Google Pixel 7a Preview: is dit de voordeligste Pixel-telefoon?

Home » Blog » Google Pixel 7a Preview: is dit de voordeligste Pixel-telefoon?

Google Pixel 7a Inleiding

Google heeft zojuist de Pixel 7a aangekondigd tijdens zijn jaarlijkse Google I/O-ontwikkeltop, waarmee we een meer dan waardige opvolger zijn van de opmerkelijke Pixel 6a van vorig jaar.

De frisse nieuwe Pixel 7a was een van de slechtst bewaarde geheimen van de afgelopen maanden (hoewel de Pixelvouw is een waardige concurrent). Ja, het lekte overvloedig uit, waardoor alle kansen voor Google om ons te verrassen werden verpest. Dat is standaard niet slecht, maar de opwinding enigszins afgezwakt.
Je zou zeker geen vaderschapstest nodig hebben om te bepalen tot welke apparaatfamilie de Pixel 7a behoort. Het nieuwste betaalbare aanbod van Google is een apparaat met dat onmiskenbare Pixel-DNA en zal met trots toetreden tot de gelederen van de Pixel 7 Pro en de Pixel 7. Het trio heeft nu dezelfde ontwerptaal, dezelfde chipset en grotendeels dezelfde softwarefuncties, dus je kunt je afvragen of de Pixel 7a niet echt de beste nieuwe Pixel is die er is, hoewel het allemaal neerkomt op de prijsstelling.
Dus, wat is de schade? Welnu, de betaalbare Pixel is duurder geworden en zal in de VS een prijskaartje van $ 499 dragen. Die prijsstijging was grotendeels verwacht, maar natuurlijk jammer, omdat het de Pixel 7a een slechtere deal maakt dan zijn voorganger, die begon bij $ 449 maar nu is gedaald tot $ 349.

Wat is er nieuw aan het apparaat

  • Tensor G2-chipset
  • Scherm met 90Hz verversingssnelheid
  • 64 MP brede camera, 13 MP ultrabrede camera
  • 8 GB RAM-geheugen
  • Pixel 7-achtig ontwerp

Inhoudsopgave:

Google Pixel 7a-specificaties

Opmerkelijke hardwareverbeteringen

* – komt later dit jaar

Google Pixel 7a Ontwerp en kleuren

Een kleine verandering van hart

De Pixel 7a treedt op de voet in de voetsporen van de Pixel 7-serie. Het heeft een meer uitgesproken achteruitrijcamerastrip, die Google “3D-metalen vizier” noemt, die nu netjes aansluit op het geanodiseerde aluminium frame. Dit zorgt absoluut voor een meer samenhangende en moderne uitstraling, hoewel ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik de ingetogen zwarte strip van het Pixel 6-tijdperk niet zou missen.

Hoewel eerdere geruchten, is de achterplaat van de Pixel 7a geen metalen, maar vertrouwt op de o betrouwbaar–plastic. Hoewel het niet zo premium aanvoelt, weegt plastic wat zwaarder en maakt het ook draadloos opladen mogelijk. Dat is eigenlijk de eerste betaalbare Pixel die wordt geleverd met draadloos opladen, wat zeker leuk is om te hebben.

Qua grootte behoudt de Pixel 7a de totale grootte van zijn voorganger, de Pixel 6a. Die laatste bleek een van onze favoriete compacte Android-telefoons van 2022 te zijn, dus het is niet meer dan normaal dat we hoge verwachtingen hebben van zijn opvolger.

Tot grote ergernis van velen heeft de Pixel 7a geen 3,5 mm koptelefoonaansluiting. Het is oké, de Pixel 6a had er ook geen, dus het is tijd om alle hoop op te geven dat Google ooit nog de klassieke audio-interface op zijn telefoons zal terugbrengen.

En net als de Pixel 6a draagt ​​de Pixel 7a met trots een IP67-certificering als ereteken, waardoor hij stof- en waterdicht is. Dit betekent dat de telefoon beschermd is tegen langdurige blootstelling aan stof en kortstondig contact met water tot 1 meter diepte kan overleven.
Hoe zit het met de Pixel 7a-kleuren? In overeenstemming met de traditie om speelse namen en tinten voor zijn apparaten te bedenken, heeft Google zowel klassieke als speelse kleurstellingen: houtskool (zwart), sneeuw (wit), zee (lichtblauw) en koraal. Degelijke selectie die zou kunnen passen bij de smaak van een brede selectie mensen.

Google Pixel 7a-scherm

De Pixel 7a behoudt het 6,1-inch scherm van de Pixel 6a, maar voegt een zeer belangrijke vernieuwingsfrequentie-upgrade toe. Welkom bij de 90Hz-club, Pixel 7a! Dit zorgt voor een veel soepeler scrollen in de interface. Natuurlijk ondersteunen de Pixel 7 en Pixel 7 Pro een hogere maximale vernieuwingsfrequentie van 120 Hz, maar we zullen de 90 Hz-upgrade met open armen ontvangen.

Geen resolutieverhoging voor het scherm: de Pixel 7a blijft op FHD + resolutie.

Afgezien daarvan zal de Pixel 7a nog steeds worden geleverd met een 6,1-inch OLED FHD + -scherm, net als dat van de Pixel 6a, dus mensen die bekend zijn met het vorige apparaat zullen zich in bekende wateren bevinden. Uitstekend contrast, goede kleuren en even goede kijkhoeken zullen waarschijnlijk allemaal essentiële eigenschappen zijn van het scherm van de Pixel 7a.

Google Pixel 7a-camera

Iets veelbelovends doemt op aan de horizon

De Google Pixel 7a-camera zal ver verwijderd zijn van zowel die op de Pixel 7 als de Pixel 6a. Het oude dubbele camerasysteem, bestaande uit brede en ultrabrede camera’s die een hoofdbestanddeel waren van de meest betaalbare Pixels, is zeker terug, maar het verhoogt de aantallen tot niveaus die zelfs de nieuwe Pixel 7 niet kan bereiken .

De huidige consensus van de geruchtenmolen is dat de Pixel 7a zal beschikken over een 64 MP hoofdcamera met hoge resolutie, een grote verandering ten opzichte van de slechts 12 MP camera van de Pixel 6a van vorig jaar. Vermoedelijk zal Google quad-pixel binning gebruiken, waarbij vier pixels worden gecombineerd tot één, waardoor mogelijk 16 MP-foto’s worden uitgevoerd. Dat is een enorme verandering die zeker grote gevolgen zal hebben voor de waargenomen beeldkwaliteit van de Pixel 7a. Foto’s worden niet alleen gedetailleerder, maar dankzij de pixelbinning kan de sensor meer licht opvangen, waardoor de beeldkwaliteit bij weinig licht mogelijk beter is.

De Pixel 7a komt met de Sony IMX787-camerasensor, een vrij nieuwe ontwikkeling die de Pixel 7a zal helpen zijn spel te verbeteren, vooral in vergelijking met de “oud betrouwbaar” IMX363-camerasensor die werd gebruikt op de Pixel 6a, evenals op meerdere generaties van eerdere Pixels.

Tegelijkertijd krijgt de ultrabrede snapper ook een verandering van de camerasensor, aangezien de Pixel 7a de 13 MP Sony IMX712-sensor zal gebruiken voor zijn ultrabrede camera. Als opfriscursus maakten de Pixel 6a en veel eerdere Pixels gebruik van de 12 MP Sony IMX386 ultrabrede sensor.

In combinatie met Google’s set van door Tensor aangedreven AI- en ML-karbonades, zal de Pixel 7a hopelijk de vele jaren van Pixel-camera-bekwaamheid koesteren die de telefoons van Google in de eerste plaats tot een begrip hebben gemaakt.

Prestaties en benchmarks van Google Pixel 7a

Tensor G2 meldt zich voor dienst

Geen verrassingen hier, de Pixel 7a zal worden aangedreven door de Tensor G2-chipset, die eind 2022 naast de Pixel 7-serie van Google debuteerde. De Tensor G2 lijkt qua architectuur grotendeels op zijn voorganger.

Het is gebouwd op een 5nm productieproces en wordt geleverd met een 2+2+4 configuratie; dubbele krachtige ARM Cortex-X1-kernen, twee mid-range Cortex-A78-kernen en ten slotte vier Cortex-A55-efficiëntiekernen. Het verschil tussen de Tensor G2 en G1 zit in de mid-range cores, de iets langzamere Cortex-A76 op de Tensor G1.

Dus al met al zouden we hoogstwaarschijnlijk moeten verwachten dat de Pixel 7a zeer vergelijkbare prestatiecijfers haalt als de Pixel 7 en de Pixel 7 Pro, hoewel ook niet ver verwijderd van de vorige generatie Pixels. Maar we moeten altijd onthouden dat de Tensor-chipset nooit over pure prestaties ging, het is een platform dat verbeterde kunstmatige intelligentie op het apparaat en machine learning mogelijk maakt, die beide in deze tijd steeds belangrijker worden.

Afgezien van de Tensor G2, wordt de Pixel 7a geleverd met zo’n 8 GB RAM, een heel behoorlijke bult van 2 GB extra in vergelijking met de Pixel 6a. Dit is een verrassende upgrade voor een betaalbaar apparaat en past veel beter bij het vlaggenschip Pixels. De Pixel 7 wordt ook geleverd met 8 GB RAM, dus we kunnen niet anders dan verwachten dat de kleinere Pixel 7a vergelijkbare multitasking-mogelijkheden heeft als zijn enigszins luxe tegenhanger. Wat opslag betreft, krijgen we 128 GB aan native opslag op de Pixel 7a, uiteraard zonder extra hardware-uitbreidingsopties. Het lijkt er niet op dat Google nog een opslagvariant zal aanbieden, dus een Google One-abonnement met wat cloudopslag is de beste keuze.

Google Pixel 7a-connectiviteit

Net als de Pixel 6a en de meest recente Pixels, is de Pixel 7a een 5G-compatibel apparaat, met ondersteuning voor zowel sub-6GHz als mmWave 5G. Dit betekent dat u kunt profiteren van zowel de low-band als de high-band 5G-snelheden op Verizon, T-Mobile en AT&T.

Google Pixel 7a OS / Android-versie

Hoewel Android 14 technisch gezien een beetje officieel is, aangezien het momenteel beschikbaar is als een zeer vroege ontwikkelaarsbèta voor in aanmerking komende Pixel-telefoons, zal de volgende smaak van Android pas in augustus officieel op de Pixel 7a verschijnen. De Pixel 7a wordt geleverd met Android 13 uit de doos.

Google Pixel 7a-batterij

De Pixel 7a wordt geleverd met een batterij van 4.385 mAh, wat technisch iets minder is dan de batterij van 4.410 mAh die in de Pixel 6a werd gevonden. Toch bevindt het zich in dezelfde marge, dus we verwachten een vergelijkbare batterijduur. Google belooft tot 31 uur gemengd gebruik en tot 72 uur met de Extreme Battery Saver ingeschakeld. Dat is zeker in de marge van wat we kregen met de Pixel 6a en de Pixel 7.

Als we naar de batterijbenchmarks van de Pixel 7 kijken, zouden we waarschijnlijk ook een schatting moeten kunnen maken van wat we van de Pixel 7a kunnen verwachten. In onze speciale batterijtest voor het afspelen van video’s, waarbij de Pixel 7 een afspeellijst met video’s doorspeelde met een helderheid van 200 nits, duurde deze 9 uur en 13 minuten. Ondertussen duurde het 13 uur en 56 minuten in onze browsetest, en onze 3D-gamingtest putte de batterij van de Pixel 7 uit in 4 uur en 43 minuten. Oké resultaten, maar ik hoop dat de Pixel 7a die zal overtreffen.

Google Pixel 7a oplaadsnelheden

Als het op opladen aankomt, heeft 18W bekabeld opladen opnieuw de doorslag gegeven. Verwacht dus niet dat je Pixel 7a te snel oplaadt. Wat echter nieuw is op het gebied van opladen, is de ondersteuning voor draadloos opladen, nieuw op betaalbare Pixels. Hoop niet te hoog, want het maximum is 7,5 W, dus het zal waarschijnlijk alleen goed zijn voor ’s nachts herladen.

Google Pixel 7a-modellen

De Pixel 7a sluit zich aan bij de Pixel 7 en de Pixel 7 Pro, die eind 2022 officieel werden. Bekijk hun respectievelijke beoordelingen door de onderstaande links te volgen:

Google Pixel 7a-concurrenten

De frisse nieuwe Galaxy A54 5G is een van de serieuzere Pixel 7a-concurrenten voor dezelfde prijs. De frisse Samsung-telefoon uit het hogere middensegment wordt geleverd met een 6,4-inch Super AMOLED-scherm, FHD + -resolutie en een verversingssnelheid van 120 Hz, evenals 6 GB RAM, 128 GB opslag en een microSD-kaartsleuf voor wat opslaguitbreiding.

Aangedreven door de Exynos 1380-chipset, heeft deze een drievoudige camera-instelling, bestaande uit een brede, ultrabrede en macrocamera. Er is ook een batterij van 5000 mAh met 25 W bekabeld opladen, maar geen draadloos opladen. De prijzen voor deze beginnen bij $ 450, dus zeker in de marge van de Pixel 7a.

Maar raad eens, de Pixel 7 zelf is ook een heel degelijk alternatief voor de Pixel 7a. Met een iets hoger prijskaartje, maar mogelijk met een iets capabelere camera en vloeiender scherm, en beschikbaar met 256 GB opslagruimte, zou het een opmerkelijk alternatief kunnen zijn dat moet worden overwogen.

Google Pixel 7a Samenvatting en eindoordeel

We verwachten dat de Pixel 7a opnieuw een groot succes zal worden op de mid-range markt en gemakkelijk de kroon zal stelen van de Pixel 6a en een van de meest gewilde Pixel-telefoons zal worden die beschikbaar zijn in 2023!

Het lijkt tenslotte alles te hebben, de AI/ML-karbonades van de grotere Pixels, een veelbelovende camera (althans op papier), een supercompact formaat in vergelijking met je gemiddelde Android-telefoon, en tot slot de superbetaalbare sub- $ 500 prijskaartje dat het een bestseller zou kunnen maken.

Absoluut een van de telefoons met de beste waar voor je geld die later dit jaar beschikbaar zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *