Google Pixel 7a versus iPhone 13

Home » Blog » Google Pixel 7a versus iPhone 13

Inleiding

De Pixel 7a is een indrukwekkende telefoon die vlaggenschip-Android-functies naar een prijs van $ 500 brengt, dus zou het eigenlijk een redelijkere aankoop kunnen zijn dan een iPhone?

We vergelijken de Pixel 7a met de iPhone 13, een apparaat dat behoorlijk wat meer kost, maar eigenlijk heeft de Pixel enkele functies die je niet zult vinden op het apparaat van Apple, zoals een snelle verversingssnelheid en een geavanceerde camera voor computationele fotografie.

De Pixel 7a wordt ook aangedreven door een Tensor G2-chip van vlaggenschipkwaliteit, veel sneller dan de meeste andere budget-Android-telefoons, en de prestaties zijn vergelijkbaar met die van de iPhone.

Dus wat zijn de verschillen en moet je wat geld besparen, of is het toch beter om voor de iPhone te gaan?

Pixel 7a versus iPhone 13 in een notendop:

  • iPhone is $ 700, Pixel is $ 500
  • Pixel heeft een goedkoper plastic ontwerp
  • Beiden hebben 6,1″ schermen
  • Pixel heeft een snelle verversingssnelheid van 90 Hz
  • Beide hebben zeer capabele camera’s
  • iPhone VEEL beter voor video-opname
  • iPhone heeft langere software-updates
  • iPhone laadt sneller draadloos op

Inhoudsopgave:

Ontwerp en weergavekwaliteit

Plastic Pixel ontmoet chique iPhone

Als het op design aankomt, wordt de Pixel 7a geleverd met een plastic achterkant en metalen rails, wat zeker niet zo luxe aanvoelt als de constructie van glas en aluminium van de iPhone.

Plastic heeft echter één belangrijk voordeel ten opzichte van glas: het breekt niet als de telefoon op zijn rug valt, en dat stellen we op prijs.

Je zou verwachten dat een plastic telefoon ook minder weegt, maar dat is niet echt het geval.

Je kunt hierboven ook zien hoe de Pixel 7a eigenlijk merkbaar groter is dan de iPhone en ook breder vanwege die grotere rand rond het scherm.

Beide hebben echter water- en stofbescherming, de Pixel 7a is IP67-gecertificeerd, terwijl de iPhone 13 een IP68-beschermingsgraad heeft (hij is in theorie bestand tegen onderdompeling in water dieper en langer).

De Pixel wordt geleverd in vier kleuropties, terwijl de iPhone 13 ze alle zes heeft.

Als het op de schermen aankomt, hebben beide een 6,1-inch OLED-scherm met een iets andere beeldverhouding, dus de Pixel is smaller en groter met 20 tot 9, terwijl de iPhone iets breder is met 19,5 tot 9.

Maar het echte verschil zit gewoon in de kwaliteit van het schermpaneel, je ziet zeker wat kleurverschuiving onder een hoek op de Pixel, terwijl de iPhone dat probleem niet heeft.

Tegelijkertijd werkt de iPhone alleen op 60 Hz, terwijl de Pixel 90 Hz ondersteunt voor soepeler scrollen.

Voor biometrie gebruikt de Pixel 7a een vingerafdrukscanner van het optische type die in het scherm is ingebouwd, terwijl we Face ID op de iPhone hebben. U kiest uw voorkeur.

Prestaties en software

Vergelijkbare prestaties, maar iPhone heeft langere software-ondersteuning

Meestal hebben Android-telefoons uit het middensegment langzamere processors, maar niet de Pixel 7a, die is uitgerust met de vlaggenschipkwaliteit Tensor G2.

De iPhone heeft de Apple A15 Bionic, een van de beste processors die er is, die ondanks zijn oudere leeftijd overeenkomt met en in sommige opzichten beter is dan de Tensor.

Google heeft ook 8 GB RAM in de Pixel, het dubbele van dat van de iPhone. Houd er rekening mee dat iOS verschillende optimalisaties heeft, dus een directe RAM-vergelijking is niet altijd de meest nauwkeurige.

Een ander opmerkelijk verschil tussen deze twee zit alleen in de software die ze gebruiken. De Pixel draait op Android 13 versus de iPhone met de nieuwste iOS 16.

Deze kunnen niet meer verschillen, Android is het meer open platform met functies zoals multitasking die nog steeds ontbreken op de iPhone, maar Apple heeft dat rijkere ecosysteem met ondersteuning voor apparaten zoals AirPods, Apple Watch en services zoals AirDrop enzovoort.

In termen van dagelijkse prestaties lijken beide echter prima te werken, je moet gewoon weten welk platform je beter vindt.

Voor software-updates krijgt de Pixel 7a slechts 3 jaar grote software-updates vergeleken met 5 of zelfs 6 jaar voor iPhones. Dat is een enorm verschil waar je rekening mee moet houden.

En wat connectiviteit betreft, beide telefoons hebben 5G met ondersteuning voor alle grote Amerikaanse providers. Verizon handelt als Verizon en lanceert een speciale mmWave-versie van de Pixel 7a voor een hogere prijs van $ 550.

Camera

Twee geweldige camera’s voor foto’s, maar Pixel valt uit elkaar in video

Zowel de Pixel als de iPhone worden geleverd met een dubbel camerasysteem, waaronder een brede en een ultrabrede shooter.

De Pixel 7a maakt de sprong naar een nieuwe 64 MP Sony IMX787-sensor voor de hoofdcamera. Deze sensor wordt niet vaak gebruikt op andere telefoons en het is de eerste keer dat we hem op een Pixel zien. Zoals de meeste high-res telefoons, gebruikt het quad pixel binning, dus je krijgt 16MP-opnamen. De iPhone 13 is traditioneler met een 12 MP hoofdsensor.

We moeten deze camera’s nog in detail testen, maar de eerste tests laten zien dat de foto’s van deze twee redelijk vergelijkbaar lijken.

Video is echter het enige gebied waar Apple nog steeds de overhand heeft, of beter gezegd, de Pixel lijkt een vrij slechte videostabilisatie te hebben, wat resulteert in schokkerige beelden. We moeten nog meer in detail testen, maar dit lijkt tot nu toe het geval te zijn.

Audiokwaliteit en haptiek

Beide telefoons vertrouwen op een naar beneden gerichte hoofdluidspreker en een secundaire luidspreker in de oortelefoon voor audio-uitvoer.

We hebben de audiokwaliteit die uit die luidsprekers komt nog niet getest, dus kom hier terug wanneer we de beoordelingen hebben voltooid om de volledige primeur te krijgen.

Er is geen 3,5 mm koptelefoonaansluiting op beide telefoons.

Batterijduur en opladen

iPhone 13 heeft de langere batterijduur

De Pixel 7a heeft een 4.385 mAh-batterij die klinkt als een respectabele grootte in vergelijking met de 3.227 mAh-grootte op de iPhone 13, maar er is een “als” en dat “als” het verschil is tussen Android en iOS.

iOS lijkt die batterij veel beter te beheren en in het echte leven gaat de Pixel 7a lang niet zo lang mee als de iPhone 13.

We denken niet dat je met een van beide een probleem zou hebben om de dag door te komen, maar de iPhone heeft zeker meer in de tank na een hele dag gebruik.

We hebben onze diepgaande batterijtests op de Pixel 7a nog niet uitgevoerd, maar houd deze resultaten binnenkort in de gaten.

De oplaadsnelheden via een draad zijn bijna identiek: 20 W op de iPhone 13 en 18 W op de Pixel 7a.

En qua draadloos opladen is de iPhone twee keer zo snel met de 15 W MagSafe-technologie, vergeleken met slechts 7,5 W draadloze oplaadsnelheid op de Pixel 7a.

Vergelijking van specificaties

Je kunt de specificaties verschillen tussen de Pixel 7a en de iPhone 13 hieronder zien:

Samenvatting

De Pixel 7a trekt de spreekwoordelijke lijn in het zand en is waarschijnlijk de beste mid-range telefoon tot nu toe in 2023 en dit maakt het een geweldige optie voor mensen die een premium telefoon willen voor een lagere prijs.

Kiezen tussen de Pixel 7a en de iPhone 13 heeft natuurlijk veel te maken met of je de voorkeur geeft aan Android of iOS, maar als we dat buiten beschouwing laten, heeft de Pixel 7a het voordeel van snelle en soepele prestaties en een uitstekende camera voor foto’s.

De duurdere iPhone is echter duidelijk de meer geavanceerde telefoon, maar je kunt alleen echt zien of je geeft om zaken als Face ID, video-opnamekwaliteit (die gewoon slecht is op de Pixel), evenals software-ondersteuning en eigenlijk snel draadloos opladen.

Als je daar niet te veel waarde aan hecht, is de Pixel 7a een geweldige optie en als je een geweldige Pixel 7a-dealkunt u nog meer besparen.

Voor welke zou jij persoonlijk gaan, de Pixel 7a of de iPhone 13?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *