Galaxy Watch 6 Classic-voorbeeld

Home » Blog » Galaxy Watch 6 Classic-voorbeeld

Galaxy Watch 6 Classic Intro

Als je in het Samsung-ecosysteem zit en in 2023 een goede smartwatch wilt kopen, heb je eigenlijk niet zoveel keus. Je zult nauwelijks iets vinden dat beter werkt in combinatie met je Galaxy-telefoon dan Samsungs eigen lijn Galaxy Watch-wearables. De waarheid is dat je het met geen enkele andere smartwatch beter kunt hebben.

In de loop der jaren heeft Samsung het merk Galaxy Watch gestaag opgebouwd, dat nu synoniem staat voor consistentie, aanpasbaarheid en een zeer uitgebreide reeks functies en functionaliteiten.
Nu 2023 in volle gang is, wordt verwacht dat Samsung deze zomer heel wat intrigerende apparaten zal onthullen, waarbij de smartwatch-niche de geheel nieuwe Galaxy Watch 6 en Galaxy Watch 6 Classic krijgt. De opvolgers van 2022 Galaxy Watch 5 En Galaxy Watch 5 Prozal schijnbaar heel veel dingen.

Hoe gaat de Galaxy Watch 6 Classic eruit zien? Laten we erin duiken!

Wat is er nieuw aan het apparaat
  • Nieuwe maten 43 mm en 47 mm
  • Dunnere schermranden
  • Draaibare hardwarering
  • Snellere nieuwe chipset
  • Nieuw riemvergrendelingsmechanisme
  • Grotere batterij, maar dezelfde laadsnelheden
  • Zwarte en zilveren kleuren

Inhoudsopgave:

Galaxy Watch 6 Classic-specificaties

Samsung zal waarschijnlijk proberen de Galaxy Watch 6 Classic-specificaties onder strakke wikkels, hoewel er al enige informatie is uitgelekt, wat de natuurlijke gang van zaken is als het gaat om zulke hete gadgets. We hebben samengevat wat er momenteel bekend is over de Galaxy Watch 6 Classic in onze handige tabel hieronder:

Galaxy Watch 6 Klassiek ontwerp en maten

Een geweldige opvolger van… Galaxy Watch 4 Classic!

Om alle verwarring uit de weg te ruimen: de Galaxy Watch 6 Classic wordt een opvolger van de Galaxy Watch 4 Classic en niet de Galaxy Watch 5 Pro. De Pro-versie van de Galaxy Watch van vorig jaar was een robuuste variant van de smartwatch en miste enkele kernfuncties die de Galaxy Watch 4 Classic en Galaxy Watch 6 Classic zeker gemeen zullen hebben.

De Galaxy Watch 6 Classic wordt geleverd met een draaibare hardware-ring, die een hoofdbestanddeel was van Galaxy Watch-wearables van weleer. De handige hardwarefunctie ontbrak op de Galaxy Watch 5/5 Pro, die beide capacitieve digitale bezels gebruikten om hetzelfde niveau van bruikbaarheid na te bootsen.

Het gerucht gaat dat Samsung geen titanium zal gebruiken voor de bouw, maar waarschijnlijk zal vertrouwen op geanodiseerd aluminium, vergelijkbaar met de Watch 4 Classic.

Dit is waar de meeste overeenkomsten eindigen, aangezien de Galaxy Watch 6 Classic waarschijnlijk een iets dunnere zijrand zal hebben. De reden hiervoor zou het grotere scherm kunnen zijn dat Samsung volgens geruchten op zijn volgende top-smartwatch zal plaatsen.

Dat gezegd hebbende, zal de Galaxy Watch 6 Classic hoogstwaarschijnlijk verkrijgbaar zijn in twee verschillende maten: 43 mm en 47 mm.

De Galaxy Watch 6 Classic is alleen verkrijgbaar in zwart en zilver. Eerdere Galaxy Watch-smartwatches maakten deel uit van Samsung’s Bespoke Studio, waardoor kleuren, banden en wijzerplaten heel diep konden worden aangepast. De Galaxy Watch 6 Classic zal hopelijk ook deel uitmaken van de personalisatie-onderneming.

Galaxy Watch 6 klassieke bandjes

Een verandering in het vergrendelingsmechanisme

Afgaande op de gelekte weergaven van de Galaxy Watch 6 Classic, zal Samsung het vergrendelingsmechanisme veranderen.

Met de Watch 6 Classic gebruikt Samsung mogelijk een speciale bandontgrendelingsknop, waardoor het wisselen van band een meer gestroomlijnd proces zou worden. Voorheen gebruikte Samsung een veerstaaf die zijwaarts moest worden ingedrukt om de horlogeband los te maken.

Dit betekent ook dat je oudere Galaxy Watch-bandjes mogelijk niet compatibel zijn met de nieuwe wearable.

Wat bandopties betreft, is er mogelijk een nieuwe leren band voor de Galaxy Watch 6 Classic, die best goed zou kunnen passen bij de zakelijke status van de wearable. Het is natuurlijk zeker dat Samsung nog veel andere Galaxy Watch 6-bandjes zal hebben, mogelijk als beschikbare opties in Bespoke Studio.

Galaxy Watch 6 Classic Software en functies

Een goed afgerond functierooster
De Galaxy Watch 6 Classic wordt hoogstwaarschijnlijk geleverd met de Eén UI 5-horloge interface draait bovenop Wear OS. One UI 5 Watch heeft een heleboel verbeteringen aan boord, waaronder verbeterde slaapregistratie, valdetectie, verbeterde noodoproepen en meer.

Hier is je herinnering dat Wear OS-smartwatches alleen werken met Android-apparaten, dus koester geen hoop dat de Galaxy Watch 6 Classic kan worden gekoppeld met een iPhone. Wat meer is, als de recente geschiedenis iets is om af te gaan, zullen enkele van de beste gezondheids- en welzijnsfuncties van de Samsung smartwatch exclusief zijn voor Galaxy-apparaten. De bijbehorende app die nodig is voor ECG-metingen en bloeddrukmeting is alleen beschikbaar in de Galaxy Store.

Over gezondheids- en welzijnsfuncties gesproken, we verwachten dat de meeste functies die beschikbaar zijn op de Galaxy Watch 5/Galaxy Watch 5 Pro zullen worden overgedragen. De nieuwste versie van de BioActive-sensor die zich aan de onderkant van de smartwatch bevindt, ondersteunt zowel optische hartslag als bio-elektrische impedantieanalyse. De rest van de sensoren in de Galaxy Watch 6 Classic zal hoogstwaarschijnlijk een temperatuursensor, versnellingsmeter, barometer, gyrosensor, geomagnetische sensor, lichtsensor en nog veel meer bevatten.

Een nieuwe gezondheidsgerelateerde functie die in de Watch 6 Classic zou kunnen voorkomen, zou de IHRN-functionaliteit (Irregular Heart Rhythm Notification) kunnen zijn, die al is goedgekeurd door de FDA. Deze nieuwe functie die wordt geleverd met One UI 5 Watch stuurt u meldingen als het een bepaald aantal onregelmatige hartritmemetingen detecteert, en stuurt u onmiddellijk op weg naar uw favoriete cardioloog.

We verwachten echter niet dat de dual-band GPS van de Watch 5 Pro doorsijpelt naar de Watch 6 Classic en zal waarschijnlijk een exclusief kenmerk van de “Pro” -lijn blijven.

Galaxy Watch 6 Classic Batterij en opladen

Grotere batterij, dezelfde laadsnelheden

De Galaxy Watch 6 Classic wordt waarschijnlijk geleverd met een 425 mAh-batterij, en die batterijcapaciteit is waarschijnlijk gekoppeld aan het grotere 47 mm-model. Citeer ons niet, maar we verwachten dat deze grote batterij een zeer behoorlijke batterijduur zal leveren, althans dat is te hopen.

Als opfriscursus had de 40 mm Galaxy Watch 4 Classic een batterij van 247 mAh, terwijl de 42 mm een ​​batterijcel van 361 mAh gebruikte. Ondertussen had de 40 mm Galaxy Watch 5 een 284 mAh-batterij, terwijl de 44 mm een ​​410 mAh-batterij had. De Galaxy Watch 5 Pro, die slechts in één maat verkrijgbaar was, had een recordcapaciteit van 590 mAh, goed voor twee tot drie dagen matig gebruik.

Volgens andere eerder gelekte specificaties van de Galaxy Watch 6 Classic, zal de draadloze oplader van die ene maximaal uitkomen op 9W. Dat zou grotendeels dezelfde laadsnelheden moeten opleveren als de Galaxy Watch 5 en Galaxy Watch 5 Pro, die ook 10W opladen ondersteunen met de meegeleverde draadloze oplader in de doos.

Galaxy Watch 6 Classic-modellen en prijzen

Zoals eerder vermeld, gaan geruchten dat de Watch 6 Classic in twee maten zal komen, 43 mm en 47 mm. Zoals gebruikelijk bij smartwatches, kijken we waarschijnlijk ook naar zowel Bluetooth-only als mobiele modellen voor elk van de verschillende varianten van de smartwatch.

Als het gaat om de prijs van de Galaxy Watch 6 Classic, gaan geruchten dat de Amerikaanse versie van de smartwatch in de marge van $ 400 zou kunnen liggen. In Europa moeten potentiële adoptanten mogelijk de volgende som geld betalen:

Galaxy Watch 6 Classic-deelnemers

Zeker, de Galaxy Watch 6 Classic zal een zware concurrentie tegemoet gaan, geholpen door de enorme hoeveelheid beschikbare Apple Watch-apparaten. De Kijk serie 8net als de Apple Watch Ultrazijn zeker enkele zeer valide concurrenten.
Mogelijk komt de meest serieuze concurrentie voor de Galaxy Watch 6 Classic uit het kamp van Samsung zelf. Met de Galaxy Watch 5 En Galaxy Watch 5 Pro Omdat het nog steeds zeer capabele en aantrekkelijke producten zijn, is het misschien moeilijk om een ​​verpletterende overwinning voor de nieuwe smartwatch te verwachten, ondanks de hardware-omlijsting.

Het is echter ook vermeldenswaard dat hoewel deze smartwatches rivalen zijn, ze dat ook niet zijn. Noch de nieuwste Galaxy Watch-apparaten, noch de Apple Watch kunnen werken met de telefoons van de concurrentie, dus je zult nauwelijks kunnen kiezen tussen bijvoorbeeld de Galaxy Watch 6 Classic en een Apple Watch Series 8.

Dus als je diep geworteld bent in het Samsung-ecosysteem, kun je de Apple Watch niet echt beschouwen als een levensvatbare rivaal voor de Galaxy Watch, en vice versa.

Galaxy Watch 6 Classic Samenvatting en eindoordeel

Vanaf nu, voorafgaand aan de officiële aankondiging, wordt de Galaxy Watch 6 Classic een zeer tijdige terugkeer naar vorm voor Samsung.

De Zuid-Koreaanse reus bereidt zich voor om moedig verder te gaan door in zijn glorieuze verleden te gluren en favoriete functies van fans nieuw leven in te blazen die hem de voorsprong kunnen geven die nodig is om een ​​serieuzere voet aan de grond te krijgen op de smartwatch-markt.

Als je een Samsung-liefhebber bent, is de kans groot dat je bereid bent om de aankomende Galaxy Watch 6 Classic te overwegen. En als we afgaan op de recente geschiedenis, is het onwaarschijnlijk dat Samsung halverwege 2023 een misstap zal maken met zijn volgende top-smartwatch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *