chips van Google nooit ging over onbewerkte prestaties en hoge benchmarkscores. In plaats daarvan plaatst het zowel kunstmatige intelligentie als machine learning op de voorgrond.

In mijn persoonlijke ervaring zijn de prestaties op de Pixel 7a meer dan behoorlijk. Je zult je verwachtingen echter dienovereenkomstig moeten aanpassen, dus verwacht geen recordbrekende fps-cijfers in 3D-games. Voor mijn normale gebruik is de Pixel 7a perfect in staat om alles met gemak aan te kunnen. Het vloeiendere scherm geeft absoluut de indruk dat de telefoon veel sneller is, wat zeker helpt bij de waargenomen prestaties. Er is slechts 128 GB opslagruimte beschikbaar aan boord, dus u zult waarschijnlijk op een gegeven moment moeten vertrouwen op een cloudgebaseerde opslagoplossing.

De Pixel 8 komt waarschijnlijk met de volgende versie van de Tensor-chip. Hoogstwaarschijnlijk de Tensor G3 genoemd, heeft blijkbaar de codenaam “Zuma”, maar is nog steeds in het geheim omgeven. Geruchten wijzen erop dat deze telefoon mogelijk wordt geleverd met maximaal 12 GB LPDDR5X RAM, evenals een door Samsung gemaakte G5300-modem, maar verder zijn de details schaars.

Prestatiebenchmarks:

Wat softwareondersteuning betreft, wordt de Pixel 7a geleverd met Android 13 en krijgt hij drie grote software-updates en vijf jaar beveiligingsondersteuning. Dit betekent dat u mag verwachten dat Android 14, Android 15 en Android 16 de nieuwste Pixel-telefoon zullen sieren, en dat deze tot 2028 beveiligingspatches zal ontvangen. We verwachten een vergelijkbare behandeling voor de Pixel 8, maar aangezien deze hoogstwaarschijnlijk met Android zal aankomen 14 out of the box, kunnen we Android 17 verwachten op het aankomende vlaggenschip.

Camera

De Pixel 7a krijgt nieuwe camera’s, kunnen we hetzelfde verwachten voor de Pixel 8?

De Pixel 7a wordt geleverd met een 64 MP groothoekcamera die gebruikmaakt van de beeldkwaliteit van een gloednieuwe camerasensor voor de Pixel-serie: de Sony IMX787. Met 64 MP klinkt het als een behoorlijke verhoging van de resolutie, maar verwacht niet dat de Pixel 7a 64 MP foto’s uitvoert. Google gebruikt quad-binning om vier pixels te combineren tot één, waardoor 16 MP-foto’s worden uitgevoerd. Deze vier pixels kunnen veel meer licht binnenlaten dan een enkele, waardoor de mogelijkheden bij weinig licht van de telefoon worden verbeterd.

Ook de ultragroothoekcamera is nieuw. De Pixel 7a wordt geleverd met de 13 MP Sony IMX712-sensor, terwijl de meeste eerdere Pixel-telefoons eerder vertrouwden op de 12 MP Sony IMX386.

De kans is groot dat beide camera’s de Pixel 8 halen. Natuurlijk zal het meer dan normaal zijn om een ​​groot aantal verbeteringen aan dek te verwachten die het een capabelere cameratelefoon zullen maken. De meeste Pixels zijn van oudsher zeer sterke camerakandidaten, vergelijkbaar met de Apples en Samsungs van de wereld, dus het is normaal om hoge verwachtingen te hebben van de Pixel 8.

Batterijduur en opladen

Met een batterij van 4.385 mAh aan boord, heeft de Pixel 7a een zeer goede balans tussen batterijcapaciteit en totale grootte. Wat Pixels betreft, dat is een redelijk goede batterij die je waarschijnlijk gemakkelijk een hele dag zou kunnen gebruiken.

Als het om de Pixel 8 gaat, weten we nog geen details. De Pixel 7 werd geleverd met een batterij van 4.355 mAh, dus we verwachten over het algemeen iets in de nabije toekomst voor de Pixel 8.

De Pixel 7a wordt niet geleverd met een oplader in de doos en de Pixel zal waarschijnlijk ook niet over de essentiële muuradapter beschikken. De Pixel 7a ondersteunt tot 18 W bekabeld opladen en debuteert op een betaalbare Pixel 7,5 W draadloos opladen. Dat is vrij traag in vergelijking met de meeste vlaggenschepen die tot 15 W ondersteunen, maar zelfs draadloos opladen op de Pixel 7a is een soort overwinning.

Vergelijking van specificaties

Snel overzicht van de specificaties in een tabel

Link naar volledige vergelijking van 1v1-specificaties op onze website

Samenvatting en eindoordeel

Hoewel iets duurder dan zijn voorganger, is de Pixel 7a een zeer degelijk aanbod dat bijna vlaggenschipspecificaties combineert voor een middenklasse prijs. Zeker, voor $ 100 meer kun je een Pixel 7 krijgen, maar schiet nog niet zo snel de Pixel 7a neer. Het is een verstandige telefoon die zich richt op de basis en die je gemakkelijk lang meegaat als je hem de kans geeft.

Ondertussen weten we nog steeds niet zeker welke richting Google opgaat met de Pixel 8. Als alles gaat zoals we verwachten, zien we mogelijk een licht herontwerp, verbeterde prestaties en camerabeeldkwaliteit, evenals nog slimmere software die leuk is om te hebben. . We zullen het weten zodra de telefoon officieel wordt. Of, zoals de geschiedenis het wil, de komende maanden overvloedig lekken.

Dus, moet je wachten op de Pixel 8 of voor de Pixel 7a gaan? Als je nu een telefoon nodig hebt en je hebt besloten dat het gewoon een Google-telefoon moet zijn, dan moet je waarschijnlijk verstandig kiezen tussen de Pixel 7 en de Pixel 7a. Wachten op de Pixel 8 heeft alleen zin als je kunt wachten en nieuwsgierig bent naar wat Big G aan het koken is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *