Google Pixel 7a versus Pixel 7: wat u kunt verwachten

Home » Blog » Google Pixel 7a versus Pixel 7: wat u kunt verwachten

Inleiding

De Pixel 7a is niet voor niets een van de meest verwachte telefoons uit het middensegment van 2023: dit zal naar verwachting de eerste betaalbare telefoon van Google zijn die wordt geleverd met een hoge verversingssnelheid en hij krijgt ook de nieuwste Google Tensor G2-chip.

Dit is precies wat je krijgt met de vlaggenschip-klasse Pixel 7, dus… waarom zou je je zelfs druk maken over de duurdere telefoon als je in principe dezelfde functies kunt hebben op de Pixel 7a?

In dit artikel gaan we dieper in op de verschillen tussen de Pixel 7a en de Pixel 7, want er komt natuurlijk meer bij kijken dan alleen deze specificaties, dus laten we het eens nader bekijken.

De verwachte verschillen tussen Pixel 7a en Pixel 7 in een notendop:

  • Pixel 7 is een grotere telefoon
  • De Pixel 7 heeft een grotere batterij
  • Pixel 7 laadt sneller op
  • Pixel 7a draadloos opladen is deprimerend traag
  • Pixel 7 zal naar verwachting meer camerafuncties hebben

Inhoudsopgave:

Ontwerp en weergavekwaliteit

De Pixel 7a wordt lichter en compacter

Zowel de Pixel 7a als de Pixel 7 zijn GEEN gigantische telefoons, maar als je de compactere van de twee wilt, is dat de Pixel 7a met zijn 6,1-inch scherm in vergelijking met de iets grotere 6,3-inch Pixel 7.

Verwacht, naast zijn kleinere formaat, dat de 7a aanzienlijk lichter is, en we denken eigenlijk dat liefhebbers van compacte telefoons dit erg zullen waarderen en dit alleen al zou een van de grotere voordelen kunnen zijn die de 7a heeft ten opzichte van de duurdere Pixel 7.

Terwijl andere recente betaalbare telefoons zoals de Galaxy A54 5G zijn overgestapt op een glazen achterkant, zal de Pixel 7a naar verwachting nog steeds een plastic behuizing hebben in plaats van glas dat wordt gebruikt op de duurdere Pixel 7. Een plastic telefoon voelt misschien niet zo premium aan als een telefoon gemaakt van glas, maar plastic weegt minder en zal niet versplinteren als je de telefoon laat vallen, dus het is veel gemakkelijker om je telefoon zonder beschermhoes te gebruiken.

Zowel de Pixel 7a als de Pixel 7 zijn verkrijgbaar in een selectie van drie kleuren, maar deze kleuren zijn verschillend. Hier is de volledige lijst:

Pixel 7a-kleuren:

  • Licht hemelsblauw
  • Witte katoen)
  • grijs (koolstof)

Pixel 7-kleuren:

Waarschijnlijk de meest verwachte upgrade in de Pixel 7a is het display. Het is hetzelfde 6,1-inch OLED-scherm als in de Pixel 6a van vorig jaar, maar wat anders is, is dat het nu een snelle vernieuwingsfrequentie van 90 Hz ondersteunt. Dit plaatst het op één lijn met de Pixel 7 en is geweldig nieuws. Het 60Hz-scherm op de A-serie maakte eerder de ervaring van het gebruik van de telefoon schokkerig, en dit zal het eindelijk oplossen.

In termen van biometrie zullen beide telefoons vertrouwen op goede oude vingerafdrukscanners van het optische type die in het scherm zijn ingebed. Pixels zijn bekritiseerd omdat ze een iets tragere vingerafdruklezer hebben dan andere populaire telefoons, en hoewel het geen dealbreaker is, is het iets om in gedachten te houden.

Prestaties en software

Leeuwenbek 8 Gen 2 spant zijn spieren

Als het gaat om telefoons van ongeveer $ 500, is de Snapdragon 8 Gen 2 een absoluut beest van een chip.

Van zowel de Pixel 7a als de Pixel 7 wordt verwacht dat ze dezelfde chip gebruiken, en het is toevallig ook dezelfde chip die wordt gebruikt op de $ 900 Pixel 7 Pro.

Met deze upgrade blijft de Pixel 7a waarschijnlijk de snelste Android-telefoon in deze prijsklasse, maar puur in vergelijking met de Pixel 7 zou er geen groot verschil in de prestaties moeten zijn.

We zouden kunnen zien dat de Pixel 7 een klein voordeel heeft bij gamen, aangezien het een grotere telefoon is die warmte beter zou moeten kunnen afvoeren, plus 8 GB RAM, terwijl het gerucht gaat dat de Pixel 7a wordt geleverd met 6 GB RAM.

Qua software zullen er geen verschillen zijn tussen de Pixel 7a en Pixel 7. Beide telefoons zullen naar verwachting starten met Android 13 in de vorm zoals Google het zelf voor ogen had.

Het beste van Pixel-telefoons is dat ze software-updates krijgen direct nadat Google ze heeft uitgebracht, terwijl Android-telefoons van andere merken maanden moeten wachten om die updates te krijgen. Zowel de Pixel 7 als de Pixel 7a zouden drie grote Android OS-upgrades en vier jaar beveiligingsupdates moeten krijgen.

Camera

Pixel 7a zal naar verwachting de sprong maken naar een hoofdcamera met hoge resolutie

Google Pixel-telefoons vertrouwen meestal op software voor hun beeldverwerking, maar onlangs zijn de vlaggenschipseries ook overgestapt op een camerasensor met een hogere resolutie, en nu wordt verwacht dat de Pixel 7a eindelijk zal volgen.

Dit zou de 7a op één lijn brengen met de 7 als het gaat om het gebruik van een moderne sensor.

We verwachten echter niet veel verschil te zien in termen van daadwerkelijke foto’s. Verwacht dat beide beelden vastleggen met een zeer goed dynamisch bereik en aangename kleuren, met die kenmerkende “Pixel” -look.

Voor video-opnamen rekenen we er echter op dat de Pixel 7a grotere stappen zal maken, aangezien het vorige model in de serie een grote uitsnede gebruikte voor video en de stabilisatie zou beter kunnen. De Pixel 7 heeft momenteel een veel betere video-opname dan de A-serie.

Audiokwaliteit en haptiek

We zullen deze sectie bijwerken zodra we de Pixel 7a in handen hebben, maar we moeten vermelden dat de Pixel 7 al een behoorlijk hoge lat heeft gelegd voor audiokwaliteit met behoorlijk dreunende en goed gedefinieerde luidsprekers.

Qua haptiek sluiten veel budgettelefoons het compromis met een haptische motor die geen strakke trillingen levert, wat zeker vervelend kan zijn. Laten we eens kijken of de Pixel 7a een hoogwaardige vibratiemotor gebruikt.

Batterijduur en opladen

Pixel 7 komt met de grotere batterij

Zowel de Pixel 7a als de Pixel 7 zijn geen gigantische telefoons, maar omdat de Pixel 7 groter is, verwachten we dat de batterijcapaciteit van 4.355 mAh groter is dan die van de Pixel 7a.

We hebben nog steeds geen specifieke verwachtingen over het batterijformaat van de Pixel 7a, maar we verwachten wel een formaat in de buurt van 4.100 mAh (educated guess).

Beide telefoons zouden comfortabel een hele dag mee moeten gaan, maar niet veel meer.

We zullen dit gedeelte updaten met onze onafhankelijke batterijtests, dus kom hier zeker terug na de lancering van de Pixel 7a.

Een belangrijke wijziging aan de Pixel 7a is het opladen. Bedraad opladen zal naar verwachting nog steeds vrij traag blijven met 18 W, maar dat is eigenlijk niet veel langzamer dan de oplaadsnelheden van 20 W op het vlaggenschip Pixel 7.

Wat nieuw is op de Pixel 7a is draadloos opladen, een functie die voorheen niet beschikbaar was op de A-serie. Er wordt echter gezegd dat Google alleen 5W draadloos opladen brengt, wat ongelooflijk traag is. Ter vergelijking: de Pixel 7 ondersteunt draadloos opladen met 20 W.

Vergelijking van specificaties

En hier is een kort overzicht van de belangrijkste specificaties van elk van deze telefoons.

Samenvatting en eindoordeel

Na maanden van lekken en speculaties zal de Pixel 7a naar verwachting officieel worden onthuld op Google I/O 2023 op 10 mei met een release in de winkel die naar verwachting in de volgende maand juni zal plaatsvinden.

Hoewel we de exacte prijs nog steeds niet weten, wijzen de verwachtingen op een prijs van $ 450 tot $ 500, wat net onder de startprijs van $ 600 van de Pixel 7 ligt.

We moeten echter vermelden dat de Pixel 7 de laatste tijd een aantal enorme kortingen heeft gekregen en tegenwoordig vaak te vinden is tegen prijzen vanaf slechts $ 450, dus er is misschien niet eens een prijsverschil tegen de tijd dat de Pixel 7a wordt gelanceerd.

De Pixel 7 heeft nog steeds een aantal voordelen, zoals de meer premium bouwkwaliteit, sneller opladen (vooral draadloos opladen), maar de verschillen zijn erg klein en voor ons gaat het kiezen tussen deze twee over beslissen of je de voorkeur geeft aan de compactere Pixel 7a of de iets grotere en zwaardere Pixel 7.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *