Google Pixel 7a Preview: De lat hoger leggen

Home » Blog » Google Pixel 7a Preview: De lat hoger leggen

Google Pixel 7a Intro

De Pixel 7a staat op het punt het roer over te nemen van de Pixel 6a en de volgende betaalbare telefoon in Google’s portfolio te worden. En net als de meeste van zijn Pixel broeders, werd ook deze overvloedig gelekt, tot het punt waar we zo’n beetje alles lijken te weten wat er over is; een prototype was zelfs te koop op eBay! Dat is geen slechte zaak, natuurlijk, maar neemt zeker weg van het mysterie en de verrassing.

Geen vaderschapstest nodig voor deze – de komende Pixel 7a is een telefoon die dat onmiskenbare Pixel-DNA draagt en een gereserveerde plek heeft direct naast de Pixel 7 Pro en Pixel 7 die vorig jaar werden aangekondigd. Echter, het iets andere hardware en zeker een iets meer betaalbare prijs, de Pixel 7a verdient zeker zijn eigen plek onder de zon, en te oordelen naar voorgaande jaren, zou het heel goed een fan favoriet opnieuw.

En met zijn prijskaartje van minder dan 500 dollar zal de Pixel 7a zeker verkopen als warme broodjes.

Wanneer wordt de Pixel 7a officieel-officieel? De kans is groot dat we hem onthuld zien worden op het podium tijdens Google’s komende I/O’23 ontwikkelaarstop, waar Android 14 ook de cover zal doorbreken. Zonder verder oponthoud, laten we de Pixel 7a previewen!

 

Wat is er nieuw aan het toestel

  • Tensor G2-chipset
  • Beeldscherm met 90Hz vernieuwingsfrequentie
  • 64MP brede camera, 13MP ultrabrede camera
  • 8GB RAM
  • Pixel 7-achtig ontwerp

Google Pixel 7a specificaties

Opmerkelijke hardware verbeteringen
Hoewel nog onofficieel, zijn de Google Pixel 7a specs overvloedig gelekt. Hier is wat enkele van de reeds gelekte hardware specs ons vertellen:

*-onbevestigde specificaties

Google Pixel 7a Ontwerp & Kleuren

Geen grote verandering

 

Net als de Pixel 6a zal de Pixel 7a nauw in de voetsporen treden van de Pixel 7-serie. Zo komt het met een levendigere camerastrip aan de achterkant, die nu netjes aansluit op het metalen zijframe om een meer coherente en aangename look te maken.

Al met al zal de Pixel 7a een vergelijkbare voetafdruk en algemeen ontwerp houden als zijn voorganger, en veel lijken op de Pixel 7a, zij het met de toevoeging van dikkere bezels. Deze laatste bleek een van onze favoriete relatief compacte recente Android-telefoons te zijn.

En, tot verdriet van velen, zal de Pixel 7a geen 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting scoren. Het is oké, de Pixel 6a had er ook geen, dus het is tijd om alle hoop te laten varen dat Google de klassieke interface ooit nog terugbrengt op zijn telefoons.

Google Pixel 7a Beeldscherm

Hoewel de Pixel 7a qua formaat niet veel zou verschillen van de Pixel 6a, wordt aangenomen dat de aankomende betaalbare Google-telefoon een verversingssnelheid van 90Hz zal scoren voor een veel soepelere scrolervaring in vergelijking met de meer traditionele 60Hz op de Pixel 6a.

Afgezien daarvan zal de Pixel 7a nog steeds komen met een 6,1-inch OLED FHD+ display, net als dat van de Pixel 6a, dus mensen die bekend zijn met het vorige toestel zullen zich in bekend vaarwater bevinden. Uitstekend contrast, goede kleuren en even goede kijkhoeken zullen waarschijnlijk allemaal essentiële eigenschappen zijn van het display van de Pixel 7a.

Google Pixel 7a Camera

Iets veelbelovends aan de horizon

De camera van de Google Pixel 7a zal ver afwijken van die van zowel de Pixel 7 als de Pixel 6a. Het oude dubbele camerasysteem bestaande uit een brede en ultrabrede camera die een hoofdbestanddeel is geweest op de meeste betaalbare Pixels is zeker terug met een knal, maar het verhoogt de cijfers tot niveaus die zelfs de nieuwe Pixel 7 niet kan bereiken.

De huidige consensus van de geruchtenmolen is dat de Pixel 7a zal beschikken over een super high-res 64MP hoofdcamera, een grote verandering ten opzichte van de slechts 12MP camera gevonden op de Pixel 6a van vorig jaar. Dat is een enorme verandering die zeker grote gevolgen zal hebben voor de beeldkwaliteit van de Pixel 7a. De bijna vijf keer hogere resolutie is niet het enige aspect van de camera dat de algehele kwaliteit zou verbeteren, het is eigenlijk de sensor zelf die de meeste verbeteringen zal brengen.

De Pixel 7a komt met de Sony IMX787-camerasensor, een vrij nieuwe ontwikkeling die de Pixel 7a zeker zal helpen zijn spel te verbeteren, vooral in vergelijking met de “oude” betrouwbare IMX363-camerasensor die werd gebruikt op de Pixel 6a, evenals op meerdere generaties van eerdere Pixels.

Tegelijkertijd krijgt de ultrabrede snapper ook een andere camerasensor, want de Pixel 7a zal de 13MP Sony IMX712-sensor gebruiken voor zijn ultrabrede camera. Ter herinnering: de Pixel 6a en veel eerdere Pixels maakten gebruik van de 12MP Sony IMX386 ultrabrede sensor.

Gepaard met Google’s set van Tensor-aangedreven AI en ML chops, zal de Pixel 7a hopelijk de meerdere jaren van Pixel camera dapperheid koesteren die Google’s telefoons in de eerste plaats een begrip maakte.

Google Pixel 7a prestaties en benchmarks

Tensor G2 meldt zich voor dienst

Geen verrassingen hier, de Pixel 7a zal worden aangedreven door de Tensor G2-chipset, die eind 2022 samen met Google’s Pixel 7-serie debuteerde. De Tensor G2, voor alle doeleinden, is grotendeels vergelijkbaar met zijn voorganger in termen van architectuur.

Het is gebouwd op een 5nm productieproces en wordt geleverd met een 2+2+4 configuratie; dubbele high-performance ARM Cortex-X1 kernen, twee mid-range Cortex-A78 kernen, en ten slotte, quad Cortex-A55 efficiëntie kernen. Het verschil tussen de Tensor G2 en G1 is eigenlijk te vinden in de mid-range cores, die de iets langzamere Cortex-A76 op de Tensor G1 waren.

Dus al met al moeten we waarschijnlijk verwachten dat de Pixel 7a zeer vergelijkbare prestatiecijfers zal halen als de Pixel 7 en de Pixel 7 Pro, maar ook niet ver weg van de vorige generatie Pixels. Maar we moeten altijd onthouden dat de Tensor-chipset nooit over rauwe prestaties ging, het is een platform dat verbeterde on-device kunstmatige intelligentie en machine-learning mogelijk maakt, die beide steeds belangrijker worden in deze tijd.

Naast de Tensor G2 komt de Pixel 7a volgens de geruchten ook met de uitzonderlijke hoeveelheid 8GB RAM, een bump van 2GB extra ten opzichte van de Pixel 6a. Dit is een verrassende upgrade voor een betaalbaar toestel en past veel meer bij het vlaggenschip Pixels. Aangezien de Pixel 7 ook met 8GB RAM kwam, moeten we hoogstwaarschijnlijk ook van de kleinere Pixel 7a een vergelijkbare multi-tasking capaciteiten verwachten. Wat opslag betreft, 128GB native opslag is wat we zullen krijgen op de Pixel 7a, natuurlijk zonder extra hardware-uitbreidingsopties.

Google Pixel 7a ConnectiviteitNet

als de Pixel 6a en de meest recente Pixels, zal de Pixel 7a een 5G-capabel toestel zijn, met zowel sub-6GHz als mmWave 5G-ondersteuning. Dit betekent dat u zult kunnen profiteren van zowel de low-band als de high-band

Google Pixel 7a OS / Android-versie

Hoewel Android 14 technisch gezien een soort van officieel is, omdat het momenteel beschikbaar is als een zeer vroege ontwikkelaarsbèta voor in aanmerking komende Pixel-telefoons, verwachten we niet dat de volgende smaak van Android eerder dan augustus komt. Dus, we zijn er meestal zeker van dat de Pixel 7a zal worden geleverd met Android 13 uit de doos, omdat het eerder dan dat in de schappen zal liggen.

Google Pixel 7a Batterij

Google Pixel 7a Oplaadsnelheden

Als het gaat om opladen, zouden we verwachten dat een ondersteuning voor 18W bedraad opladen opnieuw de snede maakt. Verwacht dus niet dat je Pixel 7a te snel zal opladen. Wat wel nieuw is aan het oplaadfront, zou de ondersteuning voor draadloos opladen kunnen zijn, nieuw op betaalbare Pixels. Verwacht echter niet te veel, want volgens de geruchten krijgen we slechts 5W-laadsnelheden, een zeer, zeer trage oplossing die uren zou duren om je telefoon op te laden.

Google Pixel 7a Modellen

De Pixel 7a voegt zich bij de gelederen van de Pixel 7 en de Pixel 7 Pro, die eind 2022 officieel werden. Bekijk hun respectieve beoordelingen door de onderstaande links te volgen:

Google Pixel 7a Concurrenten

De verse nieuwe Galaxy A54 5G zal zeker een van de meer serieuze Pixel 7a concurrenten zijn in hetzelfde prijspunt. De verse Samsung bovenste middenklasse telefoon komt met een 6,4-inch Super AMOLED display, FHD+ resolutie en 120Hz verversingssnelheid, evenals 6GB RAM, 128GB opslag en een microSD-kaartslot voor wat opslaguitbreiding.

Aangedreven door de Exynos 1380 chipset, deze heeft een drievoudige camera setup, bestaande uit een wide, ultra-wide, en een macro-camera. Er is ook een 5.000mAh batterij met 25W bedraad opladen, maar geen draadloos opladen. Prijzen voor deze beginnen bij 450 dollar, dus zeker in de buurt van de Pixel 7a.

Google Pixel 7a Samenvatting en eindoordeel

Onze verwachtingen zijn dat de Pixel 7a weer een groot succes wordt op de mid-range markt en gemakkelijk de kroon zal stelen van de Pixel 6a en een van de meer gewilde Pixel-telefoons zal worden die in 2023 beschikbaar zijn!

Immers, het heeft schijnbaar alles, de AI / ML chops van de grotere Pixels, een veelbelovende camera (althans op papier), een supercompacte grootte in vergelijking met uw gemiddelde Android-telefoon, en ten slotte, de super-betaalbare sub-$ 500 prijskaartje dat zou kunnen maken het een bestseller.

Absoluut het vormen van een van de telefoons met de beste bang voor de buck die beschikbaar zal zijn dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *