Google Pixel 6a versus Samsung Galaxy A53 5G: Clash of the mid-range titans

Home » Blog » Google Pixel 6a versus Samsung Galaxy A53 5G: Clash of the mid-range titans

dus het wordt tijd dat we het opnemen tegen de voor de hand liggende concurrentie.

De Galaxy A-serie van Samsung domineert de middenklasse-markt voor altijd, dus komt de nieuwe Pixel 6a overeen met of overtreft hij zelfs de vergelijkbaar geprijsde en vergelijkbare Galaxy A53?

Pixel 6a versus Galaxy A53: prijs en releasedatum

De Pixel 6a maakte zijn officiële debuut tijdens Google’s I/O-ontwikkelaarsevenement op 11 mei. Pre-orders voor de Pixel 6a zijn geopend op 21 juli en de daadwerkelijke verzending begon op de volgende donderdag, 28 juli 2022. De startprijs – $ 449 voor het basismodel van 128 GB.

De Galaxy A53 5G zelf is ook vrij nieuw. Samsung heeft het uitgebracht op 1 april 2022, dus je kunt het vandaag of morgen ook al krijgen. De prijs van de A53 is precies hetzelfde – $ 449, en wordt ook geleverd met 128 GB opslagruimte.

Pixel 6a versus Galaxy A53: ontwerp en kleuren

Het visuele ontwerp van die twee telefoons verschilt nogal, en of je de voorkeur geeft aan het uiterlijk van de ene of de andere, is aan jou – subjectief. De Pixel 6a heeft ongeveer hetzelfde ontwerp als het vlaggenschip Pixel 6 – minimale randen aan de voorkant, een selfie-camera met perforatie en aan de achterkant – een glanzende tweekleurige stijl, met een brede, kenmerkende cameramodule. Het is de flitser van de twee, maar ook onmiskenbaar Google Pixel.

De Pixel 6a is ook verkrijgbaar in drie kleuren: salie, krijt en houtskool.

De Galaxy A53 is echter wat we zouden beschouwen als een minimalistisch ogende telefoon, en sommige mensen geven daar de voorkeur aan. Hoewel de voorkant vergelijkbaar is – met minimale randen en een perforatorcamera, is de achterkant helemaal in één kleur, met een mooie matte afwerking die bestand is tegen vingerafdrukken, en een cameramodule die absoluut niet probeert de aandacht op zichzelf te vestigen.

De Galaxy A53 biedt ook de meer levendige kleuren. Je vindt hem in White, Black, Orange en Awesome Blue, zoals Google het noemt.

Als u geïnteresseerd bent in de exacte afmetingen van elke telefoon, kunt u hier een zij-aan-zij bekijken. Maar eigenlijk is de Pixel 6a zowel kleiner als iets lichter dan de A53 5G.

Pixel 6a versus Galaxy A53: weergave

Zoals we kunnen zien aan de hand van onze schermmetingen hierboven, zijn de twee telefoons ongeveer op één lijn, waarbij hun weergaveverschillen voor het oog vrij minimaal zijn. De Pixel 6a wordt helderder, maar aan de andere kant kan de Galaxy A53 zwakker worden, wat ook handig is voor mensen die hun telefoons ’s nachts in het donker gebruiken.

De Pixel 6a heeft een 6,1-inch OLED-scherm met een resolutie van 1080p en een traditionele verversingssnelheid van 60 Hz. De Galaxy A53 heeft een groter 6,5-inch OLED-scherm, opnieuw 1080p, maar met een hogere verversingssnelheid van 120 Hz. Dus als je van grotere en vloeiendere schermen houdt, is dat de betere keuze voor jou.

Pixel 6a versus Galaxy A53: hardware en prestaties

De Pixel 6a wordt aangedreven door Googles eigen Tensor Gen1 (GS101) processor en 6 GB RAM. In onze Google Pixel 6a-recensie, waren we best tevreden met zijn snelle prestaties, zowel bij normaal gebruik als bij gamen. Het is echter vermeldenswaard dat we merkten dat er tijdens langere gamesessies (Genshin Impact, Diablo Immortal) een ongemakkelijke hoeveelheid warmte werd opgebouwd. Na ongeveer 20 minuten Genshin Impact te hebben gespeeld, wordt de Pixel 6a onaangenaam heet, dus houd daar rekening mee – het gebrek aan competente koeling kan een probleem zijn voor mobiele gamers.

De Galaxy A53 draait op de Exynos 1280-processor van Samsung, gecombineerd met wederom 6 GB RAM. Toen we het aan het testen waren voor onze Galaxy A53 5G-recensie, vonden we dat het een beetje moeite had met gamen, met af en toe een framedrop in games als Minecraft. Voor informele taken, zoals het bekijken van video’s en surfen op internet, verloopt het navigeren door de telefoon echter perfect.

Ter referentie hebben we de prestatiebenchmark van de A53 tegen de Pixel 6a hieronder:

Zoals we kunnen zien aan de hand van onze benchmarks, presteert de Pixel 6a in elke test beter dan de Galaxy A53 5G, en verplettert deze in sommige zelfs ver. Dit is te verwachten van een nieuwere smartphone met een Tensor-processor, in tegenstelling tot een Exynos-exemplaar. Als u waarde hecht aan prestaties, is de middenklasser van Google absoluut uw veiligere gok. Houd er echter rekening mee dat het bij zware belasting behoorlijk heet kan worden.

Pixel 6a versus Galaxy A53: camera’s

Binnen die kenmerkende cameramodule heeft de Pixel 6a een 12,2 MP hoofdcamera en een 12 MP ultrabrede camera. Aan de voorkant hebben we de 8MP camera aan de voorkant van het vlaggenschip Pixel 6.

De Galaxy A53 heeft vier sensoren aan de achterkant: een 64 MP hoofdcamera, 12 MP ultrabreed, 5 MP macro en een extra 5 MP dieptesensor.

Zoals we kunnen zien in de bovenstaande voorbeeldvideo van de Pixel 6a versus de Galaxy A53 5G, lijkt de Pixel 6a iets beter om te gaan met heldere scènes, terwijl de A53 5G de neiging heeft tot overbelichting. De Pixel 6a heeft ook de mooiere, warmere en nauwkeurigere kleuren van de twee telefoons. Je zult ook merken dat de Pixel 6a een solide stabilisatie heeft, terwijl we zeker niet hetzelfde kunnen zeggen voor de A53.

Beide telefoons hebben ultrabrede camera’s waarnaar je kunt overschakelen tijdens mid-video-opname, en zoals we opnieuw kunnen zien in de voorbeeldvideo hierboven, blijft de betere kwaliteit in de marge van de Pixel 6a. De brede camera van de Galaxy A53 is echter veel breder en legt veel meer van de omgeving vast (ten koste van vervorming), dus voor iedereen die daar waarde aan hecht, is het vermeldenswaard.

Qua microfoonkwaliteit zijn zowel de Pixel 6a als de Galaxy A53 5G ongeveer vergelijkbaar, perfect onderhouden. Nogmaals, je kunt horen hoe de microfoon van elke telefoon klinkt in de bovenstaande video.

En laten we nu enkele voorbeeldfoto’s van elke telefoon bekijken en vergelijken hoe die zijn geworden.

Zoals we kunnen zien aan de hand van de bovenstaande voorbeelden, blijven de problemen die de Galaxy A53 5G heeft bij het opnemen van video’s in stilstaande beelden. Het contrast en de oververscherping zijn een stuk sterker dan wat we zien van de Google Pixel 6a, die zelf aangename en warme foto’s produceert.

Als het gaat om nachtelijke camera-opnamen zoals die hierboven, is er geen enkele concurrentie. De Google Pixel 6a maakt duidelijk veel helderdere en gedetailleerdere nachtfoto’s dan de Galaxy A53 5G, die nog steeds een contrastprobleem heeft, nu beter zichtbaar dan ooit.

Pixel 6a versus Galaxy A53: batterij

De Pixel 6a van Google wordt geleverd met een batterij van 4410 mAh en kan snel worden opgeladen tot 18 W. Geen draadloos opladen. In onze recensie hebben we aangegeven dat het gemakkelijk anderhalve dag kan duren, zo niet meer bij licht gebruik, maar het is niet echt de batterijkampioen zoals zijn voorganger.

De Galaxy A53 5G heeft een grotere batterij, 5000 mAh, en hogere snellaadsnelheden tot 25 W. Tijdens het testen voor onze review, kon deze stevige batterij ons een comfortabele dag van intensief gebruik aan, wat indrukwekkend is, aangezien het scherm van deze telefoon tweemaal de verversingssnelheid heeft: 120 Hz. En dat is belastend voor de batterij.

Een lichte gebruiker kan er echter gemakkelijk voor kiezen om de A53 naar 60Hz te laten vallen en er een nog langere batterijduur uit te halen. In ieder geval ook geen draadloos opladen op deze telefoon.

Ter referentie hebben we onze Galaxy A53-batterijbenchmarks tegen de Pixel 6a hieronder:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *